Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Mersin e mi? Tersine mi?
 Şub
18
 2012

 

Dün gece Mersin de her şey tersine döndü ,tıpkı ünlü deyimi gibi. Bu maçtan evvel maç haberinin altına yazdığım değerlendirmem de ,ülkenin çok sert ve soğuk bir kış geçirdiği bu dönemde Mersin deplasmanının çok güzel bir piyango olduğunu belirtmiştim. Sanırım dün gece yanılmadığım ortaya çıktı. Ancak şunu da belirtmek lazım ki dün kü Mersin 15-20 gün önce Beşiktaşı yenen Mersin ile kıyaslanamayacak kadar tehlikeli ,iyi ve klas bir takımdı. 

Maçın ilk devresinde gerçekten iyi bir Galatasaray izledik. Eğer şut tercihleri ve son paslarda başarı yüzdemiz yüksek olsaydı 45 dakikada istediğimizi alıp dönerdik. Ancak sanırım havayı ve zemini çok beğenen oyuncular seyirciye biraz heyecan yaşatmak istediler. Hazır sahada emir eri yerine gördüğünü çalmaya çalışan bir de hakem bulmuşken. 

Maç sonu herkes hakeme yükleniyordu ki gerçekten iğrenç bir ikiyüzlülük bu. Evet ilk sarı kart bana göre de hatalıydı. Ancak bu hatayı ağır çekimde farklı açılardan izleyince görebildim. İlk bakışta o giriş için benim de görüşüm sarı karttı ,yanılmışım. Ama aynı oyuncunun ikinci sarısı kesinlikle doğru karar. Penaltı pozisyonu için çok ağır diyorlar ,eğer vermeseydi o pozisyonda penaltıyı ben de neler söylerdim. Bal gibi de penaltı işte ,pozisyonda Necati nin hem ayağına basılıyor hem de darbe var. Futbolcu o açıda elbette fırsatını yakalamışken penaltıyı alacaktır. Eğer pozisyonun içerisinde olan futbolcu orta saha oyuncusu Ben Yahya yerine bir defans oyuncusu olsaydı çok daha temiz ve dikkatli bir müdahale ile penaltıya sebebiyet vermezdi. Ya da Necati gibi bir tecrübenin yerine Sercan filan olsaydı darbeyi almadan kendini bırakarak sarı kart yerdi.

Biz gittik ve 3 puanı alıp döndük ,bu galibiyet ne hakem sayesinde alındı ne de hakeme rağmen. Sahada hatasıyla doğrusuyla kuralları uygulamaya çalışan ,gördüğünü çalan iyi niyetli ve adil bir hakem vardı. Bu beni gerçekten şaşırttı da birilerinin neden zoruna gitti ,anlamıyorum. Elmander in pozisyonunda hatalı bir karar verip penaltı çalabilirdi ama çok iyi süzdü ve Boom un müdahalesinin topa olduğunu gördü ,yan hakem hatalı bir kararla çok tehlikeli bir pozisyonumuzu ofsayt bayrağı ile kesti ,her iki takımın da faul istediği bir çok pozisyonda müdahalelerin topa yapıldığını doğru tespit ederek devam kararı verdi. Elbette hata da yaptı ama ligimizde görmeye alıştığımız bir çok hakem kılıklı palyaçonun aksine adam gibi maç yönetti ,iyi niyetli ,adil ve eşitti. Hakeme laf edenler profesyonel bir futbolcunun sarı kartı varken hiç gereksiz bir yerde hiç gereksiz bir şekilde takımını eksik bırakmasına ne diyecekler.

Fatih hoca yine herkesi terse yatırdı ve Melo nun yarine Ceyhun la başladı oyuna. Takım içinde oynama yapmaktansa böylesi bana göre de daha iyi bir seçenekti. Ceyhun top rakipteyken çok iyi bir görüntü verdi bence ,ancak top ayağına geldiğinde Melo yu çok aradım. Semih ve Ulfaluji tandemi bu ligin üzerinde ,dün gece vasattılar ve fazlasıyla yetti. Eboe bu takımın tartışmasız sağ beki. Hakan Balta özellikle ilk 10 dakikada yaptığı kanat ataklarında son pas tercihlerini doğru yapsa maç 2-0 başlayacaktı. Hocanın kanat tercihleri olan Emre ve Engin kanatlarda çok etkin olamasalar da orta saha orjinli oyuncular oldukları için hiç beklenmedik anlarda müthiş paslar atabiliyorlar ki rakipler için gerçekten kabus. Selçuk en iyi ve formda dönemlerinden birini geçirmese de her zaman kaliteli ve standart üstü bir oyuncu. Elmander çok istekli başlamıştı sakatlanması şanssızlık oldu. Necati her zaman aynı Necati ,ekstra bir şey yazmak gerekmiyor onun için.

Mersin de senaryo ters işledi bu sefer ,ne garip bir durum. İlk yarı iyi oynayan takım ikinci yarı saçmalamaya başladı. Tam rakipte 10 kişi kalmışken yanılmıyorsam bu senenin ilk korner golünü yedik. Bir de ne göreyim ,hoca kötü oynayan takıma müdahaleyi Sabri ve Aydın la yapıyor. Taraftarın sevgilisi olan bu iki oyuncumuzdan Aydın daha maça bile ısınmadan sol kanatta 50-60 metre topu sürüp son derecede olumlu kullanarak penaltıyı yaratıyor. Biraz sonra da Sabri aynı mesafeyi bu kez sağ kanatta geçerek skorun garantiye alınmasını sağlıyor. Hatta Sabri aynı işi bir kere daha yapıyor ama bana göre sahanın en iyisi Joseph Boom Necatiye izin vermiyor bu sefer. Yediğimiz golde ise ya auta çıkacak ya da Muslera nın rahatlıkla tutacağı bir topu gereksiz yere kornere atan Eboe nin katkısı olması ne kadar manidar.

Şimdi şu gerçeğin altını çizelim bir kere daha. Futbol bir takım oyunudur ,yenilen her golü takım yer ,atılan her gol de takımın çabasıdır. Dün Eboe hata yaptı ,Necati ,Aydın ve Sabri telafi etti. Ondan evvel Sabri yapmıştı ,Elmander ,Emre filan telafi etmişti. Yarın Selçuk yapacak ,Ulfaluji ,Semih ,Melo, Muslera yapacak Baros , Sercan ,Engin ,Riera filan telafi edecek. Bazen telafi edilmeyecek ve yenileceğiz de çünkü futbol budur. Taraftar takımının çok önemli bir parçasıdır ve takım tam anlamıyla bir bütün olursa başarı gelir. Şu hale bakın hakem takdir hakkını kullanacağı bir pozisyonda penaltıya hükmetti diye idam sehpaları kuruyorlar. Eğer biz de takım bütünlüğünü şahıslar üzerinden tartışarak bozmaya çalışırsak acaba parçası olduğumuz takımımıza mı yoksa şikeci işbirlikçilerine mi yardım etmiş oluruz? Evet Aydın ın bu takıma olan borcu öyle 50 metrelik bir deparla kapanmaz asla ,ya da Sabri nin yaptığı iş bir ekstra değil zaten yapması gerekendir. Ama bu çocuklar kimsenin beklemediği anda sahne alarak bu takımın bir parçası olduklarını da göstermişlerdir. Ben hala hazırda bu takımın parçası oldklarını göremediğim Çağlar ,Sercan ,Riera ,Yiğit ve Serkan Kurtuluş tan aynı şeyi beklemekteyim. Özellikle Sercan bulduğu şansları çok olumsuz kullanmakta ısrar ederken Çağlar ve Serkan dan ise umudumu iyice kestim.

Son olarak güzelim Mersin den Silivri nin iğrenç havasına gelmeden yazı bitmiyor maalesef. Sayın Aziz Yıldırım pisliğini yine bize bulaştırmakta bulmuş çareyi. Aziz bey soruyoruz ,ne var bizim Trabzon maçımızda? Bu ne çaresiz bir çırpınış ,çıkıpta namusuyla aslanlar gibi mücadele edene reva mıdır bu. Galatasaray geçen sezon oynadığı en iyi futbollarından birini en mücadeleci oyunlarından ise belki de birincisini oynamıştır Trabzon a karşı. Aylık gelirinizin sadece 30 bin lira olması sebebiyle sanırım geçim sıkıntısından gözlüklerinizi değiştiremiyorsunuz. Lütfen iyi seyredin de öyle yorum yapın. Siz takımınız 11 puan gerideyken şampiyonluğunuzu ilan etmiş ,bu işlerin sahada kazanılmadığını keşfetmiş bir kişisiniz. Bu işlerde tecrübe ve birikimlerinizle bir duayen sayılırsınız. GS - Trabzon maçında en ufak bir şaibeye yer olmadığını herkesten de iyi bildiğinize eminim. Zaten sizin beslediğiniz bu çamur bataklığının kokusu bile bizi yeterince hasta ederken bari pisliklerinizi üzerimize sıçratma çabalarından vaz geçseniz nasıl olur.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...