Webaslan Forum
Page 5 of 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#468542 - Fri Nov 06 2009 23:49 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

İkinci yarıda Elano taş gibi topunu oynayınca bu haberlere ve bu yorumlara bakıp bol bol gülücem.

#468561 - Sat Nov 07 2009 19:52 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
al_bundy Offline
Müdavim

Yer: ADANA
İlk Gönderen: ultrAslan_1991
İkinci yarıda Elano taş gibi topunu oynayınca bu haberlere ve bu yorumlara bakıp bol bol gülücem.

aynen renkdas.. yanilmiyorsam bu adam hazirlik kampina ya katilmadi, yada kisa bi sure katildi... daha hala uyum surecini atlatamadi... ara donemdeki kampla birlikte uyum surecini atlatacaktir... sonucta ciddi bi sekilde kalitesi belli bi adam..

your nightmare is back again

#468573 - Sat Nov 07 2009 23:02 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: al_bundy]
suskun Offline
Müdavim

ne var yani içi geçmiştir adamın laugh kazanacağımızdan emin bir şekilde güvenmiş arkadaşlarına uyumuş laugh

işin şakası ya abarttılar iyice ya gördüğü rüyayı da yazsalardı da tam olsaydı. y

#468580 - Sun Nov 08 2009 12:27 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: suskun]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

İlk Gönderen: asi_kiz1905
ne var yani içi geçmiştir adamın laugh kazanacağımızdan emin bir şekilde güvenmiş arkadaşlarına uyumuş laugh

işin şakası ya abarttılar iyice ya gördüğü rüyayı da yazsalardı da tam olsaydı. y

smile smile grin
Ve mutluluğun gümüşten şarkısını bulacaksın
Rüzgarda yürümeye devam et,yağmurda yürümeye devam et...

#468581 - Sun Nov 08 2009 12:29 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: suskun]
UMUT 88 Offline
Üye
**

Yer: İstanbul
Bugün youtube dan videosuna baktım.Attığı frikikler, paslar, çalımlar müthiş.Hadi formsuz tamam da frikikten gol atmanın formla bir ilgisi yok bence.Sadece frikikten gol atsa zaten bize yeter de artar bile.En büyük eksiğimiz duran toplar.Bunuda en iyi yapacak olan elano ama vurduğu her top dağlara taşlara ya da kalecinin kucağına.Bu işi hiç anlamadım.

#468582 - Sun Nov 08 2009 12:31 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: UMUT 88]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Brezilya maçlarında her duran topu Elano kullanıyor zaten ve golde buluyor

#468643 - Mon Nov 09 2009 10:27 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: UMUT 88]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

İlk Gönderen: UMUT 88
Bugün youtube dan videosuna baktım.Attığı frikikler, paslar, çalımlar müthiş.Hadi formsuz tamam da frikikten gol atmanın formla bir ilgisi yok bence.Sadece frikikten gol atsa zaten bize yeter de artar bile.En büyük eksiğimiz duran toplar.Bunuda en iyi yapacak olan elano ama vurduğu her top dağlara taşlara ya da kalecinin kucağına.Bu işi hiç anlamadım.
form degilde uyum la alakasi yok katiliyorum bende onu diyorum saten... paslari al gülüm ver gülüm tarzinda bir calim dahi görmedim, kewell ilk maca girdiginde ilk 2-3 dk. da 2 calim atmisti 70dakikalarda girmisti unutmadiysam...
arda bu sene frikik olayini baya cözdü bence... daha dogrusu, arda bu sene duran toplari cözdü bence

#468655 - Mon Nov 09 2009 18:18 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

İlk Gönderen: IsvicreliAslan91
İlk Gönderen: UMUT 88
form degilde uyum la alakasi yok katiliyorum bende onu diyorum saten... paslari al gülüm ver gülüm tarzinda bir calim dahi görmedim, kewell ilk maca girdiginde ilk 2-3 dk. da 2 calim atmisti 70dakikalarda girmisti unutmadiysam...
arda bu sene frikik olayini baya cözdü bence... daha dogrusu, arda bu sene duran toplari cözdü bence

Aynen öyle kewellın yaptığı pasların hiçbirini yapamadı şu ana kadar Elano hatta Kewellın ilk maçı Kayseri ile Türkiye kupasındaki final maçıydı ve girdikten sonra da gol atmıştı diye hatırlıyorum Elano evt duran topları iyi kullana bir oyuncu umarım alışır da ülkemize ve yeni(artık pek de yeni sayılmaz ama) takımına ne yapalım bekleyeceğiz başka çaremiz yok her şey hemen belli olmuyor zaman zaman((artık nereye kadarsa.))

#468690 - Tue Nov 10 2009 19:04 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ
İpler kopuyor

Yıldız oyuncunun, menajeri Massih'e "Ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi.

Galatasaray'da Elano depremi yaşanıyor. Büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk 11'e bile giremeyen Brezilyalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Morali bozuk olan Elano'nun, menajeri Jose Massih ile görüştüğü ve "Galatasaray'a kulübede oturmak için gelmedim. Bu durum böyle devam edecekse kesinlikle ayrılmak
istiyorum" dediği öğrenildi.

İpler kopuyor

Galatasaray'da Elano depremi yaşanıyor. Büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk 11'e bile giremeyen Brezilyalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Morali bozuk olan Elano'nun, menajeri Jose Massih ile görüştüğü ve "Galatasaray'a kulübede oturmak için gelmedim. Bu durum böyle devam edecekse kesinlikle ayrılmak

Takımda çatlak sesler
Banko oynamak için Galatasaray'a gelen ve bu sayede Brezilya Milli Takımı'nda da forma giymeyi hedefleyen Elano'nun, konuyu teknik direktör Rijkaard'a da açtığı belirtildi. Hollandalı hocanın, "Hak edersen oynarsın" cevabıyla sambacının moralinin daha da bozulduğu öğrenildi. Ayrıca yıllık 2 milyon 250 bin euro garanti para alan Elano'ya takım içinde de çatlak seslerin yükselmeye başladığı iddia edildi.
Ve karanlıktan sakın korkma
Çünkü sonunda altın rengi bir gökyüzü

#468694 - Tue Nov 10 2009 21:01 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
E05 Offline
Üye

Yer: DK
İlk Gönderen: UA_gerrard_FCB
G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ
İpler kopuyor

İpler kopuyor

Takımda çatlak sesler
Banko oynamak için Galatasaray'a gelen ve bu sayede Brezilya Milli Takımı'nda da forma giymeyi hedefleyen Elano'nun, konuyu teknik direktör Rijkaard'a da açtığı belirtildi. Hollandalı hocanın, "Hak edersen oynarsın" cevabıyla sambacının moralinin daha da bozulduğu öğrenildi. Ayrıca yıllık 2 milyon 250 bin euro garanti para alan Elano'ya takım içinde de çatlak seslerin yükselmeye başladığı iddia edildi.

oo ayip ettin renkdas onlar herseyi bilirler .. kimbilir daha neler cikacak ..

bu arada merak ettim, bu sacmaligi yayinlayan gazete hangisi, fotogaz ?

#468695 - Tue Nov 10 2009 21:30 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Yalan haber Elano hiçbir yere gitmez biz bu haberleri çok gördük...

#468726 - Wed Nov 11 2009 17:08 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: E05]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

İlk Gönderen: E05
G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ
İpler kopuyor

İpler kopuyor

Takımda çatlak sesler

oo ayip ettin renkdas onlar herseyi bilirler .. kimbilir daha neler cikacak ..

bu arada merak ettim, bu sacmaligi yayinlayan gazete hangisi, fotogaz ?

Kaynak:Fotomaç

#468728 - Wed Nov 11 2009 18:35 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Herkes yatıyor, o idmanda!
Brezilya Milli Takımı'nda banko oynayan, Galatasaray'da ise eleştiri oklarının hedefi olan Brezilyalı yıldız, takım izinli olmasına rağmen dün Florya'da tek başına antrenman yaptı.

Manchester City'den 7 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Elano, henüz Galatasaray'da bekleneni veremediği için bir süredir eleştirilerin odak noktasındaydı. Brezilya Milli Takımı'nda banko oynamasına rağmen Sarı-Kırmızılı ekipte yedek kulübesinden kurtulamayan Sambacı'nın, gün geçtikçe daha da hırslandığı öğrenildi. Geçen hafta her idmanın ardından 30'ar dakika ekstra çalışmalar yapan Elano, dün de takım izinli olmasına rağmen Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yolunu tuttu. Sahada tek başına idman yapan yıldız futbolcunun daha sonra da teknik heyetle bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi. Elano'nun Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşünceyi aklına dahi getirmediğini söylediği ve tek düşüncesinin bir an önce takıma uyum sağlayarak kendisini yeniden kanıtlamak olduğu vurgulandı.

Sahada cevap verdi

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın tavsiyesiyle Galatasaray'ın kontrat teklifini kabul eden Elano, 2010 Dünya Kupası'nda ülkesinin formasını ne pahasına olursa olsun giymek istiyor. Sambacı bu yüzden sürekli oynayabileceği bir takım seçmek istemişti. Ancak Sarı-Kırmızılı takımda işler kendi açısından yolunda gitmediği için huzursuz olduğu ve Cim Bom'dan ayrılmayı düşünüdüğü iddia edilmişti. Elano böylece bir anlamda iddialara sahada yanıt vermiş oldu.
---------------------------------------------

İşte GALATASARAYımıza yakışan Elano aslında Rijkaard Elanoyu bir süre yedek bırakmakla çok iyi yapmış oldu ilk 11in o kadar kolay kazanılamayacağını ve çaba gösterilmesi gerektiğini öğretip ona hırs verdi inşallah daha çok çalışırsın da çabalarının karşılığını hem sen hem de takımımız alır....
Ayrıca dün yapılan asılsız habere de çok güzel cevap olmuş...

#468753 - Thu Nov 12 2009 08:47 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
AslAnibal Offline
Aslanlar, solucan yemez...
Müdavim

Yer: İstanbul
lincolne bu kadar sabretmişsek elanoya da sabretmeliyiz... bene beklediğimize değecek...

#468788 - Sat Nov 14 2009 04:11 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: AslAnibal]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

ya yine tartisma ateslencek elano lincoln karsilastirmasi, karakter bilmem ney filan ama... lincoln bi hareket asist, gol güzel paslari filan vardi ne kadar kendine dikkat etmesede adam futbolu istediginde güzel oynuyordu ama elanoda hic bisey görmedim sadece o ilk golü iste bu...

#468802 - Sat Nov 14 2009 20:17 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
Scarface Offline
Müdavim
**

bu akşam ingiltereye karşı takımın ilk gölüde güzel bir pas vermiş

#468804 - Sun Nov 15 2009 00:26 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
BBB Offline
Üye
**

İlk Gönderen: IsvicreliAslan91
ya yine tartisma ateslencek elano lincoln karsilastirmasi, karakter bilmem ney filan ama... lincoln bi hareket asist, gol güzel paslari filan vardi ne kadar kendine dikkat etmesede adam futbolu istediginde güzel oynuyordu ama elanoda hic bisey görmedim sadece o ilk golü iste bu...

Renktaş Lincolnle Elano farklı mevkilerin oyuncuları Lincoln forvet arkası Elano orta sahada oyun kurucu ayrıca defansif yönüde iyi o yüzden milli takıma çağırılıyor. Elano'nun nasıl bir oyuncu olduğunu öğrenmek istiyorsun şu alttaki linkteki yazıma tıkla oku anlarsın.

Elano Nasıl Bir Oyuncu ? Tıkla Oku !

#468810 - Sun Nov 15 2009 16:22 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Elano'nun asisti bana Hagi'nin Hasan'a attırdığı golü hatırlattı.

#468813 - Sun Nov 15 2009 22:42 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
caner3434 Offline
Üye
*

Yer: Münih
G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ
İpler kopuyor

İpler kopuyor

Takımda çatlak sesler

ahh ahh keske gercek olsaaa frown

#468839 - Tue Nov 17 2009 20:42 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: caner3434]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Elano kavun mu ki?
Futbolda sabır, istikrar, irade ve otarite değişmez öğelerdir. Aslında tüm bu öğeler bir bütündür, ayrı ayrı kavramlar olarak değerlendirilemez, değerlendirilmemeli.

Sabır olmadan istikrar olmaz, istrikrar olmadan irade, irade olmadan da otorite. Yalın olduğu kadar bir o kadar da içerisine yüzlerce anlamlar yükleyebileceğimiz bu minik kavramlar, bir spor kulübünün gelişiminde, değişiminde, yükselişinde, duraksamasında ya da kendini tekrar tekrar yenilemesinde oldukça önemlidir.

Otorite, istikrar ya da sabır; futbol kültürlerine göre farklılık gösterir. İngilizlerin istikrar öğesi içerisine yüklediği anlamlar başarı ya da başarısızlık ile sınanmaz.

Fransızların sabır öğesine yüklediği anlamlar, sadece oyuncu ve teknik adam çerçevesinde düşünülemez. Almanların irade öğesine yüklediği anlamlar ne İngilizlere benzer ne de Fransızlar'a.

Onların iradesi Franz Beckenbauer kadar gerçektir. İtalyanların otorite öğesi içerisinde düşündükleri ise yaşananları ört pas etmeden Juventus'un küme düşürülmesidir.

Her ülkenin farklı futbol öğretileri, farklı düşünce kalıpları ve büyük futbol sahasına yüklediği anlamları tuz ve buz kadar uzaktır aslında.

Gelişmekte olan bizde, Türkiye'de ise her şeyden biraz vardır; ancak Frank Rijkaard'ın da dediği gibi hiçbir şey tam anlamıyla yoktur. Biz istikrarı savunuruz, 10 yılda 15 teknik adam değiştiren Aziz Yıldırım'ı başarılı adlederiz.

Biz otoriteyi savunuruz, Fatih Terim'i antipatik buluruz. Biz iradeyi savunuruz, Mustafa Denizli'yi milyonlarca kişinin önüne atarız. Biz sabrı savunuruz, Blumer Elano'nun futbolcu olmadığını söyleriz kulaktan kulağa...

Biz kendimiz ile çelişiriz. Futbol topundan ne istediğimizi, ne beklediğimizi bilmeyiz, aslında bu soruyu da kendimize hiç sormayız. Sadece izleriz, tepki gösteririz, karalarız, bazen neden olmadığını bilmesek de alkışlarız, tebrik ederiz.

Futbolu birey olarak düşünemeyiz, toplumsal bir sorun, sevinç haline getiririz. İşte asıl sorun da burada başlar.

Biz futbolun sağlam temeller üzerinde yükselmesini, oynanmasını, gelişmesini ya da gündelik yaşama uygun olarak devinmesini istiyorsak, öncelikle futbol topunu bireyselleştirmeliyiz.

Merak ettiklerimizi öncelikle kendimize sormalıyız, cevabını önce kendimiz bulmalıyız. Eleştirmeliyiz, ama neden eleştirdiğimizi bilmeliyiz. Her şeyden önemlisi eleştirimizi toplumsal bir hale getirmemeliyiz.

Kısacası futbolu bireyselleştirmeliyiz, 'toplumsal koyun' olmaktan kaçmalıyız, kaçınmalıyız... İşte o zaman farklı bir fikir birliği etrafındaa toplanabilir, eleştirebilir, sevinebilir ve işte o zaman bizim de olmayan futbol kültürümüz yavaş yavaş kendini göstermeye başlar.

BAŞARI ZORUNLULUKTUR AMA...

'Ne olursa olsun eleştir' olgusuyla büyüyen bir futbol toplumu olarak, Elano hakkında söylenenleri aslında kulak ardı etmek olmaz. Elano kumaşı, kariyeri belli bir oyuncu.

Her iyi futbolcu, oynadığı her takımda başarılı olmak zorunda olmasına rağmen, oluyor mu? Hayır. Futbola hayat veren ayakların saha içerisindeki performansını etkileyen birçok dinamik var. Bu dinamikleri sosyal, psikolojik, ekonomik ve sportif çizgiler olarak belirleyebiliriz.

Futbol bir bütündür. Bir futbolcunun, oynadığı bir takımda başarılı olması sadece onun teknik kapasitesi, hava hakimiyeti, sprinter özellikleri ya da fiziki gücüyle alakalı bir durum da değildir.

Bu konuda yüzlerce örneği ardı ardına sıralayabilir. Mesala Messi. Dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olan Messi'nin Barcelona'da farklı, Arjantin'de farklı bir performans sergilemesini neye bağlayabiliriz?

Messi'nin, kalitesiz bir futbolcu olmadığına kesin olarak bağlayamacağımız bir gerçek... Arjantin'in yeşil zemin üzerindeki sistemi, Messi'nin yanında oynayan oyuncular, Messi'nin topu taşıdığı oyuncular ya da teknik direktörün Messi'nin artı ya da eksi bir performans sergilemesinde payı hiç de yadsınamayacak bazı doneler.

En azından Maradona'nın Arjantin Milli Takımı'nın başında olması bile Lionel Messi'nin performansını etkileyebilir. Kısacası performans sadece kalite ile ilişkili bir durum değildir. Futbol bir bütündür ve performanslar o bütün içerisinde artar, azalır.

BREZİLYA VE GALATASARAY

Elimizdeki sosyal verilerden de yola çıkarak iyi futbolcunun kulübün hanesine artı ya da eksi yazdırması futbolcudan çok biraz da yönetenler, destekleyenler, sistemler, birliktelik gibi unsurlar ile ilgilidir.

Elano, şu ana kadar Galatasaray'da istediği, aradığı ortamı bulamadı. Düşünün bir takıma yıldız olarak transfer ediliyorsunuz ve bir anda kendinizi zaman geçirmek için kullanılan bir oyuncu olarak buluyorsunuz.

Psikolojik olarak ne kadar güçlü olursanız olun, ister istemez bir güven kaybı, bunalımı yaşarsınız. Bu da sizin saha içerisindeki hareket alanını kısıtlar. Elano'nun Brezilya ve Türkiye arasında yaşadığı gitgeller de bundan dolayıdır aslında.

Peki ne yapmalı?
Öncelikle Elano kim, nerede oynar, nasıl oynar, meziyetleri nedir? Galatasaray taraftarının, yönetiminin ve Frank Rijkaard'ın bunu bilmesi gerekir.

Elano bir 10 numara değil ve kariyerindeki hiçbir takımda da 10 numara oynamadı. Elano, Lincoln kadar fantastik bir oyuncu da değil. Elano, Alex kadar skorer bir oyuncu da değil.

Rijkaard, Elano'nun 10 numara olmadığını, Galatasaray taraftarı Elano'nun fantastik bir oyuncu olmadığını, Galatasaray yönetimi de Elano'nun skorer bir oyuncu olmadığı gerçeğini kabul edecek...

Elano, bir Brezilya'nın aksine düz, sert, agresif, basit oynayan, takımını sırtlamayan ama oyunu iyi okuyan, topa iyi dokunan, meşin yuvarlağı tanıyan, savunma yapmayan ancak önde basan, kalitelesi yüksek, özgüveni Sabri Sarıoğlu kadar olmayan yalın bir futbolcudur.

Elano kavun mu ki?
Galatasaraylı öncelikle kafasındaki Hagi portesini yıkacak, Lincoln'ü unutacak, kıyastan vazgeçecek. Rijkaard da Elano'yu 86'da oyuna almayacak.

Ya oturtacak kenarda maç sonuna kadar ya da uygun bir zaman diliminde sahaya ısındıracak. Brezilyalı futbolcunun takıma kazandırılması için öncelikle ondan sıradan bir oyuncunun yapması gerekenler istenecek, beklenecek. Gerekirse sistemle oynanacak, Elano'ya o takımda yer açılacak.

Gerekirse Kewell değil, Elano santrfor oynayacak. Ancak Elano takıma kazandırılacak, kazandırılmalı. Elano tıpkı Lincoln gibi üzerinde durulmasını hak eden kalitede bir futbolcu. Denersiniz, şans verirsiniz, her şeyden önemlisi kazanmak için bir şeyler yaparsınız.

Olmuyorsa, olmuyordu. Her futbolcunun kimyası ile her kulübün kimyası uyuşmaz der, geçersiniz. Futbolcu da kavun değildir!.. Galatasaray taraftarı Hagi ile büyüdüğü için onun yerine gelen hiçbir futbolcu beğenilmiyor.

Aynı tehlike yakın bir zamanda Fenerbahçe'de boy gösterecek. Alex'in Fenerbahçe'den ayrıldığı gün, Fenerbahçe taraftarı da nice 10 numaralar görecek Saracoğlu'nda...
Fatih ŞAMLIOĞLU

Page 5 of 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı