Makale Yaz
kutsal-forma
Bu haberi yazdır
Allah yardımcımız olsun 2
 Eyl
04
 2018

Lig başlamadan 1 gün önce yine burda yazdım biz taraftarlar artık kime inanacağımızı şaşırdık sorun 110 yıllık camiada güven probleminde..

Bu taraftarın bu camianın eminim ki en çok korktuğu olay gelenin gideni aratması ! Hayatında ismini yalnızca Galatasaray seçimlerinden bir hafta önce duyduğumuz vizyonsuz, hedefsiz günü ve kendini kurtarmaktan başka hiçbir derdi olmayan Dursundan kurtulmak için verdiğimiz savaşı zannediyorum hiçbirimiz unutmadık..

Dün gibi hatırlıyorum seçim sonuçlarını canlı yayından öyle heyecanla izliyorduk ki Mustafa Cengiz diye bir adamın ilk cümleleri şu olmuştu.Galatasaray camiasını 'Hak ettiği' yere taşıyacağız..

Neresiydi bu camianın hak ettiği yer peki.. Dursundan kurtulmanın vermiş olduğu heyecanla Tudor zamanında boş tribünlere oynayan Galatasaray takımı kurtarıcı olarak getirilen Fatih Terimle birlikte maçlarını 40 bin kişiye oynamaya başladı yellow friday kampanyalarına hücum etti deplasmanlarda takımı yalnız bırakmadı. Hele ki Gençlerbirliği deplasmanından mağlup dönen kafileyi şampiyonluk gitmiş gözüyle bakıldığı sırada taraftar Atatürk Havaalanında karşılamasıyla şampiyonluk işte o gün geri geldi..

Bu taraftardan ne istediyseniz size onu verdik elbette birşeyler beklemek bizlerinde hakkı.. Yıllardır bir çocuk özlemiyle beklediğimiz 21:45 maçları bize yalnızca iki hafta kadar uzakken tarihin en kolay kurası çekilmişken galibiyet primi maç başına 2.7 milyon euro olarak açıklanmışken yaşanılanlara birlikte bakalım..

En başta unutmamak lazım ki bu camia 110 yıllık Türkiyenin en büyük spor markası.. Yani yeni yönetimin ortaya koyduğu vizyonda olması gereken şu olmalı değil mi? Şampiyon olmuş bir Galatasaray, Şampiyonlar ligine gidecek bir Galatasaray, hedefleri olan 3 kulvarda gözünü zirveye dikmiş bir Galatasaray ama ne hikmettir ki takımın lig başlamadan 1 ay öncesinde ' kampa 'yalnızca 1 transferle gidiliyor. 

Lig öncesi takım kamplarının ne denli önemli olduğunu takımın birbirine adapte olmasının birlikte adaptasyonun takım arkadaşlığının 'Takım olmanın' ne kadar önemli olduğunun farkında olmayan yönetimimiz kamp dönemine transferleri yetiştiremediği gibi sanki 3. amatör küme takımıymışız gibi ligin başlamasını bekliyor.Ama Fatih hoca hazırlık maçlarının sonlarındaki basın toplantılarında 'ısrarla' eksiğimiz var diyor 'stoper yok diyor, Erenle bu iş olmuyor Gomisi zorlayacak bir forvet şart diyor. Her basın toplantısında sertleşmeden ufak ufak mesajları net biçimde veriyor hoca ama dinleyen var mı anlayan kim..

Her dönemde ne olur takımı gel kurtar diye çağırılan Fatih Terim, Tudor gibi bir futbol cahilinin elinden takımı alıp şampiyon yapiyor.Şampiyonlar ligine taşıyor şimdi bu adamında bişeyleri istemesi bişeyleri beklemesi hakkı değil mi ??

Evet mali sıkıntılar var mali problemler var herkes bunları biliyor ama yeni yönetimde seçilmeden önce madem bu problemleri sırtlayamayacaktı, madem üstesinden gelemeyecekti, madem eller ceplere atılmayacak 110 yıllık Galatasaray camiasına yıllar sonra şampiyonlar ligine yakışır kadro kurulmayacak tüm dünyaya yıllar sonra 'well come to hell ' yaşatılamayacaktı

Öyleyse seçilebilmek için neden haftalarca savaş verdiniz??

Mustafa Cengizin ilk sözleri şuydu vizyon !

Seçileli neredeyse 1 sene olacak koskoca camianın yeni yapılmış stadyumunun dışı hala 'sıva' ile duruyor önünden günde yüzbinlerce araç geçiyor ben taraftar olarak utanuyorum önünden geçerken. Stadın dışını sarı kırmızı renklere boyatacak bir akıl sahibi bir vizyon sahibi yöneticimiz yok mu birtek bunu taraftar mı görüyor bu mu dur ortaya koyduğunuz vizyon?

Lig bitiminde transfer dönemi başlarken kameralar karşısında benimde ARSENALDE ,CHELSEA DE doslarım yönetici arkadaşlarım var  Galatasaray taraftarı merak etmesin içleri rahat olsun gerekeni yapacağız derken transferin son günü son saati 400 bin euroya sakat bir sol bek getirmek mi ortaya koyduğunuz vizyon sayın başkan insanda birazcık AR' olur.

Vallahi bizler artık kime inanacağımızı kime güveneceğimizi şaşırır olduk. Her galibiyetten sonra çıkıp kameralara I love you hocam demekle bu işler yürümüyor ki. Türkiyeye gelmiş geçmiş en çok gol atan yabancı futbolcuyu ligin '3' . haftasında kovuyosunuz, hadi adam karaktersizdi parayı çok sevdi anladıkta kamp döneminden beri Erenle bu iş olmuyor ikinci forvet lazım diyen Fatih Terime inat yapar gibi alay eder gibi sadece Erenle başbaşa bırakıyorsunuz ayıptır ayıp. Şimdi bu adam kahretmesin hayıflanmasında ne yapsın nasıl bu saatten sonra hocanın size güvenmesini beklersiniz yada hocadan nasıl galibiyetler başarılar beklersiniz. Bütün taraftar görüyor maicon serdar ahmet üçü bir araya gelse ancak 1 stoper yapar hepsi dökülüyor hepsi formsuz adam sürekli Denayeri takımda çok istiyorum oyunu kurabilen çok yönlü bir stoper oda zaten bizim takımımızda olmak istiyor diyor onu bile kiralamayı başaramıyorsunuz.

Ama başkana sorsanız İngilterede Londrada yönetici arkadaşları çok.. 

Gerçekleri görmüyorsunuz belkide kaçıyorsunuz

Ligin ilk haftasında Ankaragücü ilk golü bulduğunda attıkları ikinci golde buz gibi goldü ofsayt diye verilmedi akabinde adamların kendi kalesine attığı gol ile şansa alınan bir üç puan var, bir sonraki hafta zorla alnan 1- 0 sıfırlık galibiyet.Bunları hiç mi göremiyormusunuz hiç mi çözümleyemiyormusunuz sizler futbol takımı yöneticilerisiniz basketbol değil !!

Alanya maçının ilk yarısında kaleyi bulan 1 tane şutumuz yok 1 tane adamlar ikinci yarı bir gol yedikten sonra dağıldıda sonra goller arka arkaya geldi skora mı aldandınız. Biz görüyoduk bunların gerçekleri yansıtmadığını insanlar belki Hıncal Uluç un eleştirilerine çok kızıyor ama al işte takke düştü.. 

Bundan sonraki süreçte daha kötü şeylerde olabilir olursada kimse Fatih hocaya sitem etmesin. Forvetin yok ne gol atabiliyorsun stoperin yok nede golü engelleyebiliyosun yazık..

Hoca lig başlarken bunları gördü ve çok anlamlı bir tweet attı..

'ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN diye görmek isteyene herşeyin özeti biz ne yöneticilere ne başkanına güveniyoruz hocam toparlarsan bu işi bir tek sen toparlarsın kimse senden daha fazla Galatasaraylı değil bu taraftar bunu biliyor doğum günün kutlu olsun!

Ve bir dip not ; transfer döneminin kapanmasına 1 hafta kala sayın başkanımız Mustafa Cengizin tatile çıktığı konuşuluyor floryada' gerisini siz düşünün..

Oğuz Maden





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2018
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...