Makale Yaz
firat15
Bu haberi yazdır
BBL'i 2. bitirmek avantajdır
 Nis
10
 2012

    Şu durumda evet 2. Bitirmek avantajdır.Bu avantajıda Galatasaray yakalamalıdır.Lehine kullanmalıdır.Aslında bundan önceki yazılarda,hep 1. Bitimemeizin avantaj oldugunu dile getirdim.Lakin artık degil.O yazılarda ligi 3 bitirecek takımın ya Bjk Milangaz yada FB Ülker olur.Diye düşünüyordum.Lakin Banvit süpriz yaparak.Ligi 3. bitirmeyi hemen hemen garantiledi.Bundan dolayı bizim ligi 2. bitirmemiz şart oldu.Çünkü neden,aslında kısaca bahsettim ama detayına inelim biraz...       

    Biliyorsunuz.Ligimizde Play - Off'lar var.Bu play - Off'lar lig sıralamlarından 1'den 8. Sıraya dogru sıralanan takımlar arasında oynanıyor.Eşleşmelede şöyle oluyor.1-8,2-7,3-6,4-5 şeklinde devamında ise 1-8'den çıkan takım 4-5'den çıkan takım ile yarı final serisi oynar.Aynı şekilde 2-7'den çıkan takım ile,3-6'dan çıkan takım yarı final serisi oynar.Sonucunda finale çıkan takımlar belli olur.Şimdi burada avantajımız saglayacak olan şey şudur.Bjk ve Fb 4-5 olmayı garantiledirler.Bu durumda 1. Olan takım.Final aşamasına gelene kadar çok zor maçlar oynayacak.Zaten Bjk - Fb eşleşmesi müthiş bir mücadeleye ve fiziksel yıpranmaya sahne olacak.Oradan çıkan takım,1. ile yarı final serisi götürecek.Bjk veya Fb'den hangisi çıkarsa çıksın yarı finale,yarı final yine aynı mücadele ve fiziksel yıpranmaya sahne olacak.Halbuki 2. olan takım sadece 7. Takım ve Banvitle serilere girip,büyük ihtimallede finale çıkacak.Hemde kendini diger eşleşmelerdeki kadar yormamaış olacak.Bana göre biz ikinci olalım.Efes birinci olsun.Orada zaten müthiş karşılaşmalar,yorgunluklar olur.5 maçlık seriler olur.Biz çok fazla yorulmadan finalde,rakibimizi bekleriz.Eger ki Efes gelirse saha avantajı onlardan yana olur.Lakin Euroleague maçında yaptıgımız gibi bir truva yapıp orayıda Efes'e deplasman yaparız.Ha olurda Bjk veya Fb gelirse,ne ala saha avantajı bu sefer bizde olur.Saha avantajında da 12 bin seyirci önünde bizi yenebilecek takım tanımıyorum.Hem zaten oradan gelecek takım çok fazla yorulacak bize göre,o sayede de dışardan 1 galibiyet kazanmak içten bile değil.Aslında saha avantajı bizde oldugu sürece,kimin gelecegide çok önemli değil.Lakin daha avantajlı olmak adına böyle bir şey yapılabilir.       

    Sonuç olarak.Oktay Kral saha avantajı bizde olsun gerisi çok ilgilendirmiyor diyebilir.Onun için birinci bitirelim dersede bir şey denmez.Yanlız avantajı ele almak için,bu yolada baş vurabilir.Eger ki bu yola baş vurulacaksa.Son maça bırakılmalı.Ne olur ne olmaz.İkincilik de tehlikeye girebilir.   

    http://sporismo.blogspot.com/   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...