Makale Yaz
sizofren
Bu haberi yazdır
Emre Akbaba ve Emre Kılınç Açmazı
 Ara
19
 2020

Geçen hafta maçın en iyi futbolcusu olan Emre Taşdemir in yokluğu daha maçın ilk yarısında ciddi ciddi hissedildi. Karabük merkezi çok iyi kapattı. Bu durumda oyun sürekli kanatlardan kuruldu fakat Saracchi hücumda çok etkisiz olduğu gibi savunmada da çok vasattı. 

Karabük ün defans ile orta saha bloğu arasındaki mesafe çok dardı. Bu yüzden kanattan içeriye gelen Emre Akbaba ve Oğulcan top almakta zorlandılar. Oğulcan top alamayınca bir süre sonra kanatta kalmak durumunda kaldı fakat Linnesle pas uyuşmazlığı yaşayıp, özellikle de geniş alan bulamayınca etkinliğini kaybetti.

Emre Kılınç hem üretmeye hem de gedikleri kapatmaya çalışan gezgin bir futbolcu fakat bu formatta orta sahada kendisine çok fazla yük biniyordu. Taylan her tarafa saldıramaz çünkü aynı zamanda merkezi de kontrol etmek durumunda. Emre Akbaba sol kanadı ağırlıklı olarak kanat bekine bırakıyor ve atak olgunlaşmadan içeriye giriyordu. Bu durumda olası her top kaybında Emre Kılınç dönüşlerde zorlanıyordu. Geçen hafta olan bu senaryo bu hafta da maalesef tekrarlandı. 

Emre Kılınç kanat futbolcusu olarak alındı fakat orta sahada oynatılıyor. Ofansif orta saha olan Emre Akbaba ise kanatta oynatılıyor. Bazı futbolcular için bu gibi tezat durumlar olabilir. Ancak Emre Akbaba sürekli içeriye girecekse, bu durumda tekrar kendisini sola atmak durumunda kalmasın. Yani ya hep yay önünde kalsın böylece o da daha diri olur ya da sağ kanatta oynasın. Çünkü sol ayaklı olduğu için sağ kanattan daha iyi içeriye girer. 

Karabük ün amacı, merkezi çok iyi kapattığı için özellikle merkezde kazanılacak toplarla Galatasarayın öne çıkan kanat beklerinin arkasına adam kaçırmaktı. Nitekim bunda başarılı da oldular. Peki Galatasaray bu anlayışa karşı neler yapabilirdi?

1- Diagne, Galatasaray oyunu kurarken top almak için geri gelebilirdi. Böylece hem Karabük savunmasını biraz öne atabilir, defans ve orta saha arasındaki mesafe dengesini bozabilir, hem de Galatasarayın merkezden araya oynayabilmesi için pas alternatiflerini çoğaltabilirdi. 

2- 46. dakikada Saracchi Ömer Bayram ile, Oğulcan ise Etebo ile değişirdi.

Böylece Emre Akbaba sağ kanada, Emre Kılınç ise sol kanada geçerdi. Çünkü Karabük merkezi iyi kapattığı için araya oynayabilmek çok zordu. Belhanda nın oyuna girmesi bu yüzden gereksizdi. Bu durumda kanatlardan daha iyi oyun kurabilmek adına Arda dan daha hareketli olan en yetenekli futbolcular kanada atılabilirdi. Hem bu şekilde Emre Akbaba topla beraber sağ kanattan daha rahat içeriye de girebilirdi. Etebo ise dönen topların kısa sürede kazanılması adına orta sahanın mücadele gücünü arttırabilmek için oyuna alınırdı. Fakat Etebo girince ilk toplara daha iyi bastığı için Taylan biraz öne çekilirdi. Böylece atak olgunlaşmadan Emre Akbaba ve Oğulcanın içeriye girmesindense, sol kanattaki akınlarda Emre Akbaba, sağ kanattaki akınlarda ise Emre Kılınç yay önüne değil, direkt olarak ceza sahasına gireceklerdi. Böylece hem Diagne kendisine yakın partner bulabilecekti, hem de orta sahanın mücadele gücünün artmasıyla dönen toplar daha kolay alınabilecekti. 

3- Eğer bu değişiklikler skora yansımazsa, 70. dakikada Feghouli nin yerine Ali Yavuz Kol oyuna dahil olurdu. Bu durumda 3. forvet desteği stoperden değil, akın yönüne göre yine kanatlardan gelirdi.

Eğer bunları yapabilseydik ve iki Emreyi de doğru yerlerde oynatabilseydik, bence maçı çevirebilirdik. Umarım bu maç bize ders olur. Terim in kırmızı kart görmesi kötü oldu fakat bu değişimleri yapmadığı sürece kenarda olup olmaması çok fazla bir şeyi değiştirmeyecek. Çünkü takımlar Galatasaraya karşı artık nasıl oynamaları gerektiğini öğrendiler. A planımızın defoları ortaya çıktı. Artık üç günde bir maçlar izleyeceğiz ve sadece A planımızın değişmesi değil, aynı zamanda B ve C planımızın daha fazla çözüme yönelik olmasına da fazlasıyla ihtiyacımız var. 

Sağlıcakla...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...