Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Kolay gelsin hocam..
 Eki
09
 2018

Daha önceleri uzun uzun yazardım ama anlamayan öyle de böyle de anlamıyor nasıl olsa. En iyisi gördüklerimi kısaca yazıp görüşlerimi direk söylemek. Anlayan zaten anlar anlamak istemeyene de zaten anlatamam.

Galatasaray bu aralar ciddi bir bocalama yaşıyor. Oynanan futbol çok fena görünmese bile rakipleri çözmekte ve skor almakta ciddi sorun var. Son 2 lig maçında önce Telekom da Erzurum u ardından deplasmanda Antalya yı 1-0 la geçebildik. Açıkçası her 2 maçta da öyle saç baş yolduracak goller kaçırmadık. Erzurum a son 13, Antalya ya ise son 3 dk. da atabildik golleri. Skor üreten oyuncular takımda hücuma değil defansa yardım eden isimlerdi. İşin aslı her 2 maçta da rahatlıkla puan kaybetmemiz mümkündü. Eniyi futbolumuzu oynadığımız Porto maçında da gol sorunu net olarak canımızı yaktı.

Fatih Terim in bahtı nedense bir türlü gülmüyor. 1996-2000 arası iyi ve doğru bir yönetimle ülke futbolunda devrim yapmıştı. Ardından lanet başladı. Önce Floransa da ardından Milano da taraftarın kalbini, futbol otoritelerinin ruhunu fethetmeyi başardı ancak kulüp başkanlarrının egolarına hitap edemedi. Sonra Türkiye ve Galatasaray da ki tek başarısız denemesini yaşadı ki rahmetli başkan Özhan Canaydın a saygısı ve G.Saraylı genleri gerçekleri açıklamasına engel oldu tüm başarısızlığı üstüne alıp gitti. Geri dönüşü yine muhteşem oldu. Eksi averajlı takımı şampiyon yaptı. Sonra iç düşmanlara karşı yine yaptı. Şampiyonlar liginde çeyrek finalde Real ve Mourinho ya kan kusturdu. Ama hırsız içerden olunca kapı kilit tutmazmış ya. Şimdi de beceriksiz yönetim sayesinde her an sakatlıktan muzdarip tek santrforla kör topal bir şeyler yapma çabasında.

Arkadaş kimse palavra atmayacak. Eğer Beşiktaş Tosiç i 5 milyona, Fener Josef i 12, Guliano yu 14 milyona satıyorsa ligde 29 gol ile rekor kıran, şampiyon takım oyuncusu gol kralını 6 milyona satabilmek başarısızlığın, basiretsizliğin, beceriksizliğin dikalasıdır. Hocanın seve seve vazgeçeceği Belhanda, Feghuli, Maicon gibi oyuncuları şampiyonluk etiketine rağmen kayda değer paralara satamamak da bu işi bilmeyenler tarafından yönetildiğimizin net resmidir. İddia ediyorum kulübü Fikret Orman ın G.Saray lı bir muadili yönetse Gomis en az 14-15 milyona, kariyerleri belli, başarıları belli, kaliteleri belli 3 oyuncuda 25-30 milyona Çin e ve ya Arabistan a satılırdı. Elbette yerlerine de hocanın listesinde olan en az 2 forvet 2 de defans oyuncusu 15-20 milyon civarı bir para karşılığı alınır bu gün bambaşka bir takım ve futbol izlerdik. Ayrıca futbol şubesi de en az 10-12 milyon euro kar ile ilk transfer tescil dönemini kapatırdı.

Fatih Terim bile en sonunda dayanamadı da arkadaş biz transferin sadece alma tarafını değil satma tarafınıda beceremiyoruz diye isyan etmişti. Başkan kibar ve içinde G.Saray sevgisi olan bir insan ancak çok iyi biliyor ki Fatih Terim olmadan ne futbol takımı ne de Mustafa Cengiz yönetimi 1 ay bile dayanamaz. Tek yapabileceği şeyi yaptı ve çıkıp hocaya hak verdi. En azından bir halt beceremediğini biliyorda bir de ego yapmıyor. Biz Ünal Aysal gibi futboldan da spor kulübü yöneticiliğinden de bir halt anlamadığı halde kendini Ferguson, Beckimbauer filan sanan sonrada kaçıp giden ne başkanlar görmüştük. Ne diyelim buna da şükür.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...