Makale Yaz
sizofren
Bu haberi yazdır
Terim Ne Kadar Cesur?
 May
08
 2021

---------------------------Muslera--------------------------

Kerem-----------Donk-------------Marcao--------Saracchi

------------------Taylan------------Gedson-----------------

--------Akbaba-----------Mustafa-------------Halil--------

----------------------------Falcao---------------------------

Beşiktaşa karşı üç farklı skoru bulmamız gerekiyor. Maçın başında bütün riskleri almalıyız çünkü kaybedecek hiç bir şeyimiz yok.

Elimizde Beşiktaşın nasıl çaresiz duruma düştüğünü gösteren çok büyük bir done var. O da Alanyadaki maçın ilk yarısı. Beşiktaş o maçta bir ara orta sahayı bile geçememişti. Peki Alanya ne yapmıştı? Önde bastı, hızlı oynadı ve ceza sahasında da ani çoğaldı.

Ceza sahasında çoğalınca Beşiktaş zaten hata yapıyor ve gol yiyiyor. Dönen toplara önde basınca da Beşiktaş zorlanıyor. Bu yüzden bu maçta Babeli oynatıp topu tutmaya gerek yok. Kaldı ki Babel önde basmaya da uygun değil sadece savunma pozisyonunu alıyor. Bizim 4 2 3 1 ile maça başlayıp, bindirmeleri hızlı yapan bekleri tercih ederek bir anda 4 2 4 e dönmemiz gerekiyor. 

Şenerin bindirmeleri ağır. Terim bence risk alıp Keremi o bölgede kullanmalı. Savunmadan atılacak uzun toplarda Mustafa Muhammedin hava toplarını alma gibi özel bir görevi olmalı. Emre Akbaba ve Halil Dervişoğlu gezgin oynamalı, ceza sahasına girip çıkmalılar ve dönen toplardaki ilk baskıya da aktif olarak katılmalılar. 

Bu maç, düşük tempolu pas futboluyla oyun kurmaya çalışma maçı değil. Bu yüzden Babel oynamamalı, el freni olur. Hem fazlasıyla efor sarfetmemiz ve çok fazla koşmamız gerekecek. Eğer Onyekuru ve Oğulcan kadroda olurlarsa, öndeki dörtlüden en fazla yorulan iki futbolcunun yerine ilerleyen dakikalarda sahaya sürülebilir.

Terim artık sahaya çıkartacağı kadroyla seni, beni, herkesi şaşırtmalı. Kafasında en az üç farka oynadığını, bu amaç uğruna fark yemeyi göze aldığını ve ne kadar korkusuz olduğunu artık herkese ispatlamalı. Fatih Terimi Fatih Terim yapan da zaten bu korkusuzca duruş değil miydi? 

Sonuç ne olursa olsun. Ben sonuçtan tamamen bağımsızım. Terim, artık kendisine yakışanı yapmalı. Sahaya öyle bir kadro sürmeli ki, herkese, helal olsun adam üçe oynuyor dedirtmeli. Aksi halde bu final maçında da bu cesareti gösteremeyecekse, Galatasaray için mental değişim artık kaçınılmaz demektir. 

Şu bir gerçek ki normal oyunumuzu oynayarak Beşiktaşı zaten yenemeyiz. Çünkü arada hız farkı var. Bu yüzden pas oyunu adı altında 60 dakikayı heba edip, 60 dan sonra risk almaya gerek yok. Beşiktaşı üç farklı yenebilmek için farklı bir oyun oynamamız ve bütün riskleri de maçın başında almamız lazım.

Galatasaray cesurların takımıdır. 

Sağlıcakla...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...