Makale Yaz
aslancimbomlu38
Bu haberi yazdır
Milli Takımda ayrımcılık
 Eyl
12
 2012

Bu yazıyı Hollanda maçından sonra yazmayı düşünmüştüm ancak Estonya maçının sonunu beklemek istedim. Her ne kadar 2 maçta alınan 3 puan bizleri memnun etmese de futbolumuz umut vericiydi bence. Ancak halen eksiklerimiz var. Örneğin; SELÇUK İNAN. Selçuk şu an tartışmasız Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusu. Ama Abdulah Avcı nasıl bir futbol bakışıyla izliyorsa Selçuk'u 11'e almıyor. Burda insanların asıl merak ettiği konu futbol bakışıyla mı Selçuk'u oynatmıyor. Her ne kadar aksini düşünmek istemesem de insanın aklına başka şeyler geliyor. Hollanda maçında bazı kesimler Selçuk'un yeterince pres yapmadığı için 11'e alınmadığını söylüyor. Bu konuşmalara ancak gülüyorum ve bu insanlara geçen sezonki 3-1 biten GS-FB maçını izlemelerini tavsiye ediyorum. Estonya maçını ele alırsak; rakip yarı sahada oynayacağımız bir maçta duran toplarla, ara paslarla, uzaktan şutlarla kilidi açabilecek oyuncumuz yine kulübede. Bu taktiksel(!) seçimi kesinlikle anlamıyorum ve anlamayacağım.

Bizim milli takımımızın Selçuk'tan başka çok önemli bir sorunu daha var. Bu da milli takımda insanların takımdaşlık yapması. Ne gibi derseniz örnek olarak tüm takım taraftarlarının milli takımda kendi takım oyuncusunu ön plana çıkarma çabası derim. Arkadaşlar bunu yapmayalım. Bir Galatasaraylı Emre'nin golüne, Volkan'ın kurtarışına en az Umut'un golleri kadar sevinmelidir milli takımda.Aynısı elbette diğer takım taraftarları için de geçerli. Artık çuvaldızı kendimize de batırmanın vakti. Kendi içimizde ne kadar kavga edersek edelim söz konusu milli takım olunca kulüp kimliklerimizi bir kenara bırakmalıyız. Galatasaray taraftarının Volkan ve Emre'yi sevmemesini anlıyorum, açıkçası bende sevmiyorum bu isimleri. Ancak bu isimlerin milli forma altında TT Arena'da Galatasaray taraftarı tarafından ıslıklanması çok saygısızcaydı. Belki bir kısım renkdaşım bana kızacak ama canları sağolsun. O oyunculara saygı duymuyor olsak bile o an için giydikleri formaya saygı duyalım. Benzer olaylar zaman zaman diğer statlarda da oluyor. Ancak biz Galatasaray olarak her konuda öncü olduğumuz gibi bu konuda da öncü olmalı ve öncelikle kendi yanlışımızı eleştirip düzeltmeyi bilmeliyiz.

Söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Milli takımda ayrımcılığı Galatasaraylılar yapıyor demiyorum kesinlikle. Üzülerek söylüyorum ki bu ayrımcılığı pek çok takım taraftarı yapıyor. Acilen bu zihniyet değişmeli. Milli maç izlerken her oyuncu gözümüzde aynı olmalı ve her birini desteklemeliyiz. Milli takımda bu ayrımcılık ortamı sürdüğü sürece milli takımdan başarı beklememiz haksızlık bence. Eğer herkes kendi kapısının önünü süpürürse her yer tertemiz olur. Eğer derseniz ki ya sadece biz temizlersek diye size şu cevabı veririm; zaten büyüktünüz büyük gibi davrandınız. Bu millet çok büyük millet ve şu an bulunduğu noktayı haketmiyor futbol açısından. Milli takımı başarılara taşıyacak şu yada bu takım değil;hepimiziz.

Saygılarımla,

Buğra ERDEM





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...