#465606 - Mon Sep 07 2009 00:53 AM
Re: 2010 Dünya Kupası Eleme Maçı: Bosna Hersek-TÜRKİYE
[Re: postman]
|
Müdavim

Yer: ADANA
|
bu maçtan çok umutlu değilim açıkçası.. defans Galatasray'ın defansı, arda Galatsaarayda olduğu gib milli takımında bel kemiği ama bi Gs ya bakıyorum bi milli takıma bakıyorum oyun açısından çok büyük farklar görüyorum.. Milli takımın bi oyun planı yok aslında.. Hakan balta Galatasrayda ileri çıkmadı zamanlar milli takımdada çıkmıyo ama rijkaard geldiğinde beri ileri çkışları olduğu için milli takımdada çıkıyo.. Çok serbest bi takım görüyorum ben sahada.. yaratıcı youncularımız sonucu getiriyo.. takım defansı çok zayıf.. Aslında çok kaliteli bi kadro var ve artık birbirine alışmış bi takım ama bu defans Galatasarayda bu kadar kolay gol yemiyo artı bu aralar sabri o çok beğendiğmiz gökhan gönülden çok daha formda artık belli bi disiplini oturttu bence sabri 3 4 maçtan yorum yapmak ne akdar doğru bilmyoruma am artık eskisi kadar umutsuz deilim sabriden..
kesinlikle sabri oynamali gokhan gonul yerine... son mactada formsuz oldugunu gorduk gokhan gonulun... ayrica genelde milli takimda sabri ile hamit cok iyi isler cikariyorlar...son macta dikkatimi ceken konu ise orta sahanin ortasinda oynayan hamit ve emre ikilisi defansa gereken destegi vermediler... bence hamit kazimin yerine sag kanada cekilip onun bosluguna kesici ozelligi olan mustafa sarpi koyabiliriz....ayrica bende tuncay forvet arkasi yerine sol acikta oynatilip o bolgedede ardayi denese fatih hoca bence takim daha faydalioynar.. dikkatimi ceken bi unsurda estonya macinda hicbir kose vurusunun arda tarafindan kullanilmamasi... bu adam ligde ust uste duran toplarda asist yapiyor ancak hala kose vuruslarini emre kullaniyor...
|
|
|
|
#465622 - Mon Sep 07 2009 14:20 PM
[Re: al_bundy]
|
Yeni üye

Yer: kastamonu
|
bu maçtan çok umutlu değilim açıkçası.. defans Galatasray'ın defansı, arda Galatsaarayda olduğu gib milli takımında bel kemiği ama bi Gs ya bakıyorum bi milli takıma bakıyorum oyun açısından çok büyük farklar görüyorum.. Milli takımın bi oyun planı yok aslında.. Hakan balta Galatasrayda ileri çıkmadı zamanlar milli takımdada çıkmıyo ama rijkaard geldiğinde beri ileri çkışları olduğu için milli takımdada çıkıyo.. Çok serbest bi takım görüyorum ben sahada.. yaratıcı youncularımız sonucu getiriyo.. takım defansı çok zayıf.. Aslında çok kaliteli bi kadro var ve artık birbirine alışmış bi takım ama bu defans Galatasarayda bu kadar kolay gol yemiyo artı bu aralar sabri o çok beğendiğmiz gökhan gönülden çok daha formda artık belli bi disiplini oturttu bence sabri 3 4 maçtan yorum yapmak ne akdar doğru bilmyoruma am artık eskisi kadar umutsuz deilim sabriden..
kesinlikle sabri oynamali gokhan gonul yerine... son mactada formsuz oldugunu gorduk gokhan gonulun... ayrica genelde milli takimda sabri ile hamit cok iyi isler cikariyorlar...son macta dikkatimi ceken konu ise orta sahanin ortasinda oynayan hamit ve emre ikilisi defansa gereken destegi vermediler... bence hamit kazimin yerine sag kanada cekilip onun bosluguna kesici ozelligi olan mustafa sarpi koyabiliriz....ayrica bende tuncay forvet arkasi yerine sol acikta oynatilip o bolgedede ardayi denese fatih hoca bence takim daha faydalioynar.. dikkatimi ceken bi unsurda estonya macinda hicbir kose vurusunun arda tarafindan kullanilmamasi... bu adam ligde ust uste duran toplarda asist yapiyor ancak hala kose vuruslarini emre kullaniyor... haklısın renkdaş.köşe vuruşlarının hiç birini arda kullanmadı.oysaki takımda en iyi orta açabilen ve asist yapabilen arda var.bzim maçta btün köşe vuruşlrını arda kullandı.nerdyse köşe vurşndan yoruldu.ama milli takımda nie böyle bilmiorm.en azndan bi kaç tanesini arda atsaydı ama brdan yapablecğimz hiç bişe yok.milli takımın savunması çökmek üzere sanki.gökhan zanın oynamasının zor olduğunu hatta oynamayacağını sölyediler.daha iyi bir oyun düzeni kumak zorunda fatih terim ancak hiç bir şey istediğimiz gibi olmuo...
|
|
|
|
#465660 - Tue Sep 08 2009 06:20 AM
[Re: postman]
|
Yeni üye
|
Arkadaşlar tuncay ne orta açabilir, ne çalım atabilir, ne şut çekeblir.. Bunları tuncayı kötülemek için söylemiyorum, çok olumlu hareketleri var ama o artık sol açıkta oynayamaz.. Tek oynayabileceği mevki çakılı olmayan, serbest forvet bence.. Bu yüzden ardadan ii bi sol açık bulamayacağımızdan, arda solda oynamalı tuncay forvete çekilmeli.. Yanınada Nihat, Semih yada Sercan benim için farketmez yapma allasen adam ingilterede futbol öğrenmiş türkiyedeki tuncay olsa haklısın ama şu an ki tuncay hepsini de yapıyor
|
|
|
|
#465670 - Tue Sep 08 2009 13:27 PM
[Re: Scarface]
|
Yeni üye

Yer: kastamonu
|
Arkadaşlar tuncay ne orta açabilir, ne çalım atabilir, ne şut çekeblir.. Bunları tuncayı kötülemek için söylemiyorum, çok olumlu hareketleri var ama o artık sol açıkta oynayamaz.. Tek oynayabileceği mevki çakılı olmayan, serbest forvet bence.. Bu yüzden ardadan ii bi sol açık bulamayacağımızdan, arda solda oynamalı tuncay forvete çekilmeli.. Yanınada Nihat, Semih yada Sercan benim için farketmez  Bunları yapmasaydı İngiltere'de değil Türkiye'de oynardı evt aynen öle katılıorm sana renkdaş.
|
|
|
|
#465689 - Wed Sep 09 2009 02:17 AM
Re: 2010 Dünya Kupası Eleme Maçı: Bosna Hersek-TÜR
[Re: _ÖzLeM_]
|
-----UA-----
Yeni üye
Yer: Ankara
|
Arkadaşlar tuncay ne orta açabilir, ne çalım atabilir, ne şut çekeblir.. Bunları tuncayı kötülemek için söylemiyorum, çok olumlu hareketleri var ama o artık sol açıkta oynayamaz.. Tek oynayabileceği mevki çakılı olmayan, serbest forvet bence.. Bu yüzden ardadan ii bi sol açık bulamayacağımızdan, arda solda oynamalı tuncay forvete çekilmeli.. Yanınada Nihat, Semih yada Sercan benim için farketmez  Bunları yapmasaydı İngiltere'de değil Türkiye'de oynardı evt aynen öle katılıorm sana renkdaş. tmm ilginterede oynuyoda gören chealsede oynuyo sanar.. ayrıca isterse chealsede oynasın ben Tuncay oynamasın demedim zaten çokta yararlı oyuncu ama kanat oyuncusu deil koy forvete oynasın sabaha kadar.. Kaldı ki ingilterede de orda oynuyo.. Türkiyede de kanat oynuyodu
|
|
|
|
|
|
#465702 - Wed Sep 09 2009 09:51 AM
[Re: AslAnibal]
|
Müdavim

Yer: ADANA
|
...ayrıca sağ bekte gökhan gönül dünkü maçta çok kötüydü, çok ağır kaldı belki bu maçta yedek oturabilir.
golü de onun yüzünden yedik zaten... bence iyi bir form grafigi yakalayan sabri oynamai gokhan gonulun yerine.. ayrica sabri ile hamit arasindada iyi bir uyum var....
|
|
|
|
#465704 - Wed Sep 09 2009 09:53 AM
[Re: al_bundy]
|
Aslanlar, solucan yemez...
Müdavim

Yer: İstanbul
|
kesinlikle sabri oynamali gokhan gonul yerine... son mactada formsuz oldugunu gorduk gokhan gonulun... ayrica genelde milli takimda sabri ile hamit cok iyi isler cikariyorlar...son macta dikkatimi ceken konu ise orta sahanin ortasinda oynayan hamit ve emre ikilisi defansa gereken destegi vermediler... bence hamit kazimin yerine sag kanada cekilip onun bosluguna kesici ozelligi olan mustafa sarpi koyabiliriz....ayrica bende tuncay forvet arkasi yerine sol acikta oynatilip o bolgedede ardayi denese fatih hoca bence takim daha faydalioynar.. dikkatimi ceken bi unsurda estonya macinda hicbir kose vurusunun arda tarafindan kullanilmamasi... bu adam ligde ust uste duran toplarda asist yapiyor ancak hala kose vuruslarini emre kullaniyor... arkadaş ne güzel yazmışsın tebrikler bizim taraftarda iş var iş var.. helal olsun...
|
|
|
|
#465733 - Wed Sep 09 2009 21:00 PM
[Re: DESPO]
|
Müdavim

Yer: Stuttgart/Almanya
|
|
|
|
|
|
|
#465734 - Wed Sep 09 2009 21:02 PM
[Re: DESPO]
|
Müdavim

|
|
|
|
|
|
|
#465735 - Wed Sep 09 2009 21:07 PM
|
Müdavim

|
|
|
|
|
|
|
#465746 - Wed Sep 09 2009 23:14 PM
[Re: E05]
|
Müdavim

|
Artik dunya kupasi Macerasi biti bizim icin .. aa olur mu canım kardeşim daha bizim matematiksel şansımız var. ispanya yensin, bosna iki defa yenilsin, biz hepsini kazanalım kesin gideriz.. YAZIK.. her zaman söylediğim gibi malesef Milli takımımızda devamlılık yok, istikrar yok, takım oyunu anlayışı yok... bir iki önemli oyuncumuzun etkili olmadığı maçta gördük neler olacağını. adamlar her aldığı topa çıktılar bizim sadece savunmamız karşılık verebildi. acaba tribünden G.gönül nasıl görünüyordu F.terim e sormak lazım. bütün maç boyunca nasıl tahammül edebildi anlamış değilim. söylenecek bişey yok çok yazık oldu. bu saatten sonra yapacak bişey de yok.
|
|
|
|
|
|
#465758 - Wed Sep 09 2009 23:49 PM
[Re: dişi aslan]
|
4ever_Cheryl
Üye

|
Macin en iyisi Volkandi,kritik müdahalelerde bulundu,kritik kurtarislar yapti,Bosna yenilmeyecek bir takim degil,özellikle bu maci cok rahat kazanabilirdik,özellikle böyle bir dönemde ibisevic ve Dzekonun kötü bir dönemine rastgelmisken,cok rahat pozisyondaVolkanin üzerine vurdu bir oyuncularida.Bosnain sol kanadi resmen madendi,Gökhan Gönül savunmada iyi degildi ama hucuma ne zaman ciksa maden nedeniyle tehlikeli oldu,son vuruslari kötüydü,özellikle cok müsait pozisyonda sut atabilecegi veya yakin direge cikarabilecegi bir pozisyonda kimsenin olmadigi arka direge gönderdi,bir kac pozisyonu daha var kacirdigi.Macin diger iyi oyunculari;Misimovic ve Salihovicti.özellikle Misimovic tam bir maestro.Yaptigimiz en büyük hata,ortasahada Ceyhunu oynatarak Emreyi cok yalniz biraktik,Emre neticede basinin abartili övgülerine ragmen inis döneminde olan bir oyuncu,golü atmasina ragmen,cok etkisizdi.Misimovic geriye cok fazla gelmeye baslayinca,bütün dönen toplari almaya basladi Bosnali oyuncular.
Bosna sonuna kadar haketti Afrikaya gitmeyi.Bizim su anda yapmamiz gereken dogru oyuncu secimleriyle Ardanin üzerine yeniden bir takim insaa etmek,yeniden yapilanmak.bir sistem bir organizasyon yok,oyuncu secimleri bile garip bir sekilde yapiliyor,ibrahim kas,Ceyhun,Önder vs.birbirinin aynisi forvet oyunculari,ayni tarz forvet oyunculari,hazir olmayan Nihat gibi oyuncular.
Tarafından düzenlendi Raph (Wed Sep 09 2009 23:49 PM)
|
|
|
|
#465759 - Thu Sep 10 2009 00:01 AM
[Re: dişi aslan]
|
Müdavim

Yer: Danimarka
|
Bana Türk futbolunu ve futbolcusunu sorun size anlatayim;
- Disipline degil duygulara bagli bir yigin sporcu. - Istikrarli bir ciddiyete sahip olmamasi gibi performansi bir sinüzoid dalga misali inip cikan bir topluluk. - Rijkaard´in dedigi gibi herseyden biraz olan, ama bir konuda da tam olamayan, asla birinci gibi birinci olamayacak bir takim.
Eger güncel bir örnek vereceksek Servet ile Volkan Demirel disinda sefilleri ve rezilleri oynamis bir takim hakkinda konusuyoruz. Halbuki Estonya galibiyeti ile biraz olsun ümit yesertmistik. Ama bunlar söz konusu degilmiscesine sanki hersey bitmiscesine, "su mac bitse de evlerimize yollansak" havasi vermekten öte bir icraatta bulunamadik.
Ben Terim etkeninin yillar icerisinde genel anlamda yaptigi yanlislardan bahsetmiyorum burada. Yani ne bileyim formsuz Nihat´lari, Hamit´leri bilmemneleri zamaninda ilk 11´e sirf "kamuoyuna" inat olsun diye "ben sizden iyi biliyorum" edalariyla sokmasindan, bu yüzden cantada keklik olmasi gereken maclardan kayiplarla ayrilmamizdan bahsetmiyorum. (Örnek Belcika 1-1, örnek Estonya 0-0). Ben simdiden bahsediyorum, insan en azindan elinde olan firsattan istifade etmesini bilir, giden gitmistir, kalan imkanlar senindir. Ama burada da tuhaf ihmaller var. Oyuncu secimlerinde yine ve yeniden inanilmaz ciddiyetsizlikler var. (Ceyhun ????? Önder ????????)
Bugün de bizi yakan yine ve yeniden ne oldu? Sayalim efendim;
- Oyuncu secimlerindeki gubidiklik. - Taktik noksanlik, "haydi koclarim, haydi aslanlarim" nidalari herzaman gitmiyor ki..!? - Taktik anlamda müdahele etme özürü; bu özür Terim´indir. - Sinir ve ruh hastaligi belirtileri; bkz. Terim ve Belözoglu. - Bir kac istisnai örnek disinda oyuncularin bitiricilik konusundaki yetersizligi (örnek G.Gönül), inancsizigi ve ciddiyetsizligi (örnek Arda, acaba seni 40 milyon euro(!!!!!) verip alacak takimlarda ne olacaksin). - Oyuncularin basitligi: (örnek Hakan Balta, iyisin hossun ama düzsün, neredeyse odun hesabi, Galatasaray´da bile yeterli degilsin özünde..)
Velhasili; tepeden tirnaga yetersiziz esasinda.. Hicbirseyimiz tam degil. Surada iki gün görev yapmis olan Rijkaard ne de iyi cözmüs olayi. Adam teshisi koymus resmen.
Umarim bu Terim ile son macerimiz olur. Kovulmayacak, o belli. Ama acaba gider mi? Peki gitse ne olur? TFF zihniyeti kimi getirir? Peki alt yapimiz ne olur? Daha saglam, kemigi eti yerinde gencler yetistirme adina alt yapilar yapilir mi? Bizlerden de Iniesta, Xavi, Gattuso, Messi cikar mi? Bizlerden de Ferguson´lar türer mi?
|
|
|
|
#465765 - Thu Sep 10 2009 00:28 AM
[Re: sami dayı]
|
|
Edit.
Tarafından düzenlendi Ali_Cetiner (Fri Sep 11 2009 16:24 PM)
|
|
|
|
|
|
#465777 - Thu Sep 10 2009 09:34 AM
[Re: AslAnibal]
|
Müdavim

|
maça gelirsek bence rahat kaybedeceğimiz bir maç....
kimse hemen zıplamasın... estonyayı evimizde zor yendik ya... bosnayı bosnada yenmek?.. bence zor.. Terim bile "yenilmek dünyanın sonu değil" diye açıklama yaptı...
kaldı ki yensek bile yine bekleyeceğiz.. kendi göbeğimizi kendimiz kesmiş olmayacağız yani.... teyzemin bıyığı olaydı dayım olurdu hesabı... ölme eşeğim ölme yaz gelir yonca biter de yersin..
sen estonyayı estonyada yeneme aman bee eski defterleri açıp da sinirlenmenin anlamı yok... şeye şey yapan şemsiye açılmazmış.... içinizdeki irlandalı olarak yanılmışım özür dilerim kaybetmedik maçı... yazık ya dünya kupasında elin kunta kintelerini takla atarken izleyeceğiz... 2010 playstationlarda da milli takım olmayacak.. yıllar sonra fifa 2010 falan oynarken seçeceğimiz oyuncumuz olmayacak... gülmeyin bu da olayın başka bir boyutu... 
|
|
|
|
#465810 - Thu Sep 10 2009 18:52 PM
|
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

Yer: BaşkenT
|
ayrıca helal olsun FOX un yayıncılık anlayışına. maç boyunca arka arkaya 1 haftalık bütün yayın akışını görmüş olduk.. Bende bu konuya değinecektim spikerinden, yorumcusuna, reklamından, görüntü kalitesinden hepsi rezalet ötesi. Ayrıca maç başlarken yabancı bir spikerin sesi duyuluyordu bu da ayrı bir skandal... iğrenc bı yayındıı.. mac boyunca reklam ızledık
|
|
|
|
|
|
#465848 - Fri Sep 11 2009 16:15 PM
[Re: sami dayı]
|
Müdavim

|
Safet Nadarevic ve Damir Mirvic, “Belçika ve Estonya gibi zayıf rakipleri yenemediniz. Sonra da umudunuzu bizim maça bağladınız. Daha önce neredeydiniz?” derken kaleci Supic, “Direkten dönen top maçın kaderini belirledi” yorumunu yaptı. 2002 Dünya Kupası üçüncüsü, 2008 Avrupa Şampiyonası yarı finalisti A Milli Futbol Takımımız’ın, 2010 Dünya Kupası şansını mucizelere bırakmasının yankıları sürüyor. Son Avrupa Şampiyonu İspanya’nın 8’de 8 yaparak finalleri garantilediği 5. Grup’ta, 4 puan önündeki Bosna Hersek’le deplasmanda 1-1 berabere kalarak ikincilik fırsatını da kullanamayan ay yıldızlılarımızın performansı Bosnalı futbolcuları bile şaşırttı. Bosna Hersek Milli Takımı’nın Eskişehirspor’da forma giyen stoperi Safet Nadarevic, “Türkiye, finallere gidememenin faturasını bize çıkarmamalı. Siz fırsatı daha önce kaçırdınız. Estonya ve Belçika gibi grubun zayıf rakiplerini yenseydiniz şimdi daha farklı bir konumda olurdunuz” dedi. Önceki günkü maçla ilgili de bir değerlendirmede bulunan Nadarevic, şunları söyledi: Hayal kırıklığına uğrattınız “Bosna Hersek Milli Takımı olarak ilk kez Dünya Kupası’na katılma şansını yakaladık. Saha ve seyirci avantajımızı bu maçta iyi kullandık. Türk Milli Takımı özellikle ikinci yarıda çok baskılı oynadı. Arda’nın şutu direkten dönmeseydi işimiz zordu. Futbol şansı da bizden yanaydı. Türk Milli Takımı’nın 2010 Dünya Kupası finallerine katılma şansını sürdürebilmesi için bu maça kadar beklememesi gerekirdi. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda izlediğim Türkiye, Dünya Kupası elemelerinde beni hayal kırıklığına uğrattı. Türk Milli Takımı’nın her maça değişik bir kadroyla çıkması bizleri şaşırttı. Türkiye’siz bir Dünya Kupası finali düşünemiyorduk. Ne yazık ki, şansınız yok denecek kadar az.” Maçın kahramanı Volkan Demirel Milli maçta yaptığı kurtarışların yanı sıra vakitten çalan Bosna Hersek Milli Takımı’nın kalecisi Nemanja Supic, karşılaşma bitiminde mutluluğunu eşi ile paylaştı. Maçın kahramanı olarak A Milli Takımımız’ın kalecisi Volkan’ı gösteren Supic, şunları söyledi: “Volkan’ı kıskandım. Ona benden daha çok pozisyon geldi. Volkan çok top çıkardı. Şans faktörü benim yanımdaydı. Direkten dönen top maçın kaderini belirledi. Arda’dan korktum. Defanstaki arkadaşlarım da bana çok yardımcı oldu.” Bize gelince mi hatırladınız? Sakatlığı nedeniyle önceki günkü maçta Bosna Hersek Milli Takımı formasını giyemeyen Damir Mirvic, “Türkiye, Belçika ve Estonya’ya puan kaptırdı. Sonra da umudunu bizim maça bağladı. Daha önce neredeydiniz?” dedi. Mirvic, şöyle devam etti: “Türk Milli Takımı’nda Tuncay, Nihat, Arda, Emre, Servet, Volkan, Gökhan Gönül gibi önemli oyuncular var. Bizim maçta da bu yıldızlar görev aldı. Ancak bizim takım uzun süre yan yana oynadığı için oyuncular birbirini iyi tanıyor. Yardımlaşarak oynuyoruz. Sahada efor sarfedip rakip pozisyonları eritebiliyoruz.” Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/12456473.asp?gid=229
Tarafından düzenlendi kacarow (Wed Sep 23 2009 03:08 AM)
|
|
|
|
#466287 - Tue Sep 22 2009 01:24 AM
[Re: Ali_Cetiner]
|
|
2014 geliyoruz...
....TABI YERSEN!!
|