Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Play-Off'lar Öncesi..
 Nis
09
 2012

            İlk yarı etkisiz bir Galatasaray,manisa'nın 10 kişi kalışı ve 2.yarı başlarında bir penaltı golü ile oyunun bize gelişi,maçın en kısa analizi.

 

           Sabri çıktı-Aydın girdi ve bir anda takımda bir hareketlilik,bir kıpırdanma oldu..Aydın'In penaltı posizyonunda defansın hatası büyük,aydın topu ayağından aşmış ve yakalaması zor iken bırakacaksın arkadaş,ayağını takarsan penaltıyı yersin.Bunu neden dedim,birşeye dikkat çekmek için;O posizyonu bir sabri,bir emre colak bu sezon kaç kere yaşayabildi ? Veya kanattan içeri doğru kaç kere katedebildiler ? Aydın dün iyiydi,yarın belki gene tartışabiliriz ama şu bir gerçekki Galatasaray'da Eboue ile beraber tek orjinal kanat oyuncusu..Gerçi bir ujfalusi'de bence orjinal bir kanat oyuncusu ama stoper olduğu için vede stoper kalacağı için saymıyorum.

 

             Aydın'ın yollanmasını en çok isteyenlerden biriydimki 6 yıldır bir türlü patlama yapamayan oyuncuyu ne edelim dedik ve haklıydıkta..Fatih hoca ısrar ile onu takımda tuttu ve şu anda Aydın'da bayağı bir düzelme var yani fatih terim'in aydın kumarı tutmak üzere..Bu Fatih hocanın başarısıdır ama 6 yıldır Galatasaray'a hiçbir artı sağlamayan aydın artık vefa borcunu  ödemek zorunda.Aydın'ın en büyük sorunu sakatlık,bu sorunu yenebilirse ve düzenli ilk 11 oynarsa gerçek bir kanat oyuncusuna sahip oluruz,umarım sakatlık sorununu yener.

 

             Emre Çolak için geçen senede aynısını diyordum bu senede;Emre Çolak kanat oyuncusu değildir.Emre Çolak'ın orjinal mevkisi ortasaha göbeğidir.Koşuyor,pres yapıyor,eskisi gibi ikili mücadelelerden çekinmiyor ve rakibe dalabiliyor,yani fizik olarakta bayağı güçlenmiş ve güçlenecekte..İyi paslar atıyor ve en önemliside ortadan top sürerek şut atma özelliği var..Emre 1-2 sene içinde hem bizim hemde milli takımın değişmez göbeği olacak..Artık Emre'yi kanatta değil ortasaha göbeğinde denemeliyiz..

 

             Selçuk İnan'ın 2 gol atmasına çok sevindim çünkü son haftalarda Selçuk'un üzerinde büyük bir baskı vardı ve bu gollerle artık bu baskıyı kırmıştır ve Play-Offlar öncesi iyice rahatlamıştır.

 

             Elmander'İn oynatılmamasından yanaydım çünkü sakatlıktan çıkar çıkmaz forma giyen oyuncu hafif bir darbe ile tekrar sakatlanabilirdi ve buda Elmander'in play-offlarda oynamaması anlamına gelebilirdi ama Fatih Hoca risk aldı.Bu ne riskiydi;Elmander'i form'a sokma riski..Şu anda oynatılmasına sevindim ama sonuca göre konusuyorum;yani Elmander 80 dakika sahadaydı ve herhangi bir sakatlık yaşamadı ve form tuttu.Basında Elmander 1 ay yok haberlerinden sonra dünkü maçta içimizde rahatlamış oldu.

 

              Manisa maçının İlk yarısında etkisiz bir Galatasaray,aslında 10.000 taraftarın floryada toplanmasından sonra etkisiz bir Galatasaray..tabi melo-riera krizide futbolcuların performansını olumsuz yönde etkilemiştir..

 

              Son haftalarda etkisiz futbol oynamamız beni fazla korkutmuyor çünkü bunlar her takımın başına gelecek şeyler,kabul edelimki takımı havaya soktuk ve takımdaki aşırı rahatlamada sahaya olumsuz olarak yansıdı ama artık oldu bitti.

 

              34 haftalık bir sezondan sonra elde var 5,yani play-off'lara fenerin 5 puan önünde başlıcaz.Takımımızı bu sezon gösterdikleri mücadeleci futboldan dolayı kutluyorum ve Play-Offlarda şanslarının açık olmasını diliyorum.Biz iki fener maçında oynadığımız futbolu Play-Off'un geneline yararsak zaten şampiyonuz ve bundan şüphemde yok.

 

               Kapanışıda Melo ile yapayım;Melo agresif bir topcu ve bu tür adamlar laf kaldıramaz.Şimdi Riera'nın Melo'ya pastan sebep laf atma lüksü yok,çünkü bir kendine baksın birde Melo'ya..Melo'nunda dediği gibi Riera bu sezon Galatasaray'a ne gibi bir katkıda bulundu,yane laf tam yerine oturdu ve bu Riera'ya yeterde artardı.Olay burada kapanacaktı ama Yumruk hiç olmadı Melo,hiç olmadı..Adamın gözü içler acısı.Günah.Gözümden düştüm melo ama;

 

               Bir insanın artılarını ve eksilerini karşılaştırın demişler..Melo bu sezon takıma katkı sağladı,bu taraflı tarafsız herkesin ortak görüşü,tabi aldığı ücretin hakkı zaten bu olmalıydıki dahada fazlası beklenebilirdi orası ayrı bir konu ama takıma yaptı liderliğide hesaba katarsak ücreti fazlada gündeme gelmez..Melo bu sezon takıma abilik yaptı,tüm oyuncuları kucakladı,kendisi veya takımdan birisi gol atınca çocuklar gibi sevindi,yani artıları çok fazla ama Melo'nun artısı 10'dan 1'e düşmüştür.Sonuçta +1 pozitif bir rakam olduğuna göre Melo'ya bir şans daha verilmedilir.

 

               Melo bütün takımdan ve taraftardan özür diyelecek,bir daha bu hatayı tekrarlaması durumunda kovulacağının farkında olduğunu ve bu olayı bir daha tekrarlamanın intihar etmekten farksız olduğunu söyleyerek tekrar oyuncuların ve taraftarın güvenini kazanacak.Seneye bonservisi alınır-alınmaz ama Play-Offlarda onu tekrar sahada görmek istiyorum

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...