Webaslan Forum
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#462855 - Sat Aug 01 2009 01:03 AM #9 Elano Blumer
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: Alinti
Elano İlk Röportajını GSTV'ye Verdi

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldız transferi Elano Blumer ayağının tozuyla ilk röportajını Galatasaray Televizyonu’na verdi. 9 numaralı formayı giyeceğini söyleyen Brezilyalı futbolcu neden Galatasaray’ı tercih ettiğini ve Brezilya Milli Takımı’nda en yakın arkadaşlarını ve hedeflerini Galatasaray Televizyonu’na açıkladı.

Yeni transfer Galatasaray'ın son gözdesi Elano ile birlikteyiz. Öncellikle yorucu bir trafiğin ardından röportaj teklifimizi kabul etti. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz. Havaalanında kendisine inanılmaz bir ilgi vardı. Etrafını hem basın mensupları hem de taraftarlar kuşattı. Önce oradan başlayalım. Nasıl buldu Galatasaray'ı ? İlk izlenimleri neler ?
Özellikle buraya geldiğimden dolayı çok mutluyum. Bu tip kalabalığın beni karşılaması bana güven verdi. Galatasaray'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu da bu tip karşılamayla anlama fırsatı buldum. Zaten daha önce de Galatasaray’ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Galatasaray’ın önemli bir geçmişe ve tarihe sahip olduğunu buradaki karşılama ile bir kez daha görme fırsatım oldu.

Bu biraz da Elano'nun kendi kariyeriyle alakalı bir durum. Sonuçta Elano, Galatasaray taraftarını heyecanlandıran bir isim. O yüzden bu ilgiyi bekliyor muydu?
Dürüst olmam gerekirse, mutlaka bir karşılama olacağını biliyordum. Ama bu kadar kalabalığın olacağını beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Ama onların beni bu şekilde karşıladığını görmek çok güzel bir duygu.

Transfer sürecinden biraz konuşalım. Kendisini çok büyük kulüplerin istediğini duyduk, okuduk. Hem İngiliz gazeteleri yazdı bunu hem Türk medyası. Hatta Türkiye'den bir kulübün de kendisiyle yakından ilgilendiği duymuştuk. Ama kendisi Galatasaray'ı tercih etti. Bu transfer sürecinden biraz bahsedelim mi ? Neden Galatasaray'ı tercih etti ?
Buraya gelmeden önce mutlaka araştırmalarım oldu. Tanıdığım bazı futbolcular da kalitelerine güvendiğim oyuncular da vardı. Hocamız Frank Rijkaard'dan da bahsettiler. Hem futbolcu olarak hem teknik direktör olarak çok büyük kariyere sahip. Onun da buraya gelmemde büyük etkisi olmuştur. Bu sebeplerin hepsi birleşince Galatasaray'ı seçtim.

Referans aldığı isimlerden bazıları belki şunlardır. Darius Vassell ve Mircea Lucescu transferden sonra açıklamalar yaptı. Elano'nun yeteneklerinden bahsettiler. Galatasaray'ın çok doğru bir transfer yaptığını söylediler. Neler düşünüyor bunlarla ilgili ?
Mircea Lucescu'nun bire bir söylediğini duymadım ama çok mutlu oldum. Onun haricinde Galatasaray'ın geçmişine baktığımızda Taffarel ve Capone gibi önemli Brezilyalı futbolcular burada oynadı. Yabancı oyuncularının ve Türk futbolcularının da ne kadar kaliteli olduğunu biliyorum. O yüzden biraz önce de söylediğim gibi bu tip şeylerin bir araya gelmesiyle Galatasaray'a geldim.

Brezilyalılar demişken oyun yapısı klasik Brezilyalılar’dan biraz ayrılıyor. Hem yetenekli hem çok disiplinli. İngiltere Premier Ligi Brezilyalılar’ın en az tercih edildiği ligtir. Orada başarıyla görev yaptı. Kendisini yakından takip ettik. Kendi futbol karakterini ve oyun yapısını nasıl tanımlıyor?
aktığımız zaman Brezilyalı futbolcular biraz rahat oynamayı seviyorlar. Ama mücadeleci yanım var. Galatasaray'daki futbolcular çok kaliteli. Kendi kalitemle beraber diğer futbolcuların kalitesi birleştiği zaman maksimum düzeyde bir Elano gösterip Galatasaray'ı çok başarılı yerlere taşıyacağız.

Kendini hangi mevkiiye daha yakın görüyor?
Benim ilk amacım yani ilk hedefim 10 numara pozisyonu oynamak. Ama sağ ya da sol hiç farketmez. Galatasaray’daki futbolculara ve hocamıza elimden geldiği kadar yardım etmek istiyorum. Artık pozisyon seçimi de onlara kalıyor. Ama ilk baştaki amacım onlara yardım etmek.

Şunu da hatırlatmalıyım ki Galatasaraylı taraftarlar yıllardır o mevkinin o bölgenin hasretini çekiyor. Dolayısıyla üzerinde büyük bir yük var onu mutlaka hatırlatalım?
Mutlaka böyle bir özlem olabilir ve ben bu özlemi elimden geldiği kadar en iyi şekilde karşılamak istiyorum. Onun haricinde takım olarak sadece benim oynamamla benim performansımla olacak bişey değil. Takım olarak beraber oynamamız lazım.
Bunu da gerçekleştirdikten sonra taraftarlara en güzel sevinçleri yaşatacağımızı düşünüyorum.

Galatasaray duran toplardan bir hayli sıkıntı çekti. Son yıllarda çok fazla yararlanamadılar duran top gollerinden. Kendisi bir duran top organizasyon ustası ve tek kelimeyle duran topları muhteşem kullanıyor. Bunun için ekstra çalışma yapıyor mu? Galatasray’da duran toplardan gollerini izleyebilecek miyiz?
Genelde zaten milli takımda da çalışıyoruz. Mesela Ronaldinho’nun da çalıştığını örnek verebiliriz. Antrenmanlarda özel olarak çalışıyorum. Çünkü frikikler bir takım için gerçekten çok önemli. Yeri geliyor kariyerini belirleyen dakikalar olabiliyor. O yüzden mutlaka çalışıyorum ve burada da çalışmaya devam edeceğim.

Ronaldinho ile Diego ile oynadı. Son derece yetenekli isimlerle oynadı. Galatasaray’da da son derece yetenekli isimler var; Harry Kewel, Milan Baros, Keıta ve Arda... Galatasaray hakkında hiç araştırma yaptı mı? Neler biliyordu? Bu tip yıldız oyuncularla oynama konusunda neler söyleyecek?
Dediğiniz gibi zaten bu tipteki kaliteli futbolcular takımlarını bir yerlere getiriyorlar. Brezilya’da da örnek verdiğiniz gibi Ronaldinho ve Diego gibi kaliteli isimlerle çalıştım. Şimdi Harry Kewell ve Milan Baros gibi kaliteli oyuncularla çalışacağım, bunun bilincindeyim. Önemli olan futbolcunun profesyonel olması. Bu saydığınız futbolcular da gayet profesyonel oyuncular ve takımı hep beraber bir yere taşıyabilecek futbolcular. O yüzden benim kafamda hiç bir soru işareti yok. Gayet mutluyum bu tip futbolcularla çalışacağım için.

O oyuncular farklı yerlerde farklı kanatlarda oynayabiliyorlar. Ben o konuda tam olarak tatmin olamadım. Kendisini hangi mevkide iyi buluyor. Ben mesela forvet oynadığını biliyorum. Geçen sene Portsmouth maçında stoper olarak oynadı. Belki mecburi bir durumdur, bizdeki Harry Kewell'ın olduğu gibi. Hangi mevki için; “Ben şu mevkide yüzde yüz etkili olurum” diyor?

Geçen sene Portsmouth maçında sağ bek oynadım. Takımın o anda ona ihtiyacı vardı. Onun haricinde kendimi en iyi hissettiğim mevki 10 numara diyebilirim. Forvet arkası ya da ikinci forvet olarak da oynayabiliyorum. Çünkü atak yapmayı seviyorum. Onun haricinde defansa gelip yardım ediyorum. En iyi hissettiğim mevki orta saha ve biraz forvet, atağa dönük orta saha.

Teknik direktör Frank Rıjkaard'ı soracağım. Dünyaca ünlü teknik adamla ilgili görüşlerini merak ediyorum ve buna paralel Manchester Cıty’de de 4-3-3 sistemine de alışıktı. Burada da Frank Rıjkaard yeni bir sistem deniyor. 4-3-3 sistemiyle ilgili neler düşünüyor?
Kariyerini fazla tartışmaya gerek yok. Hem futbolcu olarak hem teknik direktör olarak büyük bir kariyere sahip. Karakter olarak da bildiğim kadarı ile çok karakterli. Futbolcularıyla arkadaş olan devamlı konuşmayı seven biri. O yüzden bu tip şeyler ve Galatasaray’ın ismi beni buraya getirdi. Bunun yanında Frank Rıjkaard’ın burada olması, onun gibi kariyerli bir insanın burada olması, beni buraya sürükleyen etken oldu.

Sistem?
Brezilya Milli Takımı’nda da Manchester City’de de bu taktikle oynadık o yüzden bir sorun yok.

İngiltere’ye değinmişken şunu da söyleyelim. İngiltere’de oyundan keyif alındığı için futbol skora endeksli değildir. Türkiye’de ise çok iyi oynasanız bile istenilen skor elde edilmediği zaman eleştirilirsiniz. Bu konuyla ilgili neler söyleyecek?
İngiltere ile Türkiye’yi karşılaştırdığınızda belirli farklar olabilir ama Türkiye ile Brezilya bu konuda hemen hemen aynı. Ben de bir Brezilyalı olduğum için bu tip eleştirilere alışığım. Zaten birilerinin sizi eleştirmesi futbolun içinde olan bir şey. O yüzden bu tip eleştirilere alışığım. Skora endeksli fanatik taraftarlara ve sizden beklentilerin devamlı yüksek olmasına Brezilyalı olduğum için alışkınım. Buradaki taraftarların futbol mantelitesi ile Brezilya’daki taraftarların aynı.

Bugüne kadar 7 ve 11 numaralı formayı giydi. Galatasaray’da kaç numaralı formayı giymeyi düşünüyor. Türk medyasında kendi ağzından çıktığı söylenen, “9 numaralı formayı giymek istiyorum. Çünkü Hakan Şükür’ü çok beğeniyorum” şeklinde haberler yer aldı. Bu konu hakkında neler söyleyecek?
Hakan Şükür’ü yakından tanıyorum. Takip ettiğim ve çok beğendiğim bir futbolcu. Hakan Şükür’den sonra 9 numaralı formanın kimse tarafından giyilmediğini biliyorum. Kulübümün bana vereceği fırsatla, bu formayla çok başarılı olacağımı düşünüyorum. Hakan Şükür’ün bu formayla neler yaptığını, geçmişinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. O formayı giyip aynı başarılara sahip olmak istiyorum.

Türk futbolu ile bayağı ilgili. Türkiye’de başka beğendiği futbolcu var mı?
Galatasaray dolayısıyla Türk futbolunu devamlı takip ediyorum. Galatasaray’a özellikle son zamanlarda yakından ilgi duymaya başladım. Şu anki kadroda yeni ve genç futbolcuların olduğunu biliyorum. Genel olarak çok yetenekli futbolcular olduğunu da biliyorum. Bu sebeple burada olmaktan ve bu futbolcularla beraber çalışmaktan çok mutluyum. Galatasaray tarihine, Galatasaray’ın bu şanlı tarihine mutlaka layık olacağım. Ayrıca bu yetenekli futbolcular ve taraftarlarla birlikte Galatasaray’ın adını daha yükseklere çıkaracağız...

Ali Sami Yen Stadı’na çıkmayı sabırsızlıkla bekliyor mu?
Galatasaray taraftarını görmek için sabırsızlanıyorum. Bunun haricinde biran önce futbolumu oynamak istiyorum. Tatilden döndüm. Yaklaşık 2 gündür idmanlarıma İngiltere’de devam ediyordum. O yüzden biran önce takıma katılmak, antrenmanlara başlamak ve Ali Sami Yen Stadı’ndaki o atmosferi yaşamak istiyorum

Brezilya Milli Takımı’na seçildi. Ağustos ayında Estonya ile oynanacak maça çağrıldı. Bununla ilgili neler söyleyecek?Brezilya Milli Takımı’na baktığınız zaman Kaka ve Robinho gibi önemli oyuncular var. Robinho özellikle kardeşim gibidir. Kaka ile de çok iyi ilişkilerim var. Bu takımın içinde olmak beni ayrıca gururlandırıyor. Şu andaki amacımız Brezilya Milli Takımı’ndaki genç oyuncularla tecrübeli futbolcuların kaynaşmasını sağlamak. Dünya Kupası’nı kazanmayı amaçlıyoruz. Çok eğlenceli ve neşeli bir grup içinde aile gibiyiz. O yüzden Dünya Kupası’nı Brezilya’ya getirebiliriz.

Son olarak Galatasaray taraftarına ve camiasına neler söylemek ister?
Öncelikle beni havaalanında karşılamak için gelen taraftarlara çok teşekkürler ediyorum. Beni çok onurlandırdılar. En iyi şekilde oynayarak, takım için en güzel sonuçları alarak başarılı olmak ve taraftarlarımıza mutluluklar yaşatmak istiyorum...

#462871 - Sat Aug 01 2009 12:01 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
ua_adana_01 Offline

hayırlı ugurlu olsun.sımdı bundan sonra dikkat edilmesi gerekenler sunlardır.arda da göbek pozisyonunda oynuyor elanoda.medya baslıyacak artık ardanın moralı bozuk yok elanonun canı sıkkın felan filanlara.hatta sımdıden kewellın yedek kalacagı yonde spekulasyonlar.bıırakalım en dogrusuna en ıyısıne hocamız karar versın.kadroyu kurması gereken taraftar veya yönetim değil hocadır.

#462874 - Sat Aug 01 2009 12:31 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: ua_adana_01]
ua_adana_01 Offline

ayrıca artık store magazalarına hucum etmemız lazım.

#462913 - Sat Aug 01 2009 16:32 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: ua_adana_01]
Munky Offline

Yer: Kdz.Ereğli
9 numara yakışmadı da değil hanii cool

#462916 - Sat Aug 01 2009 16:53 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Munky]
mania Offline
Üye
**

cok yakıştı coook :))

#462967 - Sun Aug 02 2009 14:37 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: mania]
nalsa Offline

Yer: ankara
başarılar dilerim.

#463041 - Mon Aug 03 2009 12:16 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: nalsa]
xl_aslan Offline
Üye
**

bu transfer beni çook ama çook mutlu etti.
Bu adamın geldiğine hala inanamıyorum.
İlk işim gidip 2 tane formasını almak olacak.

#463106 - Tue Aug 04 2009 06:24 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: xl_aslan]
london_dogan Offline
Müdavim
*

Yer: Kral İzin Yapınca Ortalık Kral...
boyle buyuk transferler her zaman icin destekle oluyor arkadaslar, ben daha yeni formalar cikmadan haziran ayinda istanbul ziyaretimde store hucumumu yaptim:) lisansli urunlerimize her zaman ilgimizi gosterelim, unutmayin ulkemizin TEK buyuk takimi bizim takimimiz,

elano bu senenin flas transferi ve goreceksiniz hakkini fazlasiyla verecek, sutcude elano imzali bir mac izlemeye hazir olun bu sene;)

#463235 - Wed Aug 05 2009 12:16 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: london_dogan]
Mehmet Cem Offline

Yer: İstanbul, Pendik
2 formada benden:D umarım elano hagiyi özletmez

#463725 - Tue Aug 11 2009 15:06 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Mehmet Cem]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

Yer: BaşkenT
bu yuılın en ıyı transferı
cok sey beklıoruz
Zaferlerin Mekanı.
Her Köşende Bir Anın Var,

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Gözümde Yaş kalbimde Sızı
Zaman Ayrılık Zamanı..

Abimden Miras Bu Sevda . .

#463871 - Thu Aug 13 2009 16:21 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: GüLsah]
sami dayı Offline
Üye

Yer: elmadağ
bahsedildiği gibi çok karakterli ve disiplinli bir adamsa eğer rahat 6 yıl baştacımız olur.

HÜRRİYET ALMA ALDIRMA.SİTESİNE GİRME GİRDİRME.

#464129 - Mon Aug 17 2009 02:44 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: sami dayı]
conqu3ror Offline
Yeni üye

takım oyuncusu her ne kadar lincoln kadar yetenekli olmasa da ondan daha karakterli olduğu kesin

#464137 - Mon Aug 17 2009 11:29 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: conqu3ror]
AslAnibal Offline
Aslanlar, solucan yemez...
Müdavim

Yer: İstanbul
dün gece hangi kanaldı hatırlayamıyorum şimdi... yorumcunun biri coşmuş dos santos ne gol attı falan deyip ikide bir dos santosu övüyor zaten brezilya milli takımının hazırlık maçına da çağrılmış falan diye abartıyı sürdürünce oradaki bir başka yorumcu (ki G.Saraylı değildi de kim olduğunu da hatırlayamıyorum şimdi) dedi ki: G.Saray Elanoyu aldı kaç paraya... fener dos santosla cristianı aldı kaç paraya dedi... üstelik cristianda zaten bir kalite falan yok da dos santos da brezilya milli takımında yedek.. elano hem onlaradan daha ucuza geldi g.saraya hem de milli takımda direk oynuyor... smile

#464138 - Mon Aug 17 2009 11:31 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: AslAnibal]
AslAnibal Offline
Müdavim

İlk Gönderen: AslAnibal
dün gece hangi kanaldı hatırlayamıyorum şimdi... yorumcunun biri coşmuş dos santos ne gol attı falan deyip ikide bir dos santosu övüyor zaten brezilya milli takımının hazırlık maçına da çağrılmış falan diye abartıyı sürdürünce oradaki bir başka yorumcu (ki G.Saraylı değildi de kim olduğunu da hatırlayamıyorum şimdi) dedi ki: G.Saray Elanoyu aldı kaç paraya... fener dos santosla cristianı aldı kaç paraya dedi... üstelik cristianda zaten bir kalite falan yok da dos santos da brezilya milli takımında yedek.. elano hem onlaradan daha ucuza geldi g.saraya hem de milli takımda direk oynuyor... smile

ya hatırladım galiba Güvenç Kurtar'dı Elanoyu öven...

#464291 - Tue Aug 18 2009 19:43 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: AslAnibal]
xanthos Offline
Yeni üye

Yer: antalya
iyi transfer kim ne derse desin kalitesi belli uyum sorunu kondisyon falan derken biraz zaman alabilir ama çok yararı olacak takıma çook.

#464364 - Wed Aug 19 2009 20:15 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: xanthos]
arda_galatasaray Offline
Müdavim
**

Yer: Ankara
Kewell turuncu, Keita da mor formayla özdeşleşiyor, en azından bana göre. Elano'ya da parçalı kaldı artık... smile

#464365 - Wed Aug 19 2009 20:20 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: arda_galatasaray]
sami dayı Offline
Üye

santos + baroni= josiko josiko+maldonado=emre emre+alex=elano :))))))

#464371 - Wed Aug 19 2009 20:40 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: sami dayı]
conqu3ror Offline
Yeni üye

bu gün ilk frikik golünü attı smile
a takımıyla a2 takımı karşılaştı 2-1 a takımın üstünlüğyle sonuçlandı 2 golde elanodan 1 i penaltı 1 i frikik

#464398 - Thu Aug 20 2009 17:58 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: sami dayı]
arda_galatasaray Offline
Müdavim
**

Alıntı:
santos + baroni= josiko josiko+maldonado=emre emre+alex=elano :))))))

Yanılıyorsun renktaş: FB<Elano

#464498 - Fri Aug 21 2009 17:38 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: conqu3ror]
burak93 Offline

Yer: afyon
eethh bende izledim

#464517 - Sat Aug 22 2009 00:31 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: burak93]
dişi aslan Offline
Only LOVE You...<3
Yeni üye

Yer: odam...
Normal olarak muhteşem denilecek bir performans göstermedi. Zaten oyuna çokda erken girdiği söylenemez o ısınana kadar maç bitti. Ama eminim çok güzel maçlar bizi bekliyor. smile

#464571 - Sun Aug 23 2009 01:46 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: dişi aslan]
sami dayı Offline
Üye

izlerken inanılmaz keyif alıyorum takımı.baksanıza bir yıldız çıkıyor.yerine giren ondanda yıldız.vallaha ne kadar teşekkür etsek az yönetime.rüyamda görsem inanmazdım bu adamların bize geleceğini.dua et perez borcumuz var yoksa bırakmazdık sana ronaldoyu:)))

#465283 - Tue Sep 01 2009 04:23 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: sami dayı]
careca Offline
Yeni üye
**

Bir ik tık tık ve fantazi futbolla göz boyayıp idare edecek diye korkuyorum.
Fazla şımartmayalım...Lincoln gibi olmasın.

#465621 - Mon Sep 07 2009 14:05 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: careca]
LevGS Offline
Yeni üye

basın biraz rahat bırakırsa elanoda işini yapar ama görüyorum ki zamanında lincoln üstüne oynayan basın şimdi elano üstüne oynuyor frown

#465628 - Mon Sep 07 2009 15:56 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: LevGS]
_ÖzLeM_ Offline
Yeni üye

Yer: kastamonu
inşallah lincoln gibi olmaz o zman.

#465889 - Sun Sep 13 2009 01:12 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Beşiktaş'a attığımız 3. golde Kewell'a o güzel pası Elano verdi. Yavaş yavaş form tutmaya başladı Elano inşallah daha da iyi olucak.

#466189 - Sat Sep 19 2009 17:43 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: burak93]
mithrandir1995 Offline

elano lincolnden daha iyi be kardeşim daha neyi tartışıyorsunuz adam brezilyanın vazgeçilmezi licoln kimmiş peeeh ...

#466196 - Sun Sep 20 2009 06:17 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: burak93]
ekotim Offline

Beyler ilk haftalar pek ısınamamıstım ama özellile su son haftada gercekten süper performans sergiliyo.Bende gittim 2 forma aldım Hep destek tam destek

#466227 - Mon Sep 21 2009 19:01 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: ekotim]
_ÖzLeM_ Offline
Yeni üye

BİZ DESTEĞİMİZİ VERELİM GERİSİ ONLARA KALMIŞ.ELANOYA GLNCE DE İNŞALLAH ŞIMARIP LİNCOLN GİBİ OLMAZ.

#466230 - Mon Sep 21 2009 19:51 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: _ÖzLeM_]
E05 Offline
Üye

Yer: DK
İlk Gönderen: _ÖzLeM_
BİZ DESTEĞİMİZİ VERELİM GERİSİ ONLARA KALMIŞ.ELANOYA GLNCE DE İNŞALLAH ŞIMARIP LİNCOLN GİBİ OLMAZ.

Elano biraz simarsa bile lincoln kadar olamaz ..
Takimdaki kimsenin, lincoln kadar simarik ve karaktersiz olabilecegini sanmiyorum.

#466304 - Tue Sep 22 2009 18:51 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: E05]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Yer: İzmir
Elano ile Lincoln'ün oyun tarzları çok farklı bir kere,Elano Lincoln'ün aksine topla katetmeyi sevmez,aksine topu bir an önce boştaki adama kazandırmayı sever,şov kesinlikle yapmaz,fantastik hareketleri denemez amacı oyun içinde göze batmaktan öte faydalı hareketler yapmaktır.

#466319 - Wed Sep 23 2009 05:34 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
_aahmett_1453 Offline

Elano oyun stili olarak Xavi, Gerard ayarında bir oyun kurucu. Hagi, Alex, Lincoln gibi bir oyuncu değil. Yani Elano maç boyu devamlı topu ayağında tutan bir oyuncu değil. Maçın kaderini attığı bir pasla veya şut yada çalımla değiştirebilecek bir oyuncu

Tarafından düzenlendi _aahmett_1453 (Wed Sep 23 2009 05:34 AM)

#466561 - Tue Sep 29 2009 03:09 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Elano göster artık kendini.

#466768 - Sun Oct 04 2009 18:33 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
chelik Offline
Müdavim
*

Brezilyalı'ya tövbe ettirecekler takımı. Bu ne rezalet, adamın maç boyu bir tek pası yerini bulmaz mı arkadaş? Dünyanın parasına ve binbir yaygarayla gelen adam bir tek olumlu hareket yapmadan maç tamamlıyor kaç maçtır.

#466784 - Sun Oct 04 2009 19:14 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Elano anca ikinci yarıda kendini gösterir bence

#466805 - Sun Oct 04 2009 22:11 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: chelik]
dişi aslan Offline
Only LOVE You...<3
Yeni üye

Yer: odam...
İlk Gönderen: chelik
Brezilyalı'ya tövbe ettirecekler takımı. Bu ne rezalet, adamın maç boyu bir tek pası yerini bulmaz mı arkadaş? Dünyanın parasına ve binbir yaygarayla gelen adam bir tek olumlu hareket yapmadan maç tamamlıyor kaç maçtır.

Sonra yedek kalıncada tepki koyuyor ..

#466865 - Tue Oct 06 2009 01:49 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: dişi aslan]
KingLion Offline
Müdavim

Yer: Danimarka
İlk Gönderen: dişi aslan

Sonra yedek kalıncada tepki koyuyor ..

Brezilya´li futbolcular cocuk gibidir.. Futbol onlarin oyuncaklari.. O oyuncaklar ile onlardan iyi oynayabilen yoktur.. Ama canlari isterse.. Oyuncaklari ellerinden alininca da (yedek kalininca) kizip küserler, aglarlar.. Canlari oynamak istemeyince baskalarinin aglamasina, sizlanmasina sebebiyet verse dahi bencilce oyuna katilmamayi kendilerinde dogal bir hak olarak görebilirler, dogru ya, cocuksun, istedigin zaman oynarsin istemedigin zaman da baska sekil takilirsin, dert mi sana.. (sezon acilislarina gecikmeler gibi)..

Taffarel´den beri adam gibi bir Brezilya´li gelmedi su takima.. Brezilya´li futbolcular Avrupa genelinde disiplinsizlikleri, bencillikleri ve istikrarsizliklari ile meshurdurlar.. Istisnalar kaideyi bozmaz, ama durum böyledir..

Elano cok kaliteli bir futbolcu ama nihayetinde Brezilya´li.. Bekleyip görecegiz.

Tarafından düzenlendi KingLion (Tue Oct 06 2009 01:55 AM)
Değişiklik nedeni: Daha düzgün olsun diye, yoksa kötü bir niyetim yok valla.

#466939 - Fri Oct 09 2009 17:18 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: KingLion]
Rebell76 Offline
Yeni üye

Yer: KÖLN
Ya adama biraz zaman taniyalim yaaaaa.....
Keita gibi hemen takima uyum saglayacagini beklemek yanlis....

Keita takimdan Baros ve Nondayi taniyordu ya Elano hic kimseyi...

Bende sahsen Elano´dan daha fazla sey bekliyordum ve hala bekliyorum ama onunda sadece bir Insan oldugunu ve zamana ihtiyacinin oldugunu unutmamak gerekiyor....
Cok yetenekli ldugu bellide ama baksaniza tam takima alisacak diyoruz milli ara geliyor.....

Ben ondan cok umutluyum ve inaniyorumki patlamayi gerceklestirecektir, hemde nasil bir patlama......

Sadece sabir sabir sabir....

Bazi Gazetelerde Lincoln karsilastirilmasini gördüm, ama unutmayaliki eger Lincoln biraz daha disiplinli olsaydi hala takimda olacakti ve Elano diye birisi bu formayi tasimayacakti....

Hadi Elano göster kendini!!!!!!!!!

#466940 - Fri Oct 09 2009 17:43 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Rebell76]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

katılıyorum
Zaferlerin Mekanı.

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Zaman Ayrılık Zamanı..

#466960 - Fri Oct 09 2009 22:08 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: chelik]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Abartmayalım her brezilyalı öyle değil ilk günden de adamı kışkırtıp kaçırmayalım zamanla sistem oturur Rijkaard elinden geleni yapacaktır
Ve mutluluğun gümüşten şarkısını bulacaksın
Rüzgarda yürümeye devam et,yağmurda yürümeye devam et...

#466971 - Sat Oct 10 2009 16:55 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
ONUR1905 Offline
GALATASARAY
Müdavim

Yer: KAYSERİ
iyi futbolcu ama uyum sorunu yaşıyor en kısa zaman da sorunu atlatır

#467641 - Sun Oct 25 2009 22:48 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: ONUR1905]
chelik Offline
Müdavim
*

Bunu yazdığım için çok üzgünüm ama gerçek gün gibi ortada. Bize uymuyor ve takımın dengesini bozuyor. "Keşke gelmeseydi"

#467742 - Mon Oct 26 2009 11:18 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: chelik]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

ayni düsüncedeyim... keske gelmeseydi...
yani onu oynatacaksa 1 kisi eksik cikalim daha iyi oynariz, umutluydum ilk macindan sonra falan uzaklardan sutuyla tehlikeler yaratiriz diye düsünüyordum ama o oynadimi rakip alana cikakta cok zorlaniyoruz

#467754 - Mon Oct 26 2009 12:41 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
BBB Offline
Üye
**

Gerçek Elano'yu ikinci yarı izleriz bence.

#467784 - Mon Oct 26 2009 15:53 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

bence gercek elanoyu ikinci yarida bile izleyemicez... baska takima giderse o baska...adaptasyon filan hikaye artik, adaptasyon türkiyede bi gelenek olmaya basladi bence! adam 1yil oynuyor ve daha hala adaptasyondan konusuyor (elanoya yönelik demiyorum bunu)

ben normalde cok sabirliyim takim olsun t.d. olsun baskan olsun böyle konularda sabirliyim aslinda ama elanoda gercekten böyle bi düsüncem var, gs ye uymuyor

Tarafından düzenlendi IsvicreliAslan91 (Mon Oct 26 2009 15:54 PM)

#467786 - Mon Oct 26 2009 16:20 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
88A88 Offline
Bodom Beach Terror
Üye
*

Yahu iki dakika sabredin bir öğrenemediniz şu işi...

Geçen sene Emre Belozoğlu Fener forması ile neler yaptı? 0 oynamadı mı? Bu sene daha verimli değil mi? Bir adamı daha alışık olmadığı bir coğrafyada, yeni bir futbol kültüründe ilk 13-14 maçında iyi oynamadı diye eleştirmek nasıl bir anlayıştır?

Adamı çıkıp eleştirmeyin ilk maçlarıdan. Zor kısmı atlattık. Bundan sonra daha hafif rakiplerle oynayacağız ve Elano o zaman daha istikrarlı olacak. İkinci yarıya başladığımızda ise takımın vazgeçilmezi olacak...

#467789 - Mon Oct 26 2009 16:56 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: 88A88]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

İlk Gönderen: 88A88
Yahu iki dakika sabredin bir öğrenemediniz şu işi...

Geçen sene Emre Belozoğlu Fener forması ile neler yaptı? 0 oynamadı mı? Bu sene daha verimli değil mi? Bir adamı daha alışık olmadığı bir coğrafyada, yeni bir futbol kültüründe ilk 13-14 maçında iyi oynamadı diye eleştirmek nasıl bir anlayıştır?

Adamı çıkıp eleştirmeyin ilk maçlarıdan. Zor kısmı atlattık. Bundan sonra daha hafif rakiplerle oynayacağız ve Elano o zaman daha istikrarlı olacak. İkinci yarıya başladığımızda ise takımın vazgeçilmezi olacak...

yine tekrarliyorum... aslinda ben cok sabirli bir insanim... ben adami elstiri veya karalamak amaciyla degil ben sadece düsündügümü dile getiriyorum arkadasim... ama bi futbolcu bukadarmi topla az bulustugu halde top kaybi yapar? simdiye kadar 2 hareketini beyendim ilk uzaktan cektigi sut gol oldu, ve bir baska macta orta alandan ara pas verdi sonucu da gol olmustu ama bundan gerisi eksi ve eksi. 1 artisi varsa en az 7-8 eksisi var,
gelecek macta oynarsa gözüm sadece onda olcak, ozaman daha detailli yazarim görüslerimi smile

#467824 - Mon Oct 26 2009 21:41 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
suskun Offline
Müdavim

bir arkadaş maçtan sonra yazmış dün brezilyalı oyuncu almayalım hep kazık yiyoruz diye o sinirli halimde baya güldürdü beni laugh laugh

bende çok kızdım elanoya dün ama yapmayın arkadaşlar sabırlı olun lütfen dün hangi oyuncumuz iyiydi ki. elano günden güne daha verimli olacak diye düşünüyorum.
koskoca brezilya milli takımında boş bir futbolcuyu tutmazlar..
sabır lütfen. sezona başlarken tek dileğimiz SABIRdı..

#467846 - Tue Oct 27 2009 10:02 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: suskun]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

Elano'nun umrunda mı?

Galatasarayımız'da derbi hüsranı kadar, Elano'nun maç sonrasındaki davranışları tartışılıyor.

Maçın bitiminde, sarı-kırmızılılar yenilgi nedeniyle büyük üzüntü yaşarken, Elano mağlubiyeti adeta umursamadı. İşte o şaşırtan olay...

Yer Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapalı otoparkı. Maç bitmiş ve konuk ekibin otobüsü Florya'ya doğru yol almış. Zafer sarhoşu Fenerbahçeli futbolcular ise özel araçlarına binerek bir bir stattan ayrılıyorlar. Önce Carlos, ardından Deniz, Semih ve Emre... Hepsinin yüzü gülüyor. Ancak bir kişi var ki, onların sevincine ortak oluyor, kendi arkadaşını ise yalnız bırakıyor. O da Elano Blumer. Brezilyalı doping testi için Arda Turan ile statta bekliyor. Kontrolden de erken çıkıyor ve soluğu Vederson'un yanında alıyor. Koyu sohbete Kazım'ın 10 kişilik akraba grubu da katılıyor, fotoğraflar çekiliyor.

Bu sırada ağlayacak gibi duran Arda testten çıkmış ve Elano'nun sohbetinin bitmesini bekliyor. Elano ise kahkalar içinde muhabbetini sürdürüyor. Sonra Lugano katılıyor gruba ve Elano, Uruguaylı'nın çocuğuyla ilgileniyor. Arda ise hayretler içinde ama sessizce bekliyor. Sonra sohbet bitiyor ve Arda ile Elano kulübün tahsis ettiği siyah ciple Florya'ya doğru yol alıyorlar.
Kaynak: Milliyet

bizde yedikk
Zaferlerin Mekanı.

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Zaman Ayrılık Zamanı..

#467856 - Tue Oct 27 2009 12:22 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: GüLsah]
E05 Offline
Üye

Ben bu habere inanmiyorum, yada inanmak istemiyorum daha dogrusu .. !

#467857 - Tue Oct 27 2009 12:32 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: E05]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

bnde inanmıyorumm
Zaferlerin Mekanı.

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Zaman Ayrılık Zamanı..

#467858 - Tue Oct 27 2009 12:32 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: E05]
shiroi_ch Offline
Üye

Öncelikle mantık yürütelim. Son cümleye dikkat.
"Arda ile Elano kulübün tahsis ettiği siyah ciple Florya'ya doğru yol alıyorlar."
İşlem uzun süreceği için takım otobüsü gitmiş demek bu. O yüzden özel araçla dönecekler. Aynı süreç zarfında fenerbahçe'nin takım otobüsü de gitmiş olmaz mı? Ama o da ne? Fenerbahçeli futbolcular maça kendi özel araçları ile mi geldiler ya???

Komik... Madem böyle bir olaya tanık oldun, neden fotoğraf çekmezsin???

#467859 - Tue Oct 27 2009 12:40 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: shiroi_ch]
E05 Offline
Üye

tuturmuslar bi , Elano Lincoln gibi oldu mantigini, simdi de boyle yalan dolan haberler cikariyorlar .. fener medyasi iste daha neolsun ..

#467860 - Tue Oct 27 2009 12:40 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: shiroi_ch]
brkisilak Offline
Üye
**

beyler böyle haberler niye webaslanda gösteriliyor anlamıyorum ya...Yalan haber olduğunu moderatörlerimiz anlamıyor mu bizim?Oyuncumuzu karalayıcı haber yayınlıcak kadar düştü mü bu site ya...

#467861 - Tue Oct 27 2009 12:44 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: brkisilak]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

Hadi Elano ya guvenmıoruz dıyelım (kı kendı adıma güvenıyorum bu haberede ınanmıyorum)

arda mı beklıcek onu? gs ın alt yapısından gelen en önemlı oyuncusu...
Zaferlerin Mekanı.

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Zaman Ayrılık Zamanı..

#467896 - Tue Oct 27 2009 22:04 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: shiroi_ch]
_ÖzLeM_ Offline
Yeni üye

İlk Gönderen: shiroi_ch
Öncelikle mantık yürütelim. Son cümleye dikkat.
"Arda ile Elano kulübün tahsis ettiği siyah ciple Florya'ya doğru yol alıyorlar."
İşlem uzun süreceği için takım otobüsü gitmiş demek bu. O yüzden özel araçla dönecekler. Aynı süreç zarfında fenerbahçe'nin takım otobüsü de gitmiş olmaz mı? Ama o da ne? Fenerbahçeli futbolcular maça kendi özel araçları ile mi geldiler ya???

Komik... Madem böyle bir olaya tanık oldun, neden fotoğraf çekmezsin???

akıllıca bi soru ve doğru bir mantık.renkdaş tebrik ediorm bu yzden seni.hberin yalan olduğu apaçık ortada işte.inanmayalım arkadaşlar böyle yalanlara.bu kdr mı düştük biz? bnce tamamen saçma!

#467932 - Wed Oct 28 2009 12:40 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: GüLsah]
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: GüLsah

Kaynak: Milliyet
Bunu gören yalan haber olduğunu anlıyor zaten

#467960 - Wed Oct 28 2009 16:43 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Elano'dan bir Lincoln olmasını beklememeliyiz. Elano tam bir takım oyuncusudur İngilizlerin dediği gibi box to box oyuncudur(Gerard, Lampard mesela) Topla dikine oynayan orta sahada oyun kuran pas alışverişini sağlayan defansa yardıma gelen bir oyuncudur bunların yanında uzaktan etkili şutlar çeken biridir. Elano ondan dolayı Brezilya milli takımında oynuyor ve İngiltere Premier Liginde 2 sene oynadı. Fizik ve kondisyonu yerine oturunca süper işler yapıcaktır bence bekleyip görelim diyeceğim.

#468017 - Wed Oct 28 2009 20:23 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
suskun Offline
Müdavim

hani nerdeymiş fotoğraflar??
taraftarı tahrik etmeye çalışıyorlar. biz gelimiyoruz böyle numaralara..

#468049 - Wed Oct 28 2009 23:29 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Yaptığını beğendinmi Elano şimdi hem Sivas hemde Diyarbakır maçında oynamıycaksın şu sıkıntılı dönemde yaptığın işmiydi.

#468084 - Thu Oct 29 2009 10:07 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: ultrAslan_1991
Yaptığını beğendinmi Elano şimdi hem Sivas hemde Diyarbakır maçında oynamıycaksın şu sıkıntılı dönemde yaptığın işmiydi.
Oynmamasının daha iyi olacak zaten şimdiye kadar vasatı aşamadı

#468111 - Thu Oct 29 2009 16:46 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

yani böyle macta bile ben güzel bi hareket görmedim güzel pas görmedim artik ne diyeyimki ben...

#468117 - Thu Oct 29 2009 19:14 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
los_galactiGS_ Offline

Yer: antalya
gonderelim gitsin ya ne geregi var dimi ? bu adam bize yaramaz.ne isi var ikinci ligte bile op oynayamaz dimi ? yillardir oynuyorda galatasarayda bu sene cok kotu dimi performansi ?bize takim oyununda oynayacak faydali olacak adam lazm degildi zaten.yonetimimiz acemilik yapti bu adami almakla ?koy oraya ibrahim tatlisesi okan bayulgeni veya beyazi show yapsinlar ?

#468118 - Thu Oct 29 2009 19:21 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: los_galactiGS_]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

aynen los_galactiGS_ seni destekliyorum laugh

ama arkadaslar... ya 3 mactir ilk 11de... hangi macta is yapti?

#468119 - Thu Oct 29 2009 19:38 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: IsvicreliAslan91
aynen los_galactiGS_ seni destekliyorum laugh

ama arkadaslar... ya 3 mactir ilk 11de... hangi macta is yapti?
Buca maçında baya zarar verici bir iş yaptı bir kere takımın el freni oldu

#468120 - Thu Oct 29 2009 19:41 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: los_galactiGS_]
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: los_galactiGS_
gonderelim gitsin ya ne geregi var dimi ? bu adam bize yaramaz.ne isi var ikinci ligte bile op oynayamaz dimi ? yillardir oynuyorda galatasarayda bu sene cok kotu dimi performansi ?bize takim oyununda oynayacak faydali olacak adam lazm degildi zaten.yonetimimiz acemilik yapti bu adami almakla ?koy oraya ibrahim tatlisesi okan bayulgeni veya beyazi show yapsinlar ?
Bir tane iyi oynadığı maç söyle bakalım bak futbolculuğuna laf etmiyoruz vasat oyununu beğenmiyoruz

#468122 - Thu Oct 29 2009 19:52 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
Ali_Cetiner Offline
__
Müdavim

Yer: T.C
Sabır , çoğu şeyin anahtarıdır .
Sanırım bu forumda herkes öncedende Elano yu tanıyordu .
Neler yaptığını hepimiz biliyoruz .
Bu bağlamda lütfen biraz sabırlı olun derim ben ...

#468123 - Thu Oct 29 2009 20:01 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Sabrın sonu selamet Linderoth'a o kadar sabrettik Elano'ya da sabretmeliyiz.

Tarafından düzenlendi ultrAslan_1991 (Thu Oct 29 2009 20:01 PM)

#468129 - Thu Oct 29 2009 20:37 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Ali_Cetiner]
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: Ali_Cetiner
Sabır , çoğu şeyin anahtarıdır .
Sanırım bu forumda herkes öncedende Elano yu tanıyordu .
Neler yaptığını hepimiz biliyoruz .
Bu bağlamda lütfen biraz sabırlı olun derim ben ...
Gönderilsin demiyorum ama kafası karışık galiba bundan dolayı kendini tam olarak veremiyor. Kırmızı kart cezasında dinlenip toparlanır umarım

#468136 - Thu Oct 29 2009 21:53 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

linderoth oynamadi sakaltigindan dolayi oynayamadi da skatligi gecsin diye sen dedin 1 ben diyim 2 sene sabr ettik elanoya oynarken takimi firenlerkende mi 1 veya 2 sene sabretcez?

bakin bazi futbolcular bazi takimlarda oynayamaz takima uymaz benim görüsüm ise gsye ayak uyduramiyor... ya 1 hareket dahi olsun görmedim ya... sadece uzaktan ilk macta attigi bi gol baska bisey görmed calim, araya pas, top calma, alan tutma hücuma katkisini bile görmedim

yine diyorum
arda bakin yine bol alanda oynadi bucaspora karsi (tek forvet) 1gol 1assist yapti ama arda elano geldikten sonra sol acikta boguldu arkadaslar arda artik daha özgür oynamasi gerek ben ardayi elanoya o kadar para verdik diye illaha orta sahanin ortasinda oynatcak degilim kesebiliyorsa sol kanatta kewelli kessin ama hic zannetmiyorum...

f5de mehmet topuz sorun oldu, nerde oynatcaklarini bilmiyorlar bizimde elano öyle oldu bence... karsilastirma gibi olmasin ama bana öyle gibi geliyor...

#468180 - Fri Oct 30 2009 12:48 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
uA-Voltage Offline

Arkadaslar 4-5 mac kotu oynadi diye gonderelim demeyin! buraya yaziyorum adim gibi eminim bu adam degiscek! Klupteki vazgecilmez oyunculrdan biri olicak! Asil gidecek oyuncu varsa Nonda belescisi gitmelidir adam heralde maca icipte cikiyor:S

ya bi dusunun hic misafirlige gidip yatinizmi ? O yabanci evde gece nasil uyabildiniz ? elanoda aynen oyle bi evine alissin bi takima alissin parliyacak!

Tarafından düzenlendi uA-Voltage (Fri Oct 30 2009 12:50 PM)

#468192 - Fri Oct 30 2009 16:51 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
BBB Offline
Üye
**

linderoth oynamadi sakaltigindan dolayi oynayamadi da skatligi gecsin diye sen dedin 1 ben diyim 2 sene sabr ettik elanoya oynarken takimi firenlerkende mi 1 veya 2 sene sabretcez?

bakin bazi futbolcular bazi takimlarda oynayamaz takima uymaz benim görüsüm ise gsye ayak uyduramiyor... ya 1 hareket dahi olsun görmedim ya... sadece uzaktan ilk macta attigi bi gol baska bisey görmed calim, araya pas, top calma, alan tutma hücuma katkisini bile görmedim

yine diyorum
arda bakin yine bol alanda oynadi bucaspora karsi (tek forvet) 1gol 1assist yapti ama arda elano geldikten sonra sol acikta boguldu arkadaslar arda artik daha özgür oynamasi gerek ben ardayi elanoya o kadar para verdik diye illaha orta sahanin ortasinda oynatcak degilim kesebiliyorsa sol kanatta kewelli kessin ama hic zannetmiyorum...

f5de mehmet topuz sorun oldu, nerde oynatcaklarini bilmiyorlar bizimde elano öyle oldu bence... karsilastirma gibi olmasin ama bana öyle gibi geliyor...

Linderoth'a gösterdiğimiz sabrın yüzsde 10nunu göstericez Elano'ya en fazla...

#468201 - Fri Oct 30 2009 20:17 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
al_bundy Offline
Müdavim

Yer: ADANA
SABIR... SABIR... SABIR...

your nightmare is back again

#468210 - Fri Oct 30 2009 21:50 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: al_bundy]
suskun Offline
Müdavim

tabi ya adamın rüzgar gibi esmesi gerekiyordu, 3 maç ilk 11de başladı hiç bişey yapamadı hemen kovalım...

#468217 - Fri Oct 30 2009 22:24 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: suskun]
E05 Offline
Üye

Renkdaslar kusura bakmayin ama, basimiza ne geldiyse su sebretmekten geldi .. ona sabret buna sabret .. ama bunlarinda bir yerde varlik gostermeleri lazim ..
ama INSALLAH sizin dediginiz gibi, elano zamanla alisir ve cok guzel oynar ..

#468525 - Fri Nov 06 2009 16:47 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: E05]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Dünkü Dinamo Bükreş maçıyla ilgili Fanatik gazetesinde çıkan bir haberden alıntıdır:::

""Galatasaray'a transferi olay olmuş, taraftarlar havalimanında krallar gibi karşılamıştı Elano'yu. Ancak son haftalardaki kötü performansı nedeniyle önce taraftarın sonra Rijkaard'ın gözünden düştü. Dün akşamki Dinamo Bükreş maçına da kulübede başladı. Soğuk hava nedeniyle futbolcular üzerine battaniye almış, ancak Elano olayı biraz daha abartmıştı. Kulübede uyuklayan Sambacı'nın halini görenler gülmekten kendini alamadı. Bir ara arkadaşlarının ikazıyla uyanan Elano 78'de Mustafa Sarp'ın yerine oyuna girip, kısa süre görev yapmaya çalıştı."""
Bu da fotoğraf:

Bu adam gerçekten uyumadı heralde saçmaladılar iyice eğer öyle olsa rijkaard izin verirmiydi gözünü kapatmıştır uyumuş demişlerdir SİZCE?

#468528 - Fri Nov 06 2009 17:21 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
shiroi_ch Offline
Üye

foto gözükmüyor ben de ???

#468530 - Fri Nov 06 2009 18:34 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: shiroi_ch]
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: shiroi_ch
foto gözükmüyor ben de ???
Bende de gözükmüyor

#468533 - Fri Nov 06 2009 21:07 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

http://fanatik.ekolay.net/Elano-isi-abartti_3_Detail_32_151983.htm
renktaşlar gözkmüyor olabilir bu da haberin sayfası orada resmi görebilirsiniz...

#468534 - Fri Nov 06 2009 21:45 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: UA_gerrard_FCB
http://fanatik.ekolay.net/Elano-isi-abartti_3_Detail_32_151983.htm
renktaşlar gözkmüyor olabilir bu da haberin sayfası orada resmi görebilirsiniz...
Yorumsuz...

#468542 - Fri Nov 06 2009 23:49 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

İkinci yarıda Elano taş gibi topunu oynayınca bu haberlere ve bu yorumlara bakıp bol bol gülücem.

#468561 - Sat Nov 07 2009 19:52 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
al_bundy Offline
Müdavim

İkinci yarıda Elano taş gibi topunu oynayınca bu haberlere ve bu yorumlara bakıp bol bol gülücem.

aynen renkdas.. yanilmiyorsam bu adam hazirlik kampina ya katilmadi, yada kisa bi sure katildi... daha hala uyum surecini atlatamadi... ara donemdeki kampla birlikte uyum surecini atlatacaktir... sonucta ciddi bi sekilde kalitesi belli bi adam..

#468573 - Sat Nov 07 2009 23:02 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: al_bundy]
suskun Offline
Müdavim

ne var yani içi geçmiştir adamın laugh kazanacağımızdan emin bir şekilde güvenmiş arkadaşlarına uyumuş laugh

işin şakası ya abarttılar iyice ya gördüğü rüyayı da yazsalardı da tam olsaydı. y

#468580 - Sun Nov 08 2009 12:27 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: suskun]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

İlk Gönderen: asi_kiz1905
ne var yani içi geçmiştir adamın laugh kazanacağımızdan emin bir şekilde güvenmiş arkadaşlarına uyumuş laugh

işin şakası ya abarttılar iyice ya gördüğü rüyayı da yazsalardı da tam olsaydı. y

smile smile grin

#468581 - Sun Nov 08 2009 12:29 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: suskun]
UMUT 88 Offline
Üye
**

Bugün youtube dan videosuna baktım.Attığı frikikler, paslar, çalımlar müthiş.Hadi formsuz tamam da frikikten gol atmanın formla bir ilgisi yok bence.Sadece frikikten gol atsa zaten bize yeter de artar bile.En büyük eksiğimiz duran toplar.Bunuda en iyi yapacak olan elano ama vurduğu her top dağlara taşlara ya da kalecinin kucağına.Bu işi hiç anlamadım.

#468582 - Sun Nov 08 2009 12:31 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: UMUT 88]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Brezilya maçlarında her duran topu Elano kullanıyor zaten ve golde buluyor

#468643 - Mon Nov 09 2009 10:27 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: UMUT 88]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

İlk Gönderen: UMUT 88
Bugün youtube dan videosuna baktım.Attığı frikikler, paslar, çalımlar müthiş.Hadi formsuz tamam da frikikten gol atmanın formla bir ilgisi yok bence.Sadece frikikten gol atsa zaten bize yeter de artar bile.En büyük eksiğimiz duran toplar.Bunuda en iyi yapacak olan elano ama vurduğu her top dağlara taşlara ya da kalecinin kucağına.Bu işi hiç anlamadım.
form degilde uyum la alakasi yok katiliyorum bende onu diyorum saten... paslari al gülüm ver gülüm tarzinda bir calim dahi görmedim, kewell ilk maca girdiginde ilk 2-3 dk. da 2 calim atmisti 70dakikalarda girmisti unutmadiysam...
arda bu sene frikik olayini baya cözdü bence... daha dogrusu, arda bu sene duran toplari cözdü bence

#468655 - Mon Nov 09 2009 18:18 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

İlk Gönderen: UMUT 88
form degilde uyum la alakasi yok katiliyorum bende onu diyorum saten... paslari al gülüm ver gülüm tarzinda bir calim dahi görmedim, kewell ilk maca girdiginde ilk 2-3 dk. da 2 calim atmisti 70dakikalarda girmisti unutmadiysam...
arda bu sene frikik olayini baya cözdü bence... daha dogrusu, arda bu sene duran toplari cözdü bence

Aynen öyle kewellın yaptığı pasların hiçbirini yapamadı şu ana kadar Elano hatta Kewellın ilk maçı Kayseri ile Türkiye kupasındaki final maçıydı ve girdikten sonra da gol atmıştı diye hatırlıyorum Elano evt duran topları iyi kullana bir oyuncu umarım alışır da ülkemize ve yeni(artık pek de yeni sayılmaz ama) takımına ne yapalım bekleyeceğiz başka çaremiz yok her şey hemen belli olmuyor zaman zaman((artık nereye kadarsa.))

#468690 - Tue Nov 10 2009 19:04 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ
İpler kopuyor

Yıldız oyuncunun, menajeri Massih'e "Ayrılmak istiyorum" dediği öğrenildi.

Galatasaray'da Elano depremi yaşanıyor. Büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk 11'e bile giremeyen Brezilyalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Morali bozuk olan Elano'nun, menajeri Jose Massih ile görüştüğü ve "Galatasaray'a kulübede oturmak için gelmedim. Bu durum böyle devam edecekse kesinlikle ayrılmak
istiyorum" dediği öğrenildi.

İpler kopuyor

Galatasaray'da Elano depremi yaşanıyor. Büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk 11'e bile giremeyen Brezilyalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Morali bozuk olan Elano'nun, menajeri Jose Massih ile görüştüğü ve "Galatasaray'a kulübede oturmak için gelmedim. Bu durum böyle devam edecekse kesinlikle ayrılmak

Takımda çatlak sesler
Banko oynamak için Galatasaray'a gelen ve bu sayede Brezilya Milli Takımı'nda da forma giymeyi hedefleyen Elano'nun, konuyu teknik direktör Rijkaard'a da açtığı belirtildi. Hollandalı hocanın, "Hak edersen oynarsın" cevabıyla sambacının moralinin daha da bozulduğu öğrenildi. Ayrıca yıllık 2 milyon 250 bin euro garanti para alan Elano'ya takım içinde de çatlak seslerin yükselmeye başladığı iddia edildi.
Ve karanlıktan sakın korkma
Çünkü sonunda altın rengi bir gökyüzü

#468694 - Tue Nov 10 2009 21:01 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
E05 Offline
Üye

G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ
İpler kopuyor

İpler kopuyor

Takımda çatlak sesler
Banko oynamak için Galatasaray'a gelen ve bu sayede Brezilya Milli Takımı'nda da forma giymeyi hedefleyen Elano'nun, konuyu teknik direktör Rijkaard'a da açtığı belirtildi. Hollandalı hocanın, "Hak edersen oynarsın" cevabıyla sambacının moralinin daha da bozulduğu öğrenildi. Ayrıca yıllık 2 milyon 250 bin euro garanti para alan Elano'ya takım içinde de çatlak seslerin yükselmeye başladığı iddia edildi.

oo ayip ettin renkdas onlar herseyi bilirler .. kimbilir daha neler cikacak ..

bu arada merak ettim, bu sacmaligi yayinlayan gazete hangisi, fotogaz ?

#468695 - Tue Nov 10 2009 21:30 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Yalan haber Elano hiçbir yere gitmez biz bu haberleri çok gördük...

#468726 - Wed Nov 11 2009 17:08 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: E05]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

İlk Gönderen: E05
G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ
İpler kopuyor

İpler kopuyor

Takımda çatlak sesler

oo ayip ettin renkdas onlar herseyi bilirler .. kimbilir daha neler cikacak ..

bu arada merak ettim, bu sacmaligi yayinlayan gazete hangisi, fotogaz ?

Kaynak:Fotomaç

#468728 - Wed Nov 11 2009 18:35 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Herkes yatıyor, o idmanda!
Brezilya Milli Takımı'nda banko oynayan, Galatasaray'da ise eleştiri oklarının hedefi olan Brezilyalı yıldız, takım izinli olmasına rağmen dün Florya'da tek başına antrenman yaptı.

Manchester City'den 7 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Elano, henüz Galatasaray'da bekleneni veremediği için bir süredir eleştirilerin odak noktasındaydı. Brezilya Milli Takımı'nda banko oynamasına rağmen Sarı-Kırmızılı ekipte yedek kulübesinden kurtulamayan Sambacı'nın, gün geçtikçe daha da hırslandığı öğrenildi. Geçen hafta her idmanın ardından 30'ar dakika ekstra çalışmalar yapan Elano, dün de takım izinli olmasına rağmen Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yolunu tuttu. Sahada tek başına idman yapan yıldız futbolcunun daha sonra da teknik heyetle bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi. Elano'nun Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşünceyi aklına dahi getirmediğini söylediği ve tek düşüncesinin bir an önce takıma uyum sağlayarak kendisini yeniden kanıtlamak olduğu vurgulandı.

Sahada cevap verdi

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın tavsiyesiyle Galatasaray'ın kontrat teklifini kabul eden Elano, 2010 Dünya Kupası'nda ülkesinin formasını ne pahasına olursa olsun giymek istiyor. Sambacı bu yüzden sürekli oynayabileceği bir takım seçmek istemişti. Ancak Sarı-Kırmızılı takımda işler kendi açısından yolunda gitmediği için huzursuz olduğu ve Cim Bom'dan ayrılmayı düşünüdüğü iddia edilmişti. Elano böylece bir anlamda iddialara sahada yanıt vermiş oldu.
---------------------------------------------

İşte GALATASARAYımıza yakışan Elano aslında Rijkaard Elanoyu bir süre yedek bırakmakla çok iyi yapmış oldu ilk 11in o kadar kolay kazanılamayacağını ve çaba gösterilmesi gerektiğini öğretip ona hırs verdi inşallah daha çok çalışırsın da çabalarının karşılığını hem sen hem de takımımız alır....
Ayrıca dün yapılan asılsız habere de çok güzel cevap olmuş...

#468753 - Thu Nov 12 2009 08:47 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
AslAnibal Offline
Müdavim

lincolne bu kadar sabretmişsek elanoya da sabretmeliyiz... bene beklediğimize değecek...

#468788 - Sat Nov 14 2009 04:11 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: AslAnibal]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

ya yine tartisma ateslencek elano lincoln karsilastirmasi, karakter bilmem ney filan ama... lincoln bi hareket asist, gol güzel paslari filan vardi ne kadar kendine dikkat etmesede adam futbolu istediginde güzel oynuyordu ama elanoda hic bisey görmedim sadece o ilk golü iste bu...

#468802 - Sat Nov 14 2009 20:17 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
Scarface Offline
Müdavim
**

bu akşam ingiltereye karşı takımın ilk gölüde güzel bir pas vermiş

#468804 - Sun Nov 15 2009 00:26 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
BBB Offline
Üye
**

ya yine tartisma ateslencek elano lincoln karsilastirmasi, karakter bilmem ney filan ama... lincoln bi hareket asist, gol güzel paslari filan vardi ne kadar kendine dikkat etmesede adam futbolu istediginde güzel oynuyordu ama elanoda hic bisey görmedim sadece o ilk golü iste bu...

Renktaş Lincolnle Elano farklı mevkilerin oyuncuları Lincoln forvet arkası Elano orta sahada oyun kurucu ayrıca defansif yönüde iyi o yüzden milli takıma çağırılıyor. Elano'nun nasıl bir oyuncu olduğunu öğrenmek istiyorsun şu alttaki linkteki yazıma tıkla oku anlarsın.

Elano Nasıl Bir Oyuncu ? Tıkla Oku !

#468810 - Sun Nov 15 2009 16:22 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Elano'nun asisti bana Hagi'nin Hasan'a attırdığı golü hatırlattı.

#468813 - Sun Nov 15 2009 22:42 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
caner3434 Offline
Üye
*

Yer: Münih
G.SARAY'DA ELANO DEPREMİ
İpler kopuyor

İpler kopuyor

Takımda çatlak sesler

ahh ahh keske gercek olsaaa frown

#468839 - Tue Nov 17 2009 20:42 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: caner3434]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Elano kavun mu ki?
Futbolda sabır, istikrar, irade ve otarite değişmez öğelerdir. Aslında tüm bu öğeler bir bütündür, ayrı ayrı kavramlar olarak değerlendirilemez, değerlendirilmemeli.

Sabır olmadan istikrar olmaz, istrikrar olmadan irade, irade olmadan da otorite. Yalın olduğu kadar bir o kadar da içerisine yüzlerce anlamlar yükleyebileceğimiz bu minik kavramlar, bir spor kulübünün gelişiminde, değişiminde, yükselişinde, duraksamasında ya da kendini tekrar tekrar yenilemesinde oldukça önemlidir.

Otorite, istikrar ya da sabır; futbol kültürlerine göre farklılık gösterir. İngilizlerin istikrar öğesi içerisine yüklediği anlamlar başarı ya da başarısızlık ile sınanmaz.

Fransızların sabır öğesine yüklediği anlamlar, sadece oyuncu ve teknik adam çerçevesinde düşünülemez. Almanların irade öğesine yüklediği anlamlar ne İngilizlere benzer ne de Fransızlar'a.

Onların iradesi Franz Beckenbauer kadar gerçektir. İtalyanların otorite öğesi içerisinde düşündükleri ise yaşananları ört pas etmeden Juventus'un küme düşürülmesidir.

Her ülkenin farklı futbol öğretileri, farklı düşünce kalıpları ve büyük futbol sahasına yüklediği anlamları tuz ve buz kadar uzaktır aslında.

Gelişmekte olan bizde, Türkiye'de ise her şeyden biraz vardır; ancak Frank Rijkaard'ın da dediği gibi hiçbir şey tam anlamıyla yoktur. Biz istikrarı savunuruz, 10 yılda 15 teknik adam değiştiren Aziz Yıldırım'ı başarılı adlederiz.

Biz otoriteyi savunuruz, Fatih Terim'i antipatik buluruz. Biz iradeyi savunuruz, Mustafa Denizli'yi milyonlarca kişinin önüne atarız. Biz sabrı savunuruz, Blumer Elano'nun futbolcu olmadığını söyleriz kulaktan kulağa...

Biz kendimiz ile çelişiriz. Futbol topundan ne istediğimizi, ne beklediğimizi bilmeyiz, aslında bu soruyu da kendimize hiç sormayız. Sadece izleriz, tepki gösteririz, karalarız, bazen neden olmadığını bilmesek de alkışlarız, tebrik ederiz.

Futbolu birey olarak düşünemeyiz, toplumsal bir sorun, sevinç haline getiririz. İşte asıl sorun da burada başlar.

Biz futbolun sağlam temeller üzerinde yükselmesini, oynanmasını, gelişmesini ya da gündelik yaşama uygun olarak devinmesini istiyorsak, öncelikle futbol topunu bireyselleştirmeliyiz.

Merak ettiklerimizi öncelikle kendimize sormalıyız, cevabını önce kendimiz bulmalıyız. Eleştirmeliyiz, ama neden eleştirdiğimizi bilmeliyiz. Her şeyden önemlisi eleştirimizi toplumsal bir hale getirmemeliyiz.

Kısacası futbolu bireyselleştirmeliyiz, 'toplumsal koyun' olmaktan kaçmalıyız, kaçınmalıyız... İşte o zaman farklı bir fikir birliği etrafındaa toplanabilir, eleştirebilir, sevinebilir ve işte o zaman bizim de olmayan futbol kültürümüz yavaş yavaş kendini göstermeye başlar.

BAŞARI ZORUNLULUKTUR AMA...

'Ne olursa olsun eleştir' olgusuyla büyüyen bir futbol toplumu olarak, Elano hakkında söylenenleri aslında kulak ardı etmek olmaz. Elano kumaşı, kariyeri belli bir oyuncu.

Her iyi futbolcu, oynadığı her takımda başarılı olmak zorunda olmasına rağmen, oluyor mu? Hayır. Futbola hayat veren ayakların saha içerisindeki performansını etkileyen birçok dinamik var. Bu dinamikleri sosyal, psikolojik, ekonomik ve sportif çizgiler olarak belirleyebiliriz.

Futbol bir bütündür. Bir futbolcunun, oynadığı bir takımda başarılı olması sadece onun teknik kapasitesi, hava hakimiyeti, sprinter özellikleri ya da fiziki gücüyle alakalı bir durum da değildir.

Bu konuda yüzlerce örneği ardı ardına sıralayabilir. Mesala Messi. Dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olan Messi'nin Barcelona'da farklı, Arjantin'de farklı bir performans sergilemesini neye bağlayabiliriz?

Messi'nin, kalitesiz bir futbolcu olmadığına kesin olarak bağlayamacağımız bir gerçek... Arjantin'in yeşil zemin üzerindeki sistemi, Messi'nin yanında oynayan oyuncular, Messi'nin topu taşıdığı oyuncular ya da teknik direktörün Messi'nin artı ya da eksi bir performans sergilemesinde payı hiç de yadsınamayacak bazı doneler.

En azından Maradona'nın Arjantin Milli Takımı'nın başında olması bile Lionel Messi'nin performansını etkileyebilir. Kısacası performans sadece kalite ile ilişkili bir durum değildir. Futbol bir bütündür ve performanslar o bütün içerisinde artar, azalır.

BREZİLYA VE GALATASARAY

Elimizdeki sosyal verilerden de yola çıkarak iyi futbolcunun kulübün hanesine artı ya da eksi yazdırması futbolcudan çok biraz da yönetenler, destekleyenler, sistemler, birliktelik gibi unsurlar ile ilgilidir.

Elano, şu ana kadar Galatasaray'da istediği, aradığı ortamı bulamadı. Düşünün bir takıma yıldız olarak transfer ediliyorsunuz ve bir anda kendinizi zaman geçirmek için kullanılan bir oyuncu olarak buluyorsunuz.

Psikolojik olarak ne kadar güçlü olursanız olun, ister istemez bir güven kaybı, bunalımı yaşarsınız. Bu da sizin saha içerisindeki hareket alanını kısıtlar. Elano'nun Brezilya ve Türkiye arasında yaşadığı gitgeller de bundan dolayıdır aslında.

Peki ne yapmalı?
Öncelikle Elano kim, nerede oynar, nasıl oynar, meziyetleri nedir? Galatasaray taraftarının, yönetiminin ve Frank Rijkaard'ın bunu bilmesi gerekir.

Elano bir 10 numara değil ve kariyerindeki hiçbir takımda da 10 numara oynamadı. Elano, Lincoln kadar fantastik bir oyuncu da değil. Elano, Alex kadar skorer bir oyuncu da değil.

Rijkaard, Elano'nun 10 numara olmadığını, Galatasaray taraftarı Elano'nun fantastik bir oyuncu olmadığını, Galatasaray yönetimi de Elano'nun skorer bir oyuncu olmadığı gerçeğini kabul edecek...

Elano, bir Brezilya'nın aksine düz, sert, agresif, basit oynayan, takımını sırtlamayan ama oyunu iyi okuyan, topa iyi dokunan, meşin yuvarlağı tanıyan, savunma yapmayan ancak önde basan, kalitelesi yüksek, özgüveni Sabri Sarıoğlu kadar olmayan yalın bir futbolcudur.

Elano kavun mu ki?
Galatasaraylı öncelikle kafasındaki Hagi portesini yıkacak, Lincoln'ü unutacak, kıyastan vazgeçecek. Rijkaard da Elano'yu 86'da oyuna almayacak.

Ya oturtacak kenarda maç sonuna kadar ya da uygun bir zaman diliminde sahaya ısındıracak. Brezilyalı futbolcunun takıma kazandırılması için öncelikle ondan sıradan bir oyuncunun yapması gerekenler istenecek, beklenecek. Gerekirse sistemle oynanacak, Elano'ya o takımda yer açılacak.

Gerekirse Kewell değil, Elano santrfor oynayacak. Ancak Elano takıma kazandırılacak, kazandırılmalı. Elano tıpkı Lincoln gibi üzerinde durulmasını hak eden kalitede bir futbolcu. Denersiniz, şans verirsiniz, her şeyden önemlisi kazanmak için bir şeyler yaparsınız.

Olmuyorsa, olmuyordu. Her futbolcunun kimyası ile her kulübün kimyası uyuşmaz der, geçersiniz. Futbolcu da kavun değildir!.. Galatasaray taraftarı Hagi ile büyüdüğü için onun yerine gelen hiçbir futbolcu beğenilmiyor.

Aynı tehlike yakın bir zamanda Fenerbahçe'de boy gösterecek. Alex'in Fenerbahçe'den ayrıldığı gün, Fenerbahçe taraftarı da nice 10 numaralar görecek Saracoğlu'nda...
Fatih ŞAMLIOĞLU

#468861 - Wed Nov 18 2009 23:26 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
brkisilak Offline
Üye
**

değişik bi bakış açısı ancak Elano iyi oynarsa bu takımdaki herkesden daha çok konuşulur orası bir gerçek...

#469111 - Fri Nov 27 2009 09:21 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: brkisilak]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

"ADAPTASYONN SORUNU YAŞIYORUM"
"Elano, Türkiye'de markaja dayalı futbol oynandığını belirterek, sahaların da iyi olmadığını söyledi, İngiltere'de zeminler sizi iyi futbol oynamaya itiyor" dedi
Galatasarayımızın Brezilyalı yıldızı Elano Blumer, GSTV'de yayınlanan, "Son Pas" programına katılarak önemli açıklamalar yaptı.

Ortaya koyduğu performansla büyük beklentilere yanıt veremeyen sambacı, Süper Lig'e henüz tam uyum sağlayamadığını itiraf etti.

Elano şimdiye kadar oynadığı maçları, Süper Lig ve Avrupa Ligi olarak ikiye ayırmak gerektiğini belirterek, Avrupa Ligi'nde gösterdiğim performanstan memnunum. Bu maçlarda goller attım, asistler yaptım. Türkiye liginde ise biraz daha zamana ihtiyacım var. Türkiye'de oynanan futbol, benim alıştığım futbola göre farklı. Bu nedenle adaptasyon süreci yaşıyorum,dedi.

Türkiye'de sert ve markaja dayalı bir futbol oynandığına dikkat çeken deneyimli futbolcu, zeminlerin de iyi olmadığını dile getirdi.

Elano, Bükreş maçına baktığımız zaman bozuk zemin vardı. Panathinaikos maçında ise güzel zeminde iyi futbol oynadığımızı görüyoruz. Zeminler futbolu net şekilde etkiliyor. İngiltere'deki sahalar sizi hızlı oyuna itiyor. Buradaki fark sahaların ve oyun mantalitesinin farklı olmasından kaynaklanıyor , diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYLARINDAN BİRİYİZ"

Galatasaray takımının her maçını kazanmak için sahaya çıktığını dile getiren Brezilyalı oyuncu, "Üstümüzdeki baskıdan dolayı strese girmeye gerek yok. Çünkü Galatasaray bütün maçlarını kazanmak zorunda ve bu maçları kazanarak istediğimiz başarılara ulaşacak potansiyelimiz var" derken,

"Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz, bu sebepten dolayı baskıdan bahsetmeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

Formasını giydiği Brezilya Milli Takımı'ndaki oyunuyla, Galatasaray'da sergilediği oyunun farklı olduğunun belirtilmesi üzerine Elano, şunları söyledi:

"Dört yıldır milli takıma gidiyorum ve bu grupla dört senedir beraber olduğumdan dolayı adaptasyon süreci gibi bir durum söz konusu olmuyor. Sahada kimin ne yapacağını daha iyi biliyorum. O yüzden Galatasaray'a oranla milli takımda daha iyi bir performans göstermem anormal bir durum değil. Bu performansı Galatasaray'da da göstereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Daha önce de belirttiğim gibi her geçen hafta daha iyiye gidiyorum. Futbolumda kesinlikle geliştirmem gereken noktalar olduğunu biliyorum. Türkiye'de bulunduğum süre içerisinde beni üzen tek nokta futbolum. Biraz daha iyiye gitmem gerektiğini, biraz daha fazla goller atmam, takımıma biraz daha fazla yardım etmem gerektiğini en iyi ben biliyorum. Bunun için elimden geleni yapıyorum."

"(BİR SENE OYNAYIP GİDECEK) DÜŞÜNCESİ OLMASIN"

Elano Blumer, (Elano buraya geldi fazla çalışmıyor), (Niye iyi oynamıyor ?), (Bir sene kalıp gidecek) gibi yorumların kendisini çok üzdüğünü belirtti.

Galatasaray taraftarlarına seslenen Elano, kendisinin çok çalışkan bir insan olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Antrenmanlara ilk gelenlerden biriyim. Antrenmanlarda elimden geleni yapıyorum. Devamlı olarak, (Nasıl daha iyi bir yere gelebilirim, Galatasaray?a nasıl daha faydalı olabilirim ?)? diye düşünüyorum. (Elano bir sene oynayıp gidecek) şeklinde bir düşünce oluşmasın. Haldun Bey beni transfer ederken, bunu kendisine de söyledim. Ben Ukrayna'ya, İngiltere'ye giderken de bu mentaliteyle gittim. Her zaman kendime ve çalıştığım yere olan saygım büyüktür. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Taraftarlardan biraz daha fazla destek bekliyorum. Kimsenin şüphesi olmasın ki Elano elinden gelenin en iyisini yapmak için çok çalışıyor. Bunu çok iyi bilsinler."

Kaynak: Anadolu Ajansı

#469184 - Sat Nov 28 2009 00:09 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Oynatmalıyız bu adamı Pana maçında orta sahada yoksa kulübede çürüycek.

Tarafından düzenlendi ultrAslan_1991 (Sat Nov 28 2009 00:09 AM)

#469187 - Sat Nov 28 2009 09:05 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Elanoyu da sinir eden şey o zaten ben kulübede oturmaya gelmedim diyor bu yüzden de adam gbi top oynayamıyor ve de oynamıyor

#469387 - Fri Dec 04 2009 00:53 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Pao maçında iyidi defansif yönü gayet iyidi ama fazla pas vermediler Elano'ya attığı iki tanede asistlik pas vardı.

#469473 - Fri Dec 04 2009 21:04 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
ONUR1905 Offline
GALATASARAY
Müdavim

hakkeden defansif yönü güzel ilk yarı ceza alanında topu iyi çıkardı

#469515 - Sat Dec 05 2009 21:43 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: ONUR1905]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Elano bombanın pimini çekti
Elano Blumer'den olay yaratacak açıklamalar. Brezilyalı yıldız takım arkadaşlarını zan altında bıraktı..

Galatasaray'ın büyük umutlarla transfer ettiği ama beklediği verimi alamadığı Brezilyalı yıldız, takım arkadaşlarını zan altında bırakacak sözler söyledi. Ülkesindeki UOL radyosuna konuşan Elano: "Sahada sanki ben yokmuşum gibi oynuyorlar. 90 dakikada 3'ten fazla pas alamıyorum" dedi.

UMARIM BU UYUM SORUNUDUR
İstediği topları alamadığını ifade eden Brezilyalı star :"Maç sanki benim olduğum bölgenin dışında oynanıyor. Bu durum uyum sorunu mu, nedir anlayamadım. Maçlarda topla daha çok buluşmak ve arkadaşlarıma daha fazla yardımcı olmak istiyorum.?Umarım bu sorunu kısa sürede atlatıp verimli olurum"dedi.

EMECAN:PAS ATMIYORLAR
Yönetimdeki operasyonla yedek üyelikten asilliğe geçen Adil Emecan da Panathinaikos maçı sonrası :"Futbolcularımız Elano'ya pas atmıyor. Maç içinde kendisini gösterecek kadar topla buluşamıyor. Pas almak, topla oynamak için her pozisyonun içine giriyor. Ama sahada bu kadar yalnız kalması çok ilginç"dedi.
Kaynak:Milliyet

Ve karanlıktan sakın korkma
Çünkü sonunda altın rengi bir gökyüzü

#469520 - Sat Dec 05 2009 22:23 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Stevie G]
al_bundy Offline
Müdavim

kaynak milliyet... yalan haberdir...ancak hakkaten bazen elano fazla pas alamiyor sanki:))

#469694 - Tue Dec 08 2009 20:42 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: al_bundy]
Scarface Offline
Müdavim
**

Elano son 2 maçtır fena oynamıyor demek ki kondisyon sorunu var devre arası kampından sonra kesinlikle daha iyi olacağına inanıyorum

#469789 - Sat Dec 12 2009 04:10 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Aferin Elano böyle oynamaya devam et Antalya maçında da çok iyidin.

#470201 - Thu Dec 31 2009 14:36 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Yaz aylarında açılmış Elano Galatasaray'da başlıklı topici açtım ve bütün yorumları baştan aşağı okudum...
Hepimiz Elanoyu bildiğimiz kadarıyla övmüşüz ve çok iyi bir futbolcu olduğunu f5lilerin ağzının suyunun aktığını,bu transfere inanamadığımızı vs vs bir çok şeyi söylemişiz şimdi Elano Blumer topicininbir iki sayfa gerideki yorumlara bakıorum ve ben diyim 3 siz diyin 4 ay sonra neredeyse bütün fikirler değişmiş.Bence alışacak Elano bu havaya.Umut ediyorum.Ve bizim tekrar övdüğümüz biri olacak 2.yarı bambaşka bir Elano ve GS..
2000leri özledim fenere golleri taktığımız günleri özledim Bordo maçındaki hıçkırıklarımı ve heyecanlarımı özledim..Bize sen de yaşat bu tatlı mutlulukları Elano güvenimizi(en azından benim güvenimi)boşa çıkarma.....

belki kızdım bazen her taraftar gibi gelmeseydi dediğim günler oldu ama ilk röportajındaki gülümseyişi ve Lincoln hakkında söyledikleri ve kalitesi aklıma geldikçe adapte olursa bu adam müthiş şeyler başaracak diorum

#470245 - Sun Jan 03 2010 03:09 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

#470251 - Sun Jan 03 2010 15:33 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
ultrakanban Offline

galiba elano cimbomumuzun rakiplerini kolay sandığı için ilklerde kötüydü

#470336 - Tue Jan 12 2010 11:29 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: burak93]
CaptainAdem Offline

Yer: edirne
Elano iyi futbolcu birde GALATASARAY'imiza adapte olsa cok iyi olacak....

#470740 - Sun Jan 24 2010 22:14 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Süper oynadı Elano. Çok iyi pres yaptı bir sürü top çaldı fizik olarak daha diriydi girdiği ikili mücadelelerin çoğunu kazandı çok iyi top sakladı gerektiğinde çalım attı çok iyi şutlar çekti frikikleride fena değildi keşke penaltıyı da o kullansaydı.

#470753 - Mon Jan 25 2010 01:36 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
redlion80 Offline
GALATASARYLI OLMAK AYRICALIKTIR
Üye

Yer: İSTANBUL
İlk Gönderen: -ahmett-1453
Süper oynadı Elano. Çok iyi pres yaptı bir sürü top çaldı fizik olarak daha diriydi girdiği ikili mücadelelerin çoğunu kazandı çok iyi top sakladı gerektiğinde çalım attı çok iyi şutlar çekti frikikleride fena değildi keşke penaltıyı da o kullansaydı.

Penaltı konusun da katılıyorum açıkcası ben onun atmasını beklıyordum Nonda topun başına geçince eywahh dedim ve düşündügüm de başımıza geldi Elano da belirgin bi ilerleme var özellikle fizik açıdan 2. yarı çok daha faydalı olacakdır inşallah

#470758 - Mon Jan 25 2010 02:33 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: redlion80]
postman Offline
-----UA-----
Yeni üye
*

gerçekten elanoda ciddi bi ilerleme var ama hala toplara biraz ürkek giriyo, Türkiyede oynanan gereksiz sert futbola alışması biraz daha zaman alır gibi ama onun sutlarına ihtiyacımız olacak belliki..

#470761 - Mon Jan 25 2010 10:15 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
al_bundy Offline
Müdavim

renkdas gayet guzel bi video bulmussun... ellerine saglik... videodanda gozuktugu uzere bu adamin pas yetenegi inanilmaz... bunu degerlendirmemiz lazimm...

#470762 - Mon Jan 25 2010 10:17 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: redlion80]
al_bundy Offline
Müdavim

İlk Gönderen: redlion80

Penaltı konusun da katılıyorum açıkcası ben onun atmasını beklıyordum Nonda topun başına geçince eywahh dedim ve düşündügüm de başımıza geldi Elano da belirgin bi ilerleme var özellikle fizik açıdan 2. yarı çok daha faydalı olacakdır inşallah

penalti konusunda size bende katiliyorum renkdaslar.. nonda kullanmadan once kaciracak dedim... nitekim kacirdi.. saglik olsun... muhtemelen nondaya moral olsun die ona kullandirdilar... o da ters tepti...

#470772 - Mon Jan 25 2010 11:05 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: al_bundy]
Stevie G Offline
SoNsUzLuĞuM
Üye

Evet Elano dünkü maçta çok çaba sarfetti bir çok pozisyona girdi top çaldı güzel de oynadı gol olmasa da en azından Elanonun bu gzl futbolunu görmek de insanı mutlu ediyor. smile

#470841 - Tue Jan 26 2010 18:19 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Yeşil kramponlar uğurlu geldi Elano'ya çok iyi oynuyor.

#471595 - Fri Feb 12 2010 17:37 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: Scarface]
BBB Offline
Üye
**

Süpersin Elano böyle oyna canımı ye

#471602 - Fri Feb 12 2010 18:35 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
brkisilak Offline
Üye
**

fizik açıdan çok daha iyi şu anda.O yüzden patlama yapması pek sürpriz değil...

#471603 - Fri Feb 12 2010 18:59 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: brkisilak]
ONUR1905 Offline
GALATASARAY
Müdavim

yavaş yavaş takıma alıştı

#471884 - Tue Feb 23 2010 01:45 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: ONUR1905]
redlion80 Offline
GALATASARYLI OLMAK AYRICALIKTIR
Üye

Yer: İSTANBUL
Elano istenilen seviyeye artık gelmeye başladı Beşiktaş maçında çok iyi bi performans gösterdi yanlız yazık ki ilerde hucüm da forvetsiz oynuyor olmamız Elano nun şansızlığı

#471904 - Wed Feb 24 2010 12:19 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: redlion80]
aLiNnAs_1905 Offline
Üye

Yer: Antalya
elano gerçekten müthiş oynamaya başladı sanırım türk futbolunu çözdü çünkü o da artık sert oynuyor.
hele şu savunmadan top alıp oyun kurması çok hoşuma gidiyor smile

#471927 - Thu Feb 25 2010 08:08 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: aLiNnAs_1905]
al_bundy Offline
Müdavim

acikcasi beni en cok etkileyen olayi uzun nokta paslari...

#472263 - Mon Mar 08 2010 12:31 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: al_bundy]
mediapunta Offline
Yeni üye

Yer: İstanbul/Türkiye
dünyada oyun kurma açısından sayılı isimlerden biri olmasına rağmen inatla eleştirdiler.Pirlo,Gerrard,Iniesta,Xabi gibi isimlerle aynı görevde olan bi oyuncu.4-3-3 ün orta 3lüsü için bulablieceğinz en iyi isimlerden biridir.Türkiye'de onu Delgado,Alex gibi klasik 10 numaralar sınıfına sokmaya çalıştıkları için gerçek kimliği ancak şimdi anlaşılıyo.Güçlendikçe çok daha iyi olacaktır

#476825 - Wed Dec 01 2010 03:26 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: mediapunta]
BBB Offline
Üye
**

Yolun açık olsun Elano. smile

#476870 - Tue Dec 07 2010 14:24 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: BBB]
AseKaN Offline
3 Büyük Yok Tek Büyük Var Oda GALATASARAY
Yeni üye

Santos'da bize ikinci bahar mutluluk resimlerini gönderir , bizlerde manşetlerden Elano Santos'ta kendine gedi diye okurdururuz.

Herşey bir yana şu ülkede , sayısız isim yapmış futbolcu gedi geçti , akıllara zarar ve neredeyse isim yapmış yıldızların hiçbiri bu ülke futbolunda tutunamadılar.Yazık kağıt para harcanır gibi futbolcu öğütüyoruz.

Bize son 10 yılda gelip giden , istikrarlı 4.5 sezon geçiren bir yabancı futbolcu parmakla gösteremeyiz.Bunun ötesinde havaya uçan milyon euro zararları hesaba katmıyorum bile.Rakip takımlar en azından 2 3 sene rahat takımda tutabiliyolar futbolcularını yada sabır ediyorlar.Ama bizdeki işleyişe akıl sır erdirmek çok zor.

Sonra gel gör , yabancı futbolcu gelsin bu takıma , nasıl gelecek adam Klübun geçmişine bir bakıyor vukuat dolu , gelen gitmiş gelen gitmiş.Ha nasıl gelir futbolcu , astronomik yıllık ücreti alır yatar aşağı , oynamadan paralar cukka öyle gelir tabi.Şu Klübun Rahmetli Özhan Canaydınlı dönemle başlayan süreçte ettiği zarar , kaybettiği vizyon , yerlerde sürünen uluslararası başarısızlık , sportif rezalet hepsini toplasan 10 ciltlik kitap olur.

#477499 - Thu Feb 03 2011 11:23 AM Re: #9 Elano Blumer [Re: AseKaN]
pikalo Offline
Müdavim

Yer: ASY
http://spor.mynet.com/haber/elanodan-aki...ome_spor_link_1
adam gol makinesi oldu çıktı.Bizde ne oynatıldı bu adam,ön libero ve orta sahanın sağında.Frikikleri kim attı Pubis Arda.

#477502 - Thu Feb 03 2011 12:28 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: pikalo]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

ona bakarsak jo da bizde bi cacik yapmadi m.city de kac kez kurtardi beraberlikten

#477506 - Thu Feb 03 2011 14:24 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
pikalo Offline
Müdavim

demek ki mekan oynatıyor lafını bizim takıma uyarlarsak "TAKIM OYNATMIYOR ABİ" diyebilirmiyiz.Türk futbolcuları gelen yabancıları sindiriyor ve yok ediyorlarmı.Geçen Sarbi'nin "kaptanlık arda ile benim hakkım,dışardan gelenleri kaptan yapıyorlar" sözünün altından birşeyler çıkarabilirmiyiz.

#477512 - Thu Feb 03 2011 17:55 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: pikalo]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

İlk Gönderen: pikalo
demek ki mekan oynatıyor lafını bizim takıma uyarlarsak "TAKIM OYNATMIYOR ABİ" diyebilirmiyiz.Türk futbolcuları gelen yabancıları sindiriyor ve yok ediyorlarmı.Geçen Sarbi'nin "kaptanlık arda ile benim hakkım,dışardan gelenleri kaptan yapıyorlar" sözünün altından birşeyler çıkarabilirmiyiz.
öyle düsünürsek her lafin altinda biseyler buluruz onun orda dedigi belki biz takimin icinden gelenleriz bu takimda yetistik ve o yüzden biz hak etiyoruz demek istemistir ama bu oyuncular neden bizde oynamamiyor onu bende anlamiyorum...

#477800 - Thu Feb 24 2011 15:42 PM Re: #9 Elano Blumer [Re: IsvicreliAslan91]
pikalo Offline
Müdavim

Terra'ya konuşan Elano, Dünya Kupası'nda yaşadığı sakatlığın ardından 2 ay ayağının topa bile değmediğini söyledi. Ancak 2 ay sonra fitness'e başladığını itiraf etti. Türkiye'de hiç hazırlık yapmadan lige girdiğini, bu nedenle de beklenenini veremediğini kabul etti.
Takımımızın ne kadar profesyonel olduğu ortada.Hiç kondisyon yüklenmemiş adamı kurtarıcı diye sahaya sürüp sonrada "yaa bu adam hiç koşmuyor" diye yuhladık.

Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı