Webaslan Forum
Page 16 of 16 < 1 2 ... 14 15 16
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#461513 - Tue Jul 14 2009 19:31 PM Re: Mali Kaynak Önerileri.. ***** [Re: Renato]
Pete Offline
Pete
Yeni üye

Futbolcunun kulübe yapacağı öneriyle herhangi birinin ülke ekonomisi ile düşüncelerinin olmasını aynı kefeye koydğunuzu okuduktan sonra sizinle hiçbir bilgi alışverişine girmem;çünkü ikisi siyahla beyaz kadar farklı bu takımda 35 futbolcu var hepsinin işi futbol oynamak,,öğretmen yada herhangi biri ülke ekonomisi hakkında öneri yapabilir buna haddi vardır ancak eğitim sistemiyle ilgili eleştiri yaptığı an kapının önüne konur.Futbolcu için de bu böyledir o yüzden futbolcunun hakkı yoktur kulüp ekonomisine müdehaleye bilmem anlatabildim mi ikisi çok farklı.

Bakın Türkiye'de futbolcuların üzerinde o kadar yük var ki...
Türkiye'de futbol namustur...
Türkiye'de futbol savaştır...
Türkiye'de futbol siyasettir...
Türkiye'de futbol mafyadır...
Türkiye'de futbol gurur meselesidir...
Türkiye'de futbol intihar sebebidir...
Türkiye'de futbol sadece sahada oynanmaz...
Türkiye'de futbol şikedir...
Türkiye'de futbol hakem hatalırıdır...
Türkiye'de futbol bikini giydirir...

Bu örnekleri uzatmak mümkün.Türkiye'deki futbolcunun omzundaki yük bu kadar işte şimdi sen ben hala bunu üzerine ekonomik öneriler de eklemek istiyorum diyorsan sen bilirsin... [/quote]

Sığ bir bakış açısıyla bakarsan alaka kuramazsın zaten.Kapının önüne konma korkusu seni tarafsızlaştırır.Tarafsızlıkta kişiliksizliktir.Ya tanlış sistemi düzeltecek eleştiriyi yapacaksın üstüne gideceksin yada kabullenip bütün yanlışlarına katlacaksın ve sen o sistemin uşağı olacaksın.Kapitalist sistemin temel kuralı budur zaten karşı çıkanı bitir, çıkmayaınıda sistemin çarkı yap.Öğretmenliğin ilkeleri vardır .Bu ilkelerin özeti çağdaş bir medeniyet olma yolunda biriyler yetiştirmektir.Pırlanta gibi bir insan parası yok d,iye dersanete g,demeyip üniversiteyi kazanamıyorsa bu sistemin yanlışıdır ve herkes buna karşı mücadale edecektir.Ayrıca fikir yürütmeden bahsettim ekonom,iye müdaheleden bahsetmedim.Futbolcuyu yaptın başımıza Tanrı.Sen hala öner,m,i anlamayıp basit basit yazıalr yazıyorsun.Ben diyorum ki futbolcusuda başkanıda taraftarıda , futboldan nefret eden kişiside kısaca aklına gelecek herkes( ki futbol endüstiside kapitalist sistemin parçasıdır ) futbol endüstrisinde bu kadar haksız paralar dönmesine karşı çıkmalı futbolcuyu metalaştırmaktan kurtarmılıdır.Bu durumda emeğinin karşılığı herkes alıp kulüplerde borç batağından kurtulur.Ben bundan bahsediyorum.Yani Aziz Yıldırım gibi biri çıkacak kara paralarından kulüp aracılığıylşa kurtulacak , böylelikle vergi yükü azalacak , futbolcular bunu bile bile her yol mübahtır diye ses çıkartmayacak aynı emeği haryacan başka futbolcu kara para verecek bir başkanı olmağı için belkide hiç para alamayacak ve dengeler alt üst olacak.Buda sömürü düzenini oluşturacak parası olan emeği yani futbolcuyu sömürecek.Umarım anlamışsındır bu sefer

#461517 - Tue Jul 14 2009 20:37 PM Re: Mali Kaynak Önerileri.. [Re: Pete]
Renato Offline
Yek35
Üye
**

Yer: BUCA
Öncelikle burası bir futbol forumu ben tabiki tartışmayı başlatan öneriler ifadesini kullanacağım ancak sen işi siyasete götürmüşsün burasının bir futbol forumu olduğu ve yalnızca futbol konuşulması gerektiğini bildiğim için siyasi içerikli yazılarına karşılık vermem.Ancak şunu ekleyeyim unutma ki burdaki herkes sıkı bir ultrAslan'dır.Ve ultrAs-Mentalitesi de endüstriyel futbolu ve gereklerini protesto eder.Bu bağlamda söylediklerine katılıyorum.

Bahsettiğin sınava ben de bu sene girdim.İyi de bir sonuç aldım ve istediğim yeri kazanacağım.Dershanemde 3 tane haftaiçi sınıfı ve 3*20=60 öğrenci vardı bunlar ne biliyormusun çoğu en az 2 yıldır össye giren öğrenciler yani dersane çözüm değil öğrenci yetenekli olacak.

Bakın futbol bir takım oyunudur.oyuncular gelir-gider ancak kulüp baki kalır.Futbolcu haddi olmayan işlere girişirse gönderilir çünkü aksi halde kurum zarar görür.Aynı şekilde diğer sektörlerde de böyledir.Oyuncular takım için vardır tek başına bişiy ifade etmezler...

Öğretmen örneğinde de öğretmen eğitim kurumuyla ilgili haddi olmayan işlere girişirse bu kuruma zarar verir mebe zarar verir ve doğal olarak meslek dışı kalır bundan daha basit bişiy yok.

Dahada basitleştirmek gerekirse kangren olan bir hastayı ele alalım kolu hastalıklı ve kesilmezse ciddi zararlara yol açacak bu durumda kişi hayatının devamını sağlamak için kolunu kestirir...

Daha basit bir örnek bulamıyorum çünkü yok laugh

Tarafından düzenlendi Renato (Tue Jul 14 2009 20:39 PM)

#461520 - Tue Jul 14 2009 20:53 PM Re: Mali Kaynak Önerileri.. [Re: Renato]
Pete Offline
Pete
Yeni üye

Sevgili arkadaşım ben zaten siyasete götürmemek için ikinci yazdığımda gerekli şeyleri söylemiştim.Söyleidğim şeylere çok basişt yönünden bakıyorsun.Bir yandanda cevabı kendin veriyorsun.Bak dersane bile çözüm değil diyorsun ve o insanlar 2 yıl boyunca para ödüyorlar.Diğer verdiğin basit öreneklerin ki gerçekten basit cevabuını zaten vermiştim.Ama hala benim söylediğim şeyin futbolcuların takım ekonomisine karışması olarak anlıyorsun.Günü kurtarmak için önerilen çözümlerden bahsetmiyorum.Tekrar diyorum ki bir sistemde yanlış varsa o sitem değişmeli ancak sen sistem yanlışsa buna baş karşılık kolumu feda etmemk için susarım diyorsun.Bu ideolojik bir farklılıktır anlayışla karşılarım.Buraya kadar olan kısım siyasi içerikli olabilir kapatırız. Önerimi tekrar sunuyorum futbol endüstrisinde büyük paralar harcanmasını engellemeli , bunun için futbolculardanda destek alınmalı onların mal gibi kullanılmasını engellemeli,sporun için kara para haklayan kişileri ayıklayıp piyasa dengelerinin bozulmasını önlemeliyiz.Bu kadar basit bir ikilem

#461647 - Thu Jul 16 2009 17:38 PM Re: Mali Kaynak Önerileri.. [Re: nemesis]
BBB Offline
Üye
**

Vallaha her yerimize reklam aldık daha ne yapalım.

Tarafından düzenlendi ultrAslan_1991 (Thu Jul 16 2009 17:38 PM)

#462376 - Tue Jul 28 2009 02:54 AM Re: Mali Kaynak Önerileri.. [Re: BBB]
LevGS Offline
Yeni üye

taraftarı bilinçlendirip , klübe para kazandırmadan başarının gelmeyeceğini idrak ettirtmek lazım dolayısı ile galatasaraystore un ivedilikle canlanması lazım

realmadrid ronaldoya okadar para saydı ama en az 7-8 m eurosunu daha taraftara takdiminden cıkarttı nerden baksanız 30m de ronaldo formalarının satışından gelir acaba bizde kaç kişi orj forma alıyor ? barça zlatanı almak için etonun üstüne 40m verdi neden verdi ? kanımca etonun formasını daha fazla satamayacağından verdi adamlar zlatanın forma satılşından 40m den fazla gelir bekliyorlar demekki :P aslında bize gelselerdi ümit karanı verirdik üstünede 40m güzel giderdi be :P

#468911 - Sat Nov 21 2009 06:05 AM Re: Mali Kaynak Önerileri.. [Re: catlak]
Gd87 Offline

Birinci önerim Ticarete öenm verilmeli ama bir şapka 20 tl bir fincan 10 tl gibi değil.
Ürünler lisanslı olucak ama fiyatı ucuz olucak.Sürümden öyle bir kar yapılırki hayal bile edemiyorum.

İkinci önerim riva satılmalı ve tüm borçlar ödenmeli

Üçüncü önerim tüm spor dallarında galatasaray adı olmalı.Örneğin Boks, karete, kick boks, tenis, masa tenisi, kayak, gülle atma atletizm. bilek güreşi aklınıza sporla ilgili ne gelirse. Bu galatasarayımız için çok iyi bir reklam olur. Her yerde adı geçince hem taraftarı artar hemde ticaret gelirleri.

#468916 - Sat Nov 21 2009 14:54 PM Re: Mali Kaynak Önerileri.. [Re: Gd87]
cesur_sado Offline
Üye
**

Yer: BURSA
TÜRKİYE'de yeni canlanan bir spor dalı var kickbox bu spor dalı üzerine takım kurulabilirse avrupada oytuncu olarak değil kulüp olark oyuncuları oynatabilir reaklam gelirleri çok yüksek olabilir kickbox yurt dışında çok popiler bir spor ayrıca GALATASARAY ismini türkiyede ilk olarak böyle bir uygulamaya el atarak ölümsüzleşiriir ve ayrıca avrupada GALATASARAY adını daha yagın hale getirebilir ben çok serici alan sporları GALATASARAY kendi bünyesinde oluşturmalı bence benim aklıma şu anda kickbox geldi başka bir spro dahi olabilir

Page 16 of 16 < 1 2 ... 14 15 16

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı