Makale Yaz
ucan-alman
Bu haberi yazdır
Gs Yönetimine Önemli Çağrı
 Şub
13
 2019

Yıl 2015 Galatasaray şampiyon olmuş , Hamzaoğlu yönetiminde 4. yıldızı takmış vaziyette .

Slaven Bilic görevden ayrılmadan evvel Türkiye yabancı sınırından yakınmış Galatasaray'ın yabancılarının kaliteli olduğunu az yabancı içinde kaliteli yabancılara sahip takımın Galatasaray olduğunu söyledi .Yabancı sınırı varken son 4 senenin 3 şampiyonluğuna sahip takımı Galatasaraydı .

En iyi yerliler o dönem bizdeydi .Burak Selçuk Yasin Umut Olcan bunları begenmesek bile milli oyunculardı rakip yerli oyunculara göre en iyi yerlilerdi kalan altı yabancıyıda en iyi ikame eden takım Galatasaraydı Muslera Sneijder Melo Ched Telles sabit 5 yabancımız mevkisinin en iyi oyuncusuydu .Yani sınır en az çok bize koyuyordu kaba tabirle 4 senede 3 şampiyonluk 4. yıldız alınmıştı . Yani sizin anlayacağınız yerli yabancı dengesi olarak o döneme göre en iyi takım bizdeydi sınrda belirlenen 6 yabancı en iyi sekilde ikame edilmişti yani Galatasaray o dönem sınır devam ettikçe her daim ligde mutlak favoriydi.

Herkes bundan rahatsızdı ne yapacakları yabancıyı serbest bırakıp daha ucuz kiralık maliyetsiz oyuncular ile yabancı kadrosunu geliştireceklerdi ve ancak bu şekil Galatasaray'a rakip olabilirlerdi .Rıdvan'ı vs .. şu an yabancı sınırı gelsin diyen tüm tayfa yabancı serbert olsun diye inliyordu .

Derken sınır kaldırıldı Rakiplere iyi yabancılar ucuz yabancılar gelmeye başladı özellikle kiralık modelini çok iyi kullanan Beşiktaş Gomez tarzı adamları alarak şampiyon oldu Gs durumu ise gerek yönetimsel gerek yanlış transferler ile kötüye gitti .

Herkes çok mutluydu Rıdvan'ı Demirkol'u herkes çok mutluydu Beşiktaş bulduğu kiralık oyuncular ile başarıları yakalıyor Gomez Abubakar Atibalara övgüler düzülüyordu artık bir yerliye gereksizce 5-10 milyon vermek zorunda olmadıklarından bahseyorlardı çakma bir avrupa fatihi yaratılmış çakma bir İmparator Beşiktaş'ın başında yaratılmıştı herşey çok güzeldi bjk 4 sene üst üste şampiyon olacak yeni avrupa fatihi o olacaktı Aziz Yıldırım'a muhalif fenerli bir takım çakma tatlı su solcusu diyebileceğimiz Demirkol tarzında adamlarda birden bjkli kesilmişti tüm medya Bjkyi ve Şenol'u övüyordu .Sadece ismini verdiğim sahışlar değil tabi Aziz muhalifi Fenerliler ve Bjkliler bjkyi överken Fenerli köşe başını tutmuş birkoç yazarda Fener yönetimini Nanileri Van Persie getirdiği için övüyordular yabancı sınırını zira Gs 6. olurken onlar 1. ve 2. olmuştu

Bu durum iki sene boyuncu sürdü taa Dursun Özbek ve ekinin yeniden seçilememe korkusu ile Gs kadrosunu baştan aşagı yenileyene kadar .Östenburg faciası sonrası transferler yapıldı Gs kadrosu baştan aşagı yenilendi ilk Kayseri iç saha maçı Gs müthiş bir pres oyun ile maçı aldı endişelenmeye başladılar ikinci maçı Gs gene aldı üçüncü maçıda alınca kimse Gs yenemez havası oluştu evet işte bu üç maçlık geçen yılki sene başı galibiyetimizden sonra medyada yabancı serbestliginin faziletinden bahseyen başta şeytan Rıdvan olmak ve yayıncı kuruluş olmak üzere herkes başladılar İstiklal marşı okuyan yok Gs herkes yabancı çıkıyor diye bu Gs'nin Başaksehir'e 5-1 ve Bjk'ye 3-0 yenildiği maçlara kadar sürdü baktılar Gs gene başaramayacak susmaya başladılar taki hoca tekrardan gelene kadar hoca geldi derbileri tek tek aldı takımı şampiyon yaptı gene konuşmaya başladılar gene sınır gelsin demeye başladılar .

Hatta söyle bir anektot vereyim geçen yıl kulüpler birliginde soruluyor yabancı serbertligi devam etsin mi diye ? O zaman hoca bizde ama ligde ikinciyiz hala ve bjk fb şampiyonluk iddiası var bjk clde grup atlamış vaziyette ,17 kulubün 15 i ( bursa ve gençlerbirligi hariç ) hepsi serberstlik devam etsin diyor bjk fb dahil hepsi devam etsin diyor . O yıl biz şampiyon olduk şimdi fb yanlış yetersiz yabancı transferleri yaptı üç beş yerli kadroya kattıya bjkde Dorukhan'ı falan aldı ya hemen sınır tekrardan gelsin tayfasına katıldı ama geçen sene serberstlik devam etsin diyorlardı .

Burda Gs yönetimine çagrı yapıyorum lütfen bu konuda duyarlı olun yukarıda anlattığım şeyler tesadüf deği amaçları Gs önünü kesmek inanın başka hiçbir amaçları yok hazır kadromuz iyi Terim'de baştayken bir kez daha şampiyon olursa Gs kimse durduramaz korkusu bu art niyetli davranıyor rakipler lütfen Gs yönetimi birşey yapsın gerekirse ReisiCumhur'a heyet yollayın yada bizzat gidin söyleyin sözleşmeli yabancı oyuncular var biz sınırı istemiyoruz deyin anlatın birşeyler yapın ama sınır gelmesine engel olun bu Gs yönetimi olarak kulubün geleceği açısından sizin göreviniz .

Son bir çağrım bir daha Tff başkanlık seçimine adayımız kimse camia içinden dışından şimdiden hazırlayın gidipte Bjk Fb'nin size dikte edeceği adayı tanımayın alternatif sunun hükümete akıllı hareket edin .

(Not :Geçen yılki yabancı sınırı ile görüş sorulduğunda kuluüpler birliğinde 17 kulüten 15'i serbestlik devam etsin demiştir isteyen araştırabilir karşı çıkan sadece Bursa ve Gençlerdi )





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
  2021
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...