Makale Yaz
sizofren
Bu haberi yazdır
Sezon Nasıl Tamamlanır?
 Mar
31
 2020

Galatasarayda 30.06.2020 itibariyle sözleşmeleri bitecek futbolcular şunlar:

- Donk

- Mariano

- Lemina

- Seri

- Selçuk İnan

- Onyekuru

- Andone

Sadece Galatasarayda değil, 30 Haziran itibariyle diğer kulüplerde de bir çok futbolcunun sözleşmeleri sona ermiş oluyor. Sözleşmeleri bittikten sonra futbolcular yasal olarak oynayamayacaklarına göre ligler 30 Hazirana kadar tamamlanmalı. Aksi halde sezon büyük ihtimalle tescil edilmeyip, geçersiz sayılacak.

TFF nin önünde matematiksel bir veri duruyor. Sezonun tamamlanmasına 8 hafta kaldı. Yarı final rövanşıyla, final maçı olmak üzere 2 haftalık Türkiye Kupası maçı da var. Dolayısıyla sezonun bitebilmesi için toplamda 10 haftalık bir periyod kalmış oluyor. Maçların en hızlandırılmış haliyle 3 günde bir oynanacağı varsayıldığında sezonun tamamlanabilmesi adına maçların en geç 3 Hazirandan itibaren başlaması gerekiyor. Buna göre en geç başlama takvimi şu şekilde olabilir.

27. hafta - 3 Haziran

28. hafta - 6 Haziran

29. hafta - 9 Haziran

Türkiye Kupası yarı final rövanşı - 12 Haziran

30. hafta - 15 Haziran

31. hafta - 18 Haziran

Türkiye Kupası final maçı - 21 Haziran

32. hafta - 24 Haziran

33. hafta - 27 Haziran

34. hafta - 30 Haziran

TFF sezonu tamamlamak istiyorsa, maçların en geç 3 Haziranda başlatılacağını duyurmalı. Fakat bu tarihten öncesini de şartlara bağlamalı.

1- Kulüplerdeki bütün futbolcular, teknik heyet ve diğer çalışanlar 15 Nisanda kulüp tesislerinde kampa girmeliler. Bu kampın ilk aşamasında yani 15 Nisan - 30 Nisan arası kampa giren her bir birey kendi odalarına gidip, buradan çıkmayacak şekilde yaşamalı, kendilerini dış dünyadan ve kamp içerisindeki diğer herkesten tamamen izole etmeliler. Bu 2 haftalık izolasyon sürecinde kendi özel odalarında başkalarıyla hiç bir temas kurmadan bireysel antrenman yapabilirler.

2- İzolasyon süresi tamamlandıktan sonra futbolcular, teknik heyet ve diğer çalışanlar 1 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında artık odalarından dışarıya çıkabilir ve yaklaşık 1 ay boyunca beraber antrenman yapabilirler. 1 ay boyunca antrenman yapmaları şart. Çünkü futbola ara verildi. Kendilerini tekrar toparlayabilmeleri için bu süre yeterli bir süre.

3- 15 - 30 Nisan arası izolasyon kurallarına uyulmaz, 15 Nisan - 2 Haziran arası da kampa başkaları girer ya da kamptakiler maç dışında kampın dışına çıkarlarsa, o takım direkt diskalifiye edilir. Geriye kalan haftalarda 3-0 hükmen mağlup sayılır. Böylece eğer sezon sonundaki puanı yeterli değilse kümeden düşer.

4- Aynı izalasyon, kamp ve antrenman süreci hakemler için de geçerlidir. 

TFF bu dört maddeyi şart koyarak, en geç 3 Haziranda ligleri seyircisiz oynanacak şekilde başlatabilir. Böylece bütün tedbirler alınmış olarak sezon tamamlanmış olur. Aksi halde vaka sayısının 0 lanması beklenirse sezon başlatılamaz. Böylece lig tescil edilmeyecek ve sezon da geçersiz sayılacaktır.

Aslında bir önceki yazımda tek başına ertelenme kararının yanlış olduğunu, futbolcu ve teknik heyetin dış dünya ile ilişkilerini kesecek şekilde kampa girmesinin şart koşulmasından sonra maçların seyircisiz oynanabileceğini yazmıştım. Eğer bu kamp süreci uygulansaydı, Terim de kampta olacağı için belki de Terime virüs bulaşmayacaktı. Çünkü maçlar ertelendi fakat sosyal hayatımız devam ediyor ve herkes tedbirleri ölçüsünde kendisini koruyabiliyor.

Eğer böylesi bir karar alınmak istenirse, TFF bu kararı hükümete sunmalı. Hükümet de bilim kuruluna danışacak. Dolayısıyla asıl kararı, bu kararın bir riski var mı yoksa yok mu diye bilim kurulu vermiş olacak. Bilim kurulu bir risk yok derse dediğim süreç en geç 15 Nisanda başlatılabilir. Fakat asıl soru şu: TFF benim yaptığım matematik hesabını yapıyor, kendisine bir takvim belirlemeye çalışıyor mu yoksa süreci tamamen hükümete mi bırakıyor? Ben cevabın 2. şık olduğunu düşünüyorum. Bu durumda sezon tamamlanmayacak ve ligler de geçersiz sayılacaktır. Çünkü vakalar azalsa bile 15 Nisana kadar tamamen sonlanacak gibi durmuyor. 15 Nisanda bu kamp süreci başlatılmazsa da sezon zaten otomatik olarak düşer. 

Saygılar...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...