Makale Yaz
bin-dokuz-yuz-bes
Bu haberi yazdır
Şampiyonluk Formülü: (6x3)+(4x3)+6
 Şub
04
 2020

Şampiyon olmak için 14 final maçımız kaldı. Her maçımız bir final niteliğinde. Çünkü ilk yarıda o kadar cömertçe puanlar kaybettik ki liderliğe oturup en yakın rakibe 4 puan fark atmadığımız sürece puan kaybetme lüksümüz de artık kalmadı. Şimdi fikstürü ve kritik haftaları inceleyelim;

İç saha maçlarımız;

- Malatya

- Gençlerbirliği

- Beşiktaş

- Gaziantep

- Trabzon

- Göztepe

-----------------------

Dış saha maçlarımız;

- Kasımpaşa

- Fenerbahçe

- Sivas

- Rize

- Başakşehir

- Alanya

- Ankaragücü

- Antalya

Görüldüğü üzere 6 iç saha ve 8 dış saha maçımız kalmış. İç saha maçlarımızın tamamını kazanmalıyız. 6x3=18 puan. Dış saha maçlarında ise Kasımpaşa, Rize, Ankaragücü ve Antalya maçlarını firesiz geçmeliyiz. 4x3=12 puan. Yani bu maçlardan 30 puan çıkartmamız gerekiyor. Şu anda 36 puandayız. 36+30=66 puan eder. Geriye 4 deplasman maçımız kalıyor. Bu takımlar sırasıyla Fenerbahçe, Sivas, Başakşehir ve Alanya deplasmanları. Benim tahminime göre 72 puanı gören takım şampiyon olur. Çünkü her takımın birbirleriyle oynayacağı o kadar kritik maçlar var ki, aralarından bir takımın alıp başını gitmesi pek mümkün gözükmüyor. Dolayısıyla minimum 72 puana ulaşabilmemiz için bu dört maçtan en az 6 puan çıkartmamız gerekecek. Bu dört takımdan ya 1 galibiyet 3 beraberlik ya da 2 galibiyet almalıyız. Şimdi takımların birbirleriyle oynayacağı diğer önemli maçları da inceleyelim:

21. hafta

Fenerbahçe - Alanya

Sivas - Başakşehir

---------------------------

22. hafta

Başakşehir - Beşiktaş

Trabzon - Sivas

----------------------------

23. hafta

Sivas - Alanya

Beşiktaş - Trabzon

Fenerbahçe - Galatasaray

-----------------------------

24. hafta

Alanya - Beşiktaş

-----------------------------

25. hafta

Sivas - Galatasaray

-----------------------------

26. hafta

Galatasaray - Beşiktaş

Trabzon - Başakşehir

-----------------------------

27. hafta

Başakşehir - Alanya

-----------------------------

28. hafta

Alanya - Trabzon

-----------------------------

29. hafta

Başakşehir - Galatasaray

-----------------------------

30. hafta

Galatasaray - Trabzon

-----------------------------

31. hafta

Alanya - Galatasaray

-----------------------------

32. hafta

Fenerbahçe - Sivas

-----------------------------

33. hafta

Beşiktaş - Fenerbahçe

-----------------------------

Özet; Bu haftadan başlamak üzere 21. ve 33. hafta aralığında yani 13 hafta boyunca zirve mücadelesi veren 7 takım birbirleriyle oynayacaklar ve her hafta da birisi veya birileri mutlaka puanlar kaybedecek. Bu yüzden 5 puanlık fark aslında büyük bir fark değil. Yeter ki favori olduğumuz bütün maçları kazanalım. Fenerbahçeye Kadıköyde yenilmediğimiz ve Beşiktaşı da kendi evimizde yendiğimiz taktirde 26. haftanın sonunda liderlik koltuğuna bile oturabileceğimizi düşünüyorum. Sivasın gardı düşmeye başladı. Alanyanın da lig sonuna kadar götürmesi zor gibi. Başakşehir her zamanki gibi son 6 haftada düşmeye başlar. Bence bizim en ciddi rakibimiz Fenerbahçe ve Trabzon olacak.

Galatasaray finallerin ve final maçlarının takımı. 26. haftada liderlik koltuğuna oturursak, bir daha o koltuğu kolay kolay kimseye bırakmayız. 72 puan bence hayal değil. Hele ki Fenerbahçeyi Kadıköyde yenersek, önümüz tamamen açılır.

Fenerbahçeyi Kadıköyde en son 99 yılında yenmişiz. Bu sene Kadıköyde kazanacağımıza yönelik içimde çok güçlü bir his mevcut. Çünkü hayatta tesadüfi bir şekilde 7 döngüsü vardır. Bu sene 21. yıl ve 21. maç. Allah izin verirse artık Kadıköydeki galibiyet serimize bu seneyle birlikte başlayacağımıza inanıyorum.

30. haftada kendi evimizde Trabzonsporu da yendiğimiz taktirde ise son 4 haftada puan kaybetme lüksümüz bile olabilir. Fakat bu haftaya kadar dolu dizgin ilerlememiz gerekiyor. Galatasaray bence bunu başaracak ve Allahın izniyle hiç beklemediği kadar kolay geçecek her şey. Çünkü 13 hafta boyunca 7 takım birbirleriyle oynayacak ve mutlaka birileri puanlar kaybedecek. İşin en keyifli tarafı ise rakiplerimizin sadece birbirleriyle oynayacağı maçlarda değil, diğer Anadolu takımlarına karşı da bizim ilk yarıda kaybettiğimiz saçma sapan puanlar gibi puanlar kaybedecek olmaları. Bu durumda da işimiz daha da kolaylaşacaktır. Yeter ki biz, alınacak 30 puanı kayıpsız alalım ve geriye kalan 4 kritik deplasmandan da en az 6 puan çıkartalım.

Galatasaray, zoru, kolaya dönüştürebilecek tek takımdır bu ülkede... Galatasaray armasının olduğu yerde imkansız diye bir şey yoktur. Galatasarayın şanlı tarihi geriden gelen zaferlerle doludur. Şampiyonluk geliyor, ben inanıyorum, siz de inanın. Formalara hücum edin. Sevdiğiniz herkese de (hangi takımı tutarsa tutsun farketmez) Galatasaray forması hediye edin.

Saygılar...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...