Makale Yaz
ayhandayan
Bu haberi yazdır
HATAYSPOR MAÇI VE SONRASI
 Şub
27
 2019

 

Kupada ilk maçtaki 2-0’lık galibiyete rağmen Muğdat gibi gol özürlü, İsmail Çipe gibi amatör oyuncuların ciddiyetsizliğine bir de düşündüren iki tartışmalı penaltı kararı veren Uğursuz hakemin hataları eklenince, üstelik de 2-0 öne geçilen Türkiye Kupası maçında sonradan yenilen 4 golle neredeyse kupadan eleniyorduk. Hakemlerimiz zaten zayıftı bizden yana YOK olan VAR’ın hem masa başında hem de sahaya yansıyan kararlarına bir de görme özürlülük eklendi. Eskiden “Hakeme gözlük” derlerdi tribünlerde, ben de bunu şiddetle öneriyorum.

Başka bir konu da şu: Süper lig dışından kupaya katılan isimsiz takımların oyuncuları büyük takımla oynadıkları maçlara iyi motive olup, sonuna kadar asılıyorlar. Bu durum son derece doğal ancak rakibi sakatlamaya yönelik hareketlere bir de hakem tarafından göz yumulunca iş çığırından çıkıyor, dengesizlik oluşuyor. Çünkü sahada mücadele veren oyunların piyasa değerleri arasında uçurumlar var. Bence daha farklı eşleşme biçimleri düşünülmeli, daha dengeli olmalı. Büyük takımlar zaten bu tür maçlara yedeklerle çıkıyorlar. Yani onlar için angarya maçlarmış gibi bir durum var. Bu organizasyonun büyük takımlar olmadan tatsız tuzsuz geçeceği de ortada. Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor hani nerede? Amaç büyük takımları ezdirmekse, sakatlık yaratacak pozisyonlara göz yumup işi çıkmaza sokmaksa alın o zaman kendi maçlarınızı kendiniz aranızda yapın, olsun bitsin. Zaten son yıllarda futbolun bile zevki kalmadı. Avrupa’daki futbol seviyemiz hani, nerede? Bu böyle gitmez.

Galatasarayımızın hafta sonundaki deplasman maçı Büyük Şehir Erzurumspor maçı için saat konuda ön alma gibi bir isteği oldu. Ne yalan söyleyeyim ben buradan bizim isteğimiz doğrultusunda bir karar çıkacağına hiç inanmadım ve zaten çıkmadı da. Çünkü bu federasyon yönetiminin tavrı net ve bize karşı ön yargısı hep ortada, uğraşmaya gerek yok.

Beyler! Galatasaray bu ülkenin tanıtımında markadır. Üç beş kendini bilmezin oyunlarına pabuç bırakmaz bu camia. Avrupa’da ve dünyada “Türkiye” deyince ilk birkaç sözcükten biri “Galatasaray” oluyorsa, oturup şapkalarınızı önünüze koyun ve iyi düşünün. Bu markayı görmezden gelmeye kimsenin gücü de yetmez haddi de değildir. Bu böyle biline.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2020
  2019
  2018
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...