Makale Yaz
elazig
Bu haberi yazdır
Avrupa Süper Ligi
 Nis
20
 2021

 

Avrupa Süper Ligi

Evet, arkadaşlar sonunda beklenen gün geldi çattı ve bomba patladı. Uzun zamandır böyle büyük bir ligin kurulacağı ve Türkiye’den Avrupa Fatihi Galatasaray’ın davet edileceği söyleniyordu. Lig kuruldu, 12 takım açıklandı. Bir tartışma başladı, Galatasaray gitmeli mi, gitmemeli mi?


        İnsanlar bunun neyini tartışıyorlar anlamadım. Galatasaray’ımızın kuruluş amacı nedir? ‘‘Maksadımız İngilizler gibi toplu bir hâlde oynamak, bir renge ve bir isme mâlik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek’’ değil mi? (Kurucumuz: Ali Sami YEN’ in sözüdür).


        Galatasaray çok akıllı ve materyalist düşünmelidir. Galatasaray’ımız; 83 milyon Türkiye, 12 milyon Azerbaycan, 30 milyon İran, 4 milyon Irak, 9 milyon Avrupa, Türklerini ve daha 30 milyon Özbekistan, 17 milyon Kazakistan, 6 milyon Kırgızistan, 6 milyon Türkmenistan ve daha sayamadığım nice diğer ülkelerdeki Türk ve Müslüman halkları da düşünerek bu turnuvada kesinlikle olmalıdır.


        Galatasaray’ın böyle bir ligde yer alması Müslüman ve Türkler içerisinde Galatasaray’a olan sempatiyi daha da arttıracaktır. Ayrıca Galatasaray’ın böyle bir ligde olması Avrupa süper liginin satış gelirlerini de patlatacaktır. O nedenle GS değişen 5 takımdan biri değil de, kurucu takımlardan birisi olmalıdır. Bunun için derhal harekete geçilmelidir.


        UEFA, FIFA ve TFF’ nin tehditlerine gelecek olursak. İnanın ki Avrupa Süper Ligi’ nin kurulması harika oldu. Büyük kulüplerin tehditlere boyun eğmeyeceklerini ve çekilen yıkama yağlama çalışmalarına da kanmayacaklarını düşünüyorum. UEFA ve FIFA diz çökecektir. Başkaca da çareleri yoktur.


        UEFA’ dan başlayayım, ligine kaç tane Türk takımı alıyor ki? Eleme üzerine eleme oynatıyor. Şayet eğer bu olay ABD’nin Avrupa Birliği’ne bir başkaldırısı ve aralarındaki pastadan pay alma savaşı ise: İster ABD kazansın isterse Avrupa Birliği. Kısaca UEFA kendi derdine yansın.


        TFF’ ye gelince, son 10 yıldır şampiyon olsak ta olmasak ta, Türkiye Süper Ligi’nde yapılanlar ortada. Yemin ederim ki maçları izlemekten midem bulanıyor, ismim Ömer Faruk, ligdeki asimetrik hatalar, adeletsizlikler, özellikle TFF’ nin ve diğer küçük kulüplerin Galatasaray’a karşı tutumlarından bıktım ve usandım. İnanın ki Beinsport almış olmama rağmen maçları izlemiyorum. Emre Bol gibi, Rıdvan Dilmen gibi yorumcuları izlemeyi bırakalı çok oldu. 17 kulüp GS’ a karşı bildiri yayınlamadı mı?


        Fatih Terim’e verilen, GS yöneticilerine, GS’lı oyunculara verilen cezaları düşünün. Birde diğer takımların aynı kabahatlerde almadıkları cezalara bakın. Pandemi döneminde arkası sağlam kulüpler statlarını doldururlar önemli değil. Kayserispor Başkanları’ nın (eskiside dahil), Çaykur Rizespor Başkanı’ nın Galatasaray maçı sonrası ve diğer takımlarla oynanan maçlar sonrası açıklamalarına bir bakın. Allah aşkına; Oğulcan ve Vedat Muriç transferlerinde GS oyuncu alamasın diye yapılan terbiyesizliklere bir bakın.  Geçen sene Medipol Başakşehir’ in nasıl şampiyon edildiğine, bu sene de Fener’i şampiyon etmek için nasıl çabaladıklarına bir bakın. Eski şampiyonluklar adı altında Fenere 5-10 şampiyonluk verilecekmiş. Al sana asimetri. Şimdi ben 34 yaşındayım. Doğmadan öncede 9 ay 15 gün anne karnında kalmışım. O zaman 35 yaşındayım demek ki. 1 sene öncesinde de kim bilir hangi sebzede meyvede vitamindim; oldum mu 36 yaş.  Fenerbahçe’ nin sayılmasını istediği şampiyonlukları da böyle işte.


        Yanlış anlaşılmasın; Fenerbahçe’ de keşke Avrupa Süper ligine katılabilse de iki Türk takımı orada eşit şartlar altında yiğitçe mücadele verseler, rekabet etseler. Büyük kulüp isek büyük denizlere açılma zamanımız gelmiş demektir. Ekonomimiz diğer kulüplerden düşük diye korkmamıza gerek yok; oradan gelecek gelirlerle bizde daha büyük bütçeli takımlar yapabiliriz. Korkmamak lazım.


        Sn Mustafa Cengiz Başkanıma ve Sn. Fatih Terim’ e rica ediyorum, ‘‘Korkaklıkta zillet, utanç; ileri atılmakta, izzet, şeref vardır.’’

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...