Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Kör Alman!!!!!
 Eyl
20
 2012

 

Her şeyden önce yıllardır hasret kaldığımız lige kavuşmak ,o heyecanı tekrar yaşamak harika bir duyguydu. İlk maçımızda gurubun net favorisi ile deplasmanda oynamak benim kanımca bir şanstı. Ve skora bakmadan şu yorumu rahatlıkla yapabilirim ki biz bu guruptan lider çıkarız. Hatta biraz iyi şansla çeyrek final ,belki yarı final bile olur gibi. 

Beni iyimserliğe iten sebeplerin başında Fatih hocamızın kulvar ve rakip farkı gözetmeden takıma bildiği oyunu oynatması geliyor. Eğer ki dün gece çift forvetten vaz geçip defansif yönü ağır basan bir oyun planı uygulasaydık asla aynı iyimserliği gösteremez ve dilim döndüğünce eleştirirdim. Ancak Old Traford gibi bir futbol mabetinde Manchester United gibi bir dünya devi onca hakem desteğine rağmen zamana oynuyor ise ben takımımla alabildiğine gurur duyarım.

Galatasaray dün gece öyle bir maç oynadı ki çok farklı bir skorla kaybedebilirdi. Ancak bazen rakip oyuncuların şanssızlıkları ,tercih hataları ve Semih - Danny ikilisinin müthiş müdahaleleri bazen de Muslera faktörü ManU ya 2. gol şansını vermedi. Dedim ya maç ilginçti ,farklı kaybedebileceğimiz bir maçı hakemin fahiş yanlışları olmasa Selçuk İnan imzalı 2 penaltı golüyle kazanıp dönebilirdik de. Ama en acısı da tam 3 topumuz direklerde patlamasa bugün dünyanın konuştuğu bir skora imza atmış olacaktık. 

Gerçekten çok bol pozisyonlu ,zevkli ve heyecanlı bir 90 dakika oldu. Dünya devi rakip girdiği pozisyonları bizim kişisel hatalarımıza borçluydu. Özellikle orta alanda kaptırdığımız toplar Kagawa nın ayaklarına geldiğinde Nani ve Valencia ya aktarılıyor ,yüreğimizi ağzımıza getiren pozisyonlar yaşatıyordu. Biz ise aynı pozisyonları bulamıyorduk ,çünkü adamlar neredeyse riskli alanda kayıpsız oynuyorlardı. Ancak buna rağmen böyle bir deplasmanda 2 net penaltımız görmezden geliniyor ,3 topumuz direklerde patlıyor ,Hamit ,Burak ve Emre nin şutları rakip taraftara kalp spazmı geçirtiyor ise bu takım gerçekten bir şeylerin sinyalini veriyor demektir. İstersenin bir araştırın ,bu stadda Manchester United a karşı Chalsea ,Man. City ,Liverpool ,Arsenal gibi devler 8-10 bariz gol şansı yakalayabilmişler mi? Yoksa 2-3 ü bulan öpüp alnına koymuş mu?

Elbette hatalarımız ,yanlışlarımız çok fazla. İyilerimiz ağır bassa da kötülerimiz asla azımsanamaz. En başta hücuma çıkarken kaybedilen toplar Türkiye için çok baş ağrıtmasa da bu platformda  ,böyle rakipler karşısında telafisiz sonuçlar doğurur. Daha sonra bu denli kolay çalım yemek hiç bir Galatasaray futbolcusuna yakışmıyor. Özellikle Amrabat ın kanat savunmasına bu denli ilgisiz ve yardımsız kalması da Hakan Balta yı günah keçisi durumuna sokuyor. Bu seviyede ki rakiplere karşı çok daha fazla yardımlaşma gerekiyor. Umut un çok erken sakatlanması şanssızlıktı. Elmander ile Burak pek uyumlu gözükmedi. Dany sürati ile hocanın tercihinin ne derece doğru olduğunu gösterdi. Belki tercih Cris olsaydı kademe bilgisi sayesinde o golü yemezdik ancak en az 2-3 gollük pozisyonu da Dany hızlı olduğu için bertaraf edebildik.

Hakan için yapılan eleştirileri insafsız ve ön yargılı buluyorum. Evet iyi gününde değildi ,kabul arkasına sürekli adam kaçırdı ,rakibe yetişmekte çok zorlandı ,kolay çalım yadi. Ancak hiç bir yardım almadı oysa sol kanat Amrabat ın savunmada bekine destek vermesi şarttı. Karşısında Valencia ,Nani ,Kagawa gibi yıldızlarla tek başına ne kadar boğuşabilirdi ki? Ayrıca saha da Hakan dan kat kat kötü bir Felipe Melo vardı. Ayağına aldığı her topu istisnasız rakibe veren ,bir tek top çalmasını geçtim adam bile kovalamayan ,bir olumlu pas yapmadan maçı bitiren üstüne üstlük hücuma çıkarken kaptırdığı toplarla rakibe 3-4 gol pozisyonu hazırlayan  bir Melo. İnşallah bu senenin transfer hatası da o olmaz. Ancak şu bir gerçek ki dün gece Alman hakemden sonra sahanın en kötü adamıydı. Sanırım onun boşluklarını doldurma çabası yüzünden Seçuk İnan da gerçek performansını gösteremedi. Fatih hocanın Melo ya gösterdiği sabrı ise hiç ama hiç anlayamadım doğrusu. Normal şartlar da 30 dk. dolmadan alırdı böylesi takımına zarar bir oyuncuyu. Beni asıl üzen ise bir çok renktaşın Hakan ı yerin dibine sokarken Melo için tek satır yazmamaları oldu. Kimbilir belki birileri giydiği formaya ,verdiği hizmete göre değil nüfus kağıdına göre eleştiri yapılacağını sanmaktadır. Ben daha dün gece ki Melo kadar kötü oynayan bir Sabri görmedim. 

Evet Hakan kötüydü ,Melo kötü bile değil düpedüz zararlıydı. Selçuk kendi standartlarının altında vasattı ,Umut şanssızlığımız oldu. Burak ve Elmander iyi niyetli ancak uyumsuzlardı ,onlar için de vasat diyebiliriz. Sonradan giren Emre ve Aydın için değerlendirme yapmak zor. Muslera her zaman güven veriyor ,Taffarel ve Mondragon dan sonra özlemişiz. Eboe tam bir bek oyuncusu ,kanat bindirmeleri rakibi çok zorladı. Dany ve Semih ikilisi çok uyumlu sayılmazlar ,kademe hataları da var paylaşım hataları da. Ancak her ikisi de tek tek mükemmel işler yaptılar. Aralarında ki uyum artarsa biz çok zor gol yeriz. Amrabat eğer bu seviyelerde oynayacak ise futbolun hücumdan ibaret olmadığını ,bir takım oyunu olduğunu ,yardımlaşmanın olmazsa olmaz olduğunu öğrenmek ve kendini buna göre geliştirmek zorunda. Hamit Altıntop çok eleştirildi sezon başından beri. Ama son 2 sezonunda toplam 20 maç bile oynamadığını unutuyoruz ki son sezonda bu sayı sadece 5. Kendini toparladuıkça ,maç oynama yetisini ve maç kondüsyonunu kazandıkça bu yılın değil son yılların Selçuk ile beraber en önemli transferi olduğunu göreceğiz. Dün gece bu sinyalleri fazlasıyla verdi. Şuna eminim ki Hamit bu sene  en az 7-8 maçı bireysel becerileriyle alacaktır.

Böylesi bir maçtan sonra söylenecek son sözler herhalde hakemle ilgili olacaktır. Çocukluğumdan beri Alman ve Fransız hakemlerden nefret ederim. Dün gecede nazi subayı kılıklı bir Almana kurban gittik. Burak ın müdahalesine penaltıyı çalarsın ,ağırdır ,değildir diye tartışmam. Öyle gördün ,öyle takdir ettin anlarım. Ancak biri ilk biri son dakikada olan ve çok daha net olan ,tartışmalı değil tartışmasız pozisyon olan 2 penaltıyı görmdiğinden değil görüpte vermediğinden dolayı sen kanımca ne hakemsin ne de adamsın. Bunların haricinde Hamit in ceza yayında ki engellenmesi de açık faul ve karttı. Eğer Selçuk varsa o frikik de penaltıdan farklı olmazdı zaten.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...