Makale Yaz
satriani
Bu haberi yazdır
Barcelona sendromu
 Mar
21
 2012

F.BAHÇE VE SİVAS MAÇI:  BİR HASTALIK OLARAK BARCELONA SENDROMU

Bıktım arkadaşlar bıktım…Rijkaard’dan bu yana G.Saray’ı ezbere bir futbola mahkum eden anlayıştan bıktım..sanki futbolda sihirli formüller varmış gibi düşünen zihniyetten bıktım..Barcelona yerden kısa paslarla ve tek forvet oynuyor diye bunu aynen copy-paste yapan zihniyetten bıktım..

G.Saray 4-4-2 ve basit kısa-uzun fark etmez ayağa paslarla UEFA kupasını kazanmasa anlayacağım..Derbi maçına bakalım; F.Bahçe’nin tüm numarası ilk 15 dakika 90 dakikalık bir efor sarf etmesiydi bu süreçte orta sahada topun başında en az 6 tane Fenerli görebilirsiniz.  Bülent Yıldırım’ı da arkalarına aldılar tekme tokat taban orta sahada sürekli pres yaptılar..peki biz ne yaptık? Yangına körükle gittik…Barcelona  dan devşirme taktiğimizle orta sahada top çevirmeye kalktık..tabii ki Barca olmadığımız ve hiçbir zaman da olamayacağımız için çok top kaptırdık ve sonunda 2 tane gol yedik..Hatalar devam ediyordu da Allah’tan Fenerin pili bitti o arada..Halbuki uzun top atsaydık ileriye doğru adamlar o presi yapamayacaklardı tabii Aykut bizim böyle oynayacağımızı biliyordu ayrı konu..

Sivas Maçı topla oynama yüzdemiz %90 larda ama pozisyon yok neden acaba? Çünkü yine ileriye giderken 30 tane pas yapma hastalığımız yüzünden..Ben golün 30 pasla olanını severim demiş galiba Fatih Hoca…halbuki ileriye uzun hızlı toplarla çıkabilseydik bu maç 5-0 biterdi şüpheniz olmasın..Tek Forvet kabusu bitti bu kabus başladı arkadaşlar..Basit oynamaya ne zaman başlayacağız merak ediyorum..Bu oyun tarzı Türk futboluna ters..Bizim ekolümüz basittir ama etkilidir Fatih Hoca bunu herkesten iyi bilir aslında ama neden bir Barca kompleksindeyiz vallahi billahi çözemiyorum..

Yukarıda verdiğim örneklere F.Bahçe maçından örneklere de verilebilir ; adamlar top kaptırıyorlar bizimkiler kontraya çıkarken bile yan paslar yapıyorlar o arada ağır Fener defansı yerini alıyor düşünün artık…

Umarım play-off’ta bu saçmalıklarla devam etmeyiz şayet edersek  kötü senaryolara hazır olun.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...