Makale Yaz
ferhatz
Bu haberi yazdır
Ergin hocanın sihri
 Eyl
06
 2012

2012-2013 basketbol  sezonunun açılmasına çok az kaldı. Takımımız bu sezon hem ligde hem de Eurocup’ta mücadele edecek. Ben isim olarak bakıldığında tarihin en kaliteli kadrosunu kurduğumuzu düşünüyorum. Tabi bu ne kadar sahaya yansır hep birlikte göreceğiz.

Bu sezon kadroda olacağı düşünülen İlkan Karaman’da fenevle anlaşmış. Orada kendini geliştireceğine daha çok inanıyormuş. Romaın Sato, Kaya Peker, Oğuz Savaş, Mıke Batıste, Davıd Andersen. Artık bunların içinde ne kadar süre alabilirse. Sahi biz de de oynasan oynayacağın dakika sayısı çok az olurdu veya hiç olmazdı.

Neyse konumuza dönelim. Elimizde hem kurulmuş kaliteli bir kadro hem de geçen sezonu 3 büyük kupayla tamamlamış bir antrenör var. Ben bu dönemde en çok Ergin Hocamıza güveniyorum. Zira yabancı oyuncu seçimi konusunda bence Türkiye’nin en iyisi. Eliminzde Ender, Göksenin, Furkan gibi yerlilerimize bir de Engin, Cenk ve Ersin Dağlı katıldı. Shumpert’ın gitmesine bir hayli üzülmüştüm ama Ersin Dağlı’nın geçen sezon Beşiktaş bu sezon da hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performans beni oldukça memnun etti. 

Beni bu sezon düşündüren yerli yabancı rotasyonunu nasıl ayarlayacağımız. Geçen sezon Ergin hoca Beşiktaş’ta çok kaliteli yerli olmamasına rağmen güzel idare etmişti. Öyle ki birçok maçta bu sıkıntı yüzünden Hawkıns bile 4 numara oynamıştı. 

Elime kağıt kalem aldım ilk beşimizi ikinci beşimizi yazmaya başladım. Aman Ya Rabbi. İnanın elimizde öyle bir kadro var ki yerli yabancı birbirini neredeyse aratmayacak oyuncular. Elimizdekiler hem çok kaliteli hem de birçok mevkide oynayacak oyuncular. 

Mesela size  birkaç tane ayrı 5 sayabilirim. 

Yabancı sınırlamasını da düşünerek savunma anlamında iyi olan bir beş yapalım. 

Jamont Gordon, Göksenin Köksal, Davıd Hawkıns, Bonıface N’dong, Furkan Aldemir. (gerçi 2 tane 5 numara var ama N’dong  yüzdesi kötü de olsa biraz şutu var.) Resmen pota altını karartırız.

Hücum anlamında bir beş yapalım.

Engin Atsür, Henry Domercant, Davıd Hawkıns, Ersin Dağlı, Milan Macvan.

Hem savunma ve hem hücum anlamında benim ilk ve ikinci beşlerim de şunlar:

Engin Atsür, Henry Domercant, Hawkıns, Milan Macvan, Furkan Aldemir.

Jamont Gordon, Ender Arslan, Cenk Akyol, Ersin Dağlı, Bonıface N’dong.

Daha geriye Göksenin ve Sertaç Şanlı var. 

Bu oyunculardan hangisinin yerini değiştirirseniz değiştirin hemen hemen aynı katkıyı beklersiniz. Yukarıda bahsettiğim gibi hep birbirini tamamlayan oyuncular. 

Geçen sezon şampiyon olan beşiktaş’ta en dikkat çekici özellik mücadeleydi. 10-15 sayı geriye düşseler bile bir an bile oyundan kopmuyorlardı. Hep bir çaba içerisindeydiler. Geçen sene konya’da oynanan maçta son 6 dakikaya 12 sayı önde girdik. Ama maç sonunda bize 7-8 sayı fark attılar. Biz de geçen sene öyleydik ama kritik anlarda oyunu çözecek oyuncularımız bir veya iki taneydi. Demek istediğim şey Ergin Hocamızın takıma ilk başta kazandıracağı şey mücadele gücü ve ne olursa olsun oyun disiplinine sadık kalma. Hiçbir zaman yenilgiyi kabullenmeme.

Ben bu takımı izlemek için sabırsızlanıyorum. Özellikle Engin, Cenk ve Domercant’ın üçlükleri, Jamont Gordon ve Hawkıns’ın içeriye penetreleri,  Furkan ve N’dong’un pota altındaki sertlikleriyle çok caydırıcı bir takım olacağımız kanaatindeyim. 

BAŞARILAR GALATASARAY MEDİCAL PARK. 

Sizlerin de sahaya çıkacak ilk beş  ve ikinci beş konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla,





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...