Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Gelecek Bizim...
 Mar
10
 2019

Başakşehir Feneri de kayıpsız geçince bize kapılar sonuna kadar kapandı bu sezon. Doğrusu ya Fener in yenilgisine yine üzülemedim, onlardan gelen hayır gelmesin. Fatih hocam eğer istiyorsa biraz dolambaçlı yoldan, öneleme ile şampiyonlar ligine girsin. Doğrusu ya bizim Erzurum ve Alanya maçlarındaki tavrımız zaten şampiyonluğu hak eder bir tutum değildi. Sakatlıklar, yönetimde ki basiretsizlik, hakem cinayetleri, federasyonun taraflı ve düşmanca tutumu bir araya gelince 2. lik bile başarı diye düşünüyorum.

Şimdi bir düşünün, Fırat Aydınus un Fener maçında çaldıkları, çalmadıkları, gördükleri, görmezden geldikleri nelere mal oldu. Zaten dikkat edin ortalık karıştırılacak ise, sular bulandırılacak ise son 3-4 yıldır Aydınus göreve. Ardından yaşanan Hüseyin Göçek rezaleti ile ip boğaza takıldı, sandalyeye tekme atıldı. Bu 2 maçta kaybedilen 4 puanın çok ama çok ötesine geçti maalesef. Trabzon maçında "sen nasıl Galatasaray lehine hata yaparsın" diye asılan Ümit Öztürk de diğer hakemlere ibret-i alem için dillere pelesenk edildi. Oysa ilk Trabzon maçında yine Fırat Aydınus un haklı olarak Belhanda ya gösterdiği kırmızı kartın 10 dk. sonrasında aynı basmayı Emre Akbaba ya yapan Yusuf a sarı bile göstermemesi konu bile edilmemişti. 

Benim bildiğim, tanıdığımı sandığım ve sonuna kadar inandığım Fatih Terim gelecek senenin planları içinde Belhanda ve Fernando yu asla Feghuili yı ise % 90 düşünmüyordur. Çünkü hoca için skordan evvel sahada oynanan oyun ve ortaya konulan mücadele önem taşır. Yıllar içerisinde Fatih Terim takımları Belhanda, Fernando gibi iyi ama kabullenen futbolcularla değil Hagi, Melo gibi hem iyi hem de kavga eden, hırslı, asla kabullenmeyen, isyankar futbolcularla başarılı olmuştur. Hoca bu nedenle kadro yapısında ciddi değişime gidecektir.

Yönetim eğer doğru bir politika izlerse hocanın kadroda düşünmediği oyunculardan iyi gelirler elde edebilir ve yeni kadro planlamasında kilit rol oynayacak transferlere bütçe yaratabilir. Ancak eğer Sneijder, Gomis, Serdar Aziz transferlerinde  yapılanlar gibi fahiş hatalar yapılırsa olan yine kulübün milyonlarına olur. Bu sebeple herşeyden evvel elimizdeki değerleri çamura batırmak yerine mümkün olduğunca piyasalarını yükseltmek için yüceltme yonuna gitmeliyiz. Tıpkı Ozan Kabak transferinde olduğu gibi. Şimdi kimse kalkıpta boş laf anlatmasın çünkü Ozan için değil beğenmediğimiz 7.5 milyon euroyu bu paranın yarısını bile geçen sezon yaz transfer döneminde verselerdi satanlara methiyeler düzülürdü. Ama kararlı ve dik durarak alt yapıdan yeni çıkan, sadece 10-12 maç forma giyen bir gencimizi bonuslarıyla 13 milyon euroya sattık ki bu da gerçek bir transfer başarısı ve altyapı zaferidir.

Galatasaray bu sene için ciddiyetten kopmadan eldeki 2. liği tehlikeye sokmamalıdır. Bu sebeple de Fatih hocanın matematiksel şampiyonluk şansı hesapları işimize gelir. Ancak matematik haricinde, fiziksel, kimyasal, coğrafi, biyolojik açılardan Başakşehir şampiyon yapılmıştır. İsteyen istediği gibi düşünebilir ama bu şampiyonluk tamaen siyasi iradenin emri, yeni Türkiye nin değişen dengeleri ile ayarlanmış bir oldu bittidir. Ne kadar ilginçtir ki 17 takımında canı yanarken bu VAR sistemi ve hakem hataları sadece 1 takımı isyan ettirmemiştir. Ve ne ilginçtir ki bariz bir hakem hatası, teknolojik anlık bir arıza ile resmen sadece 1 tek takımın 2 puanına mal olmuştur. Aklıma araba zulasında 5 kg uyuşturucu yakalatıp tır içinde 5 ton uyuşturucuyu memlekete sokan çete filmlerini getiriyor nedense.

Tek tesellim şu ki eğer yönetim saçmalamaz ve taraftarda birlik olursa Fatih Terim önderliğinde Galatasaray için imkansız yoktur. Seneye çok daha güçlü, çok daha kararlı bir takım görebiliriz. Öyle bir takım ki rakibini ezer, gerekirse hakemi de, federasyonu da, medyayı da sıraya dizer ve daha yok mu der. Bunu 2000 de yaptık, 2019 da da yaparız. Yeter ki inancımızı, desteğimizi eksiltmeyelim.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...