#465746 - Wed Sep 09 2009 23:14 PM
Re: 2010 Dünya Kupası Eleme Maçı: Bosna Hersek-TÜRKİYE
[Re: E05]
|
Müdavim

|
Artik dunya kupasi Macerasi biti bizim icin .. aa olur mu canım kardeşim daha bizim matematiksel şansımız var. ispanya yensin, bosna iki defa yenilsin, biz hepsini kazanalım kesin gideriz.. YAZIK.. her zaman söylediğim gibi malesef Milli takımımızda devamlılık yok, istikrar yok, takım oyunu anlayışı yok... bir iki önemli oyuncumuzun etkili olmadığı maçta gördük neler olacağını. adamlar her aldığı topa çıktılar bizim sadece savunmamız karşılık verebildi. acaba tribünden G.gönül nasıl görünüyordu F.terim e sormak lazım. bütün maç boyunca nasıl tahammül edebildi anlamış değilim. söylenecek bişey yok çok yazık oldu. bu saatten sonra yapacak bişey de yok.
|
|
|
|
|
|
#465758 - Wed Sep 09 2009 23:49 PM
[Re: dişi aslan]
|
4ever_Cheryl
Üye

|
Macin en iyisi Volkandi,kritik müdahalelerde bulundu,kritik kurtarislar yapti,Bosna yenilmeyecek bir takim degil,özellikle bu maci cok rahat kazanabilirdik,özellikle böyle bir dönemde ibisevic ve Dzekonun kötü bir dönemine rastgelmisken,cok rahat pozisyondaVolkanin üzerine vurdu bir oyuncularida.Bosnain sol kanadi resmen madendi,Gökhan Gönül savunmada iyi degildi ama hucuma ne zaman ciksa maden nedeniyle tehlikeli oldu,son vuruslari kötüydü,özellikle cok müsait pozisyonda sut atabilecegi veya yakin direge cikarabilecegi bir pozisyonda kimsenin olmadigi arka direge gönderdi,bir kac pozisyonu daha var kacirdigi.Macin diger iyi oyunculari;Misimovic ve Salihovicti.özellikle Misimovic tam bir maestro.Yaptigimiz en büyük hata,ortasahada Ceyhunu oynatarak Emreyi cok yalniz biraktik,Emre neticede basinin abartili övgülerine ragmen inis döneminde olan bir oyuncu,golü atmasina ragmen,cok etkisizdi.Misimovic geriye cok fazla gelmeye baslayinca,bütün dönen toplari almaya basladi Bosnali oyuncular.
Bosna sonuna kadar haketti Afrikaya gitmeyi.Bizim su anda yapmamiz gereken dogru oyuncu secimleriyle Ardanin üzerine yeniden bir takim insaa etmek,yeniden yapilanmak.bir sistem bir organizasyon yok,oyuncu secimleri bile garip bir sekilde yapiliyor,ibrahim kas,Ceyhun,Önder vs.birbirinin aynisi forvet oyunculari,ayni tarz forvet oyunculari,hazir olmayan Nihat gibi oyuncular.
Tarafından düzenlendi Raph (Wed Sep 09 2009 23:49 PM)
|
|
|
|
#465759 - Thu Sep 10 2009 00:01 AM
[Re: dişi aslan]
|
Müdavim

Yer: Danimarka
|
Bana Türk futbolunu ve futbolcusunu sorun size anlatayim;
- Disipline degil duygulara bagli bir yigin sporcu. - Istikrarli bir ciddiyete sahip olmamasi gibi performansi bir sinüzoid dalga misali inip cikan bir topluluk. - Rijkaard´in dedigi gibi herseyden biraz olan, ama bir konuda da tam olamayan, asla birinci gibi birinci olamayacak bir takim.
Eger güncel bir örnek vereceksek Servet ile Volkan Demirel disinda sefilleri ve rezilleri oynamis bir takim hakkinda konusuyoruz. Halbuki Estonya galibiyeti ile biraz olsun ümit yesertmistik. Ama bunlar söz konusu degilmiscesine sanki hersey bitmiscesine, "su mac bitse de evlerimize yollansak" havasi vermekten öte bir icraatta bulunamadik.
Ben Terim etkeninin yillar icerisinde genel anlamda yaptigi yanlislardan bahsetmiyorum burada. Yani ne bileyim formsuz Nihat´lari, Hamit´leri bilmemneleri zamaninda ilk 11´e sirf "kamuoyuna" inat olsun diye "ben sizden iyi biliyorum" edalariyla sokmasindan, bu yüzden cantada keklik olmasi gereken maclardan kayiplarla ayrilmamizdan bahsetmiyorum. (Örnek Belcika 1-1, örnek Estonya 0-0). Ben simdiden bahsediyorum, insan en azindan elinde olan firsattan istifade etmesini bilir, giden gitmistir, kalan imkanlar senindir. Ama burada da tuhaf ihmaller var. Oyuncu secimlerinde yine ve yeniden inanilmaz ciddiyetsizlikler var. (Ceyhun ????? Önder ????????)
Bugün de bizi yakan yine ve yeniden ne oldu? Sayalim efendim;
- Oyuncu secimlerindeki gubidiklik. - Taktik noksanlik, "haydi koclarim, haydi aslanlarim" nidalari herzaman gitmiyor ki..!? - Taktik anlamda müdahele etme özürü; bu özür Terim´indir. - Sinir ve ruh hastaligi belirtileri; bkz. Terim ve Belözoglu. - Bir kac istisnai örnek disinda oyuncularin bitiricilik konusundaki yetersizligi (örnek G.Gönül), inancsizigi ve ciddiyetsizligi (örnek Arda, acaba seni 40 milyon euro(!!!!!) verip alacak takimlarda ne olacaksin). - Oyuncularin basitligi: (örnek Hakan Balta, iyisin hossun ama düzsün, neredeyse odun hesabi, Galatasaray´da bile yeterli degilsin özünde..)
Velhasili; tepeden tirnaga yetersiziz esasinda.. Hicbirseyimiz tam degil. Surada iki gün görev yapmis olan Rijkaard ne de iyi cözmüs olayi. Adam teshisi koymus resmen.
Umarim bu Terim ile son macerimiz olur. Kovulmayacak, o belli. Ama acaba gider mi? Peki gitse ne olur? TFF zihniyeti kimi getirir? Peki alt yapimiz ne olur? Daha saglam, kemigi eti yerinde gencler yetistirme adina alt yapilar yapilir mi? Bizlerden de Iniesta, Xavi, Gattuso, Messi cikar mi? Bizlerden de Ferguson´lar türer mi?
|
|
|
|
#465765 - Thu Sep 10 2009 00:28 AM
[Re: sami dayı]
|
|
Edit.
Tarafından düzenlendi Ali_Cetiner (Fri Sep 11 2009 16:24 PM)
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24