Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Elmander Kulübeye
 Tem
13
 2012

Israrla anlaşılmayan bir konu var. Yabancı sayısı 6 !

Gelir hep beraber Galatasaray’ın kadrosuna bir göz atalım ve bazı konulara duygusal değil, bilimsel yaklaşmaya çalışalım.

Muslera, Eboue ve Ujfalusi 3’lüsü, Galatasaray’ın 1.bölge de olmazsa olmazları… Olası bir Ujfalusi yokluğunda ise Dany, Galatasaray’ın ilk alternatifi…

Galatasaray, Felipe Melo’yu da aldı diyebiliriz. Felipe Melo’da, Galatasaray’ın boğaz köprüsü… Defans ile hücumu birbirine bağlayan adam. Selçuk İnan ile aynı bölge oyuncuları da olsalar, Melo’nun üstlendiği görev daha farklı.

Elde var 4!

Amrabat’ı sol açıkta düşünelim ve Burak Yılmaz’ın yanına Elmander’i yazalım, Galatasaray’ın 6 tane yabancısı oluyor.

Galatasaray kadro kalitesi olarak oldukça güçlü. Fakat, mantıken düşünülmesi gereken bazı faktörler var ki, olayı duygusal değerlendiren taraftarlar, maalesef bunu bir türlü kavramış değil.

Gelin, mantık ve duygusallık diye adlandırdığım bir takım hususlara göz atalım.

Mesela;

Burak Yılmaz ve Elmander yan yana oynar mı? Oynar diyelim…

Zira, sizce yeterli mi? Bence asla değil !

Elmander çağdaş futbol oynayan bir isim olabilir. Boyu ve fiziksel özelliği de gayet iyi buda doğru. Fakat hiçbir kafa topunu alamaması, hava toplarını yanlış yerlere indirmesi, Elmander’in eksiklikleri.

Bunun dışında son vuruşlarının yetersiz olması ve bu sezon hiç fena sayılmayacak kadar gol atmış olsa da, asla bir golcü olmaması, Galatasaray’ın son vuruş bölgesin de sıkıntı yaşamasına yol açıyor.

Elmander pres yapacak, defansı bozacak, top tutacak ve rakibin 1.  bölgesinde rakibi boğacak bir forvet.

Lazım gelişi;’santrafor’ tanımı yapmış olsak bile, Elmander asla bir santrafor değil. Çünkü santrafor golcü demektir. Elmander ise bir forvet.  Rakibin 1’inci, kendi takımının 3’üncü bölgesinde oynayan etkili bir isim.

Elmander ve Burak Yılmaz’ı lig için yeterli görsem de, Avrupa için asla yeterli görmüyorum. Dolayısı ile Galatasaray’a gerçekten çok kaliteli bir santraforun alınılması kanaatindeyim.

Lakin, alınılacak santrafor Elmander ile yan yana oynayamaz çünkü kontenjan buna müsaade etmez. Yani, Galatasaray mutlak suretle sahada ki bir yabancısından vazgeçecek.

Muslera, Eboue, Ujfalusi, Melo ve Amrabat’dan vazgeçilebilir mi?

HAYIR!

Ön tarafta Elmander’de var, 6 yabancı oldu.

Demek ki, Galatasaray Elmander’i kulübeye alıp, yerine gerçekten çok kaliteli bir santrafor almalı. Eğer olaya duygusal değil de, objektif bakarsak Galatasaray Ş.Ligin’de en az çeyrek final oynar. Galatasaray, Burak Yılmaz’ın yanına uzun boylu bir santrafor almak istiyorsa Edin Dzeko gibi ayağa oynamayı bilen, topu ayağında tutabilen, çok rahat adam geçen bir santrafor almak zorunda. Bendtner gibi bir futbolcuyu Elmander’in yerine almayı düşünmek, resmen intihar etmek olacaktır. Çünkü ayak hakimiyeti yok ve sadece hava toplarına zıplayan bir forvet.

Galatasaray’ın ise; Burak Yılmaz, Elmander, Umut ve Necati gibi forvetlerinin yanına adam geçen, ayakları çok iyi, hızlı, bitirici vuruşlar yapan, ceza sahası dışında da etkili olabilen ve özellikle de üstüne basa basa söylemek gerekiyor ki, son vuruşları gol yapabilen bir santrafor alması gerek. Böylece transferi de başarılı bir şekilde kapatmış olacağız.

Matias Suarez, Soldado, Kevin Gameiro, Lisandro Lopez, Jordan Ayew, Robinho, Oscar Cardozo, Leandro Damiao, Llorante ve Doumbia isimlerinin arasından bir tanesinin alınılması, TTArena’nın hop oturup, hop kalkması demektir.
Galatasaray en kısa zaman da bu isimlerden birini almalı çünkü bu Galatasaray için olmazsa olmaz en büyük olgu.
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, buradan geri dönülmez.






Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...