Makale Yaz
satriani
Bu haberi yazdır
Avrupa Kupalarına Gitmezsek Ne Olur
 Şub
29
 2012

Şike soruşturması ve UEFA kriterleri tartışmalarında ortaya garip bir saflaşma doğdu; UEFA kriterleri yanlıları ve kafamıza göre takılalımcılar.   En büyüğünden en küçüğüne herkesin lafa globalleşmeyle başladığı şu dönemde futbolun Avrupa patronu UEFA’yı iplememenin nasıl bir garabet olduğunu anlatmaya gerek yok bence..Ben, kısa vadeli ve sözüm ona parasal çıkarları için Türk Futbolunun geleceğini mahvedecek bu sakat mantığın dayanak noktasına bakmak istiyorum.

Akıllarından geçen şu; ” UEFA kriterlerine göre ceza verilirse Digitürk bizleri yemlemez , rantımız kesilir..o zaman salla gitsin kritirleri biz anamızın liginde paralı paralı oynarız.”

Peki gerçekten öyle mi olacak? Diyelim ki kriterleri hiçe saydık ve 5 yıl men cezası alındı. Sonra ne olacak? Digitürk bekledikleri parayı verecek mi? Bence her halükarda vermeyecek hatta daha haklı gerekçeleri olacak.

1.si ligin fiyatını ne belirler?  Tabii ki kalite ve taleptir.  Bir Bundesliga ve Premier ligin fiyatı neden bizden yüksektir çünkü takımlarının toplam futbolcu ve oyun kalitesi yüksektir bu nedenle talep de yüksektir. Bir Barcelona veya Manchester’ı izlemenin bedeli yüksektir. Bu liglerdeki kalite bizde olsaydı en düşük bilet fiyatı 100 TL bile olsa maçlar tamamen dolardı.  Digitürk üyelikleri tavan yapardı.  Türkiye futbolunda son yıllarda artan rekabet, milli takımın başarıları, stad kalitesi vs nedenlerle ligin değeri geçmiş yıllara göre arttı.

Yukarıdaki tespitleri düşünelim ve bir de Avrupaya gitmeyelim canımcıları koyalım bir tarafa..

5 yıl men cezası alır ve Avrupa kupalarına katılamazsak;

1-      Türk Futbolu ve ligi yavaş yavaş unutulacak ve gündemden düşecektir.

2-       Kaliteli yabancı oyuncular zaten güç bela gelirlerken artık bizlere Katar ligi muamelesi yapacaklardır. 5 e gelecekse 10 a mal olacaktır artık.

3-      Yerli oyuncular için Avrupa kariyeri defteri bitecektir. Hedefsizleşeceklerdir. 4 büyükler de istihdam da kısıtlı olacağından Anadolu kulüplerinde vasat bir futbola razı geleceklerdir.

4-      Şampiyon olan takımın Ş.ligine gidemeyecek olması (gelirlerden de mahrum kalması demek) hemen herkesin motivasyonunu düşürecektir.

5-      Tüm bunlar ligin kalitesini düşürecektir. İzleyici talebi azalacaktır.

6-      Talep azalacağından Digitürk veya başka bir firma vereceği fiyatı düşürecektir.

7-      Anadolu kulüpleri eski güçsüz dönemlerine dönecek, 3 büyüklere rakip olamayacaklardır.

Globalleşe ve Endüstrileşmiş Futbol dünyasında içine kapanık, cezalı bir lig olmak bugüne kadar harcanan bütün emekleri yok etmek demektir.

Ceza alma riskine girmenin ekonomik ve sosyal hiçbir mantığı yoktur. Bu tamamen F.Bahçe’yi kurtarma amaçlıdır ama Türk Futbolunu feda etmektir.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...