Webaslan Forum
Page 8 of 10 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#458607 - Tue Jun 09 2009 15:29 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: shiroi_ch]
Arsene Wenger Offline

Yer: Almanya
Kazanmak nedir, Rijkaard bilir
Tommy Vaneldik / Goal.com Hollanda

Doğrusu biraz şaşırdım. 2006 yılında Barcelona&#8217;yla Şampiyonlar Ligi&#8217;ni kazanmış ve Hollanda Milli Takımı&#8217;nda görev almış bir hocanın daha ziyade büyük bir Avrupa kulübüne gitmesini bekliyordum. Ayrıca Türk futbolu bize biraz uzak. Dolayısıyla Galatasaray&#8217;ın büyüklüğünü idrâk edemeyecek bir sürü de Hollandalı var. Gelgelelim başka bir gözle baktığınızda, aslında tipik bir Rijkaard hamlesi bu. Normal teknik direktörlerinden farklı bir adam zira. Rock konserlerine gitmeyi seviyor mesela... Demek ki açık görüşlü ve &#8216;farklı&#8217; şeylere ilgi duyan birisi. Bu huyunu seviyorum.

Bu, O&#8217;nun için tamamen yeni bir deneyim olacak neresinden bakarsanız bakın. Tutkulu Türk futbolseveri, ağır baskı, stres, yabancı bir ülkenin farklı kültürü, yeni bir dil, Türkiye&#8217;deki ezelî rakipler... Dolayısıyla Rijkaard için bu çok büyük bir mücadele olacak. Dolayısıyla eğer Galatasaray&#8217;da başarılı olursa, bu da onun bir teknik direktör olarak niteliklerini daha net ortaya çıkarır. Ayrıca muazzam bir yeni hayat deneyimi olacak bu O&#8217;nun için. Cimbom&#8217;un başına geçtiğine gerçekten sevindim.

Galatasaray&#8217;da kesinlikle başarılı olacağına inanıyorum. Milan&#8217;da oyuncu, Barcelona&#8217;da da teknik direktör olarak şampiyonluklar elde etti. Ayrıca 1988&#8217;de Hollanda&#8217;yla Avrupa Şampiyonası&#8217;nı kazandı. Demek ki kazanmak nedir, biliyor. Sanıyorum futbolcularının da kazanmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu idrâk etmelerini sağlayacaktır.

Cimbom'un sihirbazı olabilir
Ewan Macdonald / Goal.com Uluslararası

Transferi gerçekleşmeden önce başka hangi takımlarla bağlantı kurmuştu, bilmiyorum; ancak Chelsea, Juventus ve hattâ Milan gibi devler için akla en son gelecek isimler arasında bulunduğu için pek de şaşırmadım Galatasaray'a gitmesine. Avrupa'nın doğusunda teknik direktörlük yapmak birçoklarınca pek önemsenmiyor. Oysa birçok gözlemci Türk futbolunun büyüdüğünü belirtiyorlar. Onun için Rijkaard'ın İstanbul'a gitmekten yüksünmemesi normal.

Galatasaray gibi kendi potansiyelinin altında seyreden bir takımda Rijkaard sihirbaz etkisi gösterebilir; ancak başarılı sonuçlar almaya başlayınca takımı nasıl yöneteceği ve futbolcular arasında doğabilecek olası ego sorunlarını nasıl aşacağı, uzun vadeli başarıya uzanabilip uzanamayacağını gösterecek işaretler olur. Galatasaray önümüzdeki sezon kuşkusuz büyük bir şampiyon adayıdır.

İçerde başarı gelir, Avrupa kolay olmaz
Sergio Stanco / Goal.com İtalya

Aldığı parayı duyunca Rijkaard'ın Galatasaray'a geçmesine şaşırmadım. Ama yine de daha ziyade İngiltere ya da Almanya'ya gitmesini bekliyordum. Başarılı olursa iyi, başarısız olursa kötü bir seçim yapmış olacak aslında. Bunca tecrübesiyle orada pek darbe yemesini de beklemiyorum. Türkiye'de lig her ne kadar kolay değilse de ben orada başarılı olacağına eminim. Yalnız uluslararası başarı hiç de kolay olmaz.

Yanlış tercih
Alexandre Walraevens / Goal.com Fransa

Her şeye rağmen Rijkaard&#8217;ı Galatasaray için imza atarken görmek bir sürpriz sayılmalı. Bir İngiliz takımının; hattâ Bayern Münih&#8217;in başına gelmesini beklerdim. Galatasaray benim beklediğim kulüplerin bir boy altında. Kariyeri için de aynı düşüncelere sahibim. Bu deneyimin O&#8217;na pek bir şey katacağını sanmıyorum. Dolayısıyla kariyeri için en iyi tercihi yaptığından kuşkuluyum.

Öte yandan kulübe futbol kültürü adına çok şeyler katacağına da eminim. Kazanma kültürü, oyun tarzında akışkanlık vb... Galatasaray Rijkaard&#8217;da, Şampiyonlar Ligi&#8217;nde ya da mantıken özellikle de UEFA Kupası&#8217;nda başarı elde edebilir.

İyi değil, çok iyi tercih!
Michael Paterakis / Goal.com Yunanistan

Açıkçası, hele hele söz konusu olan futbol oldu mu, para her şeyde büyük rol oynar. Dolayısıyla, Rijkaard Galatasaray'a neden gitmesin ki... Başarısız olmasına karşın Aragones örneğinde olduğu gibi, Türk takımları Avrupa Şampiyonası'nı kazanan hocalarla anlaşabiliyorlarsa eğer, Hollandalı'nın da oraya gitmesinde şaşılacak bir şey yok. Doğru bütçe ve sıkı bir konsantrasyonla arzu ettiği takımı kurup şampiyonluklar elde ederek, özellikle de Türkiye Ligi gibi çok tanınmayan liglerde başarı elde edilebileceğini gösterebilir. Dolayısıyla yalnız "iyi" değil; "çok iyi" bir tercih.

İçeride başarı elde etmesi görece bir hayli kolay olur. Ancak Avrupa'da başarı elde etmek sadece kaliteye de bağlı değil. Şansa ve iyi bir hazırlık evresine de ihtiyacı olacak. Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarışmayacak olması, Rijkaard'a zaman kazandıran ve onun üzerinde daha az baskı kurulmasıyla sonuçlanacak olumlu bir durum bence.

Çok şaşırdım
Muhammed Awaad / Goal.com Arabistan

Açıkçası bir hayli şaşırdım. Premier League'e ya da La Liga'ya geçmesini bekliyordum. Bence 1 yıllık bir aradan sonra O'nun için iyi bir seçim her şeye rağmen. Dünya yıldızlarının olmadığı bir takımı çalıştıracağı için taktiksel bakış açısını geliştirebilir. Zaten çok tecrübeli ve 1 sene dinlenmiş bir hoca olarak, kısa zaman içerisinde bize güçlü bir Galatasaray izletecektir.

Daum'a dikkat etmesi lâzım
Hyunmin Kim (Mori) / Goal.com Güney Kore

Şaşırmadığımı söylersem yalan söylemiş olurum. Ama tabii Galatasaray, Türkiye Ligi&#8217;ni sınırlar ötesinde temsil eden bir ekip bir yandan da. Ayrıca, her ne kadar başarısız olduysa da, Fenerbahçe&#8217;nin eski hocası, Avrupa&#8217;yı İspanya Milli Takımı&#8217;yla fetheden Luis Aragones&#8217;ti. Demek ki mümkün. Yine de doğru tercih olduğundan tam anlamıyla emin değilim. Aragones örneğinde gördüğümüz gibi, Türkiye Ligi kolay bir lig değil. Tabii Christoph Daum, o kokain olayından sonra iyi bir geri dönüş gerçekleştirirse, Fatih Terim, Milli Takım&#8217;ın başında dünyanın en iyi hocalarından biri unvanına erişirse, Türkiye Ligi de ün yapar. Dolayısıyla Rijkaard&#8217;ın kariyeri için önemli bir adım olabilecek potansiyeller de yok değil.

Ancak bütün bunlar, Rijkaard&#8217;ın Türk kültürüne ve Türkiye Ligi&#8217;ne kendisini ne denli adapte edebileceğine bağlı. Hollandalı, genç ama tecrübeli bir teknik adam. Deneyimini farklı ülkelerde oyuncu ve hoca olarak kazanmış olması itibariyle Aragones&#8217;ten ayrılıyor. Ayrıca Galatasaray, geçtiğimiz sezonki başarısızlığın ardından yeni dönem için büyük yatırım yapacaktır. Dolayısıyla Galatasaray&#8217;ı doğru yola sokacağı konusunda ümitvarım. Tabii bu arada, Turkcell Süper Lig&#8217;i çok iyi tanıyan, Fenerbahçe&#8217;nin yeni hocası Christop Daum karşısında da dikkatli olması gerekir.
............

dünya saskin bazilari daha halen daum ile kiyaslama yapiyor,
tesekürler yönetim..

#458687 - Wed Jun 10 2009 10:42 AM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: Arsene Wenger]
lewo1905 Offline
Üye
**

Yer: izmir
arkadaşım paylaşımın için çok teşekkür ederim.sabretmeyi hakeden bir cv si var bu adamın.bir arsen wenger yada ferguson efsanesi olmasını isterdim gs da.ama söleşme tarihi çok kısa.başarılı olursa kendisi gitmek isteyecektir.başarısız olursa yönetim göndermek isteyecektir.eğer alt yapıya bi yatırım yapılacağı bekleniyorsa iki sezonluk süre yetmeyecektir kanaatindeyim.umarım barcada bizelere izlettiği güzel futbolu takımımızda da izleme fırsatını yakalarız.

#458770 - Thu Jun 11 2009 01:23 AM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: lewo1905]
fatihcam10 Offline
Yeni üye

Yer: balıkesir
yönetimi kutlamak lazım çok iyi bir iş başardılar.neeskens te iyi hoca.bence kendi içimizden yetişmiş birini bu ekibe katarlarsa iyi olur.hakan şükür veya tugay diyorum guardiola hesabı...

#458847 - Fri Jun 12 2009 10:45 AM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: fatihcam10]
xl_aslan Offline
Üye
**

Hemen karalama kampanyaları başladı.

Rijkaard gerçekleri!
Galatasaray Yönetimi, &#8220;Alt yapıya önem veren bir hocayla anlaştık&#8221; diye övünüyor, ancak gerçekler bunları doğrulamıyor. Barcelona&#8217;da 5 sezon görev yapan Frank Rijkaard&#8217;ın, bu süreçte sadece Messi ve Bojan&#8217;ı A takıma yükselttiği ortaya çıktı.

Galatasaray&#8217;da yeni dönemde görev alacak olan Frank Rijkaard&#8217;ın, belirtildiği gibi, &#8220;Alt yapı tutkunu&#8221; olmadığı, hazır futbolcularla yola devam etmeyi sevdiği ortaya çıktı.

Divan Kurulu&#8217;nun önceki günkü toplantısında Rijkaard&#8217;ı anlatan Başkan Adnan Polat, Barcelona&#8217;da görev yaptığı 5 yıllık dönemde altyapıdan aldığı oyuncuların, bugün dünyanın en büyük kupalarını kazandıklarına vurgu yapmıştı. Ancak İspanyol kulübünde yer alan futbolcuların araştırıldığında, bunlardan sadece Messi ile Bojan&#8217;ın Rijkaard tarafından A takıma alındığı görüldü.

Barcelona&#8217;nın Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmasında, altyapıdan yetişen futbolcuların rolünün büyük olduğu, ancak bu kupayı alan genç oyuncuların çoğunun başmimarının, şu an Bayern Münih&#8217;i çalıştıran Luis Van Gaal olduğu belirtildi. Van Gaal&#8217;ın, görev yaptığı 1997-2000 ve 2002-2003 yılları arasında, şu an Barcelona efsanesini yaratan isim olduğu ifade edildi.

Van Gaal çok ismi çıkardı

Xabi Hernandez, Andres Iniesta, Carles Puyol, Victor Valdes, Gerard Piquie ve Albert Jorquera&#8217;nın, Hollandalı Luis Van Gall döneminde A takıma çıktığı, Sergi Busquets&#8217;in ise Guardiola tarafından alt yapıdan A takıma yükseltildiği vurgulandı.

Barça&#8217;nın yıldızlarının A takıma çıkış yılları

Xabi Hernandez 1998 - 1999
Carlos Puyol 1999 - 2000
Andres Iniesta 2001 - 2002
Victor Valdes 2002 - 2003
Gerrad Pique 2002 - 2003
Albert Jorquera 2002 - 2003
Messi 2003 - 2004
Bojan Krkic 2006 -2007
Sergio Busquets 2008 -2009

12.06.2009
Kaynak : Milliyet

#458848 - Fri Jun 12 2009 10:46 AM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: xl_aslan]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Yer: İzmir
Bu haberi yapanlar önce Xavi'yi doğru bir şekilde yazmayı başarsınlar da sonra atıp tutmaya devam etsinler.Bugün o sadece dedikleri Messi dünyanın en iyi oyuncusu ödülünü alacak muhtemelen.

#458851 - Fri Jun 12 2009 10:57 AM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: gambitxx]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Yer: İzmir
İşte Türk Spor basınında severek takip ettiğim ve yorumlarına büyük saygı duyduğum Uğur Meleke'nin Rijkaard değerlendirmesi:

Alıntı:
Oyuncu Rijkaard&#8217;ı doya doya seyretmiş şanslı futbolseverler içindeyim. Çok farklı pozisyonlarda (stoperde, sağ bekte, orta sahada) oynadı. Sacchi&#8217;nin Milan&#8217;ının efsanevi kadrosunda merkez oyuncu olarak harikaydı, kariyerini Ajax&#8217;ın savunmasının göbeğinde Ş.Ligi kupasını kaldırarak klas bir biçimde bitirdi. Bu multi-pozisyon özelliğinin teknik adamlığında da ona avantaj sağladığı çok açık.
Antrenörlüğe geçişte bir başka avantajı da, sahadaki lider vasıfları idi. Hollanda Futbol Federasyonu ona 36 yaşında milli takımı teslim ettiğinde sene 1998&#8217;di. Henüz hiçbir büyük milli takım, bırakın onun jenerasyonunu, bir önceki nesile bile bu görevi vermemişti. Euro 2000&#8217;de İngiltere&#8217;nin başında Keegan (50), Almanya&#8217;da Ribbeck (63), İtalya&#8217;da Zoff (58), Fransa&#8217;da Lemerre (59) vardı. Hatta o turnuvada Almanya forması giyen Mattheus, Rijkaard&#8217;dan tam 18 ay büyüktü!
Rijkaard&#8217;ın takımı, 4 maçta 4 galibiyetle, 13 gol atarak geldiği yarı finalde İtalya&#8217;ya belki de tüm zamanların en şanssız biçimiyle elendi. 2&#8217;si normal sürede olmak üzere kullandıkları 6 penaltının 5&#8217;ini kaçırarak veda ettiler şampiyonaya... Onun Euro 2000&#8217;de gösterdiği bu başarı, Klinsmann, van Basten, Stoichkov ve Hagi gibilerinin ulusal takım direksiyonuna geçmelerine öncülük etti.
Rijkaard&#8217;ın bu turnuvadan sonra 1 yıl bekleyip, Sparta Rotterdam gibi sıradan bir takımda çalışması ve oradan da kovulması garipsenebilir; ama Rijkaard futbolculuğunda da son derece asi ve yalnız aldı kararlarını... Ajax&#8217;ta her şey harika giderken hocası Cruyff&#8217;a kızdı, idman sahasını terk etti ve bir daha takıma dönmedi. Böylesine büyük bir oyuncunun başarısız Lizbon ve Zaragoza maceralarının olmasının nedeni de bu, asiliği...

Barcelona dönemi
Aslında bu hikaye, başka bir iddiayı da çürütür nitelikte: Barcelona&#8217;nın 2004-2008 takımının Rijkaard tarafından değil, Cruyff eliyle yönetildiği iddia edilir kapalı kapılar ardında. Birincisi, bizim izlediğimiz Rijkaard, boyunduruk altında yaşamaya müsait değildi. İkincisi de, Rijkaard&#8217;dan önce &#8220;0&#8221; kupayla kapatılan 5 yılda da Barcelona pekâlâ Cruyff&#8217;tan yardım alabilirdi.
Valdes- Reiziger, Puyol, Oleguer, Bronckhorst- Xavi, Cocu, Davids, Overmars- Ronaldinho, Saviola... Bu kadro, Rijkaard&#8217;in Barcelona&#8217;daki ilk yılının son günlerinde, deplasmanda R.Madrid&#8217;i 2-1 mağlup eden on biri... Feci geçen ve bir ara küme düşme hattına yaklaşılan ilk devrenin ardından da üst üste namağlup bitirilen 16&#8217;ncı maç... Bu müsabaka oynandığı sırada muhtemelen Messi, diğer altyapı oyuncularıyla (ve Pique&#8217;yle) birlikte tribünde ağabeylerini izliyor. 19&#8217;luk Iniesta, A takımdaki ilk yılında yorulan Ronaldinho&#8217;nun yerine birkaç kez oyuna girmiş. Valdes&#8217;in birinci kaleci olarak ilk yılı ve Barcelona&#8217;yı yakmaya o sezon başlamış. Sağ bekte 31&#8217;lik Reiziger, göbekte Katalan filozof/vasat bek Oleguer var. Yani Rijkaard, Guardiola kadar şanslı değil; onun eline D.Alves, Abidal, Eto&#8217;o, Henry gibi oyuncular teslim edilmemiş.
Bu durumda Rijkaard&#8217;ın 2004-2008 yılları arasında 2 La Liga, 2 Süper Kupa, 1 de Ş.Ligi kazanan ekibinin zaten çok iyi oyunculardan oluştuğunu ve başında kim olursa olsun bu zaferlere ulaşacağını söylemek de biraz adaletsiz olur.

Zaafları
Rijkaard&#8217;ın teknik adamlığında benimsediği futbol anlayışı, &#8220;kazanırken eğlenmeyi de unutmayan bir oyun&#8221; olarak tanımlanabilir. Yediğinden daha fazlasını atmayı hedefleyen, işin kötü gittiği anlarda bile pozitif futboldan uzaklaşmayan bir tarz... Bugün dünya futbolunda çok yaygın olan 4-3-3&#8217;ün de sıkı savunucularından biri, ki 2004&#8217;lerde Mourinho&#8217;nun Chelsea&#8217;siyle beraber başlattıkları bu rüzgar hâlâ her iki takımda bozulmadan uygulanıyor. Yeni sezonda G.Saray&#8217;da Kewell-Baros-Arda öndeki üçlüyü oluşturabilir, hatta Rijkaard iyi alternatifler transfer edemezse Aydın ve Alpaslan&#8217;a da kanat hücumcusu olarak şans verebilir.
* * *
Rijkaard&#8217;ın Barcelona&#8217;daki son iki sezonunda onu geriye götüren ve ayrılıkla sonuçlanan süreçteyse eksikliği, disiplin zafiyeti oldu. Şu anda Palmeiras forması giyen Edmilson, takım içinde (Ronaldinho ve Deco gibi) bazı oyunculara tolerans tanındığını ifşa edince düzen bozuldu. Bu durum, G.Saray&#8217;daki Skibbe-Lincoln ilişkisini ve yerli oyuncuların isyanını da feci biçimde anımsatıyor! Rijkaard&#8217;ın yeni sezonda yanında makul bir yerli yardımcıya ihtiyacı olduğu apaçık ortada...
Son tahlilde şunu söylemekte sanırım bir sakınca yok: &#8220;G.Saray&#8217;ın Rijkaard için şans olduğundan çok; Rijkaard, G.Saray için şanstır&#8221; ... Hollandalı da G.Saray gibi Avrupa kupalarında başarıya aç. Ama Ş.Ligi ve La Liga şampiyonlukları içeren CV&#8217;si G.Saray&#8217;ın biraz üstünde. Eğer G.Saray yönetimi Skibbe&#8217;ye yaptığı gibi bir &#8220;yönetişim&#8221; diretmesi içine girer, Kasım&#8217;da hocanın yardımcısını göndermeye kalkar, Aralık&#8217;ta görev tanımı belli olmayan bir başkan danışmanı getirirse, Rijkaard&#8217;dan da verim alamaz. Ama doğru bir planlama ile 3-4 yıl içinde Rijkaard, hem G.Saray&#8217;ı hem de kendi kariyerini tepeye çıkarıp, İstanbul&#8217;dan omuzlarda ayrılıp, Milan&#8217;ın/Chelsea&#8217;nin yolunu tutabilir

#458852 - Fri Jun 12 2009 10:59 AM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: gambitxx]
xl_aslan Offline
Üye
**

Bi şu yazıya birde milliyet tarafından yazılmış yazıya bakın.Aradaki farkı görünce insan hayret ediyor.Hasetlenmeden bakan, doğruyu gören ve söyleyen insanlardan hocamızı okumak güzel oluyor.

Rijkaard ve vizyon
11.06.2009

Çocuktum, Hiddink'i kim, nasıl gönderdi hatırlamıyorum. Rusya, Güney Kore, Avustralya ve PSV'ye tarihinin en başarılı dönemlerini yaşatan dahiyi, liberosuz sistemle oynamaya çalıştığı (ki bugün tüm takımlar liberosuz), Müjdat'a fazla şans vermediği için nasıl aşağıladığımız halen aklımda. Del Bosque geldiğindeyse Barcelona taraftarı olduğum ve hücum futbolu oynayacak bir takımımız daha olduğu için çok sevinmiştim. İspanyol hoca &#8220;Hopdediks&#8221;, Zidane, Raul, Figo ve Ronaldo'dan sonra Berkant'larla, Ali Güneş'lerle aynı başarıyı tekrarlayamayınca (ki bunun için getirilmişti) 100 muhteşem Türk'ten biri olan Reha Muhtar, deli, dallı hoca dediği Hopdediks'in gönderilmesi için yazılar döşemeye başlamıştı. Sinan Engin ve Reha Muhtar gibi damardan Beşiktaşlılar futbolu ve Beşiktaş'ı daha iyi tanıdıkları için de Yıldırım Başkan, bıyıklı amcamızın biletini üç-beş ayda kesiverdi. 8 milyon avroluk tazminat tabii ki kulübün kasasından ödeniyordu, sonuçta her şey Beşiktaş içindi.

Bugünse Rijkaard Galatasaray'da. O'nu bu diyarlara getirenin para olduğunu pek sanmıyorum. Asıl mesele kendini kanıtlama ihtiyacı. 3-4 milyon avroyu Premier Lig takımları da verebilirlerdi. Buna rağmen Türkiye'ye gelmesindeki etken orta düzeyde bir Avrupa takımını da iki basamak yukarıya taşıyabileceğini göstermek istemesi. Ronaldinho, Eto'o ve Iniesta'lı takımı babam da şampiyon yapar diyenlere İstanbul'dan selamlarını gönderecek, tıpkı milli takımdan ustası Hiddink'in Güney Kore'de yaptığı gibi. Ronaldinho, Eto'o, Iniesta demişken... Barcelona öncesi Ronaldinho'nun PSG'de hocası Louis Fernandez ile problem yaşayıp yedek kulübesinde paslandığını, Eto'o'nun her sene Real Madrid tarafından oynatılmadan Mallorca'ya kiralandığını, Iniesta'nın da 19 yaşında altyapıdan yeni çıkmış bir çömez olduğunu hatırlatmak isterim. Messi, Dos Santos ve Bojan Krkiç'in de Rijkaard döneminde 17 yaşında forma giydiklerini düşününce Semih Kaya'lar adına sevinmemek elde değil.

Futbol anlayışına gelirsek, on gün önce Roma'da şampiyon olan Rijkaard'ın beş yılda oturttuğu akıldı. &#8216;Ama Barcelona Cruyff'tan bu yana aynı oyunu oynuyor' demeden önce Rijkaard öncesi Barcelona'mızı hatırlayalım: Van Gaal, Rexach, Senna, Antiç&#8230; Her maçta rakibe verilen en az beş, altı pozisyon, son derece kırılgan bir takım savunması, hücumdaysa sadece Rivaldo'nun ayaklarına bakan, Barcelona'nın &#8216;Rivaldolona' olup beş yıl üst üste şampiyon olamadığı, takımın altyapıdan Puyol ve Xavi dışında adam çıkaramadığı kabus dolu yıllar. Guardiola'nın takımında defansın arkasına atılan 40-50 metrelik sürpriz paslar dışında (o da Sivasspor gibi elli defa değil, bütün maçta bir iki defa) Rijkaard'ın takımından farklı şu vardı diyebilen var mı? Pas organizasyonunda, topa sahip olmada, bekleri açığa çıkarmada, çapraz toplarda, defansı orta sahaya yaklaştırmada, alan daraltmada? Peki ya Mourinho'nun Chelsea'sine karşı yapılan unutulmaz düellolar? Benim için futbolun zirvesiydi, bu yıl 4-4'lük Liverpool maçlarının yaklaşacağı.

Zeki Demirkubuz sinemamızın başyapıtlarından olan &#8220;Masumiyet&#8221;i çektikten sonra gerileme dönemine girmiş, &#8220;Bekleme Odası&#8221;yla dibe vurduktan sonra &#8220;Kader&#8221;le beni benden almıştı. Rijkaard da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan sonra bir düşüş yaşadı. Nou Camp'ta sallanan beyaz mendilleri hatırlıyorum da, neyse. Tıpkı Hagi, Taffarel ve Kewell gibi geri dönüş için gelebileceği en iyi kulüpte. En büyük şansı ise kendine aşık olmaya hazır bir taraftar topluluğu, hem de kariyerinde ilk defa.

Not: Dikkat ediyorum da bir hafta oldu Hıncal Uluç halen &#8216;Rijkaard korkak, futboldan anlamaz, Adnan kov şu adamı' şeklinde bir şey yazmadı. Hayırdır inşallah, hayırdır inşallah&#8230;
Kaynak sporx Gencer çapar

Tarafından düzenlendi xl_aslan (Fri Jun 12 2009 11:02 AM)

#459373 - Sat Jun 20 2009 12:52 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: xl_aslan]
Scarface Offline
Müdavim
**

G.Saray'da altyapı devrimi!

Galatasaray'ın yeni teknik patronu Frank Rijkaard, Galatasaray'da devrim niteliğinde bir karara imza atarak, çok sayıda genç futbolcuyu Almanya'daki hazırlık kampına götürecek.

Ünlü çalıştırıcı, altyapı hocaları tarafından hazırlanan raporları dikkatle inceleyerek, PAF takımın gözbebeği Cem Sultan'ın yanı sıra, Emre Çolak, Caner Öztel, Emrah Yollu, Serdar Eylik ve Emirhan Ergün'ü kadroya dahil etmeye karar verdi.

Ayrıca Bank Asya'da kiralık olarak Diyarbakır formasını giyen Erhan Şentürk ile Sakaryaspor'da gol krallığına koşan Özgürcan Özcan'ı da kadroya dahil eden Rijkaard'ın yardımcısı Neeskens'in bu oyuncularla özel olarak ilgileneceği belirtildi.

Çalışmalarına pazartesi günü başlayacak olan sarı-kırmızılılarda, genç futbolcular ise sezon hazırlıklarına erken başlayarak, forma için iddialı oldukları mesajını verdiler. Yaklaşık 1 haftadır Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yoğun bir tempoda çalışan bu futbolcuların kamp dönemine hazır girmeleri için böyle bir kararın alındığı belirtildi.

Bu arada yurt içinden ve dışından transfer çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren sarı-kırmızılılarda, Başkan Adnan Polat'ın isteğiyle milli takımlarda forma giyebilecek genç futbolcular mercek altına alınacak.

20.06.2009
Kaynak : Milliyet

#461477 - Tue Jul 14 2009 12:49 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: Scarface]
ua_adana_01 Offline

galatasarayımıza hayırlı olsun diyelim ve kısa sürede buyuk basarılar beklememek lazım.unutmayalımki adam bize barcelona gibi bir takım vaad etmedi barca modeli medya ve biz taraftarlardan cıktı.inşallah skibeye gösterilen baskı basarısız zamanlarda bu adama gösterılmez.sımdı 1 sezonda türkiye kupası,sampiyonluk,uefa kupası ,kazanılamazsa inşallah tribünlerden istifa gibi sesler cıkmaz.ben bu hocanın basarıları kısa sürede değilde uzun sürede yakalayacagına ınanıyorum.ve taraftarımıza sabır ve destek göstermelerini bekliyorum.

#470803 - Tue Jan 26 2010 12:24 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: murat berkay]
CaptainAdem Offline

Yer: edirne
Frank iyi bir teknik director....basarilar...

#470829 - Tue Jan 26 2010 17:52 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

5 sene daha uzatılmalı sözleşmesi...

#472304 - Tue Mar 09 2010 17:19 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: Scarface]
ilhan841 Offline
Yeni üye

simdiye kadar zerre kadar katkisi olmadi
basarili oldugunu söyleyemem

#472829 - Tue Mar 30 2010 19:28 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: ilhan841]
branege Offline
Die For You
Yeni üye

Yer: izmir
Adam yaratmak istediği sistemi malesef Sarp,Caner, Servet gibi Ayağa pas yapma sorunlu oyuncularla yapamıyor bunlarla giderse Rijkaard sistemini hayatta oturtamaz!

#472855 - Wed Mar 31 2010 12:52 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: branege]
eray543 Offline

Bizim ortasahada mtopal sarp barıs elano ayhan gibi beceksiz oyuncular oldgu sürece sittin sene otrmaz o sistem

#472869 - Thu Apr 01 2010 07:26 AM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: eray543]
al_bundy Offline
Müdavim

Yer: ADANA
İlk Gönderen: eray543
Bizim ortasahada mtopal sarp barıs elano ayhan gibi beceksiz oyuncular oldgu sürece sittin sene otrmaz o sistem

yuuhhh yaaa renkdas elanoyuda su oyuncularla ayni kefeye koydun yaa ne deyim?? 2 hafta once herkes elanoyla yatip elanoyla kalkiyordu!!!!

your nightmare is back again

#472884 - Thu Apr 01 2010 20:34 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: al_bundy]
eray543 Offline

tamam elano girmeyblr o gruba ama diğerleri ....

#472886 - Thu Apr 01 2010 20:43 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: eray543]
al_bundy Offline
Müdavim

İlk Gönderen: eray543
tamam elano girmeyblr o gruba ama diğerleri ....

renkdas sozlerimi okursan zaten anlicaksin. bak ne demiisim elanoyuda SU OYUNCULARLA AYNI KEFEYE koydun yaa... zaten yorumumda hersey acik ve net... her zaman diyorum bu kadroya hamit ve gokhan inler gibi iki tane adami koy orta sahaya o zaman rijkaardin nasil bir oyun ortaya koydugunu gor..

#473822 - Mon May 10 2010 15:22 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: murat berkay]
CaptainAdem Offline

Yer: edirne
RijKaArd sizce bu sezon basarili oldu mu?Gelecek sezon kalsin mi?Gitsin mi?

#473857 - Tue May 11 2010 23:48 PM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: CaptainAdem]
al_bundy Offline
Müdavim

kesinlikle kalmali....

#473859 - Wed May 12 2010 02:13 AM Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard [Re: al_bundy]
GauchO Offline
Üye
**

İlk Gönderen: al_bundy
kesinlikle kalmali....
neden mesela bi anlat renkdaş

Page 8 of 10 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı