Makale Yaz
msmelek
Bu haberi yazdır
MİNDERDEN KAÇANLAR
 May
09
 2020

MİNDERDEN KAÇANLAR                                                                                                    09.05.2020

Sevgili Galatasaray’lılar,

Bir önceki makalemde yaptığım tahminler birer birer gerçekleşirken süperliğimizin akıbeti de her geçen dakika karanlığa gömülmektedir.

TFF nin bu taslağına göre ligin devamını getirmenin imkansız ölçüsünde zor olduğu daha ilk bakışta görülüyordu zaten.

TFF nin şu öne sürdüğü  taslak adeta ligin “nasıl devam edeceğinin” değil de,  “nasıl devam edemiyeceğinin” anlatımıdır.

Sanki seyirci varmış gibi olayı 1,5 aya yayıp  normal deplasmana gider gibi takımları uçak, otobüs yolculukları ve devamlı değişik otellerde konaklamak zorunda bırakan bu taslak daha doğmadan ölmüştür. Bir kulübün malzemecisi Covit (+) çıktığı anda tüm takım, 14 gün karantinaya alınacaktır. Bunu Nihat Özdemir bilmemektedir mi dersiniz? 

Özdemir bunu gayet iyi bilmektedir.  Ama, bir gün çıkıp iki elini yana açıp “bakın ne kadar uğraştım ama olmuyor maalesef” demenin  uvertürünü yapmaktadır.

Esasen FB, BJK cephelerinde covit vakaları çıkmaya başlamıştır bile. Bu vakalar, ligin sabotajı amaçlı da çıkarılmış olabilir. Bu nedenle hakem hastaneler tarafından teyidleri  gerekmektedir.

Bilindiği gibi futbol ülkemizde G.Saray’a karşı oynanılan, ama çoğu kez GS ın kazandığı  bir spor olayıdır.  

Burada da alt edilmek istenen  GS dır.

Malatya, Rize, Kayseri, Ankaragücü, Konya tamamen puan durumları itibariyle düşme sıkıntıları yaşamakta, ligin iptali veya bu haliyle onanması durumunda küme düşme olmayacağı, bu şekilde kendilerini kurtaracaklarını hesap ederek ligin oynanmasına karşı çıkmaktadırlar.

Trabzon maalesef çok ayıp, lig tescil edilsin, kendileri şampiyon ilan edilsin istemektedir. İnsaf yani Başakşehir ile puanı bırak ikili averajı bile eşit olan Trabzon’un şampiyon ilan edilmesinin mantıklı ve ahlaki bir yanı olabilir mi? Kaldı ki, Trabzon’un GS  ile de 3 puan farkı ve deplasmanda oynıyacağı bir karşılaşması var.

Gelelim ezeli sözde dostlarımıza. Onların yaşamda tek dertleri GS. Bu lig oynanırsa GS nın şampiyon olma olasılığı var. İşte bu olasılık onların kimyasını bozuyor. Kendi durumlarına, Avrupaya gidip gitmeyeceklerine filan bakmaksızın, sırf GS ın önünü kesmek için lig oynansın istememektedirler.

Dünden beri öne sürdükleri corona vakalarının da hakem hastanelerde teyidi gerekmektedir.

Tüm bu şartlar altında bu virüs ve bu anti GS odaklar, bu ligi bu şekliyle oynatmaz. Görünen durum maalesef budur.

Önceki yazımda belirttiğim gibi bu lig sorunsuzca Temmuz 20-30 arasında tek merkezde yapılacak bir play off ile bitirilebilir.

Böyle olmaz deniyorsa süre 1 aya sıkıştırılmalı ve tek bir merkezde kamp uygulaması ile oynanmalıdır. Bu işe uygun kentlerimiz ise Antalya ve İstanbul olarak gözükmektedir.

Saygı ve sevgilerimle…

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...