Webaslan Forum
Page 56 of 58 < 1 2 ... 54 55 56 57 58 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#470086 - Thu Dec 24 2009 18:34 PM Re: #10 Arda Turan (C) ***** [Re: ONUR1905]
ONUR1905 Offline
GALATASARAY
Müdavim

Yer: KAYSERİ
ts maçının 90+2 sinde bile pres yapıyordu böyle davem et kaptan

#470089 - Thu Dec 24 2009 18:49 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: ONUR1905]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Arda Kewell olmadan Keita olmadan gayet süper oynuyor valla ne diyelim
Ve mutluluğun gümüşten şarkısını bulacaksın
Rüzgarda yürümeye devam et,yağmurda yürümeye devam et...

#470264 - Mon Jan 04 2010 12:29 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: Anonymous]
CaptainAdem Offline

Yer: edirne
Ayni zamanda Edirne Havsa'li olan hemsehrim ARDA TURAN sezon sonu ayrilacagini acikladi....

#470266 - Mon Jan 04 2010 17:13 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: CaptainAdem]
shiroi_ch Offline
Üye

Yer: İzmir
Arda'nın 3. göbekten amcaoğlu olan Kasımpaşalı teyze oğlu'nun görümcesinin kayınbiraderinin çoluk çocuklarının en yakın arkadaşı olan Biilur Yenge söyledi Arda sezon sonu futbolu bırakıyormuş.

#470268 - Mon Jan 04 2010 20:54 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: shiroi_ch]
E05 Offline
Üye

Yer: DK
İlk Gönderen: shiroi_ch
Arda'nın 3. göbekten amcaoğlu olan Kasımpaşalı teyze oğlu'nun görümcesinin kayınbiraderinin çoluk çocuklarının en yakın arkadaşı olan Biilur Yenge söyledi Arda sezon sonu futbolu bırakıyormuş.

Valla renkdas okurken bile kafam karisti grin

#470269 - Mon Jan 04 2010 21:27 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: shiroi_ch]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

SÜPERSİN renktaş laugh laugh laugh
Ve mutluluğun gümüşten şarkısını bulacaksın
Rüzgarda yürümeye devam et,yağmurda yürümeye devam et...

#470307 - Fri Jan 08 2010 10:41 AM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: Stevie G]
al_bundy Offline
Müdavim

Yer: ADANA
İlk Gönderen: UA_gerrard_FCB

hahahaha,,,, futbolu birakmasinin sebebide genclerin onunu acmakmis:))

your nightmare is back again

#470309 - Sat Jan 09 2010 01:50 AM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: al_bundy]
suskun Offline
Müdavim

İlk Gönderen: al_bundy
İlk Gönderen: UA_gerrard_FCB

hahahaha,,,, futbolu birakmasinin sebebide genclerin onunu acmakmis:))

hahhha laugh laugh
gece gece sağolun yaw laugh

#470959 - Thu Jan 28 2010 12:09 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: ONUR1905]
AslAnibal Offline
Aslanlar, solucan yemez...
Müdavim

Yer: İstanbul
Yetenekleri büyülüyor!

Galatasaray'ın milli futbolcusu ve takım kaptanı Arda Turan, dünyada 2009 yılının en popüler aktif futbolcuları anketinde Avrupa kıtasında birinci olurken, dünya sıralamasında ise ikinciliği aldı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) bu yıl 4. kez düzenlediği "Dünyada 2009 Yılının En Popüler Aktif Futbolcuları" anketinde Türkiye'den de 3 futbolcu sıralamada yer aldı.

IFFHS'nin, yılın en popüler futbolcusunu seçmek üzere resmi internet sitesinde yaptığı anketin sonuçları açıklandı.

Dünya genelinde 6 kıta ve 68 ülkeden halen aktif sporculuk hayatlarını sürdüren toplam 115 futbolcunun bulunduğu listede, Türkiye'den Galatasaraylı Arda Turan ve Bursasporlu Sercan Yıldırım ile Galatasaray'da forma giyen Avustralyalı Harry Kewell da yer aldı.

IFFHS, oylamanın sonuçlarını internet sitesinden açıklarken, dünya genelinde Real CD Espana takımında forma giyen Honduraslı futbolcu Carlos Alberto Pavon 195 bin 182 oyla ilk sırayı alırken, milli futbolcu Arda Turan 91 bin 887 oyla ikinci, Mısırlı Mohamed Aboutreika da 84 bin 470 oyla üçüncü oldu.

Arda Turan ayrıca, Avrupa kıtasındaki değerlendirmede anketi açık ara önde tamamlayarak "En Popüler Futbolcu" unvanını elde ederken, Galatasaraylı Harry Kewell Okyanusya kıtasında 9 bin 400 oyla ilk sırayı aldı.

Bursasporlu Sercan Yıldırım dünya genel sıralanmasında 10 bin 915 oyla 21. olurken, Kewell ise 24.'lükte kaldı.

DÜNYADA İLK 10

IFFHS'nin anketinde, dünyada ilk 10 sırada bulunan futbolcularla, Türkiye'den Sercan Yıldırım, Galatasaray'da forma giyen Avustralyalı Harry Kewell'ın sıralamadaki yerleri ve aldıkları oylar şöyle:

Futbolcu Takımı Ülkesi Oy

1-Carlos Alberto Pavon Real CD Espana Honduras 195.182
2-Arda Turan Galatasaray Türkiye 91.887
3-Mohamed Aboutreika Al-Ahly Mısır 84.470
4-Michal Zewlakow Olympiakos Polonya 53.939
5-Juan Manuel Vargas AC Firenze Peru 44.338
6-Alexandre R.Meschini "Alex" Spartak Moskova Brezilya 39.138
7-Yasser Al Qahtani Al-Hilal S.Arabistan 35.499
8-Li Jinyu Shandong Luneng Çin 35.140
9-Andrey Arshavin Arsenal Rusya 20.651
10-Jose Francisco Cevallos LDU de Quito Ekvador 19.632
21-Sercan Yıldırım Bursaspor Türkiye 10.915
24-Harry Kewell Galatasaray Avustralya 9.400

KITA DEĞERLENDİRMESİ

IFFHS'nin 2009 yılının en popüler aktif futbolcuları oylamasında kıtalararasındaki değerlendirmede sonuçlar ise şöyle:

Avrupa:

Futbolcu Ülkesi Oy

1-Arda Turan Türkiye 91.887
2-Michal Zewlakow Polonya 53.939
3-Andrey Arshavin Rusya 20.651

Afrika:

1-Mohamed Aboutreika Mısır 84.470
2-Amr Zaki Mısır 9.909
3-Faisal Agab Sido Sudan 8.903

Asya:

1-Yasser Al-Qahtani Suudi Arabistan 35.499
2-Li Jinyu Çin 35.140
3-Ali Karimi İran 17.905

Orta ve Kuzey Amerika:

1-Carlos Alberto Pavon Honduras 195.182
2-Bryan Ruiz Kosta Rika 15.750
3-Cuauhtemoc Blanco Meksika 4.909

Güney Amerika:

1-Juan Manuel Vargas Peru 44.338
2-Alexandre R.Meschini "Alex" Brezilya 39.158
3-Jose Francisco Cevallos Ekvador 19.632

Okyanusya:

1-Harry Kewell Avustralya 9.400
2-Timothy Joel Cahill Avustralya 26
3-Ryan Nelsen Yeni Zelanda 13

Kaynak: http://spor.mynet.com/haber/yetenekleri-buyuluyor/20589

#472200 - Wed Mar 03 2010 14:47 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: AslAnibal]
brkisilak Offline
Üye
**

tottenham forumunda arda'nın gerçekten istendiğini gördüm taraftarlarca...

#472361 - Fri Mar 12 2010 03:43 AM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: brkisilak]
branege Offline
Die For You
Yeni üye

Yer: izmir
Yaa.. beyler onu bunu bırakında

best-footballer.of-world.net/home.html

sitesinde Arda C.Ronaldo Messi ve Torres ile yarışıyor bir el atsak diyorum yakışır Ardaya zirveye oynuyor..

Tarafından düzenlendi branege (Fri Mar 12 2010 03:47 AM)

#473391 - Tue Apr 20 2010 11:38 AM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: branege]
shiroi_ch Offline
Üye

evt sonunda bu da oldu... arda ile caner antremanda birbirine girmiş... her antremanda olan türden değil. caner'in dudağı patlamış deniliyor. Ne diyim helal olsun size... frown

#473420 - Tue Apr 20 2010 19:30 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: shiroi_ch]
ONUR1905 Offline
GALATASARAY
Müdavim

Yer: KAYSERİ
yinede tekrarlıyorum
adam gibi adam arda turan

#473459 - Thu Apr 22 2010 10:07 AM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: ONUR1905]
AslAnibal Offline
Aslanlar, solucan yemez...
Müdavim

Tribüne gitmedim çünkü...

Son günlerin olay adamı Arda Turan, Fanatik'e konuştu: "Manisa'da maçtan önce rakip taraftarlar kız arkadaşıma küfür ediyordu. Bizim tribünden de onlara destek geldi. Bu durum biraz canımı sıktı. Yoksa benim taraftara küsmem söz konusu bile olamaz"

Sami Yen'deki taraftar protestosuyla şok oldu, ardından Manisa'da o tavır koydu. İdmanda takım arkadaşı Caner ile yaşadığı olay manşetlere taşındı, özel hayatı ise hep gündemde. Son günlerde nereye bakarsanız bakın Arda Turan'ı görüyorsunuz. Ortada bir gerçek var ki, henüz 23 yaşında Galatasaray'da hem kaptanlığı hem de 10 numarayı alan Arda, bir hayli sıkıntılı ve zor günler geçiriyor. Ancak genç yıldız her şeyin tekrar eskisi gibi çok güzel olacağına inanıyor...

"Takım içinde olur"
"Öncelikle Caner'le yaşadığımız tatsızlık konusunda, o olayın geride kaldığını söylemeliyim. O benim kardeşim, zaman zaman takım içinde böyle şeyler yaşanır. Taraftar konusunda ise benim onlara küsmem söz konusu bile değil. Beni onlar Arda Turan yaptı, beni onlar kaptan yaptı. Bana "Büyük Kaptan" diye bağıran taraftarlara ben şimdi ıslıkladılar diye nasıl küserim. Benim öyle bir lüksüm olamaz. Küsmek ne demekmiş..."

"Durumu düzeltmeliyiz"
"Manisa'da yaşanan olay ise farklıydı. Maçtan önce Manisalılar tribünde kız arkadaşıma küfür ediyorlardı. Ancak bizim tribünden bana değil, onlara destek geldi. Bu canımı sıktı. O yüzden de tribüne gitmedim. Bundan sonra benim ve arkadaşlarımın üzerine düşen, takımın durumunu düzeltmek. Ligi en iyi şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız."

Bu işler böyledir Arda

70'li yıllarda Galatasaray'da Genel Kaptan'lık yapan (bugünün futbol şube sorumlusu) Turgan Ece, Arda'ya nasihat verdi. Deneyimli futbol adamı, o dönem yaşadığı bir anıyı genç yıldıza anlattı: "Trabzonspor'la oynayacağımız Türkiye Kupası maçından önce 5 as futbolcuyu kadro dışı bıraktım, deplasmanda tek golle yenildik. İstanbul'a döndüğümüzde herkes beni yuhalıyor, ıslıklıyordu. Rövanşta takımımız öndeydi, penaltılarla da tur atladık. Bu kez sahaya indiğimde beni omuzlara aldılar. Bu işler böyledir Arda. Kazanınca senden iyisi yok, ama kaybedince ilk seni protesto ederler. Bunlara alışman lazım, böyle zamanlarda dik durman lazım."

Raşit Altun / Fanatik Çok Özel

egeyunus - 22 Nisan 2010 08:45YAKIŞMIYOR KAPTAN

BENDE MANİSA DAYDIM KİŞİYE ÖZEL KÜFÜR OLMADI VE BİZDEN DE DESTEK OLMADI.LÜTFEN BAHANE ARAMAYALIM AYRICA KİMSE GALATASARAY DAN BÜYÜK DEĞİLDİR BUNUDA UNUTMAYALIM.

Kaynak: http://fanatik.ekolay.net/Tribune-gitmedim-cunku_3_Detail_32_173265.htm

Tarafından düzenlendi AslAnibal (Thu Apr 22 2010 10:10 AM)

#473467 - Thu Apr 22 2010 12:58 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: shiroi_ch]
eray543 Offline

evt sonunda bu da oldu... arda ile caner antremanda birbirine girmiş... her antremanda olan türden değil. caner'in dudağı patlamış deniliyor. Ne diyim helal olsun size... frown

imam cemaat hesabı artık bu utanc verici

#473468 - Thu Apr 22 2010 13:54 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: eray543]
brkisilak Offline
Üye
**

Evet ben de manisada tribündeydim zaten manisa tribünündekilerin yarısı galatasaraylıydı.Hiç bir küfür olmadı Arda'ya ne manisa ne de bizim tarafımızdan bunların arkasına sığınmasın...

#473472 - Thu Apr 22 2010 14:49 PM Re: #10 Arda Turan (C) [Re: brkisilak]
sener_83 Offline
Yeni üye
*

Fotoğrafını Yolla Oralardan Arda Turan

Kariyeri boyunca verdikleri röportajlarda "Gazete okumuyorum, spor programlarını izlemiyorum" diyen futbolcular var. Ne diyeceksin, eyvallah deyip geçiyorsun. Gün geliyor futbolu bırakıyorlar, bir bakıyorsun okumadıkları gazetelerde, köşe yazarı; izlemedikleri programlarda yorumcu olmuşlar. "Gündemi sadece kulübümün resmi yayınlarından takip ediyorum, gazete, tv'ye bakmıyorum" diyen taraftarlar da var. Ne diyeceksin? Oku ve izle mi?..

Kulübünün gündemini resmi sitesinden takip eden bir Galatasaray taraftarı dün öğle saatlerinde galatasaray.org'u tıkladığında bu fotoğrafla karşılaştı. Elbette ki öncesinde ne olduğundan haberdar değil. Sitede de bir detay yok. Ne düşünür? Çocuk yaştan beri arkadaş olan Arda ve Caner neşeli geçen, "futbolcuların hırslı göründüğü" bir antrenman sonrasında objektiflere poz vermişler. Hatta beyaz yelekli takım çift kaleyi kazanmış, ikili de bunu kutluyor. Kritik Bursaspor maçı öncesinde taraftarı mutlu eden, huzur veren bir kare! İşte hem eski futbolcunun da hem de taraftarın yanıldığı an bu. Biri en iyi bildiğini sandığı eski mesleğini anlatırken yıllardır sırtını çevirdiği bilginin eksikliğinden kıvranır, bir diğeri de dezenformasyona, sansürcü, "olması gerektiği gibi" yayın anlayışının sunduğuyla kendini kandırır.

Arda ve Caner'in haftanın basına açık tek antrenmanında kavga etmesi elbette ki bir rastlantı. Galatasaray'da haftalar öncesinden kurulup bırakılmış bombanın patlaması ise değil. Ne yazık ki bombanın saat ayarı yoktu. Ne zaman, nerede patlayacağını kimse kestiremiyordu. Nereden çıktı bu bomba? Alt yaş milli takımlarda beraber büyümüş, Manisa'da ev arkadaşlığı yapmış iki sıkı dost neden birbirlerine sinkaflı cümlelerle saldırdılar. Florya'da Metin Oktay'ın adını taşıyan, Galatasaray'da futbol devrimini gerçekleştiren Jupp Derwall'ın adını taşıyan sahaya futbol oynamak için çıkan bu adamlar neden kan sporunu tercih ettiler? Kim ne yaptı da; kan aktı Florya'da? Yönetenlerin yolunda gitmeyen şeyler olduğunu anlamaları için illa kan mı çıkması gerekiyordu? Dudağı patlatan el, dudağı patlayanın boynuna dolandığında ortalık süt liman mı oldu? Mesut musunuz oralarda? Dönelim o zaman geriye...

Bizim bu üç tarafı denizlerle çevrili; cennet topraklar diye öğretilen ve bir zaman sonra altının fay hatlarıyla döşeli olduğunu öğrendiğimiz ülkede zor olan birey olabilmektir. Eğitim sistemi de, memuriyet de, sokak da birey olmayı yasaklar. Çocuğunuz ilkokulda sürüden ayrıldığında öğretmenlerin aklına ilk gelen "Sizinki biraz hiperkatiftir"tir. Büyüdüğünüzde "Egosantrik bir arkadaş" derler. Toplum birey olarak sivrilmek istediğinizde başınıza iki şey gelir. Bir; gereğinden fazla pofpoflanır, övgüye boğulur, gruplar tarafından havaya fırlatılır ama yere düşerken fırlatanların ortalıktan kaybolduğunu görürsünüz. Yuhalarlar sizi. Sevgimizde tezahüratımız çoktur. Yere, göğe koyamaz, başımızın üzerinde taşır; sonra bir gün uzaklardan "Zaten kıçı kalkmıştı bunun" dediklerini duyar, öyle olmadığınızı bilir, üzülürsünüz.

İki, sürüden ayrıldığınızda çoban birden fazladır her seferinde. Sürüye geri dönmeyenin kafasına kafasına vururlar. İnsan vücudu bu, bir yere kadar eğilir. Vur, vur; gün gelir boynunuz eğrilir. Omuzlarınız çöker. Ya da bir zamanlar egosantrik dedikleri siz, egodistonik olur çıkarsanız. Aynaya baktığınızda kendinizi tanımaz, kendinize isyan eder, kendinizi sevmekten vazgeçersiniz. Emre Belözoğlu'nun futbol kariyeri boyunca geçirdiği evre budur. Aynı süreçten şimdi Arda Turan geçmekte. (Bkz: 90'ların Sezercik'i:Emre Belözoğlu)

Arda bugün 23 yaşında. 17 yaşında adı spor sayfalarında çokça geçtiği günlerden bu yana elbette ki çok tecrübe edindi. Çok şey başardı, kuleler yaptı, bazılarını devirdi. Hayat bu. Kimse kusursuz değil. O 17'lik genç, yaşından olgun bir adamdı. Konuşurken ailesinin çok emek verdiğini anlıyordunuz. Sempatikti, burnu kalkık değildi, vefalıydı. Dı'li geçmiş zaman Arda bugün böyle değil demek değil asla! Bugün de öyle... Arda değil aslında özne "Arda Turan". Ayşe"ler", Mehmet"ler" ülkesinde adıyla soyadıyla Arda Turan! Bu toplumun içinde Tanrı'nın ona verdiği yetenekleri iyi değerlendiren, doğru zamanda doğru yerde olan, verilen şansı iyi kullanan ve basamakları hızla tırmanan, birey olarak sivrilen ve toplumun karşısına örnek olarak dikilen bir Türk genci o.

İlk günden itibaren en çok merak edilen "Arda şımaracak mı?" mıydı. Böyle olacağını savunanların garip bir ihtirası vardı. Arda 6 ay sonra barlara düşse; "Biz dememiş miydik?" diye meydanları dolduracaklardı. Kabul edelim Bordeaux'da attığı kafayla da paçasından asılacaklar için "hızlı" bir giriş yaptı futbol dünyasına. Bir kariyer özeti; ya da futbol kariyeri ağırlıklı bir profil çıkarmak, "şutu zayıf ama" demek değil niyetim... Uzar gider, ucunu yakalayamayız sonra. O yüzden filmi ileriye saralım.

"Onun etrafında kurulacak bir takım" sloganıyla başlayan transfer döneminde kaptanlık pazubandını ve 10 numaralı formayı verdiler Arda Turan'a. Törende formanın Metin Oktay'ın forması olduğu vurgulandı, pazubandı 22 yaşında koluna geçirmesine dikkat çekildi. Bu icraata imza atan Galatasaray yönetiminin futbolun iflah olmaz romantiklerinin vazgeçilmezi olan bayrak adam tabirinden haberleri yoktu elbette.

Arda Turan, o bayrağı Metin Oktay'dan değil, Bülent Korkmaz'dan zaten, o forma ve bant verilmeden önce almıştı. Dümbüllü'nün kavuğu gibidir bayrak adamlık. Bayrak adamın illa ki kaptan olmasına gerek yoktu. Tarifini herkes bilir. Kısaca, alt yapıdan yetişen, kulübün tesisleri kokan, tribüne koysan üçlü çeken, transfer tekliflerini elinin tersiyle iten, formasını tenine dövme yapan adam. Bir zamanlar Hagi'nin topunu toplayan bu çocuk Galatasaraylıydı. Bunu her zaman her yerde söyledi. Endüstriyel futbolun coştuğu bir dönemde ülke içi rekabette kendisine açılacak muhtemel iki kapıyı ilk günden elinin tersiyle itti. Taraftar her zaman sever böyle futbolcuyu. Emre Belözoğlu'nu da böyle sevmişti Galatasaraylılar. Ta ki Inter'e gidene kadar... Futbol o zamanlar bu kadar para kaldırmıyordu. Metin Oktay da Palermo'ya gidip, dönmüştü. Emre dönmedi. Üstelik büyük bir ustalıkla, zor saklanacak bir sırrı vardı. Fenerbahçeliydi.

İşte bu ihanet ve aldatılmışlık duygusu, Arda'ya 10 numaralı formanın ve kaptanlık pazubandının verilmesinin sebebidir. Derin bir kılıç yarasıydı Emre. Arda ise pansuman için gazlı bez! Ağır bir ihaneti unutmak isteyen bir adamın/kadının hemen yeni bir aşka yelken açması ve sonrasında hayal kırıklığına uğraması gibi. Bugün, "Arda'ya kaptanlığın verilmesi hataydı" diyenlerin hissettiği, o aşkta aradığını bulamayan adamın hissettiğidir. Bu Arda'yı kötü yapmaz. Hata Arda'nın değildir. Arda kaptan olduğundan beri hatalar yapmıştır ama bu hata onun defterine yazmaz. Onu Arda Turan olarak karşılarına oturtup, ondan Metin Oktay yaratmak isteyenlerin hatasıdır bu.

Bugün Arda, ne Arda Turan; ne de Metin Oktay. İkisinin arasında sıkışıp kaldı ve o egosu yüksek, futbol karakterini yeteneği kadar sahadaki yüksek özgüveninden alan genç, artık kendisiyle kavga eden, yetmediğinde en yakın arkadaşının dudağını patlatan adam oldu. Madem futbol fena halde hayata benzer. Biraz ekrandan çalalım. Tekrar Ömer olmaya çalışan, olamayacağını anladığında da aynaları kıran Ezel gibi... "Babam ve Oğlum"da o güzelim rakı-balık sofrasında "Ne oralı oldum ne de buralı" diyen Sadık gibi...

"Endüstriyel futbola karşı Metin Oktay" deyip, ürün gamında ona geniş yer ayırıp; her vefa arandığında onu referans gösterip, onun vefatından sonra uzun bir akıllara bile gelmediğini söylediğimde az tepki almadım. Galatasaray camiasını çıkmaz sokaklara sokan bir; 96 ruhudur bir de Metin Oktay mania. Sevmek ama böyle sevmek; hastalıktır kimi zaman... Son 10 yılda ne zaman 2-3 maç arka arkaya kazansa Galatasaray, o ruh geriye gelir. Sonra bir bakmışsın yine gitmiş. Ruhu oluşturmuş adamların biri bile kalmamışken; hala yeni gelen futbolculara dayatılan budur. Florya'da son 20 yılda yetişenlerin Cüneyt Tanman'ı, Tugay'ı, Bülent Korkmaz'ı, Suat, Okan'ı, Hagi'yi, Hakan Şükür'ü, Arif'i örnek alma şanslarını ellerinden alan da bu Metin Oktay maniadır. Arda'nın "keşke hep 66 kalsaydı" dedikleri formasını (6 ;alt yapıdaki Arda + 6 Arif) neden seçtiğini bile kimse hatırlamaz artık.

Arda neden Metin Oktay olsun ki? Ya da Arda hata yapınca; neden Arda'ya "Sen Metin Oktay olamazsın (olamadın)" diyorlar ki? Onun adı Arda Turan. Yazan çizen adama, ustalar "Ne olacaksan ol; ama kendin ol, samimiyetini kaybetme, örnek al, ama taklit etme" dediğinde hepimiz hürmetle başımızı sallarız da; neden biz hayatını kaleminden kazanlar, medya çalışanları bu adamı ,Arda Turan'lıktan Arda'lığa indirgeriz. Neden Metin Oktay'a yetişemeyenler kendi devirlerinde bir Metin Oktay yaratmaya çalışırlar? Messi, dünyayı yıkarken, neden hala bir kuşağın "Maradona" dediği akıllara gelmez. Sokakta şimdi kime sorsan "MFÖ'yü severim" der, benim kuşağım başka sever!

Arda, yarın seri ilanlara "Hüviyetimi kaybettim. Arda Turan" yazdırsa yeridir. Bu genç adama kimse ne olmak istediğini sordu mu? Soruyor mu? 10 numaralı formayı verip, o pazubandı koluna taktığınızda onun Metin Oktay olacağını mı sandınız? Ne bu? Çocuklarınıza giydirdiğiniz Superman, Spider-Man kostümü mü? Nedir bu? Hayat dediğiniz maskeli balo mu?

Kariyerinin ilk gününden beri yüzü gülen adamın bugünlerde nasıl top oynadığının önemi yok. Çünkü uzun zamandır yüzü gülmüyor. Buna sebep olanlar kimse; ne yaptıklarını idrak edebilmeleri için demek ki kan akması gerekiyormuş. Siz eğer o kanı, "Barıştılar" pozu verdirip altına da "Kankaydılar, artık kan kardeşi oldular"a getirirseniz; işte en çok zararı Metin Oktay'ın ruhuna verirsiniz.

Git artık Arda Turan, kendinden nefret etmeden... Nerede, nasıl, tekrar gülümseyeceksen; oradan bir fotoğrafını yolla. "Mutluyum" yazsın sadece arkasında..

#473950 - Mon May 17 2010 14:29 PM Re: Dünya Yıldızı Arda Turan [Re: Anonymous]
CaptainAdem Offline

Yer: edirne
ARDA YA BASARİLAR...

#475404 - Fri Aug 13 2010 11:20 AM Re: Dünya Yıldızı Arda Turan [Re: CaptainAdem]
UMUT 88 Offline
Üye
**

Arda nın geçen sezon çok eleştirilmesinin sebebi sadece düşük performansıydı.Bir futbolcu mükemmel oynarsa diğer yaptığı tüm yanlışlar görmezden gelinir.Şimdi Arda ya bakıyorum uzaktan etkili şutlar çekiyor.Frikikleri tehlikeli.Zaten ofansif yıldız bir futbolcunun tüm özelliklere sahip olması gerekir.Arda bu yolda emin adımlarla ilerlemekte.Böyle devam ettiği müddetçe diğer konuların üstü kapanır ve bir daha açılmaz.Arda nın en iyi cevabı röportaj vermek değil, sahada ki performansının onu anlatması lazım.

#475408 - Fri Aug 13 2010 18:27 PM Re: Dünya Yıldızı Arda Turan [Re: UMUT 88]
yönetici Offline
Üye
**

Arda nin fiziksel guc kazandiran ve sut calismalariyla bu yonunu gelistiren neeskens yonetimine tesekkurler. teknik ve gucsuz ozelliklerini butunluk gelen guc kazanan uzaktan sutlarda korku salan ardaya da tesekkurler

Yazıklar olsun koskoca ülkede E.Toroglunu dinleyen,benimseyen herkese ve onunla çalışan televizyon ekibine...

Page 56 of 58 < 1 2 ... 54 55 56 57 58 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı