Makale Yaz
veratisx
Bu haberi yazdır
Yeniden Yapılanma 2
 Ağu
12
 2020

Yeniden Yapılanma 2

Birinci yazımda önümüzdeki sezon yapılanmasında mental olarak nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiğini anlatmaya çalışmıştım. Bu yazımda ise kadrodaki oyuncularımızın değerlendirilmesi, yapılan transfer hataları ve kimlerin transferinde ısrarcı olunması gerektiğini yazacağım.

Daha önce yazdığım gibi ben oyuncu konusunda yanılmam. Tek tek oyuncularımızı değerlendireceğim bakalım sezon sonunda ne olacak? Devre arası yazdığım yazıdaki oyuncuların ne durumda olduğunu geçmiş yazılarımı okuyarak gözlemleyebilirsiniz.

Öncelik altyapıdaki oyuncularımızı değerlendirerek başlayalım.

Yunus Akgün: Herkesin beklentisi yüksek fakat ilk izlediğim günden bu yana söylediğim bu çocuk kanat oynayamaz. Kanat yerine forvet arkası yada merkez orta saha oyuncuna dönüştürülmeli. Gerekirse bir sezon kiralanarak ve orta saha oynatılma şartı koyularak gelişimi sağlanmalı. O da olmuyorsa sezon içerisinde özellikle sol iç pozisyonunda değerlendirilmeli.

Emin Bayram: Ayağı düzgün ve özgüveni yerinde. Fakat bir stoperin olmazsa olmazı temaslı oyundur. Bu konuda gelişirse uzun yıllar Galatasaray’ımıza hizmet eder.

Işık Kaan: Hocamıza naçizane bir tavsiyem olacak. Hocam bu çocuk Emin Bayram’dan en az iki gömlek üstün. Sadece birkaç maç dene göreceksin tam aradığımız oyuncu. Yeni  Ozan Kabak bence bu çocuk olacak.

Atalay: Genç kuşak oyuncular içerisinde klasik on numara tabirine uyan en özel oyuncu. Ama fizik gücünü mutlaka geliştirmeli. Bu sebeple gerekirse üzerine para verilerek, benim tercihim Hollanda yurt dışında bir takıma kiralanmalı. Çünkü biz altyapılarda oyuncularımızı geliştiremiyoruz. Gerekli gelişimi gösterirse emin olun gelecekte transfer rekoru kırar.

Süleyman Luş: Şundan eminim ki eğer fizik olarak gelişebilirse Türkiye’nin en iyi sol beki olacak. Oyun zekası, tekniği ve hızı gayet yerinde. Bu sene rotasyon oyuncusu olarak takımda kesinlikle kalmalı. Ama artık bir doksan dakika da oynamalı hocam. Bazen maçı kazanırsın bazen de kaybederken oyuncu kazanırsın. Belki birkaç maç kaybedebiliriz ama bu çocuğu kazanırız.

Ali Yavuz Kol: Alt yapıda izlediğim, fizik olarak en hazır oyuncu. Hırsı mücadeleci yapısı kazanma arzusu diğer oyuncularda yok. Soranlara yerli Aguero diyorum. Adem’le forvet rotasyonundansa ben Ali’nin şans bulmasından yanayım. Oldukça umutlu olduğum bir oyuncu.

Abdulsamed: Soğukkanlı ve ayağı iyi. Fakat orta saha için yavaş kalıyor. Bence stoper mevkisinde daha başarılı olur.

Aklıma gelen oyuncular şimdilik bu kadar, farklı bir oyuncu için sorusu olan yoruma yazabilir. Bu arada GS Tv’de yayınlanan bütün alt yapı maçlarını yıllardır takip ederim.

Şimdi ise takımda kalması gereken ve gitmesi gerekenlere tek tek değinelim.

Önce gidenler:

Jimmy: Hayal kırıklığı direkt gitmeli.

Ahmet Çalık: Ne kadar iyi insan olduğu beni ilgilendirmiyor. Büyük takım stoperi değil. Anadolu’daki her takımda banko oynar. Çünkü kapanan takımlarda başarılı olur. Ama önde oynayan her takımda fiyasko olur. Ahmet Çalık mı? Semih mi derseniz ben Semih’i tercih ederim.

Babel: Saha içinden çok saha dışındaki davranışları yüzünden gitmeli. Yoksa saha içine bakarsanız takımda kalsın isterim. Burada devre arasında yazdığım yazıyı hatırlatayım. Kiralık gidecekse göndermeyin ancak bonservisiyle gönderin demiştim. Şimdi yönetim ne yapacak merak ediyorum.

Sekidika: Belirli özellikleri var ama tam çözemediğim bir oyuncu. Bir yıllık kiralama sonrası değerlendirme yapmak daha doğru olur. Ama süper ligden bir takım olmalı.

Belhanda: Ya düşük ücretle sözleşme uzatın ya da üçe beşe bakmadan gönderin. Bir sene daha takımda kalıp bedava gidecekse direkt kadro dışı bırakın.

Ayrıca bonservisini alıp suyun öte yakasına imza atarsa kimse şaşırmasın. Benden söylemesi…

Feghouli: Kalmalı diyeceğim oyunculardan ama Emre Kılıç bence bu sene sağ kanadı domine edeceğinden, yaklaşık 4-5m‘luk yedek oyuncu olmaz. Artı finansal açıdan bonservis de elde edebiliriz.

Emre Taşdemir: Yine umutlu olduğum oyunculardandı. Ama bir türlü, sakatlığını atlatamadı. Takasta kullanılabilir.

Okan Kocuk: Sürekli söylediğimi yine söyleyeyim, genç yedek kaleci en başta yedek kaleciye zarar. O yüzden kiralık olark gönderilmeli. Yoksa yeteneklerine inandığım bir oyuncu. Yerine tecrübeli şans bulduğunda acaba mı diye düşünmeyeceğin bir kaleci olmalı. Carrasco transferi bu sebeple çok doğruydu. Unutmayın ki deplasmandaki Real maçında tecrübeli bir kalecimiz olsaydı belki de turu geçerdik.

Yazı uzadığı için kalması gerekenler ve transfer gündemimizde olanlar hakkında görüşlerimi bir başka blog yazısına bırakalım.

Galatasaray’la kalın, hoşçakalın…

Soru ve görüşleriniz için;

veratis_zone@hotmail.com

Mehmet ÇETİN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2020
  2018
  2017
  2016
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...