1000 kere ASLAN!
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray ile Bursaspor kozlarını paylaştı.  
Webaslan.com
1000 kere ASLAN!
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor karşısında aldıkları 3-2'lik galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu. Tomas Ujfalusi'nin yerine bir transfer yapmak zorunda olduklarını ifade eden Terim, "Hepimiz çalışıyoruz. Transfer yapmak zorundayız" dedi.

Ujfalusi'nin yerine transfer yapmak zorunda olduklarını dile getiren Terim, "Ujfalusi bizim için gerçekten kritik bir oyuncu. Sadece oyun olarak değil tecrübe ve takımı yönlendirme olarak da bizim için de önemliydi. Birini alacağız, almak zorundayız. Yarına (3 Eylül) kadar bir transfer yapmak istiyoruz. UEFA'ya bir liste vereceğiz ve yapacağımız bu transferi de 3 Eylül'e kadar yetiştirmek istiyoruz. Başkanımız, yönetimimiz, ben ve bize yardım herkes iyi bir transferin olması için çok uğraşıyor. Önümüzdeki 24 saat bizim için çok kritik olacak." dedi.

Bursaspor karşısında 3-1'i yakaladıktan sonra rahatladıklarını ancak işlerin istedikleri gibi gitmediğini ifade eden Terim, "Kendi oyuncularımı kutlamadan önce Bursaspor'u kutluyorum. Twente ile 120 dakika oynadılar, Galatasaray gibi bir takım karşısında harika mücaddele ettiler. Bir teşekkür de seyirciye etmek istedim. Oyunun kritik anlarında devreye giren taraftarımız bize müthiş bir güç, enerji verdi. Açıkcası 3-1'den sonra rahatladığımızı düşündük ama futbol buna izin vermiyor." şeklinde konuştu.

Takım olarak eksik olduklarını ve özellikle savunmada kritik hatalar yaptıklarını belirten Terim, "Eksilerimiz var, fizik olarak eksik olan, taktiksel olarak eksik olan arkadaşlarımız var. Geçen sezon en iyi yerimiz defans anlayışımızdı ancak şu anda baktığımız zaman o bölgede bir sorun yaşıyoruz. Oyuncularımı kutluyorum ama çok gol kaçırdıkları için kızıyorum. Bu kadar kolay gol yemek bize yakışmıyor. Şampiyonlar Ligi'nde bize bunlar daha pahalıya mal olabilir." dedi

Engin Baytar'ı uyardığı dile getiren Terim, PFDK'nın verdiği cezalar konusunda bir standart yakalaması gerektiğini de ifade etti. "Ben olsam Engin'in cezasına itiraz etmezdim" diyen Terim, "Tabii hiç istemediğimiz bir şekilde Engin'den mahrum kaldık. Kısa süre içerisinde Engin ve Ujfalusi'yi kaybettik, iki oyuncumuz da önemli bir sistemin parçalarıydı. Engin'in yaptığı şık değildi, maçtan sonra da kendisine söyledim. Engin'e verilen ceza umarım herkese uygulanır. Herkes yaptığı işin bedelini ödemeli. Bana kalsa, Tahkim'e itiraz dahi etmezdim." şeklinde konuştu.

%%EMBEDVIDEO_5352%%

BASIN TOPLANTISI

Sözlerine Bursaspor'u tebrik ederek başlayan Terim, "Bir Avrupa kupasında 120 dakika oynadıktan sonra gelip, Galatasaray gibi bir takımla başa baş, dişe diş mücadele etmeleri önemliydi. Belki çok pozisyona girdik, daha farklı bir skor olabilirdi ama buna rağmen 90 dakika başarıyla mücadele etti" ifadelerini kullandı.

Yenilen goller nedeniyle sinirlendiğini ve üzüldüğünü vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Geçen senenin en zor gol yiyen takımı, bu sene kolay goller yiyor. Bunu gidermemiz gerektiğini ifade ediyorum. Bu kadar kolay goller yememeliyiz. Çok pozisyona giriyoruz, hiç kimsenin girmediği kadar pozisyona giriyoruz, tempolu, coşkulu oynuyoruz, bunu üst seviyeye çıkarmalıyız. Yarın Şampiyonlar Ligi'ndeki seviyede yaptığımız bazı hataların bedelini daha ağır ödeyebiliriz. O yüzden bu konuda çok titiz davranmaya çalılşıyorum. Daha yolun başındayız. Eksiklerimizi giderecek zamanımız var. Çok çalışacağız ve daha da iyi durumlara geleceğiz" diye konuştu.

Taraftara teşekkür ederek sözlerine devam eden Fatih Terim, "En kritik anda yanımızda olmaları, bizi tutmaları, itmeleri önemliydi. Etkilediler. Böyle olması hoş tabii. Sahadaki Galatasaray ile tribündeki Galatasaray'ın birleşmesinden neler ortaya çıkıyor, görüyoruz. Böyle zamanda daha çok ihtiyaç oluyor, onlara da tekrar teşekkür ederim" dedi.

Milli maç arasına lider giren takımı kutlayan tecrübeli teknik adam, "Kendi oyuncularımı kutluyorum, milli maç arasına lider girdik, başında da olsa, sonunda da olsa liderlik güzel bir şey. Çok gol atıyoruz ama az gol yemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Terim, transfer sezonunun biteceği gün herkesin rahatlayacağını söyleyerek, "İnşallah 5 Eylül gelir, hepimiz rahatlarız. O kadar çok bilgi kirliliği var ki, hayatımızda tanımadığımız oyuncuları da alıyoruz, anlatılır gibi değil. Eskiden kızıyordum, ama şimdi en az suçlu basını görüyorum. Bazı şeylere daha yeni vakıf oluyorum. Her taraftan bir haber çıkıyor. Aklımızda olmayan bir sakatlıktan dolayı, stoper almayı düşünüyoruz. Mümkünse Şampiyonlar Ligi'nde faydalanmak için yarın saat 17.00'ye kadar alacağız. Olmazsa 5 Eylül'e kadar süreyi değerlendirmek istiyoruz. Şu anda adayları aşağı yukarı üçe indirdik. Şimdi ben de Florya'ya gidiyorum ve geceyi orada geçireceğiz. Bu 24 saati en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Yarın ciddi çalışılması gereken bir süreç var. Bitmesi lazım. Eğer isim soracak olursanız, birçok isim değil, bir tane alacağız. Kendimize göre her zamanki gibi titiz davranıyoruz. Bazen çok transfer yapmak istersiniz, o transfer sizi isteğinizden başka yönlere çevirebilir. Karakteriyle, tecrübesiyle, yapacağı katkıyla değerlendirip, teknik ve ekonomik olarak dikkatli davranıyoruz. Şanssızlığımız, Ujfalusi'nin sakatlığının son üç güne denk gelmesi. Aklımızda hiç olmayan bir gelişme. Bizim için çok önemli bir oyuncu. Sadece teknik veya karakter olarak değil, aynı zamanda defansı idare eden, liderlik yapan. Ama oluyor, hayat da devam ediyor. Devre arasına kadar faydalanamayacağız gibi gözüküyor. Hayırlısıyla doğru bir transfer yapmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Transferde önceliklerinin stoper olduğunu belirten Terim, "Şu anki önceliğimiz stoper; fakat bazen öyle gelişme olur ki, her şey değişebilir. Futbol değişkenlik gösteren bir oyun. Gökhan'a, Dany'ye ve Semih'e de güveniyorum; ama biri sakatlanırsa yedeğimiz yok. Başka bölgeden de monte etmeyi düşünmüyorum" sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Fatih Terim, Necati Ateş'in Eskişehirspor'a transferi hakkında ise bazı detaylar paylaştı: "Necati'yi teknik heyet olarak vermek istemedim. Yönetim de istemedi; ama Necati bizim evladımız. Yaptığı işe göre bence bugüne kadar az para kazanmıştır. Biz onun dileğini yerine getirdik. Helali hoş olsun. Geldi, helalleştik. Geçen sene bize çok katkısı olan bir oyuncu. Onu Galatasaray'a da ben almıştım. Hiç gönlüm razı değildi; ama bazı şeyleri izah edince, onun menfaati daha ağır bastı bu sefer, ben de ona anlayış gösterdim, kulübümüz de anlayış gösterdi. İnşallah Eskişehirspor'da başarılı olur."

Takımın özellikle duran toplardan çok gol yediği yönündeki bir soru üzerine Terim, "Çok gol atıyoruz, çok pozisyona giriyoruz, bunlar benim için sevindirici. Tempolu oynuyoruz, maçlarımız zevkli geçiyor. Ama golü yediğiniz zaman duran topu veya durmayan topu yok. Gol goldür. Futbolda hata var. Çalışıp tedbirini alacağız. Marifet çok atıp az yemek, mümkünse hiç yememek. Eğer kazanıyorsak, bu 9-8 de olabilir, önemli değil. Ayrıca değinmediğiniz bir nokta daha var. Çok kısa sürede Engin Baytar ve Ujfalusi gibi iki kilit oyuncumuzu kaybettik. Engin Baytar'ı hiç bahis konusu dahi etmiyorsunuz; ama saha içinde birkaç pozisyondan gezdirebileceğiniz, geçen sezonun başarılı oyuncularından biri. Buna rağmen takım iyi gidiyor" cevabını verdi.

Futbolda, "Nasıl olsa kazanırız" aşamasın gelinmesinin ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Terim, "Bu çok tehlikelidir. Bazen bizde oluyor. En tehlikeli zamanlardır bu. Nitekim bugün dördüncü gole çıkarken, topu kaptırmayıp kime aktarsak gol olacakken, skor 3-2'ye geldi. Zamanımız var, çalışarak gidereceğiz. Aşırı güven bazen zarar verebilir. Güven önemli bir şey. Ben oyuncularıma Emre dâhil, taktik anlayış içerisinde, kendi yeteneklerini sergileme serbestliği veriyorum, futbolun güzelliği bu, ama bu ‘nasıl olsa yeneriz' demek değildir. Futbol hemen cezalandırıyor" diye konuştu.

Fatih Terim, bir basın mensubunun, maç sonunda, Kolo Toure'nin olası bir transferi için yardımcı olabileceğini söylemeyen Emmanuel Eboue'nin açıklamalarını hatırlatması üzerine şu yanıtı verdi: "Temastayız onunla zaten. Kolo Toure ile ilgileniyoruz, müsait olursa düşünüyoruz."

Nordin Amrabat'ın zaman için daha iyi olacağını söyleyen tecrübeli teknik adam, "Nordin bizim ısrarla istediğimiz bir oyuncu. Yavaş yavaş takıma katılacak ve inşallah çok büyük katkıları olacak. Özellikle bire bir oyunda eksiğimiz olan işi yapacak. Kolay değil, belirli bir süre kenar oyuncusu gibi oynamış. Şimdi orta saha gibi oynamasını istiyoruz. Ama yetenekli ve çok iyi bir çocuk. Karakteri de çok iyi. Bize çok faydalı olacak. Kendisinden memnunum. Önemli işler yapacak Galatasaray için" ifadelerini kullandı.

Engin Baytar'a verilen 11 maçlık cezaya bir kez daha değinen Fatih Terim, bu cezanın milat olarak kabul edilip, bundan sonraki tüm benzer durumlar için örnek teşkil etmesi halinde söyleyecek bir şeyleri olmadığını kaydetti. Hayatta herkesin yaptığı hareketin sorumluluğunu taşıması gerektiğini aktaran tecrübeli teknik adam, "Hatalarımızın bedelini ödüyoruz. Engin de yaptığı hareketin, hatanın bedelini ödeyecektir. Burada sorun yok. Bu tür durumlarda her zaman cezanın büyüklüğü tartışma konusu olmuştur. Eğer verilen ceza futbolumuzun iyi günler yolculuğunda önemli bir örnek olacaksa, bu ve buna benzer yapılacak hareketlere bundan bir ders çıkacaksa, hiçbir itirazım yok. Engin'in cezası kriter, milat olacaksa, itirazım yok. Bu cezalar herkes için uygulanmaya devam edecekse ne benim, ne den Engin'in itirazı olmaz" diye konuştu.

Son bölümde, Hamit Altıntop'a özel parantez açmak istediğini ifade eden Fatih Terim, şu sözlerle konuşmasını tamamladı: "Önemli bir oyuncu ve transfer. Çok da iyi işler yapacak. O kadar pozitif işler yapıyor ki zaman zaman. Yarın Hamit'i başka bir mevkiye gözümüz kapalı koyabiliriz. Kendi mevkisinde her gün biraz daha iyi olacaktır. Son senesini çok oynayarak geçiremedi. Oynamaya ihtiyacı var. Mümkün mertebe sahada tutmaya çalışıyorum. Maç kondisyonu diye bir şey var. Oynadıkça gelişirsiniz. Bizim için Hamit değerli bir oyuncu."

Hangi savunma oyuncusunun Galatasaray'a transfer edilmesini istersiniz?
- Rolando % 23.8
- Kolo Toure % 41.5
- Kjaer % 10.8
- Spahic % 0.6
- Musacchio % 0.8
- Chivu % 9.7
- Ricardo Carvalho % 8.5
- Fontas % 2.0
- Diğer % 2.4




Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
En çok okunan haberler