Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Korku İmparatorluğunun Koyunları.....
 May
07
 2012

 

Şimdi kalkıpta burada bazıları gibi ne hocamı ne de futbolcumu eleştirecek değilim. Çünkü en baştan belirtiyorum ki bu takım Kadıköy de Feneri paspas yapar öyle şampiyon olur. Madem ki yumurta kapıya dayandı o zaman toplarıyla tüfekleriyle ,50 bin kuduzlarıyla ,en aşağılık hakemleriyle gelseler vız gelir tırıs giderler. Galatasaraylı geçinip her fırsatta bu formaya hizmet edene hakaret etmek harici bir iş yapmayan felaket tellalı iyi gün dostlarına inat adım gibi emini şampiyonluktan. Keşke Beşiktaş bir tane daha atsaydı da lider de onlar olsaydı ,inanın o zaman şampiyonluk tadından yenmezdi. Yok efendim biz Arena da yenememişiz de ,yok adamlar Kadıköy de yenilmiyormuş ta  ,yok şansmış ,kadermiş. Hiç biri değil bu sadece korku ve aşağılık kompleksi ,hepsi bu. Asıl gıcık olduğum ise bu felaket tellalları çıkacak benimle beraber bayrak asıp şampiyonluk kutlayacak. Benim Galatasaray ım çıkar değil Kadıköy de istesinler Samandıra tesislerinde bile hakemi de ,50 bin şikeciyi de ,federasyonu da ,tüm kurumlarını da ,medyayı da üst üste koyar aralarına karbon kağıdı bile koymadan toptan "sever". Ama ben bunun tadını çıkartabilecekmiyim işte sorun burada.

Diyorlar ki futbola siyaset karıştırma. Zaten dibine kadar bulaşmış gelde sen katma. Bu ülkede herkesin elbirliğiyle çıkan spor yasası birilerini kurtarmak adına 6 ayda tüm siyasi partilerin ortak kararıyla tek bir günde değişir. Bu ülkede federasyon başkanı iktidar partisinden onay almadan aday bile olamıyor. Bu ülkede başbakan Türk takımları gerekirse 5 sene Avrupaya gitmesin diyebiliyor. Bu ülkede hizmet amacıyla insanlardan toplanan vergiler siyasi rant amacıyla birilerinin reklamı olarak futbol kulüplerine aktarılıyor. Biz yol ,su ,elektrik ve hizmet beklerken bilmem ne spora Afrikalı ya da Güney Amerikalı futbolcu olarak geri dönüş alıyoruz. Bu ülkede devlet karşılığını misliyle aldığı bir stadyum yapıp sanki babasının parasıyla Galatasaray a hibe yapmış gibi kendi reklamını yapıyor. Kendi hatalarından doğan gecikmeleri ilgisi olmayan Galatasaray a yıkıyor. Sonra da ülke yönetiminde rol oynayanlar ,bizim vergilerimizden maaş alanlar ağzından çıkanı duymadan ileri geri konuşuyorlar. Hiç bir halttan haberi olmayan cahil de kendi araştırıp öğrenmeye üşendiği için şak şakçılık yapıyor bunlara. Ali Sami Yen arazisinin 33 yıllık ,Tekel arazisinin ise 46 yıllık üst kullanım hakkı ne eder bir fikriniz var mı ? Mecidiyeköy de arsa fiyatları ile Seyrantepe de ki arsa fiyatları arasında ki uçurum hakkında ne biliyorsunuz ? Stad ihalesini açan TOKİ ,anlaşma imzalayan TOKİ ,yükümlülüklerini aksatan TOKİ ama suçlu altına imza attığı her şartı yerine getiren Galatasaray.

Benim ülkemde gelir dağılımında adalet yoktur. Eğitimde ve sağlıkta eşitlik yoktur. İnsana saygı yoktur ,hukukta adalet yoktur. Ama adamına göre muamele vardır ,kitabına uydurma vardır ,sömürü düzeni vardır. Dünyanın en pahalı elektriğini yakar benim insanım ,dünyanın en pahalı akaryakıtı da benim insanıma nasip olmuştur.  Zenginden alamadığı vergiyi gariban işçi ve memurdan ,çiftçiden ,köylüden ,emekliden misliyle alırlar bu topraklarda. İşsizlik desen dert olmaktan çoktan çıkmış alışkanlık halini almıştır. Alın terinin ,emeğin bir değeri yoktur bu coğrafyada tıpkı insan hayatının da olmadığı gibi. Benim ülkemde kraldan fazla kralcılık ,insanlar balık hafızalıdır ,sözlerin hükmü yoktur ,kurallar çiğnenmek içindir ,yasalar ise güçsüzler ve ahmaklar için. Benim insanım hakkını arayamaz ,hesap soramaz ,sadece emirlere boyun eğer ve aç karnına şükreder. Elbette krizler bile kerizleri teğet geçer zaten globallerin kriz dediği kerizlerin yaşam biçimidir.

Adamın biri çıkar yıllardır başkanı olduğu kulüp şike davasında sanıkken futbolun başına geçer. Adamın biri çıkar hayat gayesi başkanlık yapmak istediği kulüp şike davasının baş sanığıyken federasyon başkanı olur. Bu cumhuriyeti kuran önder sporda ahlak isteken Türk sporu ahlak ,namus ,şeref gibi kavramları paraya ,şikeye ,ranta satar. Türk futbolu telafisi olmayan bir gidişe para ve siyasi çıkar uğruna peşkeş çekilmiştir. Para ve çıkar ilişkileri etiği de hukuku da ağır bir bozguna uğratmıştır. Bu ülkede artık maç alıp satmak ,teşvik vermek suç kapsamından çıkartılmıştır. Biz de dahil olmak üzere bundan sonra alınan hiç bir kupa ,kazanılan hiç bir şampiyonluk gölgesiz olmayacaktır. Türkiye de futbol artık sahada oynanan bir oyun değil bir masabaşı oyunudur. 

Adamlar vatanın her yerinde gösterilerle ,yürüyüşlerle şikeyi savundular aylardır. Dikkat edin suçsuzuz yerine sizde suçlusunuz mantığı oldu çıkış noktaları. Binlerce kişi ceza evinin kapısında sabahladı ,adliyenin kapısında geçirdi günlerini. Utanmadılar Anıtkabir e bile çıkartma yaptılar. Medya zaten en büyük müttefikleri ve işbirlikçileriydi. Kulüpler birliği denilen şer birliğinin amacı asla Türk futbolunun lekelenmemesi olmadı. Onların tek derdi gelen paranın azalmaması ,rant ve çıkarlarının örselenmemesiydi. Siyaset dünyası böylesi bir güç ve ranta ister istemez balıklama atlayacaktı. Kurum ve kurullar ise koltuklarını kaybetmemek derdine düşmüş emir erlerinin işgali altında zaten. Sahi biz ne yaptık bu pisliğin tam orta yerinde , hiç düşündünüz mü ?

Benim başkanım çıkıp 20 milyon Galatasaray lının iktidar partisine oy verdiğini söyledi. Ondan evvel ki sayın başkanım ise benim vergimden maaşını alan bir bürokratın hakaretlerini sineye çekti. Taraftarım çıkardı şanlı formamı hakkımı gasp eden ,açık açık yalan söyleyerek bize hakaret eden insanlara alkış tuttu. Demek ki neymiş ,birileri için siyasetin çıkarı ,rantı bu armadan daha önemliymiş ,daha vaz geçilmezmiş. Bazılarımız ise bu iftira kampanyasında hesapta tarafsız kaldık ki bu işte tarafsızlık da açık açık taraf olmaktır. Bir kısmımız futbolum namussuzlara peşkeş çekilirken kafayı Sabri ye Servet e takmayı yeğledi. Kimileri için şampiyonluktan başka hiç bir şeyin önemi yok. Ama artık bu ülkede şampiyonluğunda önemi yok çünkü maçlar da ,futbolcular da satılık.

Federasyon 58. maddeyi kaldırverdi. Etik kurul raporunu açıkladı. PFDK kimseye cezai yaptırım gereği duymadı. Tahkim kurulu itirazları reddetti. Meclis zaten aylar evvel spor yasasını iptal etmişti. UEFA nın ne yapacağı şimdilik muallakta ,ancak gelen haberlere göre Galatasaray transfer çalışmalarını askıya almış. Eğer UEFA hakkımızı verirse zaten transfere hiç gerek yok ,hesap apaçık ortada. Bir futbolcu transferine harcanacak paraya en az 8-10 maç satın alınır. Oysa hangi futbolcu bana 8-10 maçı tek başına kazandırabilir ki ? Artık korkacak bir şey de yok nasıl olsa ,bu saatten sonra bu ülke futbolunu yönetenler hiç bir şikeye hiç bir ceza verme yetisne sahip değildirler. Sonuçta sokaklara ,meydanlara  ,adliye ve ceza evi kapılarına inenler kazandı. Birilerinin haklarını savunmasın bekleyen ,evlerinde oturmayı tercih eden acizler kaybetti. Türk futbolu mu ,başınız sağolsun.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...