Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
REZİLLİK DİZ BOYU.....
 Oca
26
 2019

At izinin it izine karışmasından rahatsızlık duyuyorum. Ortalık toz duman olmuş, kimse ne derdini anlatabiliyor ne doğru anlayabiliyor. Benim açımdan Galatasaray maçı olması yeterli. Formamı taşıyan adam eğer elinden geleni yapıyor, formamızın hakkını veriyor ise topun 3 direk arasından geçip geçmemesi teferruat. Galatasaray sevdası golle, puanla, kupayla filan ölçülmez kalbimde. İlk şampiyonluğu gördüğümde liseye gidiyordum ki, sarı kırmızının peşinden koşmaya başladığımda ilkokul 1 e yeni başlamıştım. Yani gerçekten sevinmek için sevenlerden değilim ve hiç olmadım. Yeterki Galatasaraylı futbolcu sahada işinin hakkını veren, elinden geleni yapan, formasını teriyle sırılsıklam eden, saha dışında da namuslu, şerefli, adam gibi adam olan insan olsun.

Elbette başta başkan Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak olmak üzere yönetime kızgın ve tepkiliyim şu aralar. Koca Galatasaray kulübü 24 Ağustos 2018 den beri 5 aydır kadrosuna bir forvet takviyesi yapamadı. Neredeyse küme düşecek, 2. lig takımlarına elenen adamlara bile dalga malzemesi yaptılar bizi. Üstelik kasasına 20 milyon euro sıcak para koyduğu halde beceremediler şu transferi. Bende taraftarın %90 ı gibi bu yönetimi destekledim kongrede. Ancak çok sevmesem bile Dursun Özbek önemli isimleri takır takır almıştı 1 ay gibi bir sürede. Yiğidi öldür hakkını ver demişler. İçlerinde Mariano, Maicon, Ndiaye, Fernando, Belhanda,Feghuili, Gomis gibi Avrupa piyasasında önemli isimlerin olduğu 10 tane oyuncuyu 1 ayda transfer etmek önemli iş. Adamlar bariyer filan dinlemeden yaptılar. Şartlar, artılar, eksiler, doğrular, yanlışlar ayrı tartışma konuları. Söylediğim sadece şu ki, söylediler ve söylediklerini yaptılar. Para verdikleri adamlarda öyle Ünal Aysal ın aldığı, adlarını, mevkilerini bile bilmediğimiz çöpler gibi değillerdi.

Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak deselerdi ki " kulübün durumu ortada, Fifa nın yaptırımları belli, biz transfere bütçe ayırmayacak, borç ödeyeceğiz" kalkar ayakta alkışlardım. Ozan Kabak gibi altyapıdan gelen oyuncunun 12 milyona satılmasını ayakta alkışladığım gibi. Ne olacak ki Engin Baytar, Colin Kazım gibi sorunlu adamları, Servet Çetin gibi küskünleri bile kapasitelerinin üstüne çıkartan bununda yetersiz kaldığı yerde gözünü kırpmadan genç takımdan Semih Kaya, Emre Çolak gibi gençleri alıp Fener maçında gözünü kırpmadan 11 e koyan bir hoca var takımın başında. Yeter ki yetki sahipleri önce en az kendileri kadar Galatasaray sevdalısı olan hocalarına sonrada idmana bile 40 bin kişi gelebilen taraftarına karşı açık, şeffaf ve dürüst olsunlar. Eminim Fatih Terim Eren Derdiyok u bile kapasitesinin üzerine çıkartır, Sinan la, Muğdat la hatta gerekirse Maicon la, Donk la bir çözüm üretirdi. Biz de tıpkı Ozan Kabak a verdiğimiz desteği Celil e, Yunus a, Atalay a, Gökay a, Ali Yavuz a ve diğer genç aslanlarımıza verirdik. Ama diyorumya önce güven, doğruluk, itimat.

Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak gol kralı olmuş santrforu satarken Fatih Terim e ve taraftara 1 değil 2 forvet almak gibi bir söz vermişlerdi. Sonuçta onların yanlış yönlendirmelerinden dolayı tek Eren le sezona başlamak zorunda kaldı hoca. Eren de tıpkı Serdar Aziz gibi hocanın çalışmaya sıcak bakmadığı çıtkırıldım yapıda bir oyuncu. Oysa Fatih Terim gerekirse çıkık omuzla, kırık parmakla oynayan adamları sever. Yine de Fatih hoca ağzını açmadan, mazeret üretmeden, suçlamadan işini yaptı.Beşiktaş maçı sonrası Abdürrahim Albayrak ı dinleyen herkes 3 ya da 4 transferin hazır olduğunu, Ocak başında resmi imzayı atıp kampa katılacaklarını sandı. Şu anda ara transferin kapanmasına 6 gün kaldı, takım hazırlık kampını, hazırlık maçlarını bitirdi. Üzerine 1 lig 1 de kupa maçı oynadı. Bu akşamda İzmir deplasmanına çıkıyoruz. Ama ne gelen var ne giden.

Yönetimin bir transfer planı, bir transfer aklı, bir kadro planlaması olmadığını artık net görüyoruz. Dünya sıralamasında 1 numaraya çıkmış, UEFA ve Avrupa Süper Kupasını müzesine götürmüş bir kulübün 2. başkanı kalkıp Dubai ye giderse oradan nasihat alıp dönmez arkadaş. Neymiş herkes çok iyi davranmış, herkese çok teşekkür edermiş. Abdürrahim bey sen bizle kafamı buluyorsun. Belki farkında değilsiniz ama Galatasaray yöneticisini elbette dünyanın her yerinde protokolle karşılarlar, saygıyla ağırlarlar. Temsil ettiğiniz kulübün sempatizan sayısı bile bir çok bağımsız ülkenin nüfusundan kat kat fazladır. Eğer Galatasaray yöneticisi transfer için hem de hiç bir pürüz yok, anlaştık dediği bir transfer için kalkıp Dubai ye kampa gidiyorsa o futbolcuları alır ve uçaktan birlikte iner. Galatasaray da yöneticilik yapmak herkesin harcı değildir, Galatasaray ı ve Galatasaray lıları temsil etmek gurur ve şeref olduğu kadar ağır bir sorumluluktur aynı zamanda. Bu gurura nail olan insan oraya gittikten sonra gerekirse cebinden fark öder, avanta verir, para yedirir ama önce kendini, sonra camiasını ve taraftarını böyle rezil rüsva duruma düşüremez. Zaten bu nedenle dünyanın bizim gibi önemli, kalburüstü kulüpleri böyle işler için yönetici göndermektense profesyonel menajer ve aracılarla çalışmayı tercih ederler. Evet sayın Albayrak madem bu amatör hatayı yaptınız o vakit ceremesini çekecek bir şekilde yalnız dönmeyecektiniz. Sayenizde sizinle beraber koca Galatasaray da alay malzemesi yapıldı. Tebrikler.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...