#474825 - Sun Jul 18 2010 19:57 PM
Re: 2010/11 TRANSFER BORSASI
[Re: UMUT 88]
|
Yeni üye
Yer: Hollanda
|
|
|
|
|
|
|
#474826 - Sun Jul 18 2010 20:37 PM
[Re: OnurKaya]
|
GALATASARAY
Müdavim

Yer: KAYSERİ
|
|
|
|
|
|
|
#474846 - Mon Jul 19 2010 13:40 PM
[Re: maestro]
|
Yer: muğla
|
Galatasarayın Yapacağı Transferin Finansal Yanı
Galatasaray, bir Barcelona, R. Madrid, M. United finansal rahatlığında bir takım değil Bir oyuncuyu alacağım deyip alamaz. Köküne kadar pazarlık yapmak zorundadır. Parası azdır, dolayısıyla çok değerlidir. Borcu çoktur, yaptığı yatırımın doğru olmak zorunluluğu vardır ki o da yeni bir borç olarak 1 sene sonra karşısına çıkmasın, aksine borcunu kapatma konusunda katma değer sağlasın. Nakti yoktur, vadeli almak zorundadır. Yani mülakat üstüne mülakat, pazarlık üstüne pazarlık. Kulübünü geçtim, en az oyuncunun kazandığı parayı biz de verebilmeliyiz, bunu verirken de takım içi dengeleri gözetmek zorundayız ki daha sonra emsallerinin de olduğu gibi takım içinde huzursuzluklar yaşanmasın. Bir futbolcu çıkıp ben mi alıyorum o kadar parayı, çıksın o yırtsın bir tarafını demesin. Yabancı oyuncular sözleşmelerini öyle sağlam yapıyorlar ki, günü geldi mi transfer taksitlerini yatırmak zorundasın. Bugün hepimiz biliyoruz ki, Galatasarayda yerli oyuncular 3-4 ay paralarını alamıyorlar. Bu sene de olduğu gibi, işte bu dengesizlik, haksızlık ligin 2. yarısında kendisini gösterdi. O zaman bu etkeni de göz önünde bulundurmak zorundasın.
Galatasarayın Yapacağı Transferin Teknik-Taktik Yanı
Galatasarayın hocası Frank Rijkaardtır. Galatasarayın hocası Daum değildir. Galatasarayın hocası, kimi alırsanız alın bakarız bir çaresine diyen bir hoca değildir. Kimi alırsan al, kendi doğrusunu, sistemini büyük bir statüko ile uygulayan bir hocadır. Bazı başka hocalar gibi, oyuncuya göre sistem değil, sisteme göre oyuncu isteyen bir hocadır. Yani bir sistemi, futbol anlayışı vardır. Bu anlayışta da olmazsa olmazlar vardır. Bu bir sisteme bağlı her hoca için geçerli bir unsurdur. Bu tarz bir hoca ile yola devam kararı alıyorsan, onun sistemine göre oyuncular almak zorundasın. Rijkaardın sistemininin olmazsa olmaz oyuncuları ise futbol piyasasında çok fazla bulunan oyuncular değildir. Bu oyuncuları ikna etmek ise hiç kolay bir iş değildir.
Galatasarayın Yapacağı Transferin Türkiye Faktörü
Galatasaray Türkiye Cumhuriyeti takımıdır. Türkiyede terör vardır. Türkiyede halen, damlardan, camlardan maç izlenebilen statlar mevcuttur. Türkiyede statlarda tezahürat değil küfür edilmektedir. Türkiyede statlarda konfeti değil, çakmak, bozuk para, cep telefonu, hatta ayaklarındaki ayakkabılar atılmaktadır. Türkiye ligi, Dünya tarafından çok ciddi takip edilen bir lig değildir. Yani Türkiye çoğu zaman son durak gibidir. Türkiyeye yapılacak bir transferde eş durumu en büyük zorluktur. Futbolculardan çok eşler ikna edilmeye çalışılmaktadır. Türkiyeye transfer olacak oyuncularınş çocuklarının eğitimlerini yurt dışında aldırmak istemeleri gibi zorluklar söz konusudur.
Daha şuan aklıma gelmeyen bir çok faktör söz konusudur. Daha yukarıda yazdığım ve üçe ayırdığım faktörlerin birbirleri ile bağlantılı bir çok uzantısı vardır. Hepsini üst üste koyunca ne olmasını bekliyorsunuz ki? Tabi ki uzun sürecek. Tabi ki sabırlı olmak zorunluluğu vardır.
Transferler neden açık edilmiyor ve bir giz içinde yürütülüyor? Çünkü, rakiplerimiz ciddi anlamda ilgilendiğimiz her oyuncuya transfer etmek niyetinde olmasalar dahi teklif götürüp, değerinin artmasına sebebiyet vermektedirler. Binbir zahmetle her türlü faktörü bir araya sağlıklı bir şekilde getirip son dakika da bu tür bir fiyat artırmasına maruz kalmanın ne anlamı olabilir ki? Yöneticilerimiz adrenalin arıyor olamazlar. Yöneticilerimiz, kulübün kasasından daha fazla para çıkmasını istiyor olamazlar. En taze örnek, Stoch transferinde yaşananlar; uygun bir fiyata alınacak şekilde tüm faktörler bir araya getirilip, Rijkaardın sistemine kolay adapte olacak bir adamı son dakikada Fenerbahçeye kaptırışımız ortada. Tabi ki yönetim görüşmeleri sonuna kadar gizli tutacak. Tabi ki Galatasaray camiasından bazı duyumlar alan insanlar duyduklarını kesin bir dille imzalar atıldı denmeden kimseyle paylaşmayacak.
Biz ScoutGS olarak Galatasaray için sorumlu taraftarlık adına bu siteyi kurduk. Şimdi nasıl olur da bir sorumsuzluk yaparız? Sorumlu taraftar olarak, transfer sürecinin uzamasından dolayı gerilen taraftar sinirlerini mümkün mertebe kontrol altına tutmak da bizim bir başka sorumluluğumuz. O yüzden Keitanın gideceğini öğrendikten sonra kimseyle paylaşmadık. O yüzden Keitanın gittiği haberi resmi siteden açıklanır açıklanmaz, merak etmeyin yerine alınacak oyuncu ile %99 anlaştık, işler imzaya kaldı dedik. Sırf gerilim tırmanmasın diye bunları yapıyoruz. Biz iyi taraftar olmaya çalışıyoruz, bu sitedeki herkese iyi taraftar nasıl olunuru anlatmaya, tarif etmeye çalışıyoruz. Sevgi, saygı çerçevesinde burada paylaşımlar yapmak istiyoruz, bildiklerimizi, hoş heyecanlar katarak aktarmaya çalışıyoruz. Bu sitede bir kalite yakalamaya çalışıyoruz. Herkesin de bu kaliteden bir yudum içmesini ve bize katılmasını sağlamak istiyoruz.
O yüzden yönetimi, yavaş olmakla suçlarken, transferleri çok gizli sürdürmekle suçlarken, bizleri ufak ufak bilgiler ile sizleri geçiştiren bir topluluk olarak suçlarken bunları önemle dikkate almanızı istiyoruz.
Galatasarayda transfer hiçbir zaman kolay olmamıştır, bundan sonra da kolay olmayacaktır.
Şu kadarını söyleyeyim ki SABRIN SONU SELAMETTİR
Saygılarımızla ScoutGS Yönetimi
Tarafından düzenlendi los_galactiGS_07 (Mon Jul 19 2010 13:44 PM)
|
|
|
|
|
|
#475028 - Fri Jul 23 2010 23:54 PM
[Re: los_galactiGS_07]
|
Yek35
Üye

Yer: BUCA
|
Menajerliğini Juan Figer'in yaptığı ve bonservisi elinde olan; fakat kulübüyle bir takım sorunları olan Brezilyalı oyuncu İlsinho'nun adı geçmeye başladı birkaç yerde ancak onun oynayacağı bölgeye zaten transfer yapıldı(Pino),gereksiz olur kanısındayım. İtalya'dan Giovonco sesleri var.Gelecek vaadeden bir oyuncu faydalı olabilir. İngiltere'den Defoe.İyi antrene edilirse Baros'u bile kesebilir. N'guemo hakkında fazla bir bilgim yok.Ancak fener zenci sever  .
|
|
|
|
#475033 - Sun Jul 25 2010 10:52 AM
[Re: Renato]
|
Üye

Yer: BURSA
|
ARDA'YI BİTİRECEKLER.. Galatasaraylı futbolcuların, taraftarlarla kavgasının ardından yansımalar farklı şekilde devam ediyor. TSN nin BİR KAVGANIN ANATOMİSİ başlığı ile verdiği haber, gündem oluştururken, FATİH ALTAYLI'da ARDA'yı BİTİRECEKLER başlıklı yazısında ARDA konusunda aynı yaraya parmak basıyor.
Spor basınımız kadar bindiği dalı kesme meraklısı bir basın herhalde dünya üzerinde yoktur.
Kulüpleri, takımları, sporcuları karalayarak, bozarak bir şey elde edeceklerini zannediyorlar.
Son örnek Arda.
Her yol denenerek Arda gibi Türk futbolunun en büyük yeteneği, sürekli aleyhte haberlerle köşeye sıkıştırılıyor. Asabı bozuluyor.
Onun asabı bozuldukça hata yapıyor.
Hata yaptıkça daha çok yazılıyor.
Daha çok yazıldıkça daha çok hata yapıyor. Bir kısırdöngü içinde tüketiliyor. Taraftarın Arda’dan nefret etmesi sağlanıyor.
Niye? Belli değil. Oysa Arda bir izlenme, bir tiraj unsuru.
O iyi olacak, taraftar onu sevecek, onu izlemekten keyif alacak, bu satışları etkileyecek, tribünleri etkileyecek, reytingleri etkileyecek.
Bunu bile görmüyorlar. Arda’yı bitirecekler. Sanki yerine koyacak çok Arda varmış gibi. Oysa bizim işimiz yıldızlarla.
Yıldızları parlatmakla ilgili. Yıldızlarımız ne kadar parlaksa, bizim hem basın, hem toplum olarak daha çok işimize yarayacaklar.
Bunu bir öğrenebilsek.
Ama nerede öğrendik ki, sporda öğrenelim.
|
|
|
|
|
|
#475040 - Mon Jul 26 2010 15:31 PM
[Re: cesur_sado]
|
|
arda gitsin satsınlar önümüzdeki sezon bu tavrını sürdürecekmiş duyumlarıma göre kewell sürekli sakat oynadıgı maclarda 65 dk dan sonra oyundan düşüyor kronik solunum rahatsızlıgı olan biri keita cok iyi bi futbolcuydu sürekliliği yoktu onun ayarında futbolcu alınsın diger takımlar transferlerde aldı başını gidiyor biz yerimizde sayıyıroz adamlar querasmayı aldılar serdarı sattılar neden? transfer ettikleri adam orada sürekli oynayacak serdar gereksiz adam gs de de tutunamaz bizim en büyük yıldızımız aydın dı ama onu da harcadık cok güzel arda diye diye o küstü ardaya verilen şanslar ona verilmedi ardanın 90 dk boyunca gezdiği cok mac izledim ben aydın on bir cıkar biraz mactan koptu mu 50 de oyundan alınır adaletli miyiz? değiliz artık herkesin at gözlüklerini cıkarmasını diliyorum cünkü eski fatih terim dönemindeki anlayış yok o gs yok kimisi bara gider karıyla kızla kimisi gider sinemaya takım kaptanı bi de o adama kal diye yalvarır yönetim gitsin nereye giderse salın
|
|
|
|
|
|
#475044 - Mon Jul 26 2010 19:05 PM
[Re: Renato]
|
Yer: muğla
|
ulan yuh artık ardanın art niyrtli olduğunu düşünenlerin bizden biri olduğuna kesinlikle inanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#475048 - Mon Jul 26 2010 20:39 PM
[Re: redlion80]
|
|
Ardanın art niyetli oldugunu bende düsünmüyorum sadece çok genç yasta kaptan oldu ve Galatasaray geleneğinde olan abilik vasıflarını yürütecek biriside takımda yoktu Hakan Şükür gençleri evine yemeğe çağırırdı bu bile bir aile ortamı yaratmak için yapılalan iyi çalısmalardandı ama Ardada bunun bilincine waracak birazda yasının verdiği atılganlıkla yapıyor çogu şeyi atlatacak bunların hepsini kısacası taraftar olmaktan cıkacak artık .
Tarafından düzenlendi vitesang (Mon Jul 26 2010 22:01 PM)
|
|
|
|
|
|
#475049 - Mon Jul 26 2010 22:04 PM
[Re: redlion80]
|
1_9_0_5
Üye

Yer: AZƏRBAYCAN
|
arda gitsin satsınlar önümüzdeki sezon bu tavrını sürdürecekmiş duyumlarıma göre kewell sürekli sakat oynadıgı maclarda 65 dk dan sonra oyundan düşüyor kronik solunum rahatsızlıgı olan biri keita cok iyi bi futbolcuydu sürekliliği yoktu onun ayarında futbolcu alınsın diger takımlar transferlerde aldı başını gidiyor biz yerimizde sayıyıroz adamlar querasmayı aldılar serdarı sattılar neden? transfer ettikleri adam orada sürekli oynayacak serdar gereksiz adam gs de de tutunamaz bizim en büyük yıldızımız aydın dı ama onu da harcadık cok güzel arda diye diye o küstü ardaya verilen şanslar ona verilmedi ardanın 90 dk boyunca gezdiği cok mac izledim ben aydın on bir cıkar biraz mactan koptu mu 50 de oyundan alınır adaletli miyiz? değiliz artık herkesin at gözlüklerini cıkarmasını diliyorum cünkü eski fatih terim dönemindeki anlayış yok o gs yok kimisi bara gider karıyla kızla kimisi gider sinemaya takım kaptanı bi de o adama kal diye yalvarır yönetim gitsin nereye giderse salın Yazdıkalrının tek kelimesine bile katılmıyorummmm..... redline80, al benden de o kadar...
|
|
|
|
#475050 - Mon Jul 26 2010 22:56 PM
[Re: GS_Tahir]
|
Müdavim

Yer: ADANA
|
arda gitsin satsınlar önümüzdeki sezon bu tavrını sürdürecekmiş duyumlarıma göre kewell sürekli sakat oynadıgı maclarda 65 dk dan sonra oyundan düşüyor kronik solunum rahatsızlıgı olan biri keita cok iyi bi futbolcuydu sürekliliği yoktu onun ayarında futbolcu alınsın diger takımlar transferlerde aldı başını gidiyor biz yerimizde sayıyıroz adamlar querasmayı aldılar serdarı sattılar neden? transfer ettikleri adam orada sürekli oynayacak serdar gereksiz adam gs de de tutunamaz bizim en büyük yıldızımız aydın dı ama onu da harcadık cok güzel arda diye diye o küstü ardaya verilen şanslar ona verilmedi ardanın 90 dk boyunca gezdiği cok mac izledim ben aydın on bir cıkar biraz mactan koptu mu 50 de oyundan alınır adaletli miyiz? değiliz artık herkesin at gözlüklerini cıkarmasını diliyorum cünkü eski fatih terim dönemindeki anlayış yok o gs yok kimisi bara gider karıyla kızla kimisi gider sinemaya takım kaptanı bi de o adama kal diye yalvarır yönetim gitsin nereye giderse salın Yazdıkalrının tek kelimesine bile katılmıyorummmm..... redline80, al benden de o kadar... sacma bi yaklasim olmus... sanirim aydina verilen sans bu takimda kimseye verilmedi... hala baksaniza 2li mucadelelerde ayakta kalamiyor...
|
|
|
|
#475054 - Tue Jul 27 2010 02:35 AM
[Re: al_bundy]
|
|
Aydına şans verilmediğine bende inanmıyorum son sezonunda tam form tutturuyordu Antalya maçında Yalçın 4 takla attırdı sonrada düzen tutmadı sanırsam korku var içinde ama korkarak futbol oynanamayacağını anlamalı artık.
|
|
|
|
|
|
#475059 - Tue Jul 27 2010 16:47 PM
[Re: al_bundy]
|
Yeni üye

Yer: Bursa
|
[quote=Tsubasa Ohzora]arda gitsin satsınlar önümüzdeki sezon bu tavrını sürdürecekmiş duyumlarıma göre kewell sürekli sakat oynadıgı maclarda 65 dk dan sonra oyundan düşüyor kronik solunum rahatsızlıgı olan biri keita cok iyi bi futbolcuydu sürekliliği yoktu onun ayarında futbolcu alınsın diger takımlar transferlerde aldı başını gidiyor biz yerimizde sayıyıroz adamlar querasmayı aldılar serdarı sattılar neden? transfer ettikleri adam orada sürekli oynayacak serdar gereksiz adam gs de de tutunamaz bizim en büyük yıldızımız aydın dı ama onu da harcadık cok güzel arda diye diye o küstü ardaya verilen şanslar ona verilmedi ardanın 90 dk boyunca gezdiği cok mac izledim ben aydın on bir cıkar biraz mactan koptu mu 50 de oyundan alınır adaletli miyiz? değiliz artık herkesin at gözlüklerini cıkarmasını diliyorum cünkü eski fatih terim dönemindeki anlayış yok o gs yok kimisi bara gider karıyla kızla kimisi gider sinemaya takım kaptanı bi de o adama kal diye yalvarır yönetim gitsin nereye giderse salın Yazdıkalrının tek kelimesine bile katılmıyorummmm..... redline80, al benden de o kadar... sacma bi yaklasim olmus... sanirim aydina verilen sans bu takimda kimseye verilmedi... hala baksaniza 2li mucadelelerde ayakta kalamiyor... [/quote] thusubasa renktas sen aydının arkadasımısın?
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24
Spiders online. |
|