Makale Yaz
yapmayincocuklar
Bu haberi yazdır
Sabri Deyince
 Şub
06
 2012

 

Bu hafta ki Antep maçı tam beklenen şekilde geçti. Beklemediğim tek nokta ise 1-0 yenik durumdan 1-2 durumuna getirip çok önemli  bir 3 puan almamız. Sahanın buz, çamur, balçık kıvamında olması son üç maçtır olduğu gibi paslaşma trafiğimizde sorunlar yarattı. Bu da takımın alışık olduğu oyun hakimiyetini iki takım arasında pay edilmesine neden oldu. Nihayet Fatih Terim’in bu fiziki şartları düşünerek tek topla hücum etmeye dönmesi , Necati’nin tecrübesi ,Engin’in hırslı oyunu bu şartlarda galibiyete götüren etken oldu.

Tabi bazı klişeler sürüyor. Bunun başında Sabri’yi sayabiliriz. Hakan Balta’da buna eklendi. Semih’in kendi bölgesiyle beraber sürekli sağ kanadı kollayan oyunu aslında hepimizin gördüğü Sabri gerçeğinin futbolcuların zihninde de apaçık ortada olduğunu belgeliyor nitelikte. Yine yanlış yerde durarak savunma derinliğini bozan Sabri Popov’un koşusuna tepki gösteremedi. Oynadığı her maçta bozulan savunma dengesi yüzünden yine cezamız kesildi.

Keşke Sabri  1 milyon avro ücretinin 1.5 milyona yükseltilmesini istediği , yoksa imza atmam diyerek Galatasaray yönetime ültimatom verdiği şu haftalarda, bu zammı hak ettiğini gösterseydi ve hepimizi şaşırtsaydı. Tabi Sabri’nin bu sezonki başarısız performansını anlamak için biraz geçmişe dönmemiz gerektiği kanısındayım.

Kariyerine forvet arkası mevkinde başlayan Sabri yeşil sahaya ilk çıktığı maçlarda oldukça başarılı bir tablo çiziyordu. Uzaktan gollerle de buluşan genç oyuncu aynı zamanda “joker oyuncu” niteliğindeydi. Bütün maçı yüksek tempoda oynayarak fark yaratıyordu. Bu durum uzun sürmedi çünkü “joker oyuncu”  oluşu biraz daha geriye orta sahaya geçmesine neden oldu. Orda da fazla durmadı defansın önüne monte edildi, oradan da şimdiki mevki olan sağ bek/açık bölgesinin elemanı oldu. Aslında Sabri’nin mevkiler arası yolcuğu Galatasaray’ın yıllar içinde eksik olan bölgelerini de gösteriyordu. Yani kariyerine hücum olarak başlayan bir oyuncu şu anda sağ bekte kıvranıyor. Bu açıdan bakınca Sabri’nin performansı pekte şaşırtıcı değil.  Aradan geçen yıllarda hücum özelliği de eridi gitti.

Şimdi olaya başka bir açıdan bakalım. Türkiye liginin değerini artması , Anadolu kulüplerinin eskiye göre daha zengin bir yapıya kavuşmasını sağladı. Bu değişim en çok yabancı transferleri etkiledi. Artık görevini süper yapan oyuncular buluyorlar. Teketekte gol kaçırmayan forvetler , markaja aldığı oyuncuyu kıpırdatmayan savunmalar.Popov, Webo gibi oyuncular. Böylece Anadolu kulüpleri yakaladığını atan , zor gol yiyen takımlar haline geldi. Bu durumda büyük kulüplerin hata yapma lüksünü ortadan kaldırdı.

Sabri ise oynadığı maç başına en az 2 pozisyon veren bir oyuncu. Buna pas kayıpları , hava topu hakimiyetinin olmaması eklenince Galatasaray için pimi çekilmiş el bombası oluyor. Bu yüzden yarardan çok zararlı bir hale geliyor.

Değişen Türkiye futbolunda artık Sabri’nin Galatasaray için miladını doldurduğuna inananlardanım. Sabi Sarıoğlu’nun Galatasaraylılığından kimsenin şüphesi yok ama bu zorlu yolda Galatasaray’ın artık daha üst düzey oyuncularla devam etmesi  bir mecburiyet olarak görünüyor.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...