Makale Yaz
sukru-melek
Bu haberi yazdır
Fenerbahçe Kapatılmalıdır
 Nis
12
 2012

Sevgili Galatasaray’lılar,

Play of maçları yaklaşırken  içimizdeki öfkeli heyecanın dozu da her geçen dakika milim milim artmakta.

Öfke diyorum, çünkü tüm bir lig sezonunu bitirdikten sonra en yakın rakibinize 9, peşinden gelenlere 21 ve 22 puan farkı attıktan sonra daha neyi ve niçin isbatlıyacağımızı anlamakta güçlük çekiyorum.

Olası puan silme cezasında Feneri sistemden koparmamaya yönelik olarak ihdas edilen bu “Mehmet Ali Paşa Turnuvası”nın ülkemize hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum.

Bu play ofların şampiyonluk, UEFA ve spor toto ayakları ile Lig TV nin de ihya olması sağlanmış, hem Fener, hem de lig TV yi  mutlu ederek M.Ali Paşa çifte kavrulmuş yapmıştır.

İlk maçın BJK deplasmanı olması bence iyi olmamıştır. Egemen ve Almeida’nın cezaları sözkonusu ise de, ilk maçta olası bir puan kaybının şikecileri mutlu etmesi ve bir motivasyon sağlaması olasılığı vardır.

Zira, bu maçın bu turnuvadaki en önemli maçımız olduğunu da unutmamak gerekir. Çünkü  Fener deplasmanı en son maç. Muhtemelen o zamana kadar bizim takım işi bitirecek ve o maç formaliteden öte gitmeyecektir. Trabzon deplasmanı ise Trabzon’un cezasına denk gelmektedir. Dolayısıyla İnönü deplasmanı en önemli deplasman konumundadır. Son maçlarda yorgunluk emareleri gösteren takımımızdan bu maçta tekrar çıkışa geçeceğini umut ediyorum.  

Fener maçının gününü halen belli etmeyen fenerasyona da esef ediyorum. İnsanlar uçak biletlerini, konaklama durumlarını ayarlıyacaklar. Türkiye İstanbul’dan ibaret değil…Fikstür çekilmiş, haftalar belli olmuş, cumartesi mi Pazar mı? Topu topu birkaç tane maçın gününü telaffuz etmekten  aciz insanlar Türk Futbolunu yönetecek de biz de göreceğiz…

TEŞEKKÜRLER TANJU…

40 gollü kralımız  Tanju sağolsun, etik rıdvanın ağzının payını vermiş. Bugün gazetelerde okudum. Tarafsızlığını yitirdiğini, bu işi bırakması gerektiğini yazmış. Muslera oyuncu değil mi? Sana ne attığı penaltıdan? Sen ne görüyorsan onu  yorumla, haddini aşma demiş. Helal olsun sana Tanju. Tüm Galatasaray’lıların hislerine hem de ortalıkta gezinen sözde GS’lı bir sürü herif varken tercüman olmuşsun. Seni seviyoruz…

FENERBAHÇE KAPATILMALIDIR

Neredeyse 1 yıldır Fenerbahçe ile yatıp kalkıyoruz. Yanlı olmak, paragözlük ve günlük menfaatler, holiganlık devletin zirvelerine kadar o kadar nüfuz etmiş ki, Türk Futbolu adeta sırat köprüsüne getirilmiş durumda. Yöneticiler bir şeyler yapmış ama sahaya intikal etmemiş mantığı ile Fenerbahçeye af gözükmektedir. Demirören, futbolumuzun uğrayacağı büyük kayıpları algılamaktan aciz, 3 kuruşluk lig tv gelirine güvenip büyük risk almakta ve ülkemiz futbolunu UEFA karşısında sıkıntılara sokmaktan çekinmemektedir. Tanrı korusun alınacak bir boykotla Meriç Irmağını geçemiyeceğimizi, kulüplerimizin sezon önü kamplarını bile misakı milli sınırları içinde yapabileceğini, hazırlık olarak tek dış temasımızın KKTC ile olabileceğini  düşünemiyor.

Hani hep deriz ya ezeli rekabet, dostluk, v.s. Bu devir 2. Ali Şen dönemi ile bitmiştir. Fenerin çevirdiği çirkinlikler Türk Futboluna bu kadar ağır zararlar verecekse Fenerbahçe kulübü kapatılmalıdır. Benim hiç umurumda olmaz. Spor yapılacaksa adam gibi, ahlak sınırları içinde yapılmalı, ülkeye, diğer rakiplere zarar vermemelidir.   

İki satır da basketboldan söz etmeliyim. Erkek takımına sonsuz tebrikler. İnanılmaz bir birliktelik ve takım ruhu sergiliyorlar.

Kız takımı ise bu sezon futboldan da önce bel bağladığım en önemli takımımız idi. Ancak o kadar dağınıklar ki,   sezon bitiyor, halen takım olamadılar. Onlardan Avrupa Şampiyonluğu bekliyordum ama Türkiye Şampiyonluğu bile hayal. Taylor’un eksik olduğu Fener’den bu gece maçı alacaklarını sandım. Ama yanıldım. Hani  nerede WNBA sayı Kralı? O WNBA sayı Kralı ise Birsel Vardarlı ne? Casares’ten bir transfer yapılmıştı. Neredeydi o?

Bu takımımızın önümüzdeki sezon daha profesyonel bir teknik yönetime kavuşmasını, parkede gerek ülkemz, gerek Avrupa’da fırtınalar estirmesini diliyorum.

Hepinize saygı ve sevgiler…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Mart (1)
 
Ocak (1)
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...