Makale Yaz
sizofren
Bu haberi yazdır
Jean Micheal Seri - Kevin Strootman
 Tem
17
 2019

Bu yazıyı yazabilmek için özellikle ön libero transferinin yapılmasını bekledim. Fernando gerek top kesiciliğiyle gerekse mücadelesiyle Galatasaray için çok önemli bir isimdi. Gidişine üzülmedim desem yalan olur. Fakat daha da üzüldüğüm konu, Fernando'yu, aldığımız bonservis bedelinin altında satmış olmamızdı. Çünkü sezonu şampiyon tamamlamıştık ve direkt olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaktık. Fernando'yu daha pahalıya satabilmemiz için elimizde çok güçlü kozlar vardı. Futbolcuyu pazarlama konusunda yönetim olarak bence çok da iyi değiliz.

Seri, Ferdandoya nazaran daha teknik bir futbolcu. Teknik bir futbolcunun tek ön libero oynatılmasının ise bazı sıkıntıları var. Juventus yıllar önce Pirlo'yu tek ön libero oynatmıştı fakat o zaman üçlü defansla yani üç stoperle oynuyordu. Oyun vizyonunu genişletme açısından yetenekli bir futbolcunun defansın önünde kullanılması özellikle ayağa oynayan takımlar için çok büyük bir artı olsa da, mutlaka kendisini tamamlayan diğer orta saha futbolcularına da ihtiyaç vardır. İşte özellikle Kevin Strootman isminden bahsetmemin nedeni de bu. Çünkü Strootmaan orta sahada tam bir köprü futbolcusu. Sol ayaklı olması da bence bir avantaj. Çünkü mevcut kadroda orta sahanın göbeğinde oynayan başka bir sol ayaklı futbolcu da yok.

Seri, sadece yeteneği ile değil, ara pasları fakat özellikle de kısa paslarıyla fazlasıyla öne çıkan bir futbolcu. Kendisine yakın oynayacak iyi bir partner bulamazsa başarılı olamayabilir. Bu yüzden Seri'nin gelişiyle beraber Galatasaray artık oyun mesafesini daha da daraltmalıdır. Strootman köprü futbolcusu demiştim. Hem ileriye hem de geriye mükemmel bir denge kurabiliyor. Orta sahadaki bir arkadaşı ne zaman yardıma ihtiyaç duysa, işte Strootman'ı da orada bulacaksınız. Sadece mücadelesiyle değil, topu, zekasıyla oynayabilen ender futbolculardan biri kendisi. En önemli özelliklerinden birisi ise ara pas ve uzun pas ustası olması. Eğer alınabilirse sezon boyunca Onyekuru ve Babel gibi kanat futbolcularını sürekli savunma arkasına kaçırabilir.

Strootman'ın, tıpkı Selçuk ve Melo gibi Seri ile birbirlerini tamamlayacaklarını ve mükemmel bir partner olacaklarını düşünüyorum. Bonservisiyle alınabilmesi çok zor. Fakat özellikle Şampiyonlar Ligi vitrininde oynatılacağını düşündüğümüzde bir yıllığına da olsa kiralanabileceği kanaatindeyim.

Strootman, Banega'dan çok daha büyük bir nokta atışı olacaktır. Çünkü isim almaktansa, birbirlerini tamamlayan futbolcuların alınmasının daha isabetli olacağı fikrindeyim.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2023
  2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...