Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Deplasman ve Yanlışlar
 Eyl
24
 2018

Öncelikle şunu söylemeliyim bu yazıyı Fatih Hoca’yı karalamak için yazmıyorum. Fatih Terim Galatasaray’ın ve Türkiye’nin en değerli futbol adamıdır. Sağlığı elverdiği sürece takımı çalıştırmaya devam etmelidir ve benim gönlümdeki teknik direktör her zaman Fatih Terim’dir.

Ama bu demek değil ki onu eleştirmeyeceğiz; mağlubiyetlerin sorumluları vardır ve Akhisar mağlubiyetinin başlıca sorumlusu Fatih Terim’dir.

İlk olarak yönetimin yaz transfer sezondaki başarısızlığını hissetmeye başlıyoruz. Bir tane forvet ve bir tane stoper almazsanız böyle mağlubiyetleri çok görürüz. Fatih Hoca maçtan sonra zaman zaman Eren’i de dinlendirmek gerekeceğini ve elimizde başka bir forvet olmadığı için  4-6-0 kurgusu ile sahaya çıkmamız gerekeceğini ve bu kurgunun antremanlarda denendiğini, bu maçta da ilk defa denediğimizden bahsetti. Yönetim hocayı bu maça forvetsiz çıkmaya mecbur kıldı. Bu maçta veya başka bir maçta deneyecekti bu kurguyu.

Maicon ve Ahmet’e güvenemeyen Fatih Terim, içerideki Kasımpaşa maçına aldanıp Ozan ile başladı. Ozan’ın defoları bu maçta belli oldu. Galatasaray as takımında stoper olmak için daha çok tecrübesiz. Bütün kafa vuruşlarında topu rakibe attı. İlk golde topuk pasını araya bırakan Eray’a yakın oynamadı. Üçüncü golde Muslera’yı bozdu. 1 tane düzgün stoper almayan yönetimin, bir transfer başarısızlığı daha işte.

Gelelim hocanın hatalarına:

Penaltıcı Sinan Gümüş denmiş ise Rodriguez gelip neden topu istiyor? Bu disiplinsizliktir. Her önüne gelen topu isteyip penaltı atmak isterse bu iş olmaz.

Maça forvetsiz başladın, denemek istedin ama takım ilerde top tutamadı ve kurgu istediğimiz gibi işlemedi. Neden ikinci yarı Eren’i sokarak başlamadın?

Artık Sinan Gümüş’ü ilk 11’de görmekten içimize fenalık geldi. Bu adama GS forması büyük geliyor. Ancak hamle oyuncusu olur veya Türkiye Kupası’nda falan oynar.

Feghouli’nin bu kadar kadronun dışında bırakılmasının sebebi nedir? Adam Süper Kupa’da kötü oynadı diye idam edilmesi mi gerekiyor.

İlk golü yedikten sonra Eren oyuna girdiğinde atak üstünlüğünü sağlamaya ve maça ağırlığımızı koymaya başlamıştık ki maçı Akhisar’a ellerinle verdiğin hamleyi yaptın Hocam. Fernando’yu dışarı alıp Muğdat’ı oyuna soktun, Emre Akbaba ve Ndiaye’den orta saha tandemi oluşturdun. Birincisi Muğdat vasat bir kontra atak oyuncusu ve kapalı savunmaya iş yapamaz, yani soktuğun adam yanlış. Feghouli girse en azından topu kullanabilen bir adam daha olurdu sahada. İkincisi orta sahadan adam eksilttiğin an oyun kurucu Emre Akbaba geriye gelmek zorunda kaldı ve atak üstünlüğümüz tamamen ortadan kayboldu, orta saha – forvet bağlantısı koptu. 70. Dakikadan itibaren doldur boşalta döndük ve şuursuz oynamaya başladık. Bu saatten sonra Akhisar kazandığı toplarla üzerimize gelmeye başladı ve ibre tamamen Akhisar’a döndü.

Deplasmanda orta sahadan adam çıkarıp forvet alma hamlesi geçen yıl Sivas ve Gençlerbirliği maçlarını da deplasmanda kaybetmemize sebebiyet verdi. İki maçta da Belhanda çıktı Eren girdi ve oyun aynı şekilde rakibe geçti ve maçı kazanma ihtimalimiz ortadan kalktı.

Gol atmamız gerekiyorsa oyuna forvet sokalım orta sahadan adam çıkaralım mantığı tamamen ters tepiyor. Hocam lütfen bir daha bu değişikliği yapma.

Ayrıca, Feghouli kötü bir oyuncu değil bu kadar kenara itme. Her iki kanada da sadece süratiyle fark yaratmaya çalışan oyuncu koyduğumuz zaman, özellikle deplasmanlarda kenar oyuncuları çok top kaybediyor. Feghouli aklıyla oynayabilen topu saklayabilen bir oyuncu Sinan’dan kötü oyuncu kesinlikle değil.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...