Makale Yaz
elmariachi89
Bu haberi yazdır
Bari Bu Hafta Takımınıza Odaklanın !
 May
07
 2012

Öncelikle bu yazıyı okuyacak "GERÇEK GALATASARAY SEVDALILARI"ndan aşağıda bahsedeceğim şeyleri üzerlerine alınmamasını rica ediyorum..Benim söyleyeceğim sözler belirli bir kitleye göndermedir.. 

Haftalardır hem kendi normal yaşantımda olsun, hem her türlü interaktif Galatasaray platformunda olsun, hem de kendi sahamızda oynadığımız maçlarda olsun, genel olarak Galatasaray taraftarını takip ediyorum da,hakkaten bravo diyorum! Bir taraftar grubu kendi takımına ancak bu kadar zarar verebilirdi ! 

Sonunda yumurta kapımıza dayandı,o dilinizden düşürmediğiniz fenerle kadıköyde finale çıkıyoruz kına yakın! Yok federasyonmuş,yok şikeymiş,yok cartmış curtmuş diye artık atıp tutmayın,çünkü bu olayı buraya getiren hiçbiri değil bizzat sizlersiniz..Neden mi böyle söylüyorum? Sırayla açıklayayım...

Önce stadda ki taraftara gelelim..

Maça gitmeyi çok isteyip de maddi sorunlardan ötürü veya özel şeylerden dolayı gidemeyen taraftarlara kesinlikle lafım yok,bunu da söyleyeyim.Biz o halden iyi anlarız.

Biz buralarda İstanbul'a bilet parasıydı,maç biletiydi,formaydı diye 3-5 kuruşu biriktirmek için bir taraflarımızı yırtarken;bu hafta arasında takımının Trabzon maçı yerine,sözüm ona "Temiz Futbol" yürüyüşüne katılıp stadın yarısını boş bırakan İstanbul'lu taraftarlara selamlarımı gönderiyorum! 3 Temmuz'dan bu yana sanki herşey çok temizdi de,10 ay sonra futbol kirlendi ve siz şimdi yürüyüş yapıyorsunuz..O yürüyüşten TFF'mi etkilendi yoksa kendi takımınız mı?

Devam ediyorum..

Dünkü maçta tribünlere bakıyorum ve evet hınca hınç dolu..Ama maçla ilgilenen kimse yok,olur şey değil ! Gol atıyoruz,pozisyonlar kaçırıyoruz ama neredeyse tepki yok inanılır gibi değil. Peki neden? 

Çünkü hepsinin aklı fikri fb'de...Vahlar ki ne vahlar! Takımımız orada derbi oynuyor,tribündeki bir grup şaklaban da yalandan "Gooool" diye bağırma peşinde...Resmen utandım! Yazıklar olsun...

Yıllardır fb taraftarıyla alay ettik,şimdi gel gör ki bu şaklabanlar yüzünden bizler alay konusu olduk.Allahtan spikerler hiç bahsetmedi de daha fazla üstüne düşmediler.Onu da geçtim,elalem takımı kazandığında meşale yakar,bizimkiler 2-2'den sonra ne idüğü belirsiz meşale yakıp sahaya atma peşinde..Ne güzelde zedelediniz itibarımızı...Bir bravo daha!

Şimdi birazda stad dışına çıkayım ve hem çevremde ki hemde bu tür platformlarda ki bazı taraftarların görüşleri hakkında bazı şeyler söyleyeyim.

Sene başından beri bakıyorum,bazıları Galatasaray'ın durumu hakkında iki kelime söylemiyorda;işi gücü fenerde fener! Hay fenerin batsın bi bitmediniz gitti be! Neymiş fener şikeciymişte ceza almıyormuşta,herkes feneri koruyormuşta...

Ya arkadaş,sanki biz bunları bilmiyormuşuz gibi,devamlı ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorsunuz.Sanki yıllardır herşey çok normaldi de,bir tek bu sene fener'i korumaya başladılar! 

Onu da geçtim,yine kendi takımının maçı umrunda olmayıp,"fener şu maçta yenilir,bu maçta puan kaybeder" diye diye bir hal oldular..Yahu 2 dakika kendi takımını düşün be! Benim takımım da şunu yapmalı,bunu yapmalı de! Ama yoook,fener kesin puan kaybedecek kaçışı yok! 

Ve şimdi sona geldik,hadi alın bakalım size kadıköyde fener ile final maçı! Haa ama şimdi işler değişti tabi..Sonunda Galatasaraylı olduğunuzu hatırladınız sanırım..Şimdi zahmet olmazsa 2 kelime de Galatasaray hakkında konuşursunuz heralde!

Bir de gelelim şu play-off meselesine..

Bakıyorum herkeste bir infial...Vay nerden çıkmışta hakkımız yenmişte,herşey planlanmışta bugünlere getirilmişte...

Yahu arkadaş;bu play-off olayını sanki son 2 haftada mı çıkardılar? Sana ta ağustos ayında söylenmedi mi bu? Ha elbette ki karşıyız ona eyvallah ama nedir yani bu kadar öfke? Sen zaten bugünlere gelineceğini biliyordun,neyin muhasebesini yapıyorsun diye sorarlar adama..

Bu sözlerim sadece taraftarlar için değil;hem teknik heyet hem de yöneticilerimiz için de geçerli..Nedir bu sürekli sert çıkışlar? Kusura bakmayın ama artık komik olmaya başladınız..Her puan kaybı sonrası,play-off sistemini eleştirmeler..Gözünüzü açın da az kendi takımınızla ilgilenin,bırakın artık oraya buraya laf yetiştirmeyi..Siz önce sahada konuşun,ardından çağırın bütün basın ordusunu birde üstüne onlara konuşun.Yeter artık hepimiz yıprandık ama bahanelerden de bıktık,usandık..

Kendi evinde 3 derbi maçta 2 puan aldıktan sonra play-off sistemine laf atmak bahaneden öteye gitmez kusura bakmayın..Bir kişide TS maçının 85.dakikasında kurtarıcı olarak niye Sabri oyuna girer diye sormaz mı? Hatta bu Sabri daha nasıl oluyor da hala kadroya girebiliyor demez mi?

Ya da dünkü maçta 2 santraformuzun da oyundan alınmasına bir kişi bile tepki koymaz mı? 84.dakikaya 2-0 önde girdiğimiz derbinin son saniyelerinde neredeyse yenilmeyelim diye dua edecek duruma geldik,bundan ala rezillik var mı? Ama varsa yoksa fener,varsa yoksa TFF...

Aloooo,uyanın artık ! Gerçek dünyaya dönün...

Her taraftarın sevgilisi Abdurrahim Albayrak bile röportajlarında "Fener puan kaybedecek" diyip duruyorsa birde futbolcuların psikolojisini siz düşünün.Rakibinin puan kaybına odaklanmış bir oyuncu topluluğundan kendi maçını kazanmasını beklemek ne kadar inandırıcı olur?

Erman Toroğlu bile Telegol'de Galatasaray'ın durumunu o kadar güzel özetledi ki..

"Adnan Öztürk çıkıp dobra dobra konuşurken, Fatih Terim'in talimatıyla Ünal Aysal gitti Adnan Öztürk'ü susturdu. Öztürk'ün susmasını isteyen Fatih Terim kendisi konuştu ve 3 maç ceza aldı,takımının başında sahaya çıkamadı.E madem öyleydi,neden susturdunuz Adnan'ı? Bıraksaydınız o konuşsaydı da gerekirse cezayı o alsaydı!"

Bundan güzel yorum olamaz heralde.

Ne teknik heyet, ne yönetim bu oyunu kuralına göre oynamadılar ve sonunda bu işin buraya kalmasına çanak tuttular. 25 haftadır lider götürdüğümüz ligde son haftada şampiyonluğu kaybetme riskiyle baş başa bıraktılar. Aynı şekilde yukarıda bahsettiğim taraftar modeli de olayın buralara gelmesinde başrolü oynayanlardandır.

Bazıları da çıkıp, "Ben böyle şaibeli ligin şampiyonu olmak istemiyorum" falan diyipte bahaneler uydurmasın.Edebiyat parçalamaktan vazgeçin..Bırakın feneri,federasyonu,şikeyi,şaibeyi de 2 dakika olsun Galatasaraylı olduğunuzu hatırlayın.Bu ülkede herşey çamura batmış zaten,bırakın artık herkesin bildiği şeyleri konuşmayı..

Ben "Eleştirmeyin" demiyorum ama Allah'ın her günü de fb'den bahsede bahsede gına getirdiniz artık.Biraz olsun takımınızın kendi maçlarına odaklanın yeter be..Gerçi sezon bitti artık neye odaklanacaksanız !

Benim "GALATASARAY TARAFTARLARI" ndan isteğim şudur ki;nolur şu 1 hafta içinde Galatasaray dışında birşeyden bahsetmeyin.Sadece takımımızla ilgili teknik,taktik,psikolojik ne varsa onları dile getirin ve yine yalvarırım artık fenerle ilgili yazılar okumak zorunda bırakmayın bizi,lütfen...Dile kolay,25 haftadır önde götürdüğümüz liderliği,bazılarının "anti-fener" liliği yüzünden son haftada vermeyelim,sadece kendi takımımıza odaklanalım.Benim son sözüm budur..

Tüm Galatasaraylılara Sevgilerimle...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...