Makale Yaz
ayhandayan
Bu haberi yazdır
GÜZEL GECEYİ HARAM EDENLER
 Kas
02
 2018

 

Oyun kalitesi istenilen düzeyde olmasa da ezeli bir derbiyi daha geride bıraktık. Galatasarayımız 2-0’dan sonra gerek oyun gerekse skor olarak farkı arttıracakken bir anda her şey tersine döndü. Bu dönüşün ana mimarı eyyamcı hakem fırat aydınus oldu. Nedense eyyamcılık hep bizim stadımızda oluyor. Bu durum yalnızca fırat’la da kalmıyor, cüneyt de gelse aynısı karşımızda… Birkaç yıl önce Galatarasayımızın Sneijder’in son dakikalarda gelen iki muhteşem golünden sonra fenerbahçe’nin attığı golün başlangıcında yarım metre dışarı çıkan topu görmeyen zihniyet, geçen yılki ilk maçta hasan ali’nin eliyle kestiği topa penaltı vermeyen zihniyet, var’la zorla bu son maçta uydurulan penaltı ve fener’in ikinci golünden önce valbuena’dan çıkan topu fenerbahçe’ye veren zihniyet hep aynı zihniyet.

Futbolda adalet olmalı ancak bu durumu yalnızca Türk Telekom’da uygulamaya kalkarsanız, kadıköy’de tam tersine yanlı davranıp, olması gereken bu adaleti orada görmezden gelirseniz futbolda olanlar olur. Yıllar önce orta hakemin, Fatih Terim ve Hasan Şaş’ın kafası yarılırken, Ümit Davala’ya çakı atılırken tatil edilmesi gereken maçlara devam denildi.

Bildiğim kadarıyla birkaç yıl önce fırat aydınus’un fifa kokartlı durumu da son buldu. Bu maç için daha önce kaç kez istenmediği halde sanki bile bile hep fırat aydınus veriliyor. Bu arkadaş jeoloji mühendisi olabilir ama hiç hakem olamadı. ‘Hakem’ demek adil yönetim demektir. Ancak olaya eyyamcılık girerse ortaya böylesi futbol özürlü biri çıkar ve maçı katleder. Siz bakmayın hasan ali’nin “biz böyle geri dönüşlere alışığız.” dediğine, feleğini şaşırmışlar, küme düşme potasındalar. Bu maçta geri dönen, maçı geri döndüren biri varsa o da tüm olayların ana kahramanı fırat Aydınus gibi hakemlik özürlü olan zattır.

Bu arada fenerli genç bir kardeşimizin kalbi maça dayanamamış ve vefat etmiş. Allah rahmet eylesin.

Futbol, gelişmiş ülkelerde seyir zevkiyle ön plana çıkar, bizdeyse olaylarıyla, kargaşalarla, amatör görüntüleriyle, kavga dövüşler ön planda. Ha bir de hakem eyyamcılığı. Artık fırat gibiler in bu güzelliğin içinde yeri yok. Hele hele Türk Telekom’a bir daha gelmesin, bıraksın bu işi, bıraksın. Kendi de kurtulsun, Türk futbolu da…      

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2020
  2019
  2018
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...