#462855 - Sat Aug 01 2009 01:03 AM
#9 Elano Blumer
|
Müdavim

|
Elano İlk Röportajını GSTV'ye Verdi
Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldız transferi Elano Blumer ayağının tozuyla ilk röportajını Galatasaray Televizyonu’na verdi. 9 numaralı formayı giyeceğini söyleyen Brezilyalı futbolcu neden Galatasaray’ı tercih ettiğini ve Brezilya Milli Takımı’nda en yakın arkadaşlarını ve hedeflerini Galatasaray Televizyonu’na açıkladı.
Yeni transfer Galatasaray'ın son gözdesi Elano ile birlikteyiz. Öncellikle yorucu bir trafiğin ardından röportaj teklifimizi kabul etti. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Havaalanında kendisine inanılmaz bir ilgi vardı. Etrafını hem basın mensupları hem de taraftarlar kuşattı. Önce oradan başlayalım. Nasıl buldu Galatasaray'ı ? İlk izlenimleri neler ? Özellikle buraya geldiğimden dolayı çok mutluyum. Bu tip kalabalığın beni karşılaması bana güven verdi. Galatasaray'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu da bu tip karşılamayla anlama fırsatı buldum. Zaten daha önce de Galatasaray’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Galatasaray’ın önemli bir geçmişe ve tarihe sahip olduğunu buradaki karşılama ile bir kez daha görme fırsatım oldu.
Bu biraz da Elano'nun kendi kariyeriyle alakalı bir durum. Sonuçta Elano, Galatasaray taraftarını heyecanlandıran bir isim. O yüzden bu ilgiyi bekliyor muydu? Dürüst olmam gerekirse, mutlaka bir karşılama olacağını biliyordum. Ama bu kadar kalabalığın olacağını beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Ama onların beni bu şekilde karşıladığını görmek çok güzel bir duygu.
Transfer sürecinden biraz konuşalım. Kendisini çok büyük kulüplerin istediğini duyduk, okuduk. Hem İngiliz gazeteleri yazdı bunu hem Türk medyası. Hatta Türkiye'den bir kulübün de kendisiyle yakından ilgilendiği duymuştuk. Ama kendisi Galatasaray'ı tercih etti. Bu transfer sürecinden biraz bahsedelim mi ? Neden Galatasaray'ı tercih etti ? Buraya gelmeden önce mutlaka araştırmalarım oldu. Tanıdığım bazı futbolcular da kalitelerine güvendiğim oyuncular da vardı. Hocamız Frank Rijkaard'dan da bahsettiler. Hem futbolcu olarak hem teknik direktör olarak çok büyük kariyere sahip. Onun da buraya gelmemde büyük etkisi olmuştur. Bu sebeplerin hepsi birleşince Galatasaray'ı seçtim.
Referans aldığı isimlerden bazıları belki şunlardır. Darius Vassell ve Mircea Lucescu transferden sonra açıklamalar yaptı. Elano'nun yeteneklerinden bahsettiler. Galatasaray'ın çok doğru bir transfer yaptığını söylediler. Neler düşünüyor bunlarla ilgili ? Mircea Lucescu'nun bire bir söylediğini duymadım ama çok mutlu oldum. Onun haricinde Galatasaray'ın geçmişine baktığımızda Taffarel ve Capone gibi önemli Brezilyalı futbolcular burada oynadı. Yabancı oyuncularının ve Türk futbolcularının da ne kadar kaliteli olduğunu biliyorum. O yüzden biraz önce de söylediğim gibi bu tip şeylerin bir araya gelmesiyle Galatasaray'a geldim.
Brezilyalılar demişken oyun yapısı klasik Brezilyalılar’dan biraz ayrılıyor. Hem yetenekli hem çok disiplinli. İngiltere Premier Ligi Brezilyalılar’ın en az tercih edildiği ligtir. Orada başarıyla görev yaptı. Kendisini yakından takip ettik. Kendi futbol karakterini ve oyun yapısını nasıl tanımlıyor? aktığımız zaman Brezilyalı futbolcular biraz rahat oynamayı seviyorlar. Ama mücadeleci yanım var. Galatasaray'daki futbolcular çok kaliteli. Kendi kalitemle beraber diğer futbolcuların kalitesi birleştiği zaman maksimum düzeyde bir Elano gösterip Galatasaray'ı çok başarılı yerlere taşıyacağız.
Kendini hangi mevkiiye daha yakın görüyor? Benim ilk amacım yani ilk hedefim 10 numara pozisyonu oynamak. Ama sağ ya da sol hiç farketmez. Galatasaray’daki futbolculara ve hocamıza elimden geldiği kadar yardım etmek istiyorum. Artık pozisyon seçimi de onlara kalıyor. Ama ilk baştaki amacım onlara yardım etmek.
Şunu da hatırlatmalıyım ki Galatasaraylı taraftarlar yıllardır o mevkinin o bölgenin hasretini çekiyor. Dolayısıyla üzerinde büyük bir yük var onu mutlaka hatırlatalım? Mutlaka böyle bir özlem olabilir ve ben bu özlemi elimden geldiği kadar en iyi şekilde karşılamak istiyorum. Onun haricinde takım olarak sadece benim oynamamla benim performansımla olacak bişey değil. Takım olarak beraber oynamamız lazım. Bunu da gerçekleştirdikten sonra taraftarlara en güzel sevinçleri yaşatacağımızı düşünüyorum.
Galatasaray duran toplardan bir hayli sıkıntı çekti. Son yıllarda çok fazla yararlanamadılar duran top gollerinden. Kendisi bir duran top organizasyon ustası ve tek kelimeyle duran topları muhteşem kullanıyor. Bunun için ekstra çalışma yapıyor mu? Galatasray’da duran toplardan gollerini izleyebilecek miyiz? Genelde zaten milli takımda da çalışıyoruz. Mesela Ronaldinho’nun da çalıştığını örnek verebiliriz. Antrenmanlarda özel olarak çalışıyorum. Çünkü frikikler bir takım için gerçekten çok önemli. Yeri geliyor kariyerini belirleyen dakikalar olabiliyor. O yüzden mutlaka çalışıyorum ve burada da çalışmaya devam edeceğim.
Ronaldinho ile Diego ile oynadı. Son derece yetenekli isimlerle oynadı. Galatasaray’da da son derece yetenekli isimler var; Harry Kewel, Milan Baros, Keıta ve Arda... Galatasaray hakkında hiç araştırma yaptı mı? Neler biliyordu? Bu tip yıldız oyuncularla oynama konusunda neler söyleyecek? Dediğiniz gibi zaten bu tipteki kaliteli futbolcular takımlarını bir yerlere getiriyorlar. Brezilya’da da örnek verdiğiniz gibi Ronaldinho ve Diego gibi kaliteli isimlerle çalıştım. Şimdi Harry Kewell ve Milan Baros gibi kaliteli oyuncularla çalışacağım, bunun bilincindeyim. Önemli olan futbolcunun profesyonel olması. Bu saydığınız futbolcular da gayet profesyonel oyuncular ve takımı hep beraber bir yere taşıyabilecek futbolcular. O yüzden benim kafamda hiç bir soru işareti yok. Gayet mutluyum bu tip futbolcularla çalışacağım için.
O oyuncular farklı yerlerde farklı kanatlarda oynayabiliyorlar. Ben o konuda tam olarak tatmin olamadım. Kendisini hangi mevkide iyi buluyor. Ben mesela forvet oynadığını biliyorum. Geçen sene Portsmouth maçında stoper olarak oynadı. Belki mecburi bir durumdur, bizdeki Harry Kewell'ın olduğu gibi. Hangi mevki için; “Ben şu mevkide yüzde yüz etkili olurum” diyor?
Geçen sene Portsmouth maçında sağ bek oynadım. Takımın o anda ona ihtiyacı vardı. Onun haricinde kendimi en iyi hissettiğim mevki 10 numara diyebilirim. Forvet arkası ya da ikinci forvet olarak da oynayabiliyorum. Çünkü atak yapmayı seviyorum. Onun haricinde defansa gelip yardım ediyorum. En iyi hissettiğim mevki orta saha ve biraz forvet, atağa dönük orta saha.
Teknik direktör Frank Rıjkaard'ı soracağım. Dünyaca ünlü teknik adamla ilgili görüşlerini merak ediyorum ve buna paralel Manchester Cıty’de de 4-3-3 sistemine de alışıktı. Burada da Frank Rıjkaard yeni bir sistem deniyor. 4-3-3 sistemiyle ilgili neler düşünüyor? Kariyerini fazla tartışmaya gerek yok. Hem futbolcu olarak hem teknik direktör olarak büyük bir kariyere sahip. Karakter olarak da bildiğim kadarı ile çok karakterli. Futbolcularıyla arkadaş olan devamlı konuşmayı seven biri. O yüzden bu tip şeyler ve Galatasaray’ın ismi beni buraya getirdi. Bunun yanında Frank Rıjkaard’ın burada olması, onun gibi kariyerli bir insanın burada olması, beni buraya sürükleyen etken oldu.
Sistem? Brezilya Milli Takımı’nda da Manchester City’de de bu taktikle oynadık o yüzden bir sorun yok.
İngiltere’ye değinmişken şunu da söyleyelim. İngiltere’de oyundan keyif alındığı için futbol skora endeksli değildir. Türkiye’de ise çok iyi oynasanız bile istenilen skor elde edilmediği zaman eleştirilirsiniz. Bu konuyla ilgili neler söyleyecek? İngiltere ile Türkiye’yi karşılaştırdığınızda belirli farklar olabilir ama Türkiye ile Brezilya bu konuda hemen hemen aynı. Ben de bir Brezilyalı olduğum için bu tip eleştirilere alışığım. Zaten birilerinin sizi eleştirmesi futbolun içinde olan bir şey. O yüzden bu tip eleştirilere alışığım. Skora endeksli fanatik taraftarlara ve sizden beklentilerin devamlı yüksek olmasına Brezilyalı olduğum için alışkınım. Buradaki taraftarların futbol mantelitesi ile Brezilya’daki taraftarların aynı. Bugüne kadar 7 ve 11 numaralı formayı giydi. Galatasaray’da kaç numaralı formayı giymeyi düşünüyor. Türk medyasında kendi ağzından çıktığı söylenen, “9 numaralı formayı giymek istiyorum. Çünkü Hakan Şükür’ü çok beğeniyorum” şeklinde haberler yer aldı. Bu konu hakkında neler söyleyecek? Hakan Şükür’ü yakından tanıyorum. Takip ettiğim ve çok beğendiğim bir futbolcu. Hakan Şükür’den sonra 9 numaralı formanın kimse tarafından giyilmediğini biliyorum. Kulübümün bana vereceği fırsatla, bu formayla çok başarılı olacağımı düşünüyorum. Hakan Şükür’ün bu formayla neler yaptığını, geçmişinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. O formayı giyip aynı başarılara sahip olmak istiyorum.
Türk futbolu ile bayağı ilgili. Türkiye’de başka beğendiği futbolcu var mı? Galatasaray dolayısıyla Türk futbolunu devamlı takip ediyorum. Galatasaray’a özellikle son zamanlarda yakından ilgi duymaya başladım. Şu anki kadroda yeni ve genç futbolcuların olduğunu biliyorum. Genel olarak çok yetenekli futbolcular olduğunu da biliyorum. Bu sebeple burada olmaktan ve bu futbolcularla beraber çalışmaktan çok mutluyum. Galatasaray tarihine, Galatasaray’ın bu şanlı tarihine mutlaka layık olacağım. Ayrıca bu yetenekli futbolcular ve taraftarlarla birlikte Galatasaray’ın adını daha yükseklere çıkaracağız...
Ali Sami Yen Stadı’na çıkmayı sabırsızlıkla bekliyor mu? Galatasaray taraftarını görmek için sabırsızlanıyorum. Bunun haricinde biran önce futbolumu oynamak istiyorum. Tatilden döndüm. Yaklaşık 2 gündür idmanlarıma İngiltere’de devam ediyordum. O yüzden biran önce takıma katılmak, antrenmanlara başlamak ve Ali Sami Yen Stadı’ndaki o atmosferi yaşamak istiyorum
Brezilya Milli Takımı’na seçildi. Ağustos ayında Estonya ile oynanacak maça çağrıldı. Bununla ilgili neler söyleyecek?Brezilya Milli Takımı’na baktığınız zaman Kaka ve Robinho gibi önemli oyuncular var. Robinho özellikle kardeşim gibidir. Kaka ile de çok iyi ilişkilerim var. Bu takımın içinde olmak beni ayrıca gururlandırıyor. Şu andaki amacımız Brezilya Milli Takımı’ndaki genç oyuncularla tecrübeli futbolcuların kaynaşmasını sağlamak. Dünya Kupası’nı kazanmayı amaçlıyoruz. Çok eğlenceli ve neşeli bir grup içinde aile gibiyiz. O yüzden Dünya Kupası’nı Brezilya’ya getirebiliriz.
Son olarak Galatasaray taraftarına ve camiasına neler söylemek ister? Öncelikle beni havaalanında karşılamak için gelen taraftarlara çok teşekkürler ediyorum. Beni çok onurlandırdılar. En iyi şekilde oynayarak, takım için en güzel sonuçları alarak başarılı olmak ve taraftarlarımıza mutluluklar yaşatmak istiyorum...
|
|
|
|
|
|
#462871 - Sat Aug 01 2009 12:01 PM
Re: #9 Elano Blumer
[Re: Scarface]
|
|
hayırlı ugurlu olsun.sımdı bundan sonra dikkat edilmesi gerekenler sunlardır.arda da göbek pozisyonunda oynuyor elanoda.medya baslıyacak artık ardanın moralı bozuk yok elanonun canı sıkkın felan filanlara.hatta sımdıden kewellın yedek kalacagı yonde spekulasyonlar.bıırakalım en dogrusuna en ıyısıne hocamız karar versın.kadroyu kurması gereken taraftar veya yönetim değil hocadır.
|
|
|
|
|
|
#462874 - Sat Aug 01 2009 12:31 PM
[Re: ua_adana_01]
|
|
ayrıca artık store magazalarına hucum etmemız lazım.
|
|
|
|
|
|
#462967 - Sun Aug 02 2009 14:37 PM
[Re: mania]
|
Yer: ankara
|
|
|
|
|
|
|
#463235 - Wed Aug 05 2009 12:16 PM
[Re: london_dogan]
|
Yer: İstanbul, Pendik
|
2 formada benden:D umarım elano hagiyi özletmez
|
|
|
|
|
|
#464498 - Fri Aug 21 2009 17:38 PM
[Re: conqu3ror]
|
Yer: afyon
|
|
|
|
|
|
|
#466189 - Sat Sep 19 2009 17:43 PM
[Re: burak93]
|
|
elano lincolnden daha iyi be kardeşim daha neyi tartışıyorsunuz adam brezilyanın vazgeçilmezi licoln kimmiş peeeh ...
|
|
|
|
|
|
#466196 - Sun Sep 20 2009 06:17 AM
|
|
Beyler ilk haftalar pek ısınamamıstım ama özellile su son haftada gercekten süper performans sergiliyo.Bende gittim 2 forma aldım Hep destek tam destek
|
|
|
|
|
|
#466230 - Mon Sep 21 2009 19:51 PM
[Re: _ÖzLeM_]
|
Üye

Yer: DK
|
BİZ DESTEĞİMİZİ VERELİM GERİSİ ONLARA KALMIŞ.ELANOYA GLNCE DE İNŞALLAH ŞIMARIP LİNCOLN GİBİ OLMAZ. Elano biraz simarsa bile lincoln kadar olamaz .. Takimdaki kimsenin, lincoln kadar simarik ve karaktersiz olabilecegini sanmiyorum.
|
|
|
|
#466319 - Wed Sep 23 2009 05:34 AM
|
Yer: İzmir
|
Elano oyun stili olarak Xavi, Gerard ayarında bir oyun kurucu. Hagi, Alex, Lincoln gibi bir oyuncu değil. Yani Elano maç boyu devamlı topu ayağında tutan bir oyuncu değil. Maçın kaderini attığı bir pasla veya şut yada çalımla değiştirebilecek bir oyuncu
Tarafından düzenlendi _aahmett_1453 (Wed Sep 23 2009 05:34 AM)
|
|
|
|
|
|
#466865 - Tue Oct 06 2009 01:49 AM
[Re: dişi aslan]
|
Müdavim

Yer: Danimarka
|
Brezilyalı'ya tövbe ettirecekler takımı. Bu ne rezalet, adamın maç boyu bir tek pası yerini bulmaz mı arkadaş? Dünyanın parasına ve binbir yaygarayla gelen adam bir tek olumlu hareket yapmadan maç tamamlıyor kaç maçtır. Sonra yedek kalıncada tepki koyuyor .. Brezilya´li futbolcular cocuk gibidir.. Futbol onlarin oyuncaklari.. O oyuncaklar ile onlardan iyi oynayabilen yoktur.. Ama canlari isterse.. Oyuncaklari ellerinden alininca da (yedek kalininca) kizip küserler, aglarlar.. Canlari oynamak istemeyince baskalarinin aglamasina, sizlanmasina sebebiyet verse dahi bencilce oyuna katilmamayi kendilerinde dogal bir hak olarak görebilirler, dogru ya, cocuksun, istedigin zaman oynarsin istemedigin zaman da baska sekil takilirsin, dert mi sana.. (sezon acilislarina gecikmeler gibi).. Taffarel´den beri adam gibi bir Brezilya´li gelmedi su takima.. Brezilya´li futbolcular Avrupa genelinde disiplinsizlikleri, bencillikleri ve istikrarsizliklari ile meshurdurlar.. Istisnalar kaideyi bozmaz, ama durum böyledir.. Elano cok kaliteli bir futbolcu ama nihayetinde Brezilya´li.. Bekleyip görecegiz.
Tarafından düzenlendi KingLion (Tue Oct 06 2009 01:55 AM) Değişiklik nedeni: Daha düzgün olsun diye, yoksa kötü bir niyetim yok valla.
|
|
|
|
#467789 - Mon Oct 26 2009 16:56 PM
[Re: 88A88]
|
Üye
|
Yahu iki dakika sabredin bir öğrenemediniz şu işi...
Geçen sene Emre Belozoğlu Fener forması ile neler yaptı? 0 oynamadı mı? Bu sene daha verimli değil mi? Bir adamı daha alışık olmadığı bir coğrafyada, yeni bir futbol kültüründe ilk 13-14 maçında iyi oynamadı diye eleştirmek nasıl bir anlayıştır?
Adamı çıkıp eleştirmeyin ilk maçlarıdan. Zor kısmı atlattık. Bundan sonra daha hafif rakiplerle oynayacağız ve Elano o zaman daha istikrarlı olacak. İkinci yarıya başladığımızda ise takımın vazgeçilmezi olacak... yine tekrarliyorum... aslinda ben cok sabirli bir insanim... ben adami elstiri veya karalamak amaciyla degil ben sadece düsündügümü dile getiriyorum arkadasim... ama bi futbolcu bukadarmi topla az bulustugu halde top kaybi yapar? simdiye kadar 2 hareketini beyendim ilk uzaktan cektigi sut gol oldu, ve bir baska macta orta alandan ara pas verdi sonucu da gol olmustu ama bundan gerisi eksi ve eksi. 1 artisi varsa en az 7-8 eksisi var, gelecek macta oynarsa gözüm sadece onda olcak, ozaman daha detailli yazarim görüslerimi 
|
|
|
|
|
|
#467846 - Tue Oct 27 2009 10:02 AM
[Re: suskun]
|
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

Yer: BaşkenT
|
Elano'nun umrunda mı?
Galatasarayımız'da derbi hüsranı kadar, Elano'nun maç sonrasındaki davranışları tartışılıyor.
Maçın bitiminde, sarı-kırmızılılar yenilgi nedeniyle büyük üzüntü yaşarken, Elano mağlubiyeti adeta umursamadı. İşte o şaşırtan olay...
Yer Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapalı otoparkı. Maç bitmiş ve konuk ekibin otobüsü Florya'ya doğru yol almış. Zafer sarhoşu Fenerbahçeli futbolcular ise özel araçlarına binerek bir bir stattan ayrılıyorlar. Önce Carlos, ardından Deniz, Semih ve Emre... Hepsinin yüzü gülüyor. Ancak bir kişi var ki, onların sevincine ortak oluyor, kendi arkadaşını ise yalnız bırakıyor. O da Elano Blumer. Brezilyalı doping testi için Arda Turan ile statta bekliyor. Kontrolden de erken çıkıyor ve soluğu Vederson'un yanında alıyor. Koyu sohbete Kazım'ın 10 kişilik akraba grubu da katılıyor, fotoğraflar çekiliyor.
Bu sırada ağlayacak gibi duran Arda testten çıkmış ve Elano'nun sohbetinin bitmesini bekliyor. Elano ise kahkalar içinde muhabbetini sürdürüyor. Sonra Lugano katılıyor gruba ve Elano, Uruguaylı'nın çocuğuyla ilgileniyor. Arda ise hayretler içinde ama sessizce bekliyor. Sonra sohbet bitiyor ve Arda ile Elano kulübün tahsis ettiği siyah ciple Florya'ya doğru yol alıyorlar. Kaynak: Milliyet
bizde yedikk
|
|
|
|
|
|
#468117 - Thu Oct 29 2009 19:14 PM
[Re: IsvicreliAslan91]
|
Yer: antalya
|
gonderelim gitsin ya ne geregi var dimi ? bu adam bize yaramaz.ne isi var ikinci ligte bile op oynayamaz dimi ? yillardir oynuyorda galatasarayda bu sene cok kotu dimi performansi ?bize takim oyununda oynayacak faydali olacak adam lazm degildi zaten.yonetimimiz acemilik yapti bu adami almakla ?koy oraya ibrahim tatlisesi okan bayulgeni veya beyazi show yapsinlar ?
|
|
|
|
|
|
#468136 - Thu Oct 29 2009 21:53 PM
[Re: BBB]
|
Üye
|
Sabrın sonu selamet Linderoth'a o kadar sabrettik Elano'ya da sabretmeliyiz. linderoth oynamadi sakaltigindan dolayi oynayamadi da skatligi gecsin diye sen dedin 1 ben diyim 2 sene sabr ettik elanoya oynarken takimi firenlerkende mi 1 veya 2 sene sabretcez? bakin bazi futbolcular bazi takimlarda oynayamaz takima uymaz benim görüsüm ise gsye ayak uyduramiyor... ya 1 hareket dahi olsun görmedim ya... sadece uzaktan ilk macta attigi bi gol baska bisey görmed calim, araya pas, top calma, alan tutma hücuma katkisini bile görmedim yine diyorum arda bakin yine bol alanda oynadi bucaspora karsi (tek forvet) 1gol 1assist yapti ama arda elano geldikten sonra sol acikta boguldu arkadaslar arda artik daha özgür oynamasi gerek ben ardayi elanoya o kadar para verdik diye illaha orta sahanin ortasinda oynatcak degilim kesebiliyorsa sol kanatta kewelli kessin ama hic zannetmiyorum... f5de mehmet topuz sorun oldu, nerde oynatcaklarini bilmiyorlar bizimde elano öyle oldu bence... karsilastirma gibi olmasin ama bana öyle gibi geliyor...
|
|
|
|
|
|
#468180 - Fri Oct 30 2009 12:48 PM
|
|
Arkadaslar 4-5 mac kotu oynadi diye gonderelim demeyin! buraya yaziyorum adim gibi eminim bu adam degiscek! Klupteki vazgecilmez oyunculrdan biri olicak! Asil gidecek oyuncu varsa Nonda belescisi gitmelidir adam heralde maca icipte cikiyor:S
ya bi dusunun hic misafirlige gidip yatinizmi ? O yabanci evde gece nasil uyabildiniz ? elanoda aynen oyle bi evine alissin bi takima alissin parliyacak!
Tarafından düzenlendi uA-Voltage (Fri Oct 30 2009 12:50 PM)
|
|
|
|
|
|
#468192 - Fri Oct 30 2009 16:51 PM
|
Üye

|
Sabrın sonu selamet Linderoth'a o kadar sabrettik Elano'ya da sabretmeliyiz. linderoth oynamadi sakaltigindan dolayi oynayamadi da skatligi gecsin diye sen dedin 1 ben diyim 2 sene sabr ettik elanoya oynarken takimi firenlerkende mi 1 veya 2 sene sabretcez? bakin bazi futbolcular bazi takimlarda oynayamaz takima uymaz benim görüsüm ise gsye ayak uyduramiyor... ya 1 hareket dahi olsun görmedim ya... sadece uzaktan ilk macta attigi bi gol baska bisey görmed calim, araya pas, top calma, alan tutma hücuma katkisini bile görmedim yine diyorum arda bakin yine bol alanda oynadi bucaspora karsi (tek forvet) 1gol 1assist yapti ama arda elano geldikten sonra sol acikta boguldu arkadaslar arda artik daha özgür oynamasi gerek ben ardayi elanoya o kadar para verdik diye illaha orta sahanin ortasinda oynatcak degilim kesebiliyorsa sol kanatta kewelli kessin ama hic zannetmiyorum... f5de mehmet topuz sorun oldu, nerde oynatcaklarini bilmiyorlar bizimde elano öyle oldu bence... karsilastirma gibi olmasin ama bana öyle gibi geliyor... Linderoth'a gösterdiğimiz sabrın yüzsde 10nunu göstericez Elano'ya en fazla...
|
|
|
|
|
|
#468525 - Fri Nov 06 2009 16:47 PM
[Re: E05]
|
SoNsUzLuĞuM
Üye

|
Dünkü Dinamo Bükreş maçıyla ilgili Fanatik gazetesinde çıkan bir haberden alıntıdır::: ""Galatasaray'a transferi olay olmuş, taraftarlar havalimanında krallar gibi karşılamıştı Elano'yu. Ancak son haftalardaki kötü performansı nedeniyle önce taraftarın sonra Rijkaard'ın gözünden düştü. Dün akşamki Dinamo Bükreş maçına da kulübede başladı. Soğuk hava nedeniyle futbolcular üzerine battaniye almış, ancak Elano olayı biraz daha abartmıştı. Kulübede uyuklayan Sambacı'nın halini görenler gülmekten kendini alamadı. Bir ara arkadaşlarının ikazıyla uyanan Elano 78'de Mustafa Sarp'ın yerine oyuna girip, kısa süre görev yapmaya çalıştı.""" Bu da fotoğraf: Bu adam gerçekten uyumadı heralde saçmaladılar iyice eğer öyle olsa rijkaard izin verirmiydi gözünü kapatmıştır uyumuş demişlerdir SİZCE?
Fırtınada yürürken başını hep dik tut Ve karanlıktan sakın korkma Çünkü sonunda altın rengi bir gökyüzü Ve mutluluğun gümüşten şarkısını bulacaksın Rüzgarda yürümeye devam et,yağmurda yürümeye devam et...
|
|
|
|
|
|
#468643 - Mon Nov 09 2009 10:27 AM
[Re: UMUT 88]
|
Üye
|
Bugün youtube dan videosuna baktım.Attığı frikikler, paslar, çalımlar müthiş.Hadi formsuz tamam da frikikten gol atmanın formla bir ilgisi yok bence.Sadece frikikten gol atsa zaten bize yeter de artar bile.En büyük eksiğimiz duran toplar.Bunuda en iyi yapacak olan elano ama vurduğu her top dağlara taşlara ya da kalecinin kucağına.Bu işi hiç anlamadım. form degilde uyum la alakasi yok katiliyorum bende onu diyorum saten... paslari al gülüm ver gülüm tarzinda bir calim dahi görmedim, kewell ilk maca girdiginde ilk 2-3 dk. da 2 calim atmisti 70dakikalarda girmisti unutmadiysam... arda bu sene frikik olayini baya cözdü bence... daha dogrusu, arda bu sene duran toplari cözdü bence
|
|
|
|
|
|
#468655 - Mon Nov 09 2009 18:18 PM
|
SoNsUzLuĞuM
Üye

|
Bugün youtube dan videosuna baktım.Attığı frikikler, paslar, çalımlar müthiş.Hadi formsuz tamam da frikikten gol atmanın formla bir ilgisi yok bence.Sadece frikikten gol atsa zaten bize yeter de artar bile.En büyük eksiğimiz duran toplar.Bunuda en iyi yapacak olan elano ama vurduğu her top dağlara taşlara ya da kalecinin kucağına.Bu işi hiç anlamadım. form degilde uyum la alakasi yok katiliyorum bende onu diyorum saten... paslari al gülüm ver gülüm tarzinda bir calim dahi görmedim, kewell ilk maca girdiginde ilk 2-3 dk. da 2 calim atmisti 70dakikalarda girmisti unutmadiysam... arda bu sene frikik olayini baya cözdü bence... daha dogrusu, arda bu sene duran toplari cözdü bence Aynen öyle kewellın yaptığı pasların hiçbirini yapamadı şu ana kadar Elano hatta Kewellın ilk maçı Kayseri ile Türkiye kupasındaki final maçıydı ve girdikten sonra da gol atmıştı diye hatırlıyorum Elano evt duran topları iyi kullana bir oyuncu umarım alışır da ülkemize ve yeni(artık pek de yeni sayılmaz ama) takımına ne yapalım bekleyeceğiz başka çaremiz yok her şey hemen belli olmuyor zaman zaman((artık nereye kadarsa.))
Fırtınada yürürken başını hep dik tut Ve karanlıktan sakın korkma Çünkü sonunda altın rengi bir gökyüzü Ve mutluluğun gümüşten şarkısını bulacaksın Rüzgarda yürümeye devam et,yağmurda yürümeye devam et...
|
|
|
|
|
|
#468694 - Tue Nov 10 2009 21:01 PM
[Re: Stevie G]
|
Üye

Yer: DK
|
G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ İpler kopuyor
Yıldız oyuncunun, menajeri Massih'e "Ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi.
Galatasaray'da Elano depremi yaşanıyor. Büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk 11'e bile giremeyen Brezilyalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Morali bozuk olan Elano'nun, menajeri Jose Massih ile görüştüğü ve "Galatasaray'a kulübede oturmak için gelmedim. Bu durum böyle devam edecekse kesinlikle ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi.
İpler kopuyor
Yıldız oyuncunun, menajeri Massih'e "Ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi. Galatasaray'da Elano depremi yaşanıyor. Büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk 11'e bile giremeyen Brezilyalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Morali bozuk olan Elano'nun, menajeri Jose Massih ile görüştüğü ve "Galatasaray'a kulübede oturmak için gelmedim. Bu durum böyle devam edecekse kesinlikle ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi.
Takımda çatlak sesler Banko oynamak için Galatasaray'a gelen ve bu sayede Brezilya Milli Takımı'nda da forma giymeyi hedefleyen Elano'nun, konuyu teknik direktör Rijkaard'a da açtığı belirtildi. Hollandalı hocanın, "Hak edersen oynarsın" cevabıyla sambacının moralinin daha da bozulduğu öğrenildi. Ayrıca yıllık 2 milyon 250 bin euro garanti para alan Elano'ya takım içinde de çatlak seslerin yükselmeye başladığı iddia edildi. _______________________________ Bu gazeteciler Elano'nun menajeri ile olan konuşmasını nasıl biliyorlar acaba çok merak ediyorum..
oo ayip ettin renkdas onlar herseyi bilirler .. kimbilir daha neler cikacak .. bu arada merak ettim, bu sacmaligi yayinlayan gazete hangisi, fotogaz ?
|
|
|
|
#468726 - Wed Nov 11 2009 17:08 PM
[Re: E05]
|
SoNsUzLuĞuM
Üye

|
G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ İpler kopuyor
Yıldız oyuncunun, menajeri Massih'e "Ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi.
Galatasaray'da Elano depremi yaşanıyor. Büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk 11'e bile giremeyen Brezilyalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Morali bozuk olan Elano'nun, menajeri Jose Massih ile görüştüğü ve "Galatasaray'a kulübede oturmak için gelmedim. Bu durum böyle devam edecekse kesinlikle ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi.
İpler kopuyor
Yıldız oyuncunun, menajeri Massih'e "Ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi. Galatasaray'da Elano depremi yaşanıyor. Büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk 11'e bile giremeyen Brezilyalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Morali bozuk olan Elano'nun, menajeri Jose Massih ile görüştüğü ve "Galatasaray'a kulübede oturmak için gelmedim. Bu durum böyle devam edecekse kesinlikle ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi.
Takımda çatlak sesler Banko oynamak için Galatasaray'a gelen ve bu sayede Brezilya Milli Takımı'nda da forma giymeyi hedefleyen Elano'nun, konuyu teknik direktör Rijkaard'a da açtığı belirtildi. Hollandalı hocanın, "Hak edersen oynarsın" cevabıyla sambacının moralinin daha da bozulduğu öğrenildi. Ayrıca yıllık 2 milyon 250 bin euro garanti para alan Elano'ya takım içinde de çatlak seslerin yükselmeye başladığı iddia edildi. _______________________________ Bu gazeteciler Elano'nun menajeri ile olan konuşmasını nasıl biliyorlar acaba çok merak ediyorum..
oo ayip ettin renkdas onlar herseyi bilirler .. kimbilir daha neler cikacak .. bu arada merak ettim, bu sacmaligi yayinlayan gazete hangisi, fotogaz ? Kaynak:Fotomaç
|
|
|
|
|
|
#468810 - Sun Nov 15 2009 16:22 PM
|
Üye

|
|
|
|
|
|
|
#468839 - Tue Nov 17 2009 20:42 PM
[Re: caner3434]
|
SoNsUzLuĞuM
Üye

|
Elano kavun mu ki? Futbolda sabır, istikrar, irade ve otarite değişmez öğelerdir. Aslında tüm bu öğeler bir bütündür, ayrı ayrı kavramlar olarak değerlendirilemez, değerlendirilmemeli.
Sabır olmadan istikrar olmaz, istrikrar olmadan irade, irade olmadan da otorite. Yalın olduğu kadar bir o kadar da içerisine yüzlerce anlamlar yükleyebileceğimiz bu minik kavramlar, bir spor kulübünün gelişiminde, değişiminde, yükselişinde, duraksamasında ya da kendini tekrar tekrar yenilemesinde oldukça önemlidir.
Otorite, istikrar ya da sabır; futbol kültürlerine göre farklılık gösterir. İngilizlerin istikrar öğesi içerisine yüklediği anlamlar başarı ya da başarısızlık ile sınanmaz.
Fransızların sabır öğesine yüklediği anlamlar, sadece oyuncu ve teknik adam çerçevesinde düşünülemez. Almanların irade öğesine yüklediği anlamlar ne İngilizlere benzer ne de Fransızlar'a.
Onların iradesi Franz Beckenbauer kadar gerçektir. İtalyanların otorite öğesi içerisinde düşündükleri ise yaşananları ört pas etmeden Juventus'un küme düşürülmesidir.
Her ülkenin farklı futbol öğretileri, farklı düşünce kalıpları ve büyük futbol sahasına yüklediği anlamları tuz ve buz kadar uzaktır aslında.
Gelişmekte olan bizde, Türkiye'de ise her şeyden biraz vardır; ancak Frank Rijkaard'ın da dediği gibi hiçbir şey tam anlamıyla yoktur. Biz istikrarı savunuruz, 10 yılda 15 teknik adam değiştiren Aziz Yıldırım'ı başarılı adlederiz.
Biz otoriteyi savunuruz, Fatih Terim'i antipatik buluruz. Biz iradeyi savunuruz, Mustafa Denizli'yi milyonlarca kişinin önüne atarız. Biz sabrı savunuruz, Blumer Elano'nun futbolcu olmadığını söyleriz kulaktan kulağa...
Biz kendimiz ile çelişiriz. Futbol topundan ne istediğimizi, ne beklediğimizi bilmeyiz, aslında bu soruyu da kendimize hiç sormayız. Sadece izleriz, tepki gösteririz, karalarız, bazen neden olmadığını bilmesek de alkışlarız, tebrik ederiz.
Futbolu birey olarak düşünemeyiz, toplumsal bir sorun, sevinç haline getiririz. İşte asıl sorun da burada başlar.
Biz futbolun sağlam temeller üzerinde yükselmesini, oynanmasını, gelişmesini ya da gündelik yaşama uygun olarak devinmesini istiyorsak, öncelikle futbol topunu bireyselleştirmeliyiz.
Merak ettiklerimizi öncelikle kendimize sormalıyız, cevabını önce kendimiz bulmalıyız. Eleştirmeliyiz, ama neden eleştirdiğimizi bilmeliyiz. Her şeyden önemlisi eleştirimizi toplumsal bir hale getirmemeliyiz.
Kısacası futbolu bireyselleştirmeliyiz, 'toplumsal koyun' olmaktan kaçmalıyız, kaçınmalıyız... İşte o zaman farklı bir fikir birliği etrafındaa toplanabilir, eleştirebilir, sevinebilir ve işte o zaman bizim de olmayan futbol kültürümüz yavaş yavaş kendini göstermeye başlar.
BAŞARI ZORUNLULUKTUR AMA...
'Ne olursa olsun eleştir' olgusuyla büyüyen bir futbol toplumu olarak, Elano hakkında söylenenleri aslında kulak ardı etmek olmaz. Elano kumaşı, kariyeri belli bir oyuncu.
Her iyi futbolcu, oynadığı her takımda başarılı olmak zorunda olmasına rağmen, oluyor mu? Hayır. Futbola hayat veren ayakların saha içerisindeki performansını etkileyen birçok dinamik var. Bu dinamikleri sosyal, psikolojik, ekonomik ve sportif çizgiler olarak belirleyebiliriz.
Futbol bir bütündür. Bir futbolcunun, oynadığı bir takımda başarılı olması sadece onun teknik kapasitesi, hava hakimiyeti, sprinter özellikleri ya da fiziki gücüyle alakalı bir durum da değildir.
Bu konuda yüzlerce örneği ardı ardına sıralayabilir. Mesala Messi. Dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olan Messi'nin Barcelona'da farklı, Arjantin'de farklı bir performans sergilemesini neye bağlayabiliriz?
Messi'nin, kalitesiz bir futbolcu olmadığına kesin olarak bağlayamacağımız bir gerçek... Arjantin'in yeşil zemin üzerindeki sistemi, Messi'nin yanında oynayan oyuncular, Messi'nin topu taşıdığı oyuncular ya da teknik direktörün Messi'nin artı ya da eksi bir performans sergilemesinde payı hiç de yadsınamayacak bazı doneler.
En azından Maradona'nın Arjantin Milli Takımı'nın başında olması bile Lionel Messi'nin performansını etkileyebilir. Kısacası performans sadece kalite ile ilişkili bir durum değildir. Futbol bir bütündür ve performanslar o bütün içerisinde artar, azalır.
BREZİLYA VE GALATASARAY
Elimizdeki sosyal verilerden de yola çıkarak iyi futbolcunun kulübün hanesine artı ya da eksi yazdırması futbolcudan çok biraz da yönetenler, destekleyenler, sistemler, birliktelik gibi unsurlar ile ilgilidir.
Elano, şu ana kadar Galatasaray'da istediği, aradığı ortamı bulamadı. Düşünün bir takıma yıldız olarak transfer ediliyorsunuz ve bir anda kendinizi zaman geçirmek için kullanılan bir oyuncu olarak buluyorsunuz.
Psikolojik olarak ne kadar güçlü olursanız olun, ister istemez bir güven kaybı, bunalımı yaşarsınız. Bu da sizin saha içerisindeki hareket alanını kısıtlar. Elano'nun Brezilya ve Türkiye arasında yaşadığı gitgeller de bundan dolayıdır aslında.
Peki ne yapmalı? Öncelikle Elano kim, nerede oynar, nasıl oynar, meziyetleri nedir? Galatasaray taraftarının, yönetiminin ve Frank Rijkaard'ın bunu bilmesi gerekir.
Elano bir 10 numara değil ve kariyerindeki hiçbir takımda da 10 numara oynamadı. Elano, Lincoln kadar fantastik bir oyuncu da değil. Elano, Alex kadar skorer bir oyuncu da değil.
Rijkaard, Elano'nun 10 numara olmadığını, Galatasaray taraftarı Elano'nun fantastik bir oyuncu olmadığını, Galatasaray yönetimi de Elano'nun skorer bir oyuncu olmadığı gerçeğini kabul edecek...
Elano, bir Brezilya'nın aksine düz, sert, agresif, basit oynayan, takımını sırtlamayan ama oyunu iyi okuyan, topa iyi dokunan, meşin yuvarlağı tanıyan, savunma yapmayan ancak önde basan, kalitelesi yüksek, özgüveni Sabri Sarıoğlu kadar olmayan yalın bir futbolcudur.
Elano kavun mu ki? Galatasaraylı öncelikle kafasındaki Hagi portesini yıkacak, Lincoln'ü unutacak, kıyastan vazgeçecek. Rijkaard da Elano'yu 86'da oyuna almayacak.
Ya oturtacak kenarda maç sonuna kadar ya da uygun bir zaman diliminde sahaya ısındıracak. Brezilyalı futbolcunun takıma kazandırılması için öncelikle ondan sıradan bir oyuncunun yapması gerekenler istenecek, beklenecek. Gerekirse sistemle oynanacak, Elano'ya o takımda yer açılacak.
Gerekirse Kewell değil, Elano santrfor oynayacak. Ancak Elano takıma kazandırılacak, kazandırılmalı. Elano tıpkı Lincoln gibi üzerinde durulmasını hak eden kalitede bir futbolcu. Denersiniz, şans verirsiniz, her şeyden önemlisi kazanmak için bir şeyler yaparsınız.
Olmuyorsa, olmuyordu. Her futbolcunun kimyası ile her kulübün kimyası uyuşmaz der, geçersiniz. Futbolcu da kavun değildir!.. Galatasaray taraftarı Hagi ile büyüdüğü için onun yerine gelen hiçbir futbolcu beğenilmiyor.
Aynı tehlike yakın bir zamanda Fenerbahçe'de boy gösterecek. Alex'in Fenerbahçe'den ayrıldığı gün, Fenerbahçe taraftarı da nice 10 numaralar görecek Saracoğlu'nda... Fatih ŞAMLIOĞLU
|
|
|
|
|
|
#469111 - Fri Nov 27 2009 09:21 AM
[Re: brkisilak]
|
SoNsUzLuĞuM
Üye

|
"ADAPTASYONN SORUNU YAŞIYORUM" "Elano, Türkiye'de markaja dayalı futbol oynandığını belirterek, sahaların da iyi olmadığını söyledi, İngiltere'de zeminler sizi iyi futbol oynamaya itiyor" dedi Galatasarayımızın Brezilyalı yıldızı Elano Blumer, GSTV'de yayınlanan, "Son Pas" programına katılarak önemli açıklamalar yaptı.
Ortaya koyduğu performansla büyük beklentilere yanıt veremeyen sambacı, Süper Lig'e henüz tam uyum sağlayamadığını itiraf etti.
Elano şimdiye kadar oynadığı maçları, Süper Lig ve Avrupa Ligi olarak ikiye ayırmak gerektiğini belirterek, Avrupa Ligi'nde gösterdiğim performanstan memnunum. Bu maçlarda goller attım, asistler yaptım. Türkiye liginde ise biraz daha zamana ihtiyacım var. Türkiye'de oynanan futbol, benim alıştığım futbola göre farklı. Bu nedenle adaptasyon süreci yaşıyorum,dedi.
Türkiye'de sert ve markaja dayalı bir futbol oynandığına dikkat çeken deneyimli futbolcu, zeminlerin de iyi olmadığını dile getirdi.
Elano, Bükreş maçına baktığımız zaman bozuk zemin vardı. Panathinaikos maçında ise güzel zeminde iyi futbol oynadığımızı görüyoruz. Zeminler futbolu net şekilde etkiliyor. İngiltere'deki sahalar sizi hızlı oyuna itiyor. Buradaki fark sahaların ve oyun mantalitesinin farklı olmasından kaynaklanıyor , diye konuştu.
"ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYLARINDAN BİRİYİZ" Galatasaray takımının her maçını kazanmak için sahaya çıktığını dile getiren Brezilyalı oyuncu, "Üstümüzdeki baskıdan dolayı strese girmeye gerek yok. Çünkü Galatasaray bütün maçlarını kazanmak zorunda ve bu maçları kazanarak istediğimiz başarılara ulaşacak potansiyelimiz var" derken,
"Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz, bu sebepten dolayı baskıdan bahsetmeye gerek yok" ifadelerini kullandı. Formasını giydiği Brezilya Milli Takımı'ndaki oyunuyla, Galatasaray'da sergilediği oyunun farklı olduğunun belirtilmesi üzerine Elano, şunları söyledi:
"Dört yıldır milli takıma gidiyorum ve bu grupla dört senedir beraber olduğumdan dolayı adaptasyon süreci gibi bir durum söz konusu olmuyor. Sahada kimin ne yapacağını daha iyi biliyorum. O yüzden Galatasaray'a oranla milli takımda daha iyi bir performans göstermem anormal bir durum değil. Bu performansı Galatasaray'da da göstereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Daha önce de belirttiğim gibi her geçen hafta daha iyiye gidiyorum. Futbolumda kesinlikle geliştirmem gereken noktalar olduğunu biliyorum. Türkiye'de bulunduğum süre içerisinde beni üzen tek nokta futbolum. Biraz daha iyiye gitmem gerektiğini, biraz daha fazla goller atmam, takımıma biraz daha fazla yardım etmem gerektiğini en iyi ben biliyorum. Bunun için elimden geleni yapıyorum." "(BİR SENE OYNAYIP GİDECEK) DÜŞÜNCESİ OLMASIN" Elano Blumer, (Elano buraya geldi fazla çalışmıyor), (Niye iyi oynamıyor ?), (Bir sene kalıp gidecek) gibi yorumların kendisini çok üzdüğünü belirtti. Galatasaray taraftarlarına seslenen Elano, kendisinin çok çalışkan bir insan olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Antrenmanlara ilk gelenlerden biriyim. Antrenmanlarda elimden geleni yapıyorum. Devamlı olarak, (Nasıl daha iyi bir yere gelebilirim, Galatasaray?a nasıl daha faydalı olabilirim ?)? diye düşünüyorum. (Elano bir sene oynayıp gidecek) şeklinde bir düşünce oluşmasın. Haldun Bey beni transfer ederken, bunu kendisine de söyledim. Ben Ukrayna'ya, İngiltere'ye giderken de bu mentaliteyle gittim. Her zaman kendime ve çalıştığım yere olan saygım büyüktür. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Taraftarlardan biraz daha fazla destek bekliyorum. Kimsenin şüphesi olmasın ki Elano elinden gelenin en iyisini yapmak için çok çalışıyor. Bunu çok iyi bilsinler."
Kaynak: Anadolu Ajansı
|
|
|
|
|
|
#470245 - Sun Jan 03 2010 03:09 AM
|
Üye

|
|
|
|
|
|
|
#470251 - Sun Jan 03 2010 15:33 PM
|
|
galiba elano cimbomumuzun rakiplerini kolay sandığı için ilklerde kötüydü
|
|
|
|
|
|
#470336 - Tue Jan 12 2010 11:29 AM
|
Yer: edirne
|
Elano iyi futbolcu birde GALATASARAY'imiza adapte olsa cok iyi olacak....
|
|
|
|
|
|
#470762 - Mon Jan 25 2010 10:17 AM
[Re: redlion80]
|
Müdavim

Yer: ADANA
|
Süper oynadı Elano. Çok iyi pres yaptı bir sürü top çaldı fizik olarak daha diriydi girdiği ikili mücadelelerin çoğunu kazandı çok iyi top sakladı gerektiğinde çalım attı çok iyi şutlar çekti frikikleride fena değildi keşke penaltıyı da o kullansaydı. Penaltı konusun da katılıyorum açıkcası ben onun atmasını beklıyordum Nonda topun başına geçince eywahh dedim ve düşündügüm de başımıza geldi Elano da belirgin bi ilerleme var özellikle fizik açıdan 2. yarı çok daha faydalı olacakdır inşallah penalti konusunda size bende katiliyorum renkdaslar.. nonda kullanmadan once kaciracak dedim... nitekim kacirdi.. saglik olsun... muhtemelen nondaya moral olsun die ona kullandirdilar... o da ters tepti...
|
|
|
|
#470841 - Tue Jan 26 2010 18:19 PM
|
Üye

|
Yeşil kramponlar uğurlu geldi Elano'ya çok iyi oynuyor.
|
|
|
|
|
|
#472263 - Mon Mar 08 2010 12:31 PM
[Re: al_bundy]
|
Yeni üye
Yer: İstanbul/Türkiye
|
dünyada oyun kurma açısından sayılı isimlerden biri olmasına rağmen inatla eleştirdiler.Pirlo,Gerrard,Iniesta,Xabi gibi isimlerle aynı görevde olan bi oyuncu.4-3-3 ün orta 3lüsü için bulablieceğinz en iyi isimlerden biridir.Türkiye'de onu Delgado,Alex gibi klasik 10 numaralar sınıfına sokmaya çalıştıkları için gerçek kimliği ancak şimdi anlaşılıyo.Güçlendikçe çok daha iyi olacaktır
|
|
|
|
#476870 - Tue Dec 07 2010 14:24 PM
|
3 Büyük Yok Tek Büyük Var Oda GALATASARAY
Yeni üye
Yer: İstanbul
|
Santos'da bize ikinci bahar mutluluk resimlerini gönderir , bizlerde manşetlerden Elano Santos'ta kendine gedi diye okurdururuz.
Herşey bir yana şu ülkede , sayısız isim yapmış futbolcu gedi geçti , akıllara zarar ve neredeyse isim yapmış yıldızların hiçbiri bu ülke futbolunda tutunamadılar.Yazık kağıt para harcanır gibi futbolcu öğütüyoruz.
Bize son 10 yılda gelip giden , istikrarlı 4.5 sezon geçiren bir yabancı futbolcu parmakla gösteremeyiz.Bunun ötesinde havaya uçan milyon euro zararları hesaba katmıyorum bile.Rakip takımlar en azından 2 3 sene rahat takımda tutabiliyolar futbolcularını yada sabır ediyorlar.Ama bizdeki işleyişe akıl sır erdirmek çok zor.
Sonra gel gör , yabancı futbolcu gelsin bu takıma , nasıl gelecek adam Klübun geçmişine bir bakıyor vukuat dolu , gelen gitmiş gelen gitmiş.Ha nasıl gelir futbolcu , astronomik yıllık ücreti alır yatar aşağı , oynamadan paralar cukka öyle gelir tabi.Şu Klübun Rahmetli Özhan Canaydınlı dönemle başlayan süreçte ettiği zarar , kaybettiği vizyon , yerlerde sürünen uluslararası başarısızlık , sportif rezalet hepsini toplasan 10 ciltlik kitap olur.
|
|
|
|
|
|
#477512 - Thu Feb 03 2011 17:55 PM
[Re: pikalo]
|
Üye
|
demek ki mekan oynatıyor lafını bizim takıma uyarlarsak "TAKIM OYNATMIYOR ABİ" diyebilirmiyiz.Türk futbolcuları gelen yabancıları sindiriyor ve yok ediyorlarmı.Geçen Sarbi'nin "kaptanlık arda ile benim hakkım,dışardan gelenleri kaptan yapıyorlar" sözünün altından birşeyler çıkarabilirmiyiz. öyle düsünürsek her lafin altinda biseyler buluruz onun orda dedigi belki biz takimin icinden gelenleriz bu takimda yetistik ve o yüzden biz hak etiyoruz demek istemistir ama bu oyuncular neden bizde oynamamiyor onu bende anlamiyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24