Makale Yaz
okyanus
Bu haberi yazdır
Derbide 90 Dk Tempo
 May
11
 2012

Cümleten herkese selam öncelikle renktaşlarım

İlk olarak derbi yorumu yapmadan önce medyanın ve bazı kendi taraftarlarımızın gereksiz baskılarını anlamak mümkün değil. Herkes son maçta 2dk da 2 gol yedik yok efendim biz defans yapamıyoruz yok efendim beraberliğe oynanmaz gibi yorumlar aldı başını gidiyor. Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım lütfen biraz elinizi vicdanınıza koyun takımımız 2-0 önde trabzon maçı 2-1 oradan gelecek bir gol sesi bekliyor motivasyon düşüklüğü olabilir bir anda karanbole gol yememiz normaldir. Bu takım bu sene en az gol yiyen en fazla gol atan takım bir anda bu kadar küçümsemek olmaz bu takımı. Bu hafta sonucunu beklediğimiz bir maç yok rakip karşında oynatmayacaksın basmadık yer bırakmayacaksın.

Gelelim derbi yorumuna sene başından beri oynadığımız top ortada. Kimse yok play-off falan demesin bunu sene başında kararlaştırdılar bahanelerin arkasına saklanmaya gerek yok. Ben inanmamış bir taraftar grubunu görmek istemiyorum. Şu takımın oynadığı topu kim oynuyor galatasarayımız istediği skoru oradan alacaktır ama bu beraberlik ama galibiyet olur bilemem galibiyet olursa memnun kalırız hem 12 yılın acısı ile beraber şampiyon olacağız ezeli rakibimizin sahasında. 

Taktiksel konuda benim şahsi görüşüm katılırsınız katılmazsınız bilemem ama maç 0-0 başlıyor ve başladığı anda bizim herhangi bir gole ihtiyacımız yok o yüzden aceleci davranmaya gerek yok. Sakin bir şekilde 90 dk boyunca sahada adım atmadık yer bırakmayacağız ve sürekli tempolu oyun olmalı. Feneri oynatmazsak bu maçı alırız. İlk olarak gol yememek amaç atabiliyorsan atmak olmalı. 90 dk boyunca 0-0 bitermi diye sorulan soruları duyar gibi oldum evet bitmesi zor gibi görünüyor ama 90 dk boyunca atak yapmayalım demiyorum. Atak futbolu oynamazsak kaybederiz ama kontrollü atak futbolu oynamalıyız. Kanatlarda bence seri adam olmalı aydın ilk 11 oynamalı kesinlikle. 

İlk 30 dk gol yemediğimiz sürece olursa ilk yarı 0-0 biterse fenerde tehlike çanları çalmaya başlayacak. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım ve ondan sonra üstümüze kontrolsüz bir şekilde gelecek ve aydın gibi süratli oyuncularımızda bunu çok iyi kullanacak yeteneğe sahip. Olur devreyi 1-0 biz önde bitirirsek zaten bayrağınızı alın kutlamaya başlayın derim. 

Avrupa şampiyonasında yunanistanı hatırlatıyorum herkese turnuva boyunca kontrollü oyun oynadılar şampiyon oldular kaç maç bunu yaptılar. Ben yine diyorum defans yapmayalım ama kontrollü oynayalım boşuna açıklar vermeyelim. Bunu turnuva boyunca yapan yunanistan kontrollü oynadı biz bunu 90 dk çok rahat yaparız. 

Ve lütfen ama lütfen takımımıza inanalım cumartesi 20.45 civarında büyük olasılıkla burada olamam ama gece yarısı bakarım bir arkadaşımız yazısında yazmıştı dersiniz maç skoru 2-1 bizim lehimize olacak bilmiyorum ama 2-1 kazanacağız ben bu çocuklara tüm kalbimle inanıyorum 

Saygılarımla okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkürler





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...