2000 ruhunu hatırla, KAZAN!
Galatasaray’dan tarihi Milan galibiyetinin aynısını bu akşam da istiyoruz. Brüksel’de kazanılacak zafer sarı kırmızılı takıma hayat verecek  
Hürriyet
2000 ruhunu hatırla, KAZAN!

Galatasaraylı için UEFA Kupası zaferi yaşadıkları 2000 yılı unutulmaz. Tarih yazdıkları ve Avrupa’da zirveye çıktıkları dönemin başlangıcı ile bugün sarı kırmızılıların Anderlecht önündeki sınav öncesi yaşanan hava aynı. Nasıl mı?, Gelin 15 yıl önceye dönelim 3 Kasım 1999 günü yaşananlara hep birlikte bakalım...

1999-2000 sezonu. Fatih Terim yönetiminde tozu dumana katan ve rakip tanımayan ve ligi domine eden Galatasaray için o sezon farklı anlamlar taşıyor.
Dönemin kadrosu ve oynanan futbol taraflı tarafsız herkes tarafından takdir görüyor.

HER ŞEY BİTTİ DENİYORDU ANCAK...
Galatasaray, Milan, Chelsea ve Hertha Berlin ile birlikte yer aldığı şampiyonlar ligi grubunda bekleneni veremiyor. Özellikle İstanbul’da oynanan Chelsea maçında alınan 5-0’lık mağlubiyet, Şampiyonlar Ligi’ne veda anlamına geliyor. Ancak o yenilgi sarı kırmızılılar için yeni bir başlangıç. Hertha Berlin deplasmanında alınan 4-1’lik galibiyetin ardından UEFA Kupası vizesi çin grup üçüncülüğü adına bir umut kapısı aralanıyor.

Tarih 3 Kasım 1999. Rakip İtalyan devi Milan. Ali Sami Yen Stadı tribünleri tıklım tıklım dolu ve tarihi günlerinden birini yaşıyor.

ÖZLENEN ZAFERLERİN BAŞLANGICI OLABİLİR
Son 5 dakikaya 2-1 geride giren Galatasaray tam da her şey bitti denilen bir anda Hakan Şükür’ün kafa golüyle önce beraberliği yakalıyor, ardından Ümit Davala’nın penaltı golüyle tarihi bir galibiyet alıp 3-2’lik galibiyetle UEFA Kupası vizesi alıyor. Bu aynı zamanda UEFA Kupası zaferinin başlangıcı oluyor. Bugün, Galatasaray yine tarihi bir maça çıkacak. Anderlecht karşısında alınacak galibiyet halinde UEFA Avrupa Ligi’nde yola devam edilecek. Yüzler gülecek, G.Saraylı sevinecek. Belki de yeni zaferlere yelken açılacak. O yüzden, bu maç Galatasaray için çok önemli bir maç.

SON ARTRENMAN STATTA
Galatasaray, bu akşam oynayacağı zorlu Anderlecht maçının hazırlıklarını karşılaşmanın oynanacağı Constant van den Stock Stadyumu’ndaki akşam antrenmanı ile tamamladı. Futbolcular oldukça hırslı göründü.

ASLAN, “YA TAMAM YA DEVAM” DİYECEK
Sıkıntılı günler geçiren Galatasaray, bu akşam Belçika’da kader sınavına çıkacak. Avrupa için ya tamam, ya devam niteliğindeki karşılaşmada Anderlecht’e konuk olacak sarı kırmızılılar mutlak galip gelmek zorunda.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler