Makale Yaz
ali-sami-yen-1905
Bu haberi yazdır
Fatih Terim MUTSUZ Sebebi Mustafa Cengiz
 Eki
13
 2019

Gençlerbirliği maçı sonrası Fatih Terim’in TFF’ye ve kendisini Galatasaray’dan tasfiye etmek isteyen operasyon şebekesine bir takım mesajları oldu ama Terim bu mesajları mümkün olduğunca sınırlı ve üstü kapalı verdi. ‘‘Ben konuşunca ceza alıyorum birazda ceza almayanlar konuşsun’’ diyerek Fenerbahçe’ye başkan olduğu günden beri bütün servetini ve gücünü kullanarak Fatih Terim’i göndermeye gayret etmiş Ali Koç ile fotoğraflar çektiren, onu selam durarak TT Arena’daki maçta karşılayan 2. Başkan Yusuf Günay ve Abdurrahim Albayrak başta olmak üzere, Mustafa Cengiz’e de medya yoluyla mesajı verdi.

Aslında Fatih Terim ile Mustafa Cengiz’in zıt düşeceği, Terim’in bu yönetim ile anlaşamayacağı baştan belliydi. Sürekli sosyal medyada fotoğraf servis ederek taraftara oynayan bir yönetim var. Şampiyonluk kutlamalarında Mustafa-Yusuf-Abdurrahim 3’lüsü dışında gördüğümüz yönetici yok. Galatasaray’a zarar veren dış mihraklara karşı sessiz kalan fakat kendi camiasındaki muhalif üyeleri taraftarın önüne atarak onları Galatasaray düşmanı olarak gösteren bir yönetim var. Mustafa Cengiz ve saz arkadaşlarının işi gücü siyasete yaranmak. Kendi iş hayatlarında zedelenmemek için sus pus olmuş durumdalar. Camiayı paramparça etti, böl ve yönet stratejisini her seferinde uyguladılar.

Ali Sami Yen’in mezarı başında divan başkanı Eşref Hamamcıoğlu, GS başkanı Mustafa Cengiz’e ‘‘günaydın’’ diyerek saftaki yerini tutmak isterken o sıkışıklık içinde ufak bir temasta bulundu. Eşref beyin ‘‘günaydın’’ deyişine cevap bile vermeyen kibir abidesi Mustafa Cengiz, bir de ‘‘öteye git’’ diyerek divan başkanına saygısızlık yaptı. Divan başkanı Eşref bey kendisine yapılana rağmen Galatasaray terbiyesi içerisinde sosyal medyadan Mustafa Cengiz ile birlikte gülen bir fotoğrafını yayınladı. Konuyu kapatmak ve Galatasaray’a saldırma çabasında olan medyaya fırsat vermemek için güzel bir adım attı. Fakat Mustafa Cengiz bu… Durur mu? ‘‘Bazı kürsüler hadsiz kullanılmakta’’ diyerek divan başkanını hedef gösterdi Mustafa Cengiz… Ardından da her zaman yaptığı gibi kendi düşüncelerini ultrAslan’a twitter’dan yazdırdı. Bir baktık ki ultrAslan, divan başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nu ‘‘liseci tayfa’’ algısı ile taraftarın önüne atıverdi. Galatasaray lisesine iktidarın atadığı Fenerbahçeli müdüre ses çıkaran Eşref Hamamcıoğlu kötü adam, ses çıkaramayan Mustafa Cengiz iyi adam oluverdi.

NİHAT ÖZDEMİR’E OY VEREN MUSTAFA CENGİZ’E ultrAslan’dan SES ÇIKMADI

Mustafa Cengiz ve yönetimi, TFF seçimlerinde Nihat Özdemir’e oy verdiler. Galatasaray kendi adayını çıkaramazken, camiada Mustafa Cengiz’i istemeyenler en azından Nihat Özdemir’in boykot edilmesini istedi. Fakat Mustafa Cengiz ve yönetimi kendilerine yakışanı yaparak Nihat Özdemir’e oy verdiler. Ali Koç’a her seferinde biat etmiş içeriye aslan dışarıya kedi Mustafa Cengiz’den başka da bir şey beklenemezdi. Bu tutum karşısında ultrAslan’dan çıt çıkmadı. Çünkü ultrAslan Galatasaraylı değildir. Kendi menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda neredeyse gelen her başkana biat etmişlerdir. Birkaç istisna dışında gelen her başkan ultrAslan’ı kendi lehine bağırtmıştır. Bu ultrAslanspor’un yeni görevi de Mustafa Cengiz’i o koltukta tutarak Galatasaray üzerinden nemalanmak. Yani hem Mustafa Cengiz sayesinde Galatasaray üzerinden nemalanıyor, hem de nemalanmayanları ‘‘Galatasaray düşmanı’’ olarak gösterip Galatasaray taraftarının önüne atıyorlar.

FATİH TERİM’İN KAFASI SAHADA DEĞİL

 Yaşanan tüm olaylardan sonra Mustafa Cengiz ve yönetimi sustuğu için sürekli konuşmak zorunda kalan ve her seferinde de ceza alan Fatih Terim’in tüm motivasyonu dağıldı. Hoca kendini sahaya veremez hale gelmiş durumda… Sahaya çıkardığı kadrodan yaptığı oyuncu değişikliklerine kadar sanki Fatih Terim gitmiş, bambaşka biri gelmiş gibi… Bir insan kim olursa olsun eğer kafaca, moral motivasyon olarak bitik durumda ise, ne yaptığını o andan itibaren kendi de bilemez. Falcao’ya stad da yapılan imza töreni de Terim’in canını bir hayli sıktı. Oyuncuların Galatasaray’dan üstün tutulması, diğer oyuncuların da buna alınmasına sebep olacaktı. Taraftarın bunları bilmesi ve görmesi beklenemez. Çünkü taraftar dogmatiktir. Taraftar anlık yaşar. Şova ve görselliğe önem verir. Galatasaray Barcelona değil ki sürekli dünya yıldızı getirsin ve hepsine de şov yapsın. Bin de bir getirip diğerlerini geri planda bırakırsan, takım içindeki dengeleri de böyle sarsarsın.

FALCAO GOLCÜ MÜ OKÇU MU?

Falcao sakat diye kadroya alınmıyor ama iktidar yağcılığı adına sağa sola her yere götürülüyor. Orada adamın üstüne çullanıyorlar, hiçbir güvenlik önlemi yok. Bu adam sakatsa neden ok atmaya götürülüyor? Sakat değilse neden oynamıyor? Yönetim tamamen işleri çığırından çıkarmış durumda…

YÖNETİMİN HİÇBİR PROJESİ YOK

Galatasaray yönetimi bir mafya ile sponsorluk anlaşması yapacağı esnada sosyal medyadan aklı başında olan insanlar harekete geçerek bu felaketin önüne geçtiler. Bu kişinin zamanında Fatih Terim aleyhine attığı hakaret içerikli twitlerin de ortaya çıkması, yönetime geri adım attırdı. 3 kuruş fazla para alabilmek için Galatasaray formasının her yerine reklam alan, göğsüne pizza yazdıracak kadar alçalan bir yönetim, en azından mafyayı Galatasaray’a bulaştırmadı. Gülsek mi ağlasak mı?

EN BÜYÜK SORUN TAKIMIN SAHADA KAPTANI YOK

Muslera’dan kaptan olmaz. Takım içinde otoriteyi sağlayacak biri değil. Kaptan liderlik vasfı yüksek olan kişidir. Bağırır, çağırır, saha içerisinde teknik direktörlük yapar, kenarda hocanın göremeyeceği şeyleri görüp gerektiğinde dizilişi değiştirir, hocaya saha içinde yardımcı olur. Muslera’da bunlardan hiçbiri yok. Emre Belözoğlu Fenerbahçe için büyük şans. Çünkü Emre tam anlamıyla bir kaptan. Bağırıyor, çağırıyor, çirkeflik yapıyor, 39 yaşındaki birinin sahada çırpındığını gören diğer futbolcularda savaşmak için tahrik oluyor. Galatasaray’ın transfer yaparken unuttuğu olay, kaptan almak oldu. Galatasaray sahada kaptansız… Saha içinde otorite boşluğu var. Oyuncular birbirleriyle zıtlaşıyor. Babel ayrı telden, Belhanda ayrı telden, Feghouli ayrı telden çalıyor. Falcao ön de yalnız… Herkes kendi başına bir otorite sağlamaya çalışıyor. Fatih Terim de olmasa bu yönetim 1 sene önce gitmişti demek ki… Çünkü Fatih Terim dışında sahada otorite sağlatacak başka bir kişi daha yok Galatasaray’da… Kaldı ki saha öylesine çığırından çıkmış ki, Fatih Terim’in bile yetmediği ve yetişemediği sorunlar var.

FATİH TERİM MUTSUZ

Hoca mutsuz. Galatasaray’ın yalaka birkaç muhabiri, twitter’daki birkaç Mustafa Cengiz’in trolü, ultrAslan denen maaşlı askerler bir kenara, Fatih Terim ciddi anlamda yaşanan gelişmelerden sonra mutsuz. Camia içinden ‘‘hocam sabret bu yönetim 1,5 sene olmayacak sık dişini’’ diyenlerin hatırına hoca devam ediyor belli ki… Fakat hocanın kafası atarsa, çıkar kıyameti koparır. Uzun süredir Abdurrahim Albayrak ile de bir araya gelmiyor. Galatasaray da iç sorunun bitmesi için, daha belirli bir ortamın ve daha huzurlu bir ortamın oluşabilmesi için Mustafa Cengiz seçime gitmeliydi. Fakat ibra olmamasına rağmen tesadüfen oturduğu o koltuktan kalkmamak için utanmadan görevine devam etti. Başka bir insan olsa utanır, ceketini alır çeker giderdi… Fakat Ali Koç ile daha fazla fotoğrafı olsun isteyen Mustafa Cengiz utanmadan, sıkılmadan göreve devam ediyor. Hani şu ibra edilmeyen, 2 senedir tek çivisi olmayan Mustafa Cengiz…

Bakalım takım birkaç galibiyet alınca her şey normalleşecek mi, yoksa birkaç mağlubiyet daha gelirse Terim her şeyi açıklayıp görevi bırakacak mı? Göreceğiz… Terim’i hedef tahtası haline getiren Mustafa Cengiz’in de yavaş yavaş sonu geliyor gibi… Mustafa Cengiz, kendisine ‘konuş’ diyerek üstü kapalı bir mesaj gönderen Terim’e  ‘‘Ben mesela ilk 11’e karışmam herkes işini yapsın’’ diyerek cevap vermişti. Yani kafa olarak bitirdiği Terim’i, takımı o bozuyor mesajı ile taraftarın önüne atıverdi. Mustafa Cengiz-Fatih Terim çekişmesi kimi gönderecek bilmiyorum ama Mustafa Cengiz’i göndersin isterim. 9 sene Galatasaray’da görev almış, 8 sefer sadece lig şampiyonu yapmış Fatih Terim kalsın, 70 yaşında tesadüfen başkan olup Galatasaray’da her gün ayrı bir sorun yaşatan sözde başkan özde Ali Koç’un ve Nihat Özdemir’in kankası Mustafa Cengiz gitsin isterim.

Gidecek mi? Zaman gösterecek.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...