Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
12 hakem skandalı
 Mar
14
 2012

 

Bir Türkiye klasiği daha geldi çattı. Herkes doğmamış bebeğe don biçmenin derdinde. Maç ne olur ,kaç kaç biter tahminlerin ,yorumların sonu gelmiyor. Aslında futboldan anlayanlar için bu maçı irdelemek öyle çok da zor sayılmaz. Evet derbylerden her sonuç çıkabilir ,futbol sahada oynanır ama hazırlık ,lig ,kupa filan derken her iki takımın bu sezon oynadığı 30 u aşkın maçı baz alırsak bir de puan durumunu buna eklersek çıkan sonuç bu maçta beraberlik olmaz. Kim kazanırın yanıtı ise ya Galatasaray ya da Bülent Yıldırım.

Yok efendim Kadıköy de 12 yıldır kazanamıyormuşuz ,ben bu 12 maça damga vuran en az 15 hakem hatası sayarım. Her ne hikmetse hepsi de aynı takımın lehine yapımış hatalar. Neyi ve kimi anlatayım ki ,Bünyamin Gezer in yönetiminde yediğimiz dayağı ,akan hakem kanını mı ,Hüseyin Göçek in sakatlayıcı harekete endirek vererek saymadığı Lincoln golünü mü ,Ali Aydın ın tekme atan Luciano yu görmezden gelerek bizi sahada 7 kişi bırakmasını mı ,Mondragon un ses bombası ile yaralanması ve 10 gün rapor almasını mı ,Suat ın soyunma odası koridorlarında Aziz Yıldırım ın korumaları tarafından tartaklanmasını mı ,3 tane uyduruk penaltıyı mı ,çıkan ve çıkmayan kartlarda ki ,çalınan ve çalınmayan düdüklerde ki akıl almaz çifte standarları mı. Bana Kadıköy de lehimize yapılan tek bir hakem hatası göstersinler karşısına 10 tane gösteremezsem etek giyerim. Oysa aynı hakemler ASY ve Arena da ya iyi ve adil yönetimler gösteriyorlar ya da yine bizi yakıyorlardı. İyi hakem dedikleri Fırat Aydınus un Arena da Özer e gösteremediği kırmızı bize maçı hakem camiasına ise şerefini kaybettirdi.

Şimdi MHK bu maça Bülent Yıldırım ı atadı. Bülent Yıldırım geçen sene Fener in Karabük deplasmanında daha 14. dakikada % 100 faulü görmezden gelerek Lugano yu son adamdan oyundan atamamış bir hakemdir. Kötü hakem olsa korkum olmaz da çok uyanıklardan çekinirim. Eğer orada faulü verse kırmızıyı göstermdiği için tefe konacağını biliyordu ,bu sebeple faulü görmezden gelecek kadar zeki ,planlı ve eyyamcıdır zat-ı alileri. Acaba MHK şampiyonlar liginde önemli maçlar alacak olan Cüneyt Çakır ı bu maça vermeyerek hangi ince hesapların içine girmiştir.

Bu maçla ilgili futbol olarak tek yorumum kazanırız. Çünkü Fener kendi sahasında defansif oynayıp beraberliğe yatmayacaktır. Oysa bu sezon en iyi oynadıkları maçlarda bile bireysel beceriler haricinde sonuç alamadılar. Yani takım oyunundan eser yok. Eğer iyi oyun diye Manisa deplasmanını anlatıyorlar ise Fenerli yorumcular ben ondan çok daha iyi Galatasaray oyunlarını esneyerek seyretmeye çalıştım. Gençlerbirliği ne 6 attıkları maç sahada bizim paf takımımız olsa çok daha fazla zorlardı. Buna rağmen maçı Stoch un kişisel becerileri kolaya çevirdi. Ancak bu yıl bizi yenmek için kişisel yetenekler hiç de yeterli olmuyor. Trabzon maçında Burak adım bile atamamıştı mesela. Oysa bizim takımımız çok daha paylaşımcı ,mücadeleci ve yaratıcı bir futbol oynuyor. Onların en önemli gol silahı olan duran toplar bu yıl kalemizde tehlike bile yaratamıyor. Ama biz çok çeşitli şekillerde gol ve pozisyon bulabiliyoruz. Ayrıca ilk maçta ki skordan ziyade oynanan ezici oyun onların sırtında önemli bir kambur olarak duruyor. Sözün özü ya Galatasaray rahat kazanır ya hakem Fener e hediye eder.

Bir de şu şike olayı artık kabak tadı verdi. Adamlar savunma yerine çamur atma peşine düşmüşler ki böyle olacağı baştan beri aşikardı. Federasyon bir karar verecek ama onlarında oyalamaktan ,saptırmaktan başka işleri yok. Arkadaş çeteymiş ,suçmuş bunlar mahkemenin problemi. Federasyonun işi şike var mı ,yok mu onu açıklamak. Bütün belgeler ellerinde ,aylardır incelediler ,savunmalar ortada ,gizli saklı ,bilinmeyen hiç bir şey yok. Çıkarsın suç yoktur dersin ,suç olmayınca ceza da olmaz dersin ,UEFA ve FİFA yı da ikna edersin olur biter. Tabii ki gerçekten ligimizde iddia edilen şike ve pislikler olmadıysa yapabilirsin bunu. Aksi halde UEFA ve FİFA tepene binerler. Ya da evet şu şu maçlarda şike ve teşvik olmuştur dersin kitapta yazılan cezaları uygularsın olur biter. Artık bu kadar kıvırmaya ,gerçekleri bu kadar saptırmaya ,insanları futboldan bu denli soğutmaya hiç hakkınız yok. Biz de biliyoruz haklarında suçlama olan kulüpler ,kurallar tam olarak uygulanır ise Türk futbolu ciddi bir para kaybına uğrayacak. Kulüpler çok zor durumda kalacaklar. Sosyal patlamalar ,isyanlar olacak. Ancak bu sizin göreviniz de derdiniz de değildir. Sizin probleminiz Türk futbolunun gerek kulüpler gerek ise milli takım seviyesinde uluslararası her türlü organizasyonda temsilini sağlamaktır. Gerisi laf-ı güzaftır. Herkes kendi işini yapmalı ,oturduğu koltuğun verdiği güç ve sorumlulukları yerine getirmelidir. 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...