bir arkadasin da dedigi gibi TOKİ'nin yapacagi bu stadyumun daha once yapilan konut insaatlarina benzemesinden korkuyorum, iscilik kullanilan malzeme vs..
su an gelinen noktada TOKİ'nin bu insaati yaptiracak olmasi mali yonden avantajli cunku finansal destegi TOKİ vererek, bir insaat firmasina ihale edecek. Bunun yaninda soyle de bir dezavantaji var ki oldukca onemli, TOKİ bir kamu kurumu ve hersey yasalarla korunuyor,
Eren Talu, 234 milyon lira gelir taahhudu ile bu ihaleyi aldi, yani TOKİ'ye 234 milyon lira kazandiracagini iddiaa etti!
Ihalenin iptalinin ardindan yapilan ihalelerde hicbir firma bu kadar bir gelir taahhud edemedi, buyuk ihtimal edemeyecek de.. "hayatimin projesi" diyen Eren Talu'nun, ihaleyi almasi adina verdigi bir taahhud de diyebiliriz belki buna,
Neyse,
Gelinen noktada TOKİ bir insaat firmasina bu projeyi ihale ettiginde TOKİ baskani 150 milyona kadar verebilecegini ifade ediyor, verebilir de ancak kamu kurulusu oldugu icin devlete zarara ugrattigi konusunda davalar acilacak belki de durdurma karari da cikacaktir,
TOKİ'nin ihaleye sahip cikmasina, Galatasaray icin cok da iyi oldugunu soyleyemeyiz bu asamada,
Turkiye'nin en meshur sekercilerinden Haci Bekir'in yaninda cok iyi bir seker ustasi calisiyormus. Gercekten de isinde bir numaraymis ancak oldukca da problemliymis,
Ara ara patronunn yanina gelir maasinda zam yapilmasini istermis, Haci Bekir zam yapar, bir sure sonra tekrar gelir "ben en iyisiyim bu para benim gibi birine az" der, daha fazlasini istermis,
Birgun bu kez gelen Haci Bekir olmus, demis ki "sana aylik 1500 lira veriyordum ama sen degil Turkiye'nin Dunya'nin en iyi ustasisin, artik 2000 verecegim", zam yapip 2 ay sonra da isine son vermis,
Gittigi tum sekercilerden 2 bin lira istemis ve aylarca issiz kalmis cunku o ucreti verecek kimse yokmus, adamin da kafasinda 2 bin lira kaldigi icin bunda diretmis durmus..
konuya donersek, Eren Talu zamaninda buyuk bir vaadde bulundu, bunun kimse uygunlugunu tartismazken sadece verilen vaadi tartisir oldu ve herkes de sonraki ihalelerde benzer bir vaadin olup olmadigni sorgulayacak,
gunumuz Turkiye'sinde de bu ucreti verecek kimse yok, TOKİ 233 milyonda diretirse kimseyi bulamaz, 233'ten asagiya verirse de cok problemle karsilasir..
Tarafından düzenlendi CENk (Tue Sep 01 2009 09:29 AM)