Makale Yaz
Bu haberi yazdır
SERCAN SARARER VE SOL BEK
 Tem
15
 2012



Sercan Sararer ve sol bek pozisyonu yan yana ne kadar manasız gibi gözüküyor ilk bakışta, ama ben Sercan’ın hem Galatasaray için hem de Türk Milli takımı için muhteşem bir sol bek olacağı kanısındayım. Kardeşim adamın mevkisi sağ açık hadi bilemedin sol açık ve forvet olarak da oynayabiliyor ama bu sol bek pozisyonu ne alaka diye çıkışanlarda olacaktır. Her şeyin farkındayım biraz beyin jimnastiği yapalım isterseniz.

Bir sol bekten beklentiniz nedir?

Bir sol bekten ilk beklentimiz kendi kanadından yapılan ataklarda adamını doğru karşılaması, adamını son çizgiye kadar kovalaması ve iyi savunma yapmasıdır. Ters kanattan yapılan ataklarda ise doğru yer tutması, adamını kovalaması ve gerekirse kademeye girerek stoperlere yaklaşıp defans hattını oluşturmasını bekleriz. Ama günümüz futbolunda sadece bu işi yapabilenler iyi kanat beki olmuyorlar. Günümüz futbolunda bu mevkide oynayan adamlardan ofansa katılmasını, bindirme yapmasını, topla hızlı çıkmasını, koridoru sürekli kullanmasını bekliyoruz. Örneğin Hakan Kadir Balta bu adam kötü bir sol bek mi ? Bana sorarsanız hayır kötü değil fakat yetersiz. Neden yetersiz ? Çünkü yukarıda da belirttiğim üzere bir sol bekten beklediğimiz ilk şeyi gayet iyi yapıyor. Yani iyi bir savunmacı fakat ofansif yönü Hakan’ı yetersiz kılıyor. Eboue ise ofansa katkısı ile hepimizin hayranlıkla izlediği bir kanat beki

Neden Sercan Sararer ?

Sercan, Milli takımda izlediğimiz kadarıyla hırslı, önde basan, koridoru fevkalade iyi kullanabilen,topla hızlı çıkabilen, bileklerine hakim, takım savunması sırasında orta saha çizgisine yaklaşıp adam karşılayan defansif yönü kötü sayılmayacak genç bir oyuncu, doğru kişilerin elinde defansif özelliklerini geliştirirse sürati, ofansif gücü, tekniği ile özlediğimiz bir sol bek olabilir. Hamit Altıntop’un ofansif ortasaha oynarken önce ön libero sonra sağ açık sonra sağ bek oluşunu takip ettik. Şimdi tam bir joker ve Real Madrid gibi dünyada hatırı sayılır bir kulüpte kendine yer buldu. Sercan’ında böyle bir potansiyeli var. Ayrıca Sercan’ın halihazırda oynamakta olduğu mevkilerde milli takım statüsünde çok sayıda oyuncu var.  Bu oyuncular arasında ne derece milli takımda oynayabileceği muamma kendisini sol bek pozisyonunda geliştirebilirse en az 5-10 yıl bu milli takımda sol bek olarak oynayabilecek yeteneklere sahip

Galatasaray’ın alternatifsiz tek pozisyonu sol bek Hakan yetersiz, Çağlar kötü. Takımımızdaki yabancı sayısı ve ligimizin yabancı statüsü ortada, Yıllardan beri milli takımımıza birkaç istisna hariç bek kanatları yetiştiremiyoruz. Yani ortada şöyle bir gerçek var yeni nesilden bu pozisyonlara adam yetişmiyorsa mevcut oyunculardan bu pozisyona adam kaydırmak gerekiyor.

Sercan transfer edilir. Defansif özellikleri geliştirilip sol bek olarak kullanılırsa ve Amrabat ile birlikte sol koridoru kullanırsa müthiş bir sol kanata sahip oluruz. Belki bir süre alışma evresi sırasında hatalar olabilir. Sercan’da ısrar edilirse bence hem Galatasarayımız, hem de Milli Takım müthiş bir sol bek kazanır.

Neden Olmasın ?






Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
 
Temmuz (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...