Rus Ligi olaylı başladı. Spartak Moskova’nın Luzhniki Stadı’nda Zenit Petersburg’u ağırladığı maçta ortalık karıştı. 52 bin seyircinin seyrettiği karşılaşmada takımlarına destek vermek için tribündeki yerini alan konuk ekip taraftarları olayları çıkmasına neden olan taraftı. Koltukları söküp sahaya atan Zenit seyircisi, rakip takım taraftarına da saldırmak istedi. Maçta görev alan 3 bin polis olayları güçlükle önledi.
İki takım taraftarlarını ayırmak için joblarını kullanan polisler, çok sayıda taraftarı hastanelik etti.Kol ve kafaları kırılan taraftarlar hastanelere kaldırılırken olaylar sırasında toplam 695 kişinin tutuklandığı bildirildi.Polis sözcüleri tutuklananların 513'ünün Zenit taraftarı olduğunu açıkladı.
Maç boyunca birbirine karşılıklı küfürler eden Spartak Moskova taraftarlarıyla Zenit taraftarları maçtan sonra birbirine girdi.Kırdıkları koltuklar ve ellerindeki sopalarla edata savaşan taraftarlara polis ve askerler müdahele edince olanlar oldu.
Polis her iki tarafın seyircilerinin de sahaya sis bombaları, meşale yağdırmasına engel olamadı. Olaylarda 650 kişi gözaltına alındı.. 1-1 biten karşılaşmada Galatasaray’dan yeni transfer edilen Meira 90 dakika Zenit forması giyip, takımının yediği golde büyük hata yaparken, Fatih Tekke de yedek oturdu.
Meira ordada ortalığı karıştırmış
