Makale Yaz
ayhandayan
Bu haberi yazdır
Nasıl şampiyon çıkarız?
 May
10
 2012

KADIKÖY’DEN NASIL ŞAMPİYON ÇIKARIZ”IN DÖKÜMÜ ve YOLLARI

 

1- Bu sonuçta bir futbol maçıdır, sonunda ölüm yoktur. Futbolcular, iyi motive olup, öncekilere göre daha iyi mücadele etmeli. Emre-Topuz-Volkan-Gökhan gibi rakip oyuncuların, özellikle başta Melo olmak üzere, Eboue’ye karşı yapılacak tahriklere kapılmamaları gerekiyor. Bu çok önemli.

 

2- Galatasaray’a beraberlik yetiyor ama özellikle son 15-20 dakikaya sigortalı girecek skoru bulmalı. Daha doğrusu beraberlik için oynamamalı. Zaten Fatih Hoca’nın sisteminde sürekli hücum oynamak düşüncesi olduğundan istesek de defans oynayamayız.

 

3- Galatasaray, rahat olmalı. Sonuçta galip gelmesi gereken rakiptir. Fakat erken gol yememeye özen göstermelidir. Çünkü stadın atmosferini olumlu hale getirmesine yardımcı olacaktır. Fenerbahçe golü bulamadıkça strese giren takım olacaktır. Sonradan oyun girme olasılığı bulunan Stoch için önlemi unutmayın ve gerekirse o anda ön liberoya yedekten sürpriz taze bir kuvvet de biz alalım.

 

4- Çevreme ve basında yazılıp çizilenlere bakıyorum, bundan önce “Galatasaray maçları bizim için bayramdır” diyenlerin hiç sesleri çıkmıyor. Çünkü son üç maçta da resmen sahadan sildiğimiz bir Fenerbahçe takımı vardı.

 

5- Kadıköy’deki son maçı hatırlayın. Orada birazcık şans olsa galibiyet golünü atabilirdik ama olmadı. Ki maçın son 70 dakikasında sanki kendi sahamızda oynuyormuş gibi futbol resitali sunduk.

 

6- Her ne kadar deplasman da olsa arada kalite, kondisyon, takım olma ruhu, oyunu doksan dakikaya yayma gibi konular başta olmak üzere pek çok fark var.

 

7- Şans oyunlarındaki oran bu kez tersine döndü. Daha önce yakın zamanlara kadar Kadıköy’deki hiçbir maçta Galatasaray favori gösterilmedi.

 

8- Tarih tekerrürden ibarettir. Fenerbahçe final maçlarında kaybediyor. Denizlispor ve Trabzonspor ile yaptıkları son maçlarında kaçan şampiyonluklarını hatırlayın. Ki Bursaspor bir önceki sezon hiç beklemediği ilk şampiyonluğunu yakalamıştı.

 

9- Aziz Yıldırım’ın Fatih Terim’e maç izlemesi için jesti güzel. Ancak, yıllardır taraftarına hoş görünmek adına her yolu mübâh sayan bir anlayış iyi irdelenmeli. Bugün basındaki bir haberde Fatih Terim için düşünülen özel locaya sinyal kesici konulabilme olasılığından söz ediliyor. Bir olasılık daha var; o da ses dinleme cihazı yerleştirilerek Fatih Hoca’nın vereceği taktikler ele geçirilebilir. Bu konuda en güzel önlem teknik heyetin aralarında şifre oluşturup ona göre haberleşmeleri.

 

10- Hakem her ne kadar fb meyilli olsa da sonuçta Avrupa’da kariyer sahibi biri. Adil bir maç yöneteceğine inanın.

  

11- İstatistiklere gelince;

      a) Galatasarayımız Kadıköy’deki son iki maçı kaybetmedi.

      b) Galatasarayımız Süper Final’de diğer iki rakibi de deplasmanda yendi.

 

12- Yensen de yenilsen de, şampiyon olsan da olmasan da sen GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONUSUN” büyük Galatasarayımız. Uydurma 6 maçlık seride belki de çoktan şampiyonluğunu ilan edecektin. Ama olmadı. Bize bu heyecanı yaşattığın için şimdiden teşekkürler. Önünde 90 dakikan kaldı. İstediğimiz sonucu alacağına inancımız tamdır. Yürekten başarılar…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2020
  2019
  2018
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...