#458078 - Fri Jun 05 2009 12:12 PM
Re: Yeni Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard
[Re: Scarface]
|
|
Umarım Klübümüze Hayırlı Our
|
|
|
|
|
|
#458083 - Fri Jun 05 2009 12:34 PM
[Re: E05]
|
|
Hayirli ugurlu olsun.. Sasirmadim desem yalan olur .. valla ben de çok şaşırdım .ben bu ekonomik krizde ersun yanal ı alırız diye düşünmüştüm ama yönetim hoca konusunda bana göre en iyi seçimlerden birini yaptı
Tarafından düzenlendi Demirciefe (Fri Jun 05 2009 12:34 PM)
|
|
|
|
|
|
#458092 - Fri Jun 05 2009 13:49 PM
[Re: Renato]
|
Yeni üye

|
|
|
|
|
|
|
#458093 - Fri Jun 05 2009 13:52 PM
|
Yeni üye
|
Öncelikle tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun.
Rijkaard genç, heyecanlı ve başarısını kanıtlamış bir teknik adam. Ama herkesin aynı düşüncede birleştiği üzere; artık tüm camianın bazı başarıların gelmesi için sabır göstermesigerekmektedir.
Rijkaard başarılı ama xanthos arkadaşımızında belirttiği üzere; başarısını kanıtladığı takım Barcelonaydı. Oyuncu ve kulüp kalitesi tartışmasız çok iyi düzeyde olan bir takım. Galatasarayda Türkiyede adını dünya ya duyurmuş ve kaliteli bir takım. Fakat şu son zamanlarda sadece başarı gelsin diye günü kurtarmak hevesi içinde çabalayan yönetimler yüzünden, sıralamamızı kaybetmiş durumdayız.
Artık yeni bir sayfa açılmalı. Gereksiz yere, sadece şov olsun diye takıma uyum sağlayamayacak ve ruhunu bozacak oyuncular alınmamalı. Daha çok genç yeteneklere ve kendi alt yapımızdan çıkardığımız oyunculara şans verilmeli ve sabredilmeli. İnanıyorumki Rijkaard bu konuda genç oyunculara önem veren teknik direktörlerden biridir. Ve bence Rijkaard ile 2 senelik gibi göstermelik bir sözleşme yerine, ileriye dönük olarak 5 senelik bir sözleşme yapılmalı.
Tekrardan tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun.
|
|
|
|
|
|
#458095 - Fri Jun 05 2009 14:04 PM
[Re: iegiray]
|
|
takımımız için hayırlısı olur inşallah ben kendi adıma çok heyecanlandım umarım herşey güzel olur..
|
|
|
|
|
|
#458100 - Fri Jun 05 2009 14:31 PM
[Re: sami dayı]
|
Üye

Yer: DK
|
Göz kamaştıran kariyer!
Galatasaray dünya futbolunun unutulmaz isimlerinden birini teknik direktör olarak takımın başına getirdi !.. Peki Rijkaard kimdir? Başarıları neler? İşte kısa kısa Galatasaray'ın yeni hocası:
30 Eylül 1962'de doğan ve efsanevi Hollanda Milli Takımı'nın unutulmaz oyuncuları arasında yer alan Rijkaard, Ajax, Zaragoza ve Milan'da oynadı. Milan, onunla birlikte Marco van Basten ve Ruud Gullit'i transfer edip tarihinin en başarılı dönemini yaşadı. 1981 - 1994 yılları arasında 73 kez milli formayı giydi ve 10 gol attı. 1988 yılında Hollanda Milli takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk kazandı. Rijkaard, 1995'te futbolu bıraktı. Ardından Guus Hiddink'in yardımcısı olarak Hollanda Milli Takımı'nda göreve başladı. Hiddink görevi bırakınca milli takımın başına geçti ve özellikle 2000 Avrupa Şampiyonası'nda oynattığı futbol ile takdir kazandı. Ancak Hollanda penaltılar ile İtalya'ya elenince istifa etti. 2001-02'de Rotterdam'ı çalıştırdıktan sonra 2003'te Barcelona'nın başına getirildi. 2008 yılında Katalan ekibinden istifa etti. Barça'da çalışırken 2005'te Devler Ligi'ni kazandı. İki kez de La Liga'da şampiyon oldu. Rijkaard'ın Eto'o ile yaşadığı problemler gündemi uzun süre meşgul etti. RÜŞTÜ İLE SORUN YAŞAMIŞTI Frank Rijkaard, Barcelona'da olduğu dönemde kaleci Rüştü Reçber ile yaşadığı sorunla da Türk futbol kamuoyunun gündemine gelmişti. Rüştü Reçber'in kendisi tarafından değil, Barcelona yönetimi tarafından takıma transfer edildiğini belirten Rijkaard, o dönem kalede tercihini İspnayol file bekçisi Valdes'ten yana kullanmıştı. Rijkaard, geride bıraktığımız sezon takım çalıştırmadı. Hollanda Milli Takımı'nın başında 22 maça çıkan Rijkaard, 22 galibiyet, 12 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Hollandalı çalıştırıcı Sparta Rotterdam'da ise 34 maçta sadece 4 galibiyet alabildi, 18 kez berabere kaldı, 12 kez ise yenildi. Rijkaard son olarak Barcelona'nın başında ise tam 209 maça çıktı. 128 galibiyet gören Rijkaard, 43 beraberlik, 38 de mağlubiyet yaşadı. FUTBOLCULUK KARİYERİ: AJAX Hollanda Lig Şampiyonluğu 1982, 1983, 1994, 1995 Hollanda Süper Kupası 1983, 1987, 1993, 1994 Hollanda Kupa Şampiyonluğu 1986, 1987 UEFA Şampiyonlar Ligi 1995 MILAN Seri A Şampiyonluğu 1992, 1993 İtalya Kupası 1989 İtalya Süper Kupası 1989, 1992 Şampiyon Kulüpler Kupası 1989, 1990 UEFA Süper Kupası 1989, 1990 Kıtalararası Kupa 1989, 1990 MİLLİ TAKIM Avrupa Şampiyonluğu 1988 ÖDÜLLER Yılın Hollandalı futbolcusu 1985, 1987 Serie A'da Yılın Yabancı Futbolcusu 1992 TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ: BARCELONA Şampiyonlar Ligi 2006 La Liga şampiyonluğu 2005, 2006 İspanya Süper Kupası 2005, 2006
Kaynak : ligtv.com.tr
|
|
|
|
#458103 - Fri Jun 05 2009 14:44 PM
[Re: İskender Türk]
|
Yer: kütahya
|
Arkadaşlaar bence müthiş bir iş başarıldı çünkü rijkaard 4-3-2-1 i en iyi uygulatan hocalardan bence (şahsen zaten bu sisteme hastayım)ve bence iki üç tane nokta transferi ile bu iş hal edilebiliri.Umutlarımız yeşerdi inşallah devamıda geliyor
|
|
|
|
|
|
#458104 - Fri Jun 05 2009 14:50 PM
[Re: methesis]
|
Yer: ankara
|
teknik direktörümüz GS ye hayırlı olsun. inşallah iyi bir kaç transferler de yaparız da fırtına gibi eseriz.önce çoook iyi bir 10 numara gerekiyor. selamlar....
|
|
|
|
|
|
#458111 - Fri Jun 05 2009 15:39 PM
|
Müdavim

Yer: Danimarka
|
Bu islerde Haldun Üstünel bir yana digerleri bir yana.
Kewell, Baros, simdi de Rijkaard.
Barcelona´da yaptiklari ortada.
Yeri gelince medyamizca olumsuz olarak ortaya atilacak taraflari: "somurtgan, yüzü gülmüyor, sevimsiz"... Bir de teknik taktik noksanlari gözükürse buyrun cenaze namazina..
Olumlu? Futbolu üst düzeyde oynamis, teknik direktörlügünde de cok uzun bir dönem olmasa da kisa ama cok önemli ve göze carpan bir süre icinde üst düzey bir görüntü vermesi olmus. Iste burada yönetime zerre kadar itiraz edemeyecegim. Yine herkesten sinsice (olumlu manada) ve akillica siyrilip, Schuster & Ramos derken, beklenmedik bir anda Rijkaard´i kapiya getirdiler..
Hersey Rijkaard ile bitmiyor.. Bu takimda hala Sabri Sarioglu, Ümit Karan, ahi gitmis Nonda´lar v.b. oyuncular bulunuyor.. Bu kale hala Orkun gibi dengesizlere emanet.. Hersey soför ile degismez, arabinin bir sürü sakat parcasi var.. Oyuncu takviyelerinde de ayni basariyi göstermeliyiz ki söyle icten icten sevinelim.. Hayirlisi bakalim.
|
|
|
|
#458118 - Fri Jun 05 2009 16:41 PM
[Re: ultraking]
|
Yeni üye
Yer: istanbul
|
Rijkardımız hayırlı olsuun inşallah çabuk alışır inşallah başarılar da beraberinde gelir forvet yada orta sahaya da bi hollandalı fena olmazdı 
|
|
|
|
#458134 - Fri Jun 05 2009 18:03 PM
[Re: MesMes]
|
Bodom Beach Terror
Üye
|
Açıkçası Rijkaard tercihine şaşırıdığımı itiraf etmeliyim... Yönetimin son günlerde yaptıklarından oldukça şikayetçiydim ve sorumsuz davrandıklarını düşünüyordum. Bu hamleleri tam anlamıyla "şapkadan tavşan çıkarmak" oldu. Son dönemlerde eleştirdiğim Adnan Polat'ı kutlarım, Haldun abiye ise sevgilerimi sunarım... Yeni bir sayfa açılıyor Galatasaray tarihinde. Total Futbol anlayışını içinden büyümüş bir TD ve Yardımcı. Ayrıca oldukça kariyerli, isim yapmış isimler. Galatasaray en başından beri desteklediğim 4-1-2-2-1 sistemi ile oynayacak artık (diye umud ediyorum  ), Rijkaard'ın ünü ile transfer borsasında Galatasaray daha sağlam bir yer edinecek (Ahh bir de şu maliyemiz biraz daha düzgün olsa)... Ben bu son hareketten sonra en olamayacak olarak nitelendirilen transferlerin olabileceğine inanmaya başladım... EN SEVİNDİĞİM OLAY İSE YONETİMİN, ÖZELLİKLE ADNAN SEZGİN'İN RIJKAARD VE YARDIMCISI NEESKENS ÜZERİNDE RAHAT BİR ŞEKİLDE OTORİTE KURAMAYACAK OLMASI VE TRANSFERDE ARTIK RIJKAARD'IN SÖZÜNÜN GEÇECEK OLMASI... Bu son yazdığım Galatasaray açısından yeni bir çaüın başlangıcı olacaktır... Rijkaard'a ve Neeskens'e yeni görevlerinde başarılar dilerim. Sizlerin de yazdığı gibi sabretmek çok önemli artık...
|
|
|
|
|
|
#458144 - Fri Jun 05 2009 19:38 PM
[Re: murat berkay]
|
Yer: beylikdüzü
|
inşallah galatasarayımız için başarılı bir tek. direktör olur...
|
|
|
|
|
|
#458146 - Fri Jun 05 2009 20:12 PM
[Re: Shahin Sharifov]
|
Yeni üye
|
tahminmce bu sene hollanda ekolu olcak bu yusden buyuk ihtimalle rud van nistelrooy u da alabilris :::::inş...
|
|
|
|
|
|
#458159 - Fri Jun 05 2009 21:20 PM
[Re: 88A88]
|
Üye

|
Neeskens mükemmel bir yardımcı.
Rijkaard-Neeskens ikilisinin taktik, teknik, hücüm futbolu konusunda yapacağı ortaklık, Galatasaray adına ve Türk Futbolu adına bir devrim olacak ve bu devrimin en büyük kazananı Galatasaray olacak... harika bir ikili mukemmel olcak kesinlikle mukemmel.. bu arada f5 sekiztaşlılar kıskanclıklarından nasıl nasıl çatlıyorlar :))))
|
|
|
|
#458164 - Fri Jun 05 2009 21:34 PM
[Re: al_bundy]
|
S.Adebisi
Müdavim

Yer: Gabar Dağları
|
Ben bu yönetime diyecek bi laf bulamıyorum.Galatasaray'ın başında görmek isticeğim en son hoca belkide.Neyse işallah hayırlısı olur.. yok artik lebron james. asil ben sana dicek laf bulamiyorum... kimi getirseydi renkdas??? Beğenmek zorundamıyım ? Rijkardd'ı taa Barcelona zamanında beri sevmem ve iyi bi hoca olduğuna inanmıyorum.Kimse sazan gibi atlamasın.Sen beğenirsin ben beğenmem..
|
|
|
|
#458165 - Fri Jun 05 2009 21:37 PM
|
S.Adebisi
Müdavim

|
Ben bu yönetime diyecek bi laf bulamıyorum.Galatasaray'ın başında görmek isticeğim en son hoca belkide.Neyse işallah hayırlısı olur.. sakami gercek mi yazdigin raist abi Son derece ciddiyim Şahin'cim..
|
|
|
|
#458166 - Fri Jun 05 2009 21:39 PM
[Re: Raist]
|
Müdavim

Yer: İzmir
|
Ben bu yönetime diyecek bi laf bulamıyorum.Galatasaray'ın başında görmek isticeğim en son hoca belkide.Neyse işallah hayırlısı olur.. yok artik lebron james. asil ben sana dicek laf bulamiyorum... kimi getirseydi renkdas??? Beğenmek zorundamıyım ? Rijkardd'ı taa Barcelona zamanında beri sevmem ve iyi bi hoca olduğuna inanmıyorum.Kimse sazan gibi atlamasın.Sen beğenirsin ben beğenmem.. Tabi ki herkes beğenmek zorunda değil ama nedenini merak etmedik değil hani?
Tarafından düzenlendi gambitxx (Fri Jun 05 2009 21:39 PM)
|
|
|
|
#458170 - Fri Jun 05 2009 21:46 PM
[Re: gambitxx]
|
S.Adebisi
Müdavim

|
Nedenini bilmiyorum ama sevmiyorum bu adamı.Başarılı olcağınada inanmıyorum açıkcası.Ama işallah başarılı olurda ben bu laflarımı yer g.t olurum.. Tek diyebileceğim Allahtan yönetimde değilsin hocam  Saç modelinden olabilir mi acaba? Yok saçları güzel ya  Hep istemişimdir öyle saçlarım kıvır kıvır olsun diye ama olmuyo  Bekleyip görücez bakalım..
|
|
|
|
#458171 - Fri Jun 05 2009 21:47 PM
|
Üye

Yer: DK
|
Renkdaslar, Frank Rijkaardin kariyeri tartisilmaz .. Ama biz yinede buyuk konusmayalim.. ne olur ne olmaz., insallah kulubumuz icin hayirli olur.. ama simdiden buyuk konusmamak lazim.. fenevlilerin halini gorduk adamlar ispanyayi sampiyon yapan adami getirdiler, sonuc husran.. Unutmayalim ki, hersey teknik direktorde bitmiyor, insallah bizim oyuncularda gelecek sezon kendilerini toparlarlar, insallah 2008-2009'daki gibi bir sezon birdaha yasamayiz .. Insallah Frank Rijkaard kulubumuz icin hayirli olur.. 
|
|
|
|
#458172 - Fri Jun 05 2009 21:54 PM
[Re: E05]
|
Bodom Beach Terror
Üye
|
Nedenini bilmiyorum ama sevmiyorum bu adamı.Başarılı olcağınada inanmıyorum açıkcası.Ama işallah başarılı olurda ben bu laflarımı yer g.t olurum.. Herkesin fikrine sonsuz saygı duymak lazım. Sonuçta hepimiz demokratik bir toplumun demokratik bireyleriyiz. Raist arkadaşımız kendince başarılı olmakta zorlanacağını düşünmüş, ki olamayabilir de. Ben daha çok Rijkaard'ın Galatasaray takımına kazandıracakları ile ilgileniyorum. Neeskens'İn bu klüp için verebileceklerini düşünüyorum. Bütün takımlar başarısız dönemlerden geçer. Bizde bu sene başarısız olabiliriz. 1 senemiz çöpe gidebilir.FAKAT; Rijkaard-Neeskens ikilisi ile olan birlikteliğimiz en az 2,5-3 sene sürmeli. ÇÜNKÜ BU ZAMANIN SONUNDA TÜRK FUTBOLUNUN FİZİKİ YAPISI İLE SENTEZLEN BİR TOTAL FUTBOL ANLAYILIŞI VE BU İKİLİNİN GETİRECEKLERİ YENİLİKLER İLE GALATASARAY 10-15 YIL BOYUNCA TSL VE AVRUPA'DA SÖZ SAHİBİ OLACAK. ÇÜNKÜ ŞU ANDA HEPİMİZİN GIPTA İLE BAKTIĞI BARCELONA RİJKAARD'IN BAŞLATTIĞI VE 4-5 YIL SÜREN BİR FUTBOL DEVRİMİNİN ÜRÜNÜ. BİR GENERAL'İN HER SAVAŞI KAZANMASINI BEKLEYEMEYİZ. RİJKAARD İLE KAYBETTİĞİMİZ BAZI ŞEYLER OLACAK. ANCAK KAZANÇ ÇOK ÇOK BÜYÜK OLACAK...
O yüzden başarısızlık sonuçlanması son derece doğal bir beklenti. Ama kazanç hayal edebileceğimiz boyutların ötesinde olacak...
|
|
|
|
|
|
#458179 - Fri Jun 05 2009 22:26 PM
|
Müdavim

Yer: ADANA
|
Ben bu yönetime diyecek bi laf bulamıyorum.Galatasaray'ın başında görmek isticeğim en son hoca belkide.Neyse işallah hayırlısı olur.. yok artik lebron james. asil ben sana dicek laf bulamiyorum... kimi getirseydi renkdas??? Beğenmek zorundamıyım ? Rijkardd'ı taa Barcelona zamanında beri sevmem ve iyi bi hoca olduğuna inanmıyorum.Kimse sazan gibi atlamasın.Sen beğenirsin ben beğenmem.. hopp lutfen baba seviye dusurmeyelim. ole sazan gibi atlama falan...
|
|
|
|
#458183 - Fri Jun 05 2009 22:58 PM
|
Müdavim

|
hopp lutfen baba seviye dusurmeyelim. ole sazan gibi atlama falan... Sana demedim zaten.Neyse uzatmayalım.. ok baba. kusura bakma yanlis anlasilma icin:)) bu arada ben zaten senin gorusune bisey diyemem. adi ustunde senin gorusun rijkaard hakkinda. ama adamin kariyeri belli ve herhalde simdiye kadar gelmis en kariyerli adam olmasi ve senin basaracagina simdiden inanmaman beni sasirtti. ondan msj attim. yoksa adami begenmek veya begenmemek senin tercihin.
|
|
|
|
#458204 - Sat Jun 06 2009 01:01 AM
[Re: malkocoglu_DK]
|
-----UA-----
Yeni üye
Yer: Ankara
|
" ... Barcelonada 2003te başlayan yeni dönemin simalarından biri olduğunda hakkında bir acaba vardı. Bir ara düşme hattında dolaşan Katalan devi, İspanyol medyasında unufak edilirken sezon sonunda Real Madridin arkasında elde edilen bir ikincilik vardı. Rijkaard yazı pek uyumadan geçirip takıma Ronaldinho, Deco, Marquez gibi isimleri kazandırırken altyapıdan gelen Valdes, Xavi, Puyol ve Iniestayı takıma monte etmeye başlamıştı. Arka arkaya iki şampiyonluk geldiği gibi kimsecikleri nasip olmayan bir şeye imza atan Rijkaard, Real Madridi Santiago Bernabeuda iki defa devirmeyi başaran teknik direktör olmuştu. ... " Ali Murat Hamarat / Goal.com Bu ve bunun gibi bi kaç yazı daha okuduktan sonra bize çok uygun bi TD olduğuna inancım pekişti. Yönetim bu sefer gerçketen ii iş yaptı. En önemlisi söylenenler doğruysa en başından beri akıllarındaki isim Rijkaard'mış. Hedefe ulaşılması güzel iice ölçlüp tartılıp verilmiş bi karar. Şaşırtmaca işini ii beceriyoruz. Zaten o işi beceremessen Fenevbağçe pusuda bekliyo. Sazan gibi açıklarsan topuz bizde diye daha transfer sezonu açılmadna böyle kaparlar işte  politikasız transfer yaptıkları o kadar açık ki 
Tarafından düzenlendi postman (Sat Jun 06 2009 01:02 AM)
|
|
|
|
|
|
#458212 - Sat Jun 06 2009 02:18 AM
[Re: TaçsızKral]
|
Anti Ezik TeaM
Yeni üye

Yer: İstanbul
|
yeni direktörümüz tüm camiaya hayırlı olsun.. işte eziklerin forumundan seçmeler biraz eğlenelim moralimiz düzelsin  -------------------------------------------------------------------------------------------------- 05.06.2009 12:11 Cuma #3 YAGO Frank Rijkaard gs de 3 sene şampiyonluk sözü veren başkana öyle misillemeler yapiyolarki sözünü yedirecege benziyor bu hamleler .. acı ama gerçek olan bu gibi 05.06.2009 12:11 Cuma #6 jaunty Frank Rijkaard gs de bence buyuk transfer ..tebrik etmek lazim oziremkan Frank Rijkaard gs de adamlar malı götürüyo bizimkilerde tık yok ...daha daum geldi diyemiyoruz birisi cıksın acklasın artık :(( fener.bahce.gol Frank Rijkaard gs de ohaaa. inanmam.adamın yıllığı 5 milyon€ nereye alıyolar. FenerBahçely Frank Rijkaard gs de Tebrik Etmek Gerekir Şok Olduk Yani adurgun Frank Rijkaard gs de Tebrikler‚ adamlar hem transfer ettiler hem de açıkladılar. Biz birini yapsak ötekini yapamıyoruz. Daum geldi mi gelmedi mi o bile belli değil fener.bahce.gol Frank Rijkaard gs de yuh ya harbiden almışlar ben fotomaç haberi falan sandım.nası vermişler o parayı hayret.bin tane kulüp vardı rijkardın peşinde bula bula gs mi buldu ersinfb_1907 Frank Rijkaard gs de Bizimkiler beklesin hala ‚bunun böyle olacağı belliydi kovduğu teknik adamı geri getirenler bakalım daha neler yapacak :(( fener.bahce.gol Frank Rijkaard gs de moral sıfır. Serkan Özgüner Frank Rijkaard gs de Şaka gibi... fener.bahce.gol Frank Rijkaard gs de hayırsız olsun allah kahretsin moral sıfır campeones Frank Rijkaard gs de Vay be tam adamların yapısına uygun hoca.gs nasıl reijkardı getiriyor aklım almıyor klişe olacak ama bi yerde Daum bi yerde Reijkard çok üzülüyorum. pks1907 Frank Rijkaard gs de Bizim sorunumuz para değil asıl sorunumuz insan ilişkileri...kimse ile düzgün dialoğa girmezsen kimsede senin hatırını saymaz herkezle yılardır edilen kavga gürültü sempatiyi azaltınca olacak olan bu ..son yıllarda kimi istedikte transfer edebildik...ne kada rkof adam varsa bizde kadroya bak baktıkca cıldırıyo insan yasin burak ali emreciksin wederson josico maldonado bla bla bla off off neresınden tutsanız elimizde kalıcak bir kadro... fener.bahce.gol: Ya bırakın yalan söylemeyi be. yeter artık. 3 sene önce kovduğumuz adamı sanki çok iş yapmış gibi yutturdular bize. elalemin gs si rijkaard ı aldı getirdi. konuştukça batıyoruz. kapatın şu topici de daha fazla rezil olmayalım elaleme. şu eziqlwein teknik direktörlerini futbol adına bana savundurdunuz ya daha ne desem boş. ulan rijkaardı bilmiyosan bari sus adam sansınlar.bize gelse yer gök inlemişti.hatadan yani daumdan dönmek varken elalemin teknikdirektörü için 40 sayfanın üstünde yazı yazmışız bu bile gösterge. kapatın şu topici.. nderingor Frank Rijkaard gs de oha! herif iyiymis ya! " Barcelona´nın başında 5 sezon kalan ve 2007-2008 sezonunun ardından görevinden alınan Rijkaard‚ geçirdiği 5 yıllık sürede Barcelona takımıyla 1 Şampiyonlar Ligi‚ 2 lig ve 1 de İspanya Kupası kazandı." :(( nightprince Frank Rijkaard gs de Beğendiğim ve başarılı olmasını istediğim bir adamdı. bana göre barçayı barça yapan Ronaldinho ile ikisiydi. artık başarısızlığı için dua edecem. kendisini Fenerbahçemizde görmek isterdim ayrıca.. walles85 Frank Rijkaard gs de Arkadaşlar sadece Rijkaard değil onun yardımcılığına getirilen Johan Neeskens de çok sağlam biri. Sanırım gözden kaçmış ama bu adam tek başına gs veya fenerin başına geçecek kapasitede biri.. Adamlar bu sene sağlam geliyorlar. Kısa ve net losgalacticos66 Frank Rijkaard gs de Daumun rijkaard dan daha iyi hoca olduğunu düşünenler var şaka gibi mustaine1907 Frank Rijkaard gs de Bir şeyler olacağı belliydi zaten.gs yönetimi son 3 haftadır tüm suçu üstlenip‚taraftardan özür diliyor ve kendilerini affettireceklerini söylüyordu. En sonda sezon boyunca futbolda çok başlılık olduğunu(Sikibbe´nin işine karışıp durdular ya)‚bununda bir hata olduğunu itiraf ettiler ve Rijkaard´ı getirdiler. Beğenmeyenler olabilir ama Turkcell Super Ligi için bence gayet güzel bir transfer.Daha önce bir renkdaş yazmış‚sadece yardımcısı bile bu ligde tüm takımları çalıştırabilecek kapasiteye sahip diye.Aynen öyle. Her şeyden önce Skibbe ortamındaki ciddiyetsizlik gider bir kere takımlarında.Rijkaard öyle topçuya filan ezdirmez kendini‚bu bizim için handikap. Geçen sezon boyunca bir çok renkdaş zaten belirtmişti‚bende demiştim;gs´nin kadro kalitesi iyiydi zaten.Şimdi yeni takviyelerde yaparlar büyük olasılıkla. Uzun lafı kısası‚vakit geçirmenin anlamı yok.Daha transfer döneminin başındayız‚acele etmeyelim hatasına gene düşmeyelim.Teknik direktör‚ oyuncu transferleri bitsin‚camia olarak bizde önümüze bakalım. --------------------------------------------------------------------------------------
|
|
|
|
#458214 - Sat Jun 06 2009 02:47 AM
[Re: KraL_CimBOM]
|
|
KraL_CimBOM saol valla gece gece iyi güldüm.  aslına bakarsanız şov daha yeni başladı. böyle büyük teknik adamlar gelirken yönetimden dev transfer bütçesi talep ederler, takıma takviyeler yapabilmek için. uzun lafın kısası taraftarlar rahat olsun, herkes sussun bizi dinlesin önümüzdeki günlerde yıldızlar yolda!
|
|
|
|
|
|
#458215 - Sat Jun 06 2009 02:52 AM
|
Die For You
Yeni üye
Yer: izmir
|
Rijkaard takımın başına geldi yaa.. bütün sezon Barosu alıp Yaseri oyuna soksun çıtım çıkarsa... eziklerden olayım.. rüya gibi yaa.... Ribery takıma geri dönse bu kadar şaşırmazdım. Şimdi herkes kombinelere yüklenir inşallahta yönetimin elinde transferler için biraz nakit akışı olur.
|
|
|
|
#458220 - Sat Jun 06 2009 07:32 AM
|
Koyuk
Üye

Yer: Azerbaycan
|
Nedenini bilmiyorum ama sevmiyorum bu adamı.Başarılı olcağınada inanmıyorum açıkcası.Ama işallah başarılı olurda ben bu laflarımı yer g.t olurum.. Tek diyebileceğim Allahtan yönetimde değilsin hocam  Saç modelinden olabilir mi acaba? Yok saçları güzel ya  Hep istemişimdir öyle saçlarım kıvır kıvır olsun diye ama olmuyo  Bekleyip görücez bakalım.. raist abi oncen boyle olmayalim.Men uzuldugum nokta son9 senede nerdeyse 9 Td yle calismamiz istikrar yok basari yok.
|
|
|
|
|
|
#458227 - Sat Jun 06 2009 10:00 AM
[Re: branege]
|
UltrAslan
Üye
|
Rijkaard takımın başına geldi yaa.. bütün sezon Barosu alıp Yaseri oyuna soksun çıtım çıkarsa... eziklerden olayım.. rüya gibi yaa.... Ribery takıma geri dönse bu kadar şaşırmazdım. Şimdi herkes kombinelere yüklenir inşallahta yönetimin elinde transferler için biraz nakit akışı olur. linderoth nonda lincoln de sanctis bu dördü giderse elde zaten transfer iiçin harika bir bütce kalıyor otomatikmen....10_15 kadarda yönetim koyarsa süper transferler yapılır... muhasebesini iyi yapmalılar..
|
|
|
|
|
|
#458230 - Sat Jun 06 2009 11:30 AM
|
|
slm arkadaşlar ben denizliden murtaza dün bir olay dikkatimi çekti ntvsporu seyrediyorum rijkaart gelmiş onu seyredicem tam 17 dk reklam seyrettim neyse sonunda haberlere geçildi başladılar işte daum nihatı istiyomuş falan filan bende bekliyorum rijkaart haberini o esnada araya mehmet topuz haberi giriyo rijkaaart die bi adam hiç yok sanki neymiş beşiktaşla anlaşmışta fener araya girmiş falan 10 dk boyunca beşiktaş formasını giymesini seyrettik ve galatasaraya gelen avrupanın en önemli antrenörü değilmiş gibi lansa edilmeye çalışıldığını fark ettim ve uyandım azizin bunu kasten yaptığını maksadı gündemi değiştirmek egosuna bi türlü hakim olamıyo ona tavsiyem figo futbolu bıraktı gitsin getirsin şovunu yapsın carlosta olduğu gibi
|
|
|
|
|
|
#458233 - Sat Jun 06 2009 12:22 PM
[Re: murtaza]
|
Yeni üye
|
neyse Allaha şükür Rijkardımız da var arkadaşlar şimdi sıra şimdi sıra forvet ve savunmada haydi yönetim haydi Adnanlar haydi Haldun abi !!  verin coşkuyu cimbomuma 
|
|
|
|
#458249 - Sat Jun 06 2009 13:33 PM
[Re: suskun]
|
Üye

|
bu seneki başarısızlıktan herkesin dersini alacağı gibi taraftar olarak bizde dersimizi alalım ve Rijkaard ı destekleyelim, arkasında duralım, 2 yenilgi aldık diye asıp kesmeyelim arkadaşlr.. Türkiye ve Türk Futbolu adına gerçekten güzel bi transfer oldu yönetimi tebrik ediyorum.. umarım GALATASARAYımızda başarılı olur.. ayrıca harbiden karizma adam  evet sana aynen katılıyorum. dünden beri bir çoğumuz yönetim sabretmeli. istikrar istiyorsak sabır göstermeli diyip durduk. tarafatar olarak bizlerin de aynı şekilde olması gerek. Herşeyin biranda değişmeyeceğini, zaman alacağını hepimiz biliyoruz. Ha medya yine aynı çizgide olacaktır ama medya güvenirliliğini yitireli çok oldu. Hepimizin farkettiği üzere gazetelerde, haberlerde adı bile geçmeyen isimleri aldık son 2 senedir. Taraftar olarak bizim de aynı şekilde sabır göstermemiz gerek. Beklentilerimiz hepimizin yüksek. Bunun için de zaman ve sabır diyorum...
|
|
|
|
#458264 - Sat Jun 06 2009 15:18 PM
[Re: MesMes]
|
Müdavim

Yer: Konya
|
Frank Rijkaard gs de
yahu zaten rijkaard ın ne hoca olarak kariyeri ne de futbolcu olarak kariyeri var. daum ondan 5 gömlek üstün. transferlere gelince lincoln‚kewel baros ´u kim avrupa futbolunda tanıyor canım? bi josico gibi bi maldanado gibi kariyerleri mi var allah aşkına? bakmayın siz nufus cüzdanlarının 20 li yaşlarını göstermesine aldanmayın hiçbiri bizim 35 lik carlos kadar etmez satışa çıkardığında... bakın geçen yıl transfer ettikleri meirayı bile devre arasında ucuza sattılar. büyütmeyelim bu transferleri... büyük başkan inşaatı bırakacak‚taraftarla uğraşmıcak rakibi öpen takım yapacak nasıl olsa.. siz hiç kafanıza takmayın rahat olun beyler rahaaaat... Bu yorum ciddi ciddi yapılmış mı gerçekten? Link verir misin? Ben bi bakayım daha ne saçmalıklar var.
|
|
|
|
#458267 - Sat Jun 06 2009 15:54 PM
[Re: kacarow]
|
Üye

Yer: Hannover
|
|
|
|
|
|
|
#458290 - Sat Jun 06 2009 17:07 PM
[Re: suskun]
|
Müdavim

Yer: Ĩڪے†...
|
Öncelikle Rijkaard'ın kupalardan ziyade Barcelona'da başka neler yaptığına bakalım.. Messi gibi bir oyuncuyu özel programlarla Avrupa arenasına sundu. Bojan Krkici 16 yaşında La Ligada oynattı. Guardiolanın rekor üstüne rekor kırdığı Barcelonanın iskeletini kurdu ve bu taktiği takıma aşıladı. Bu yıl oynayan kadronun oyun sistemini o yarattı. Altyapıdan bir çok oyuncuyu A takıma çıkarttı. Yerden pas yapan, hızlı tempoda oynayan ve kondüsyon gücü yüksek bir takım yarattı. Peki bizde neler yapabilir Rijkaard ? Arda gibi bir oyuncuyu özel programlarla Avrupaya sunar. Başta Semih ve Uğur olmak üzere ikisinede formayı verir. Altyapıdan bir çok oyuncuyu gelecek yıllarda sahada görebiliriz. Yerden pas yapan, rakibine nefes aldırmayan, kondüsyonu yüksek olan ve savaşan bir takım yaratabilir. Uzun yıllar oyun sistemiyle rakiplerine bela olacak bir takım yaratabilir. Peki bunlar için ne gerekli ? SABIR.. İNANMAK.. ÇALIŞMAK.. Yani; 3 haftada adamı kovmamak gerekir. 3 haftada adamı istifa ettirmemek gerekir. Barcelona;nın ilk yarıyı 15.sırada, sezonu 2.sırada bitirdiği yılı hatırlıyorsunuzdur  Laportanın yaptığı gibi, Katalanların yaptığı gibi, Barcelona camiasının yaptığı gibi yapmamız lazım. Sabretmek, güvenmek ve inanmak lazım..
Tarafından düzenlendi uA_f@tih (Sat Jun 06 2009 17:08 PM)
|
|
|
|
#458291 - Sat Jun 06 2009 17:23 PM
[Re: kacarow]
|
Müdavim

|
Frank Rijkaard gs de
yahu zaten rijkaard ın ne hoca olarak kariyeri ne de futbolcu olarak kariyeri var. daum ondan 5 gömlek üstün. transferlere gelince lincoln‚kewel baros ´u kim avrupa futbolunda tanıyor canım? bi josico gibi bi maldanado gibi kariyerleri mi var allah aşkına? bakmayın siz nufus cüzdanlarının 20 li yaşlarını göstermesine aldanmayın hiçbiri bizim 35 lik carlos kadar etmez satışa çıkardığında... bakın geçen yıl transfer ettikleri meirayı bile devre arasında ucuza sattılar. büyütmeyelim bu transferleri... büyük başkan inşaatı bırakacak‚taraftarla uğraşmıcak rakibi öpen takım yapacak nasıl olsa.. siz hiç kafanıza takmayın rahat olun beyler rahaaaat... Bu yorum ciddi ciddi yapılmış mı gerçekten? Link verir misin? Ben bi bakayım daha ne saçmalıklar var. İroni yapılmış hocam,bu yorumu ben de okumuştum,ama antuya bir gir,sindiremeyip saçmalayan o kadar çok adam var ki. Yok Barca'daki kadroyu çocuklar bile şampiyon yaparmış,sanki Barca o kadroyla Turkcell Süper Lig'de oynuyor,Şampiyonlar Ligi'ni o değil Ronaldinho falan aldırmış,bu bağlamda bu sene Messi,önceki sene Ronaldo daha önce Kaka falan aldırdı,teknik direktörlerin hepsi yalan.Hazımsızlıktan iyice saçmalamışlar yani.
|
|
|
|
#458318 - Sat Jun 06 2009 18:33 PM
[Re: cukurbagliyucel]
|
Yeni üye
Yer: Mardin
|
Tahmin ettiğim gibi, transfer dedikodularında hiç adı duyulmayan birileri olucak demiştim tıpkı geçen yıl gibi. Aynı şekilde hiç adı geçmeyen oyuncular alıncak. En güzeli de medya da bir tarafına kına yapr artık  Yönetimi özellikle Haldun Üstüneli tebrik etmek gerekir. Bu tarz çalışmasından dolayı. Yeni hocamız içinde umutlu olmaya çalışıyorum ama biraz zor takıntılar olan biri diye biliyorum. umarım yanılıyorumdur. Tabi uefada haber değeri görmesi takımın adının tekrar gündeme gelmesi açısından önemli bir gelişme olduğunu görmemezlikten gelemem. umarım benzer gelişme futbol takımının başarıları ile de gelir.
|
|
|
|
|
|
#458320 - Sat Jun 06 2009 19:07 PM
[Re: |uAlone|..]
|
4ever_Cheryl
Üye

|
qeLmesiyle çok iyi oldu forvete oliveira ya da pizzaro ve servetin yanına da lucas neil süper olur...
........................................LEO FRANCO..........................................
UGUR UÇAR...........SERVET..............LUCAS NEİL............HAKAN BALTA...
.....................MEHMET TOPAL.........AYHAN AKMAN........................... HARRY KEWELL............................................................ARDA TURAN (PİZZARO) ...................OLİVEİRA....................................MİLAN BAROŞ..............
Renktas kadro güzelde,Barosun yanina Olivera degilde,cünkü barosla ayni tip santaforlar,Barosunun yanina Van Nistellrooy veya Morientes gibi bir golcü daha mantikli olur,birbirlerini tamamlarlar,isimler farkli olabilir ama Van Nistellrrooy,Morientes tarzinda olmali.Sag kanadada Kewellin yerine gercek bir sag kanat alinmali.Kewell hem kesik kesik oynuyor,oyununu 90dkye yayamiyor,devamlilik sorunu var.Oliveira iyi oyuncu,begenirim ama Baros varken gerek yok bence.Hava toplarinda cok etkili olmamiz gerekiyor,ofansif anlamda cok fazla alternatifimizin olmasi gerekiyor. Bu arada Rijkaardin yillik aldigi ücret 4 milyon euroymus,gercekte sasirtti beni,bu sartlarda transfer bütcemizin 12-13 milyon eurodan daha fazlasi olmasi gerekiyor.Umarim fazladir. Bugün bir italyan gazetesinde Rijkaardin Cityi,Chealseyi,CSKAyi ve Real Madridi reddettigini okudum bize gelmeden önce.Fenerbahce alamayabilir ama biz aliriz.cünkü biraz en büyük olmanin farkini yasayalim degil mi?
Tarafından düzenlendi Raph (Sat Jun 06 2009 19:14 PM)
|
|
|
|
#458334 - Sat Jun 06 2009 21:32 PM
[Re: ONUR1905]
|
Yeni üye
Yer: istanbul/Türkiye
|
bnce Rijkaard şimdi barcelonada olsa aynı rekorkar yine kırılırdı zaten bu sistemi oturtan alttan oyuncu çıkaran buydu 4 senede; 2 lig şamp. 1 kral kupası 1 şamp.ligi kazandı ksinlikle sportif deildi gönderilişinin sebebi... ben çok memnunum süper oldu ne ramos ne schuster nede co Adriense bundan iyi deil..Ayrıca futbolcu transferinden önce gelmesi süper oldu.
|
|
|
|
#458341 - Sat Jun 06 2009 22:30 PM
[Re: papaz1905]
|
Müdavim

|
bnce Rijkaard şimdi barcelonada olsa aynı rekorkar yine kırılırdı zaten bu sistemi oturtan alttan oyuncu çıkaran buydu 4 senede; 2 lig şamp. 1 kral kupası 1 şamp.ligi kazandı ksinlikle sportif deildi gönderilişinin sebebi... ben çok memnunum süper oldu ne ramos ne schuster nede co Adriense bundan iyi deil..Ayrıca futbolcu transferinden önce gelmesi süper oldu. inşallah başarılı olurda yine hayal kırıklığı yaşamayız bu sene . Ya varsın yaşayalım hayal kırıklığı 1 sene,çok mu önemli,hoca değiştirince yada Türkiye Ligi'ni alınca çok mu şey değişiyor,bırakın 1 sene kaybedelim varsın önemli olan geleceği kazanmak,varsın bu sene de kupa almayalım çok mu şey kaybederiz,ben razıyım beklemeye yeter ki geleceğe yönelik adımlar atılsın,gerçek başarı uzun vadede gelir,nasıl UEFA kupası yada ŞL'nde fırtına gibi estiğimiz dönemlere 1 yılda gelmedik,yine başarı istiyorsak 1 yıl heba olsun.
|
|
|
|
#458349 - Sat Jun 06 2009 23:29 PM
|
Anti Ezik TeaM
Yeni üye

|
Frank Rijkaard gs de
yahu zaten rijkaard ın ne hoca olarak kariyeri ne de futbolcu olarak kariyeri var. daum ondan 5 gömlek üstün. transferlere gelince lincoln‚kewel baros ´u kim avrupa futbolunda tanıyor canım? bi josico gibi bi maldanado gibi kariyerleri mi var allah aşkına? bakmayın siz nufus cüzdanlarının 20 li yaşlarını göstermesine aldanmayın hiçbiri bizim 35 lik carlos kadar etmez satışa çıkardığında... bakın geçen yıl transfer ettikleri meirayı bile devre arasında ucuza sattılar. büyütmeyelim bu transferleri... büyük başkan inşaatı bırakacak‚taraftarla uğraşmıcak rakibi öpen takım yapacak nasıl olsa.. siz hiç kafanıza takmayın rahat olun beyler rahaaaat... Bu yorum ciddi ciddi yapılmış mı gerçekten? Link verir misin? Ben bi bakayım daha ne saçmalıklar var. İroni yapılmış hocam,bu yorumu ben de okumuştum,ama antuya bir gir,sindiremeyip saçmalayan o kadar çok adam var ki. Yok Barca'daki kadroyu çocuklar bile şampiyon yaparmış,sanki Barca o kadroyla Turkcell Süper Lig'de oynuyor,Şampiyonlar Ligi'ni o değil Ronaldinho falan aldırmış,bu bağlamda bu sene Messi,önceki sene Ronaldo daha önce Kaka falan aldırdı,teknik direktörlerin hepsi yalan.Hazımsızlıktan iyice saçmalamışlar yani. madem td lerin hiç bi önemi yok o zaman ne diye biz avrupa şampiyonu takımın td getirdik diye övünüyolar. o zaman o ispanyayı çocuklar bile şampiyon yapardı :d:d
|
|
|
|
#458369 - Sun Jun 07 2009 10:21 AM
|
Anti Ezik TeaM
Yeni üye

|
Protesto !!
Yazıklar olsun ntvspora. Tam haberler başladı, oturdum bekliorum Rijkaard ve gs haberlerini dinlemek için ama bide ne göreyim, adeta şok oldum. En başta bizim haber gircek sandım neyse dedim izlemeye devam ettim. Önce eziklerin haberini verdiler, bekliyim biraz dedim, sonra bjk haberini verdiler, heralde bunda sonra dedim, 3. olarak ts haberleri girdi, heralde dedim en sona bıraktılar, bide baktım ki yurtdışı haberlerine geçtiler ve gs den tık yok.
Tüm dünyanın manşetlerinde olan, uefanın resmi sitesinde baş sayfadan verilen Rijkaard haberinden zerre kadar bahsetmediler. onu da geçtim gs nin adını bile anmadılar.
Sık sık ntvspor izleyen biri olarak artık ntvspor protesto ediyorum ve bundan sonra izlememeye karar verdim. Böle bi kanal nasıl bu hataya düşer anlamak mümkün değil. Bu çekememezlik de neyin nesidir. ,Ya tarafsız adam gibi yayın yapsınlar yada artık ben izlemiyorum.
Tüm renkdaşlarımı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Tepkimizi gösterelim. Herkes haddini bilecek.
YAZIKLAR OLSUN NTVSPORA, BENDE SİZİ ADAM GİBİ ADAM SANMITIM...
|
|
|
|
#458373 - Sun Jun 07 2009 11:33 AM
|
Müdavim
|
Protesto !!
Yazıklar olsun ntvspora. Tam haberler başladı, oturdum bekliorum Rijkaard ve gs haberlerini dinlemek için ama bide ne göreyim, adeta şok oldum. En başta bizim haber gircek sandım neyse dedim izlemeye devam ettim. Önce eziklerin haberini verdiler, bekliyim biraz dedim, sonra bjk haberini verdiler, heralde bunda sonra dedim, 3. olarak ts haberleri girdi, heralde dedim en sona bıraktılar, bide baktım ki yurtdışı haberlerine geçtiler ve gs den tık yok.
Tüm dünyanın manşetlerinde olan, uefanın resmi sitesinde baş sayfadan verilen Rijkaard haberinden zerre kadar bahsetmediler. onu da geçtim gs nin adını bile anmadılar.
Sık sık ntvspor izleyen biri olarak artık ntvspor protesto ediyorum ve bundan sonra izlememeye karar verdim. Böle bi kanal nasıl bu hataya düşer anlamak mümkün değil. Bu çekememezlik de neyin nesidir. ,Ya tarafsız adam gibi yayın yapsınlar yada artık ben izlemiyorum.
Tüm renkdaşlarımı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Tepkimizi gösterelim. Herkes haddini bilecek.
YAZIKLAR OLSUN NTVSPORA, BENDE SİZİ ADAM GİBİ ADAM SANMITIM... Bu olay bugün olduysa gayet normal çünkü yeni bir haber yok bizde. Üç gün üst üste Rijkaard haberi vermez NTVSpor.
|
|
|
|
|
|
#458380 - Sun Jun 07 2009 12:30 PM
[Re: chelik]
|
ders: şampiyonluk konu : kupa nasıl kaldırılır hoca : galatasaray
Müdavim

Yer: Mersin/Silifke-Mut
|
Protesto !!
YAZIKLAR OLSUN NTVSPORA, BENDE SİZİ ADAM GİBİ ADAM SANMITIM... Bu olay bugün olduysa gayet normal çünkü yeni bir haber yok bizde. Üç gün üst üste Rijkaard haberi vermez NTVSpor. renkdas doğru söylüyor sürekli rijkaard gs haberi olmaz tamam medyanın rengi belli ama bizde bir haber yok ki şöyle yön değiştirmek için ilgilendiğimiz sanılan oyuncuların ismi ortya çıkarsa haber olur çünkü 7b jimnastikçiler ve trabzon tam haber konusu bu arada ondan ikisi td derdinde ikisin bir oyuncu için birbirine girdiler  onlardan ii haber mi olur sende renkdas 
|
|
|
|
#458470 - Mon Jun 08 2009 09:54 AM
|
|
vata millete türk sporuna ve galatasarıyımıza hayırlı olsun!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#458498 - Mon Jun 08 2009 15:56 PM
|
|
hayırlı uğurlu olsun biz Frank Rijkaard ın başarılı olacağına inanıyoruz ama tek bu teknik direktörle olacak bi işte deil yani 3 transfere bakar şampionluk bu sene bi defan bi kaleci bide ii forvet bizi çostururur...
|
|
|
|
|
|
#458607 - Tue Jun 09 2009 15:29 PM
[Re: shiroi_ch]
|
Yer: Almanya
|
Kazanmak nedir, Rijkaard bilir Tommy Vaneldik / Goal.com Hollanda
Doğrusu biraz şaşırdım. 2006 yılında Barcelona’yla Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış ve Hollanda Milli Takımı’nda görev almış bir hocanın daha ziyade büyük bir Avrupa kulübüne gitmesini bekliyordum. Ayrıca Türk futbolu bize biraz uzak. Dolayısıyla Galatasaray’ın büyüklüğünü idrâk edemeyecek bir sürü de Hollandalı var. Gelgelelim başka bir gözle baktığınızda, aslında tipik bir Rijkaard hamlesi bu. Normal teknik direktörlerinden farklı bir adam zira. Rock konserlerine gitmeyi seviyor mesela... Demek ki açık görüşlü ve ‘farklı’ şeylere ilgi duyan birisi. Bu huyunu seviyorum.
Bu, O’nun için tamamen yeni bir deneyim olacak neresinden bakarsanız bakın. Tutkulu Türk futbolseveri, ağır baskı, stres, yabancı bir ülkenin farklı kültürü, yeni bir dil, Türkiye’deki ezelî rakipler... Dolayısıyla Rijkaard için bu çok büyük bir mücadele olacak. Dolayısıyla eğer Galatasaray’da başarılı olursa, bu da onun bir teknik direktör olarak niteliklerini daha net ortaya çıkarır. Ayrıca muazzam bir yeni hayat deneyimi olacak bu O’nun için. Cimbom’un başına geçtiğine gerçekten sevindim.
Galatasaray’da kesinlikle başarılı olacağına inanıyorum. Milan’da oyuncu, Barcelona’da da teknik direktör olarak şampiyonluklar elde etti. Ayrıca 1988’de Hollanda’yla Avrupa Şampiyonası’nı kazandı. Demek ki kazanmak nedir, biliyor. Sanıyorum futbolcularının da kazanmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu idrâk etmelerini sağlayacaktır.
Cimbom'un sihirbazı olabilir Ewan Macdonald / Goal.com Uluslararası
Transferi gerçekleşmeden önce başka hangi takımlarla bağlantı kurmuştu, bilmiyorum; ancak Chelsea, Juventus ve hattâ Milan gibi devler için akla en son gelecek isimler arasında bulunduğu için pek de şaşırmadım Galatasaray'a gitmesine. Avrupa'nın doğusunda teknik direktörlük yapmak birçoklarınca pek önemsenmiyor. Oysa birçok gözlemci Türk futbolunun büyüdüğünü belirtiyorlar. Onun için Rijkaard'ın İstanbul'a gitmekten yüksünmemesi normal.
Galatasaray gibi kendi potansiyelinin altında seyreden bir takımda Rijkaard sihirbaz etkisi gösterebilir; ancak başarılı sonuçlar almaya başlayınca takımı nasıl yöneteceği ve futbolcular arasında doğabilecek olası ego sorunlarını nasıl aşacağı, uzun vadeli başarıya uzanabilip uzanamayacağını gösterecek işaretler olur. Galatasaray önümüzdeki sezon kuşkusuz büyük bir şampiyon adayıdır.
İçerde başarı gelir, Avrupa kolay olmaz Sergio Stanco / Goal.com İtalya
Aldığı parayı duyunca Rijkaard'ın Galatasaray'a geçmesine şaşırmadım. Ama yine de daha ziyade İngiltere ya da Almanya'ya gitmesini bekliyordum. Başarılı olursa iyi, başarısız olursa kötü bir seçim yapmış olacak aslında. Bunca tecrübesiyle orada pek darbe yemesini de beklemiyorum. Türkiye'de lig her ne kadar kolay değilse de ben orada başarılı olacağına eminim. Yalnız uluslararası başarı hiç de kolay olmaz.
Yanlış tercih Alexandre Walraevens / Goal.com Fransa
Her şeye rağmen Rijkaard’ı Galatasaray için imza atarken görmek bir sürpriz sayılmalı. Bir İngiliz takımının; hattâ Bayern Münih’in başına gelmesini beklerdim. Galatasaray benim beklediğim kulüplerin bir boy altında. Kariyeri için de aynı düşüncelere sahibim. Bu deneyimin O’na pek bir şey katacağını sanmıyorum. Dolayısıyla kariyeri için en iyi tercihi yaptığından kuşkuluyum.
Öte yandan kulübe futbol kültürü adına çok şeyler katacağına da eminim. Kazanma kültürü, oyun tarzında akışkanlık vb... Galatasaray Rijkaard’da, Şampiyonlar Ligi’nde ya da mantıken özellikle de UEFA Kupası’nda başarı elde edebilir.
İyi değil, çok iyi tercih! Michael Paterakis / Goal.com Yunanistan
Açıkçası, hele hele söz konusu olan futbol oldu mu, para her şeyde büyük rol oynar. Dolayısıyla, Rijkaard Galatasaray'a neden gitmesin ki... Başarısız olmasına karşın Aragones örneğinde olduğu gibi, Türk takımları Avrupa Şampiyonası'nı kazanan hocalarla anlaşabiliyorlarsa eğer, Hollandalı'nın da oraya gitmesinde şaşılacak bir şey yok. Doğru bütçe ve sıkı bir konsantrasyonla arzu ettiği takımı kurup şampiyonluklar elde ederek, özellikle de Türkiye Ligi gibi çok tanınmayan liglerde başarı elde edilebileceğini gösterebilir. Dolayısıyla yalnız "iyi" değil; "çok iyi" bir tercih.
İçeride başarı elde etmesi görece bir hayli kolay olur. Ancak Avrupa'da başarı elde etmek sadece kaliteye de bağlı değil. Şansa ve iyi bir hazırlık evresine de ihtiyacı olacak. Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarışmayacak olması, Rijkaard'a zaman kazandıran ve onun üzerinde daha az baskı kurulmasıyla sonuçlanacak olumlu bir durum bence.
Çok şaşırdım Muhammed Awaad / Goal.com Arabistan
Açıkçası bir hayli şaşırdım. Premier League'e ya da La Liga'ya geçmesini bekliyordum. Bence 1 yıllık bir aradan sonra O'nun için iyi bir seçim her şeye rağmen. Dünya yıldızlarının olmadığı bir takımı çalıştıracağı için taktiksel bakış açısını geliştirebilir. Zaten çok tecrübeli ve 1 sene dinlenmiş bir hoca olarak, kısa zaman içerisinde bize güçlü bir Galatasaray izletecektir.
Daum'a dikkat etmesi lâzım Hyunmin Kim (Mori) / Goal.com Güney Kore
Şaşırmadığımı söylersem yalan söylemiş olurum. Ama tabii Galatasaray, Türkiye Ligi’ni sınırlar ötesinde temsil eden bir ekip bir yandan da. Ayrıca, her ne kadar başarısız olduysa da, Fenerbahçe’nin eski hocası, Avrupa’yı İspanya Milli Takımı’yla fetheden Luis Aragones’ti. Demek ki mümkün. Yine de doğru tercih olduğundan tam anlamıyla emin değilim. Aragones örneğinde gördüğümüz gibi, Türkiye Ligi kolay bir lig değil. Tabii Christoph Daum, o kokain olayından sonra iyi bir geri dönüş gerçekleştirirse, Fatih Terim, Milli Takım’ın başında dünyanın en iyi hocalarından biri unvanına erişirse, Türkiye Ligi de ün yapar. Dolayısıyla Rijkaard’ın kariyeri için önemli bir adım olabilecek potansiyeller de yok değil.
Ancak bütün bunlar, Rijkaard’ın Türk kültürüne ve Türkiye Ligi’ne kendisini ne denli adapte edebileceğine bağlı. Hollandalı, genç ama tecrübeli bir teknik adam. Deneyimini farklı ülkelerde oyuncu ve hoca olarak kazanmış olması itibariyle Aragones’ten ayrılıyor. Ayrıca Galatasaray, geçtiğimiz sezonki başarısızlığın ardından yeni dönem için büyük yatırım yapacaktır. Dolayısıyla Galatasaray’ı doğru yola sokacağı konusunda ümitvarım. Tabii bu arada, Turkcell Süper Lig’i çok iyi tanıyan, Fenerbahçe’nin yeni hocası Christop Daum karşısında da dikkatli olması gerekir. ............
dünya saskin bazilari daha halen daum ile kiyaslama yapiyor, tesekürler yönetim..
|
|
|
|
|
|
#458770 - Thu Jun 11 2009 01:23 AM
[Re: lewo1905]
|
Yeni üye
Yer: balıkesir
|
yönetimi kutlamak lazım çok iyi bir iş başardılar.neeskens te iyi hoca.bence kendi içimizden yetişmiş birini bu ekibe katarlarsa iyi olur.hakan şükür veya tugay diyorum guardiola hesabı...
|
|
|
|
|
|
#458847 - Fri Jun 12 2009 10:45 AM
[Re: fatihcam10]
|
Üye

|
Hemen karalama kampanyaları başladı.
Rijkaard gerçekleri! Galatasaray Yönetimi, “Alt yapıya önem veren bir hocayla anlaştık” diye övünüyor, ancak gerçekler bunları doğrulamıyor. Barcelona’da 5 sezon görev yapan Frank Rijkaard’ın, bu süreçte sadece Messi ve Bojan’ı A takıma yükselttiği ortaya çıktı.
Galatasaray’da yeni dönemde görev alacak olan Frank Rijkaard’ın, belirtildiği gibi, “Alt yapı tutkunu” olmadığı, hazır futbolcularla yola devam etmeyi sevdiği ortaya çıktı.
Divan Kurulu’nun önceki günkü toplantısında Rijkaard’ı anlatan Başkan Adnan Polat, Barcelona’da görev yaptığı 5 yıllık dönemde altyapıdan aldığı oyuncuların, bugün dünyanın en büyük kupalarını kazandıklarına vurgu yapmıştı. Ancak İspanyol kulübünde yer alan futbolcuların araştırıldığında, bunlardan sadece Messi ile Bojan’ın Rijkaard tarafından A takıma alındığı görüldü.
Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmasında, altyapıdan yetişen futbolcuların rolünün büyük olduğu, ancak bu kupayı alan genç oyuncuların çoğunun başmimarının, şu an Bayern Münih’i çalıştıran Luis Van Gaal olduğu belirtildi. Van Gaal’ın, görev yaptığı 1997-2000 ve 2002-2003 yılları arasında, şu an Barcelona efsanesini yaratan isim olduğu ifade edildi.
Van Gaal çok ismi çıkardı
Xabi Hernandez, Andres Iniesta, Carles Puyol, Victor Valdes, Gerard Piquie ve Albert Jorquera’nın, Hollandalı Luis Van Gall döneminde A takıma çıktığı, Sergi Busquets’in ise Guardiola tarafından alt yapıdan A takıma yükseltildiği vurgulandı.
Barça’nın yıldızlarının A takıma çıkış yılları
Xabi Hernandez 1998 - 1999 Carlos Puyol 1999 - 2000 Andres Iniesta 2001 - 2002 Victor Valdes 2002 - 2003 Gerrad Pique 2002 - 2003 Albert Jorquera 2002 - 2003 Messi 2003 - 2004 Bojan Krkic 2006 -2007 Sergio Busquets 2008 -2009
12.06.2009 Kaynak : Milliyet
|
|
|
|
|
|
#458851 - Fri Jun 12 2009 10:57 AM
|
Müdavim

|
İşte Türk Spor basınında severek takip ettiğim ve yorumlarına büyük saygı duyduğum Uğur Meleke'nin Rijkaard değerlendirmesi: Oyuncu Rijkaard’ı doya doya seyretmiş şanslı futbolseverler içindeyim. Çok farklı pozisyonlarda (stoperde, sağ bekte, orta sahada) oynadı. Sacchi’nin Milan’ının efsanevi kadrosunda merkez oyuncu olarak harikaydı, kariyerini Ajax’ın savunmasının göbeğinde Ş.Ligi kupasını kaldırarak klas bir biçimde bitirdi. Bu multi-pozisyon özelliğinin teknik adamlığında da ona avantaj sağladığı çok açık. Antrenörlüğe geçişte bir başka avantajı da, sahadaki lider vasıfları idi. Hollanda Futbol Federasyonu ona 36 yaşında milli takımı teslim ettiğinde sene 1998’di. Henüz hiçbir büyük milli takım, bırakın onun jenerasyonunu, bir önceki nesile bile bu görevi vermemişti. Euro 2000’de İngiltere’nin başında Keegan (50), Almanya’da Ribbeck (63), İtalya’da Zoff (58), Fransa’da Lemerre (59) vardı. Hatta o turnuvada Almanya forması giyen Mattheus, Rijkaard’dan tam 18 ay büyüktü! Rijkaard’ın takımı, 4 maçta 4 galibiyetle, 13 gol atarak geldiği yarı finalde İtalya’ya belki de tüm zamanların en şanssız biçimiyle elendi. 2’si normal sürede olmak üzere kullandıkları 6 penaltının 5’ini kaçırarak veda ettiler şampiyonaya... Onun Euro 2000’de gösterdiği bu başarı, Klinsmann, van Basten, Stoichkov ve Hagi gibilerinin ulusal takım direksiyonuna geçmelerine öncülük etti. Rijkaard’ın bu turnuvadan sonra 1 yıl bekleyip, Sparta Rotterdam gibi sıradan bir takımda çalışması ve oradan da kovulması garipsenebilir; ama Rijkaard futbolculuğunda da son derece asi ve yalnız aldı kararlarını... Ajax’ta her şey harika giderken hocası Cruyff’a kızdı, idman sahasını terk etti ve bir daha takıma dönmedi. Böylesine büyük bir oyuncunun başarısız Lizbon ve Zaragoza maceralarının olmasının nedeni de bu, asiliği...
Barcelona dönemi Aslında bu hikaye, başka bir iddiayı da çürütür nitelikte: Barcelona’nın 2004-2008 takımının Rijkaard tarafından değil, Cruyff eliyle yönetildiği iddia edilir kapalı kapılar ardında. Birincisi, bizim izlediğimiz Rijkaard, boyunduruk altında yaşamaya müsait değildi. İkincisi de, Rijkaard’dan önce “0” kupayla kapatılan 5 yılda da Barcelona pekâlâ Cruyff’tan yardım alabilirdi. Valdes- Reiziger, Puyol, Oleguer, Bronckhorst- Xavi, Cocu, Davids, Overmars- Ronaldinho, Saviola... Bu kadro, Rijkaard’in Barcelona’daki ilk yılının son günlerinde, deplasmanda R.Madrid’i 2-1 mağlup eden on biri... Feci geçen ve bir ara küme düşme hattına yaklaşılan ilk devrenin ardından da üst üste namağlup bitirilen 16’ncı maç... Bu müsabaka oynandığı sırada muhtemelen Messi, diğer altyapı oyuncularıyla (ve Pique’yle) birlikte tribünde ağabeylerini izliyor. 19’luk Iniesta, A takımdaki ilk yılında yorulan Ronaldinho’nun yerine birkaç kez oyuna girmiş. Valdes’in birinci kaleci olarak ilk yılı ve Barcelona’yı yakmaya o sezon başlamış. Sağ bekte 31’lik Reiziger, göbekte Katalan filozof/vasat bek Oleguer var. Yani Rijkaard, Guardiola kadar şanslı değil; onun eline D.Alves, Abidal, Eto’o, Henry gibi oyuncular teslim edilmemiş. Bu durumda Rijkaard’ın 2004-2008 yılları arasında 2 La Liga, 2 Süper Kupa, 1 de Ş.Ligi kazanan ekibinin zaten çok iyi oyunculardan oluştuğunu ve başında kim olursa olsun bu zaferlere ulaşacağını söylemek de biraz adaletsiz olur.
Zaafları Rijkaard’ın teknik adamlığında benimsediği futbol anlayışı, “kazanırken eğlenmeyi de unutmayan bir oyun” olarak tanımlanabilir. Yediğinden daha fazlasını atmayı hedefleyen, işin kötü gittiği anlarda bile pozitif futboldan uzaklaşmayan bir tarz... Bugün dünya futbolunda çok yaygın olan 4-3-3’ün de sıkı savunucularından biri, ki 2004’lerde Mourinho’nun Chelsea’siyle beraber başlattıkları bu rüzgar hâlâ her iki takımda bozulmadan uygulanıyor. Yeni sezonda G.Saray’da Kewell-Baros-Arda öndeki üçlüyü oluşturabilir, hatta Rijkaard iyi alternatifler transfer edemezse Aydın ve Alpaslan’a da kanat hücumcusu olarak şans verebilir. * * * Rijkaard’ın Barcelona’daki son iki sezonunda onu geriye götüren ve ayrılıkla sonuçlanan süreçteyse eksikliği, disiplin zafiyeti oldu. Şu anda Palmeiras forması giyen Edmilson, takım içinde (Ronaldinho ve Deco gibi) bazı oyunculara tolerans tanındığını ifşa edince düzen bozuldu. Bu durum, G.Saray’daki Skibbe-Lincoln ilişkisini ve yerli oyuncuların isyanını da feci biçimde anımsatıyor! Rijkaard’ın yeni sezonda yanında makul bir yerli yardımcıya ihtiyacı olduğu apaçık ortada... Son tahlilde şunu söylemekte sanırım bir sakınca yok: “G.Saray’ın Rijkaard için şans olduğundan çok; Rijkaard, G.Saray için şanstır” ... Hollandalı da G.Saray gibi Avrupa kupalarında başarıya aç. Ama Ş.Ligi ve La Liga şampiyonlukları içeren CV’si G.Saray’ın biraz üstünde. Eğer G.Saray yönetimi Skibbe’ye yaptığı gibi bir “yönetişim” diretmesi içine girer, Kasım’da hocanın yardımcısını göndermeye kalkar, Aralık’ta görev tanımı belli olmayan bir başkan danışmanı getirirse, Rijkaard’dan da verim alamaz. Ama doğru bir planlama ile 3-4 yıl içinde Rijkaard, hem G.Saray’ı hem de kendi kariyerini tepeye çıkarıp, İstanbul’dan omuzlarda ayrılıp, Milan’ın/Chelsea’nin yolunu tutabilir
|
|
|
|
#458852 - Fri Jun 12 2009 10:59 AM
|
Üye

|
Bi şu yazıya birde milliyet tarafından yazılmış yazıya bakın.Aradaki farkı görünce insan hayret ediyor.Hasetlenmeden bakan, doğruyu gören ve söyleyen insanlardan hocamızı okumak güzel oluyor.
Rijkaard ve vizyon 11.06.2009
Çocuktum, Hiddink'i kim, nasıl gönderdi hatırlamıyorum. Rusya, Güney Kore, Avustralya ve PSV'ye tarihinin en başarılı dönemlerini yaşatan dahiyi, liberosuz sistemle oynamaya çalıştığı (ki bugün tüm takımlar liberosuz), Müjdat'a fazla şans vermediği için nasıl aşağıladığımız halen aklımda. Del Bosque geldiğindeyse Barcelona taraftarı olduğum ve hücum futbolu oynayacak bir takımımız daha olduğu için çok sevinmiştim. İspanyol hoca “Hopdediks”, Zidane, Raul, Figo ve Ronaldo'dan sonra Berkant'larla, Ali Güneş'lerle aynı başarıyı tekrarlayamayınca (ki bunun için getirilmişti) 100 muhteşem Türk'ten biri olan Reha Muhtar, deli, dallı hoca dediği Hopdediks'in gönderilmesi için yazılar döşemeye başlamıştı. Sinan Engin ve Reha Muhtar gibi damardan Beşiktaşlılar futbolu ve Beşiktaş'ı daha iyi tanıdıkları için de Yıldırım Başkan, bıyıklı amcamızın biletini üç-beş ayda kesiverdi. 8 milyon avroluk tazminat tabii ki kulübün kasasından ödeniyordu, sonuçta her şey Beşiktaş içindi.
Bugünse Rijkaard Galatasaray'da. O'nu bu diyarlara getirenin para olduğunu pek sanmıyorum. Asıl mesele kendini kanıtlama ihtiyacı. 3-4 milyon avroyu Premier Lig takımları da verebilirlerdi. Buna rağmen Türkiye'ye gelmesindeki etken orta düzeyde bir Avrupa takımını da iki basamak yukarıya taşıyabileceğini göstermek istemesi. Ronaldinho, Eto'o ve Iniesta'lı takımı babam da şampiyon yapar diyenlere İstanbul'dan selamlarını gönderecek, tıpkı milli takımdan ustası Hiddink'in Güney Kore'de yaptığı gibi. Ronaldinho, Eto'o, Iniesta demişken... Barcelona öncesi Ronaldinho'nun PSG'de hocası Louis Fernandez ile problem yaşayıp yedek kulübesinde paslandığını, Eto'o'nun her sene Real Madrid tarafından oynatılmadan Mallorca'ya kiralandığını, Iniesta'nın da 19 yaşında altyapıdan yeni çıkmış bir çömez olduğunu hatırlatmak isterim. Messi, Dos Santos ve Bojan Krkiç'in de Rijkaard döneminde 17 yaşında forma giydiklerini düşününce Semih Kaya'lar adına sevinmemek elde değil.
Futbol anlayışına gelirsek, on gün önce Roma'da şampiyon olan Rijkaard'ın beş yılda oturttuğu akıldı. ‘Ama Barcelona Cruyff'tan bu yana aynı oyunu oynuyor' demeden önce Rijkaard öncesi Barcelona'mızı hatırlayalım: Van Gaal, Rexach, Senna, Antiç… Her maçta rakibe verilen en az beş, altı pozisyon, son derece kırılgan bir takım savunması, hücumdaysa sadece Rivaldo'nun ayaklarına bakan, Barcelona'nın ‘Rivaldolona' olup beş yıl üst üste şampiyon olamadığı, takımın altyapıdan Puyol ve Xavi dışında adam çıkaramadığı kabus dolu yıllar. Guardiola'nın takımında defansın arkasına atılan 40-50 metrelik sürpriz paslar dışında (o da Sivasspor gibi elli defa değil, bütün maçta bir iki defa) Rijkaard'ın takımından farklı şu vardı diyebilen var mı? Pas organizasyonunda, topa sahip olmada, bekleri açığa çıkarmada, çapraz toplarda, defansı orta sahaya yaklaştırmada, alan daraltmada? Peki ya Mourinho'nun Chelsea'sine karşı yapılan unutulmaz düellolar? Benim için futbolun zirvesiydi, bu yıl 4-4'lük Liverpool maçlarının yaklaşacağı.
Zeki Demirkubuz sinemamızın başyapıtlarından olan “Masumiyet”i çektikten sonra gerileme dönemine girmiş, “Bekleme Odası”yla dibe vurduktan sonra “Kader”le beni benden almıştı. Rijkaard da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan sonra bir düşüş yaşadı. Nou Camp'ta sallanan beyaz mendilleri hatırlıyorum da, neyse. Tıpkı Hagi, Taffarel ve Kewell gibi geri dönüş için gelebileceği en iyi kulüpte. En büyük şansı ise kendine aşık olmaya hazır bir taraftar topluluğu, hem de kariyerinde ilk defa.
Not: Dikkat ediyorum da bir hafta oldu Hıncal Uluç halen ‘Rijkaard korkak, futboldan anlamaz, Adnan kov şu adamı' şeklinde bir şey yazmadı. Hayırdır inşallah, hayırdır inşallah… Kaynak sporx Gencer çapar
Tarafından düzenlendi xl_aslan (Fri Jun 12 2009 11:02 AM)
|
|
|
|
|
|
#459373 - Sat Jun 20 2009 12:52 PM
[Re: xl_aslan]
|
Müdavim

|
G.Saray'da altyapı devrimi!
Galatasaray'ın yeni teknik patronu Frank Rijkaard, Galatasaray'da devrim niteliğinde bir karara imza atarak, çok sayıda genç futbolcuyu Almanya'daki hazırlık kampına götürecek.
Ünlü çalıştırıcı, altyapı hocaları tarafından hazırlanan raporları dikkatle inceleyerek, PAF takımın gözbebeği Cem Sultan'ın yanı sıra, Emre Çolak, Caner Öztel, Emrah Yollu, Serdar Eylik ve Emirhan Ergün'ü kadroya dahil etmeye karar verdi.
Ayrıca Bank Asya'da kiralık olarak Diyarbakır formasını giyen Erhan Şentürk ile Sakaryaspor'da gol krallığına koşan Özgürcan Özcan'ı da kadroya dahil eden Rijkaard'ın yardımcısı Neeskens'in bu oyuncularla özel olarak ilgileneceği belirtildi.
Çalışmalarına pazartesi günü başlayacak olan sarı-kırmızılılarda, genç futbolcular ise sezon hazırlıklarına erken başlayarak, forma için iddialı oldukları mesajını verdiler. Yaklaşık 1 haftadır Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yoğun bir tempoda çalışan bu futbolcuların kamp dönemine hazır girmeleri için böyle bir kararın alındığı belirtildi.
Bu arada yurt içinden ve dışından transfer çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren sarı-kırmızılılarda, Başkan Adnan Polat'ın isteğiyle milli takımlarda forma giyebilecek genç futbolcular mercek altına alınacak.
20.06.2009 Kaynak : Milliyet
|
|
|
|
|
|
#461477 - Tue Jul 14 2009 12:49 PM
|
|
galatasarayımıza hayırlı olsun diyelim ve kısa sürede buyuk basarılar beklememek lazım.unutmayalımki adam bize barcelona gibi bir takım vaad etmedi barca modeli medya ve biz taraftarlardan cıktı.inşallah skibeye gösterilen baskı basarısız zamanlarda bu adama gösterılmez.sımdı 1 sezonda türkiye kupası,sampiyonluk,uefa kupası ,kazanılamazsa inşallah tribünlerden istifa gibi sesler cıkmaz.ben bu hocanın basarıları kısa sürede değilde uzun sürede yakalayacagına ınanıyorum.ve taraftarımıza sabır ve destek göstermelerini bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#470803 - Tue Jan 26 2010 12:24 PM
|
Yer: edirne
|
Frank iyi bir teknik director....basarilar...
|
|
|
|
|
|
#472829 - Tue Mar 30 2010 19:28 PM
[Re: ilhan841]
|
Die For You
Yeni üye
Yer: izmir
|
Adam yaratmak istediği sistemi malesef Sarp,Caner, Servet gibi Ayağa pas yapma sorunlu oyuncularla yapamıyor bunlarla giderse Rijkaard sistemini hayatta oturtamaz!
|
|
|
|
#472855 - Wed Mar 31 2010 12:52 PM
[Re: branege]
|
|
Bizim ortasahada mtopal sarp barıs elano ayhan gibi beceksiz oyuncular oldgu sürece sittin sene otrmaz o sistem
|
|
|
|
|
|
#472884 - Thu Apr 01 2010 20:34 PM
|
|
tamam elano girmeyblr o gruba ama diğerleri ....
|
|
|
|
|
|
#473822 - Mon May 10 2010 15:22 PM
|
Yer: edirne
|
RijKaArd sizce bu sezon basarili oldu mu?Gelecek sezon kalsin mi?Gitsin mi?
|
|
|
|
|
|
#473863 - Wed May 12 2010 05:30 AM
[Re: GauchO]
|
Müdavim

|
neden mesela bi anlat renkdaş o zaman renkdas senin soruna soruyla karsilik verim... neden kalmamali renkdas??? yada gonderirsek kim gelmeli??? f5 macina kadar bi bakalim gsnin oyununa... ligde gol rekoru kirmasi beklenen bi gs vardi... bunun en buyuk nedeni baros gibi hareketli bi forvetin olmasi ve arkadasinda kewell, keita, arda ve daha sonra elanonun cok iyi is yapmasi... ancak baros sakatlandiktan sonra, takimda gol sikintisi olustu... bir donem kewell bu isi ustlendi ve en sonunda o da sakatlandi... buraya kadar hersey gulluk gulistanlik... ligde takim iyi gidiyordu, uefada iyiydik, kupada iyiydik... ancak sakatliklar, formsuzluklar, barostan sonra nondaya bel baglamamiz, ve en onemlisi sezonu erken acmamiz bizi bu duruma soktu... renkdas simdi sana cok basit bise soleyim rijkaardin sisteminin en onemli bolgesini herkes gibi sende biliyorsun... orta saha... burada ligin basinda uyum saglandi aslina bakarsan... ancak haftalar gectikce eksiklikler bas gostermeye basladi... eger rijkaardi getiriyorsan orta sahaya en az 2 tane oyunun her iki yonunude oynayabilecek oyuncun olmasi lazim... bizde birtek yarim mehmet topal var... yokluktan bi sezon boyunca elano orda oynadi... ben sana rijkaard basarli demiyorum, ancak baktigin zaman eksikliklerin giderilmesiyle basari getirecektir diyorum... ayrica renkdas, tamam ucuk bir ornek ancak onumuzde rijkaardli barca ornegi var... yada zamaninda derwall, mustafa denizlili ornek var, fatih terimli ornek var... son 10 yilda ezik dedigimiz f5lileri gectik td degisikliginden... bundan dolayi rijkaar kalmali.... oynatacagi guzel oyundan dolayi rijkaar kalmali.... istikrar istedigim icin rijkaard kalmali.... takimimda vizyon gormek istedigim icin rijkaard kalmali... evet renkdas ben nedenlerimi siraladim... simdi sira sende!!!!
|
|
|
|
#473879 - Wed May 12 2010 19:32 PM
|
Üye

|
al_bundy renkdaş önce gayet güzel bi dille anlattığın için, güzel bi tartışma ortamı yarattığın için,senin futbol bilgini sorgularım öyle yaparım böyle yaparım bilmem ne demeden görüşlerini anlattığın için çok teşekkür ederim...forumda bölelerini bulmak zor..
önce neden kalmamalı ondan başlayalım renkdaş...ben antalyaspor maçından sonra bi yazı yazmıştım oradada neden kalmaması gerektiğini anlattım onu kopyalıyorum buraya
Öyle müthiiş bi takımız ki ezeli rakibimiz şampiyon yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz...tff'den hakemlerden azizeden daha yardımcıyıs...önce ewimizde 35 metreden gol yiyerek yeniliyoruz...sonra onu takip eden takıma karşı sezonun en iyi futbolunu oynayıp puan kaybettiriyoruz...bu hafta ise antalyaspor'a yenilip bjk'ye 3ncülük şansı weriyoruz...bjk kim?? fenerin şampiyonlukta yarıştığı bursanın bu haftaki rakibi...yani bjk için hiç bi anlamı olmayan bi maça çıkacakken adamlara son bi şans daha weriyoruz ki bu fenere yarıyo...bunları başımızda azize olsa yapamaz utanırr...
Başka bi konu ise reijkaard'a olan güwen...her ne olursa olsun reijkaard ile dewam edilmesinden yanaydım taaa ki son 3 haftada werdiği demeçlerden sonra...öncelikle şundan başlayalım geçen sene 5 tik bu sene 3 üz demekki daha başarılıyız....bu ne demek şimdi,hani biz önümüzdeki 5 kupayada taliptik , hani GALATASARAY için 1cilik hariç diğer sonuçlar başarızlıktı , zaten 4 takımın 1ncilik için mücadele ettiği bi ligde 3ncü yaptım daha ne istiyosanız diyosa bi adam onun GALATASARAY'da işi yoktur çünkü GALATASARAY'ın ne olduğunu amacını bilmiyodur...
Sonra gelelim kadronun kalitesiz olduğuna 105 yıllık tarihte 2000 yılındaki kadro dahil bu kadar yabancı yıldız hiç gördünüz mü?? bu kadar ulusal takımlarda 11 oynayan adamlar gördünüz mü?? kim istedin de olmadı ki?? sen kalitesiz diyosun...sezon başı kötüydü dewre arası gene dünya para werip 3 adam daha aldık ki istediğin 3 adam dahada yetersiz diyosun kim yetersiz sen mi kadro mu??? diye sorarlar adama...hem biz reijkaard'ı yeni yapılanma yeni planlama yapsın diye getirmedik mi??her 6 ayda bir kadroyu yenileyeceksek bu yapılanma nerde???
Ben reijkaard'la dewam edilmesin diyorum çünkü bu adam kendiyle çelişiyo...milli takım stoperlerini yanındakine top atamayan adam benim takımımda oynayamaz diyerek öldüren adam m.topal m.sarp barış ayhan beraber oynatmadı mı ki yanında elano e.çolak otururken??? en azından antalya maçında e.çolak çıkıp gene m.topal'lı m.sarp'lı ne yaptığı hiç belli olmayan barış'lı kadro çıkartmadı mı?? eeee bi yerde yanlış bi yerde sıkıntı yok mu??
Vee en önemlis bence arda konusu...herkesin imrenerek baktığı bu adam hermaçta hırsından formasını kemiren adam şimdi maçları bitsede gitsek diye oynuyo...sen alt yapıdan yetiişmiş bi adamı, belki takımdaki en büyük GALATASARAY'lıyı, şu skıntılı durumdan kurtaramıyosun bi uğraş wermiyosun ıslıklıyolar haklıdırlar diyosun....takımın kaptanını sen motive edemiyosun oynasada oynamasada yıllık 4 milyon kesin parası olan adamı nasıl motive edeceksin ki??
İçimde kalan bikaç şeyi yazıp dökülmek istedim, o gitsin bu gelsin şu gitsin bu gelsincilerden değilim ama reijkaard ile dewam edilmesi için tek sebep eski yaptıklarıysa göndermek içinde sparta roterdam desek yeter herhalde...reijkaard'ın ne sözleri ne yaptıkları ne sahadaki olaylar kalması için bi sebep değil...kısacası reijkaard ile dewam edilmemeli diyorum...
böyle bi yazıydı renkdaş...bundan 3 hafta öncesine kadar böyle bi düşünceye sahip değildim ama reijkaard'ın anlattıkları , yaptıkları bu düşünceleri bende oluşturdu...kim gelsin sorusu ise o bendede muamma...SAYGILAR
|
|
|
|
#473960 - Tue May 18 2010 00:29 AM
[Re: mr_yozgatli]
|
|
Dün Bursaspor şampiyon oldu... fenerin toplarından birisi içeri girseydi kazara dahi Daum şampiyon olacaktı omuzlarda gezecekti. Şimdi tefe konuyor. Peki feneri buraya taşıyan Daum'un dahiliği miydi? Hiç sanmıyorum. Derbiyi kazandıktan sonra yakaladıkları havaydı. Derbiyi biz kazansaydık o inançla o kadar maçı biz kazanırdık. Bursa'nın son haftada rakibi biz olurduk. Rijkaard dahi olurdu. Ama futbol böyle bir adaletsiz oyun işte... Bu sene bütün sakatlıklar, kötü tesadüfler bizi buldu. Seneye Rijkaard bunlara karşı önlemini alacaktır. Moral motivasyona, inanan oyunculara ve derbi maçlarına daha fazla önem verecektir diye düşünüyorum. Sonuçta Barcelona'nın emanet edildiği bir futbol adamı bizim görebildiğimiz kadar ne olduğunu görebiliyordur diye düşünüyorum ve umudumu yitirmiyorum gelecek sene için... Rijkaard'a tam destek veriyorum...
|
|
|
|
|
|
#474072 - Wed May 26 2010 15:59 PM
[Re: GauchO]
|
|
kesinlikle katılıyorum rijkard ın takıma hc faydası yok sadce yabancı oyuncu trasferinde rijkard war diye kolaylık saglyo
|
|
|
|
|
|
#474075 - Wed May 26 2010 23:12 PM
[Re: eray543]
|
Galatasaray delisi
Yeni üye
Yer: Almanya
|
Benim anlamadigim webaslanforum ve diger forumlardaki yorumlara bakiyorum,Ayhan , Baris , Sabri,Jo,Elano,Hakan ,Mustafa,Mehmet, Caner,Leo Franco, Aykut vs. (pas yapamiyor,orta yapamiyor gibi) Futbolcular elestiriliyor Arda bile elestirilerden nasibini almis , yerden yere vuruluyor ama Rijkaard takim kalitesiz dediginde gitsin oluyor . Ya ben mantiksiz düsünüyorum yada bazilari düsünmeden daha önceden o saydigim futbolcular hakkinda kazma, yararsiz gibi elestirilrini unutmuslar herhalde.
Tekrar fikrimi söyleyecek olursam Transferi Rijkaard'in istegine göre veya söyle söyleyeyim oynatmak istedigi sisteme göre Futbolcularin özel yasantisindan karakterine kadar arastirip transfer edilirse basarili olacaktir.( Gelecek oyuncular basaiya ac, takim oyunu oynayan, Kisacasi kalmasindan yanayim.
Tarafından düzenlendi mr_yozgatli (Wed May 26 2010 23:15 PM)
|
|
|
|
|
|
#475002 - Thu Jul 22 2010 19:37 PM
[Re: 147black]
|
Yer: muğla
|
bülent veya abdullah avcıdan ziyade skibbeye sabır gösterilmeliydi.
|
|
|
|
|
|
#475005 - Thu Jul 22 2010 20:33 PM
[Re: los_galactiGS_07]
|
|
Renktaşlar Rijkardın bizim gençlere vereceği çokşey war ismi bile bir ağırlık bunu unutmayın ki bu teknik direktör Barcelonanın bugünkü durumunda önemli yerlere sahip kimse demesinki Rijkardsız daha iyi hemde kimsenin gönderemiyeceği oyuncuları gönderdikten sonra diye Guardiola hazr bir altyapıya geldi yaslıları elinden cıkardı peki bu altyapı nasıl oldu birden bire mi tabiki hayr işte bizimde bunu başarmamız lazım Rijkard durmalı ve takım (taraftar ,yönetim)güvenini göstermeli liverpool premier ligde 18 şampiyonluğu olmasına karsın 90 dan beri şampiyon olamıyor ama Benitez 6 yıl çalıştı ve istanbulda kupayı kaldırdı ferguson 86 dan beri man utd de sayısız kupa kaldırdı işte bu nedenlerle durmalı Rijkard.
|
|
|
|
|
|
#475486 - Sun Aug 15 2010 21:40 PM
Re:Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard
[Re: papaz1905]
|
Üye

|
oyuncular adam gibi oynamıyorsa (Arda hariç) rijkard ne yapsın renkdaş ozaman sende bende T. D. lük yapabiliriz.......... fikir bu zaten bu oyuncularla rijkarda yazik edilmesin kariyerin basindaki bir baska teknik adam bizi ligde ilk bese tasir, avrupada gruplarda onune geleni devirmesede serefli maglubiyetlerle kendini gelistirir
|
|
|
|
|
#476713 - Thu Nov 18 2010 17:25 PM
[Re: pikalo]
|
|
|
|
|
|
|
|
#476914 - Thu Dec 16 2010 05:18 AM
[Re: westsilwer]
|
Müdavim

|
rijkaard ı istemiyorduk onun yüzünden bu hallere düştük dedik ama yanılmısız...büyük bi teknik direktörü boşu boşuna kaybettik...
yönetim ve futbolculara lanet olsun renkdas, sorunun adnan sezginden ve futbolculardan kaynaklandigini ilk gunden beri soluyorum... bu fitbolcularin yetersiz oldugunu rijkaard gecen sezon sonunda belirtti... herkes adamin ustune gitti... bunu ustune gittiler kadroyu dahada zayif hale getirdiler... simdide basimizda yonetimin kuklasi var... haginin futbolculuguna bise demem ama su anda yonetimin kuklasi durumunda... acikcasi rijkaardi hem futbolcular hemde adnan sezgin yuzunden yemek buyuk hataydi...
|
|
|
|
#477955 - Sat Mar 05 2011 17:53 PM
[Re: xl_aslan]
|
Yeni üye

Yer: Ankara
|
rijkaard ı istemiyorduk onun yüzünden bu hallere düştük dedik ama yanılmısız...büyük bi teknik direktörü boşu boşuna kaybettik... yönetim ve futbolculara lanet olsun Ha şunu bileydin... Adam kadro yetersiz bu kadro ile bu kadar dediğinde adama demediklerini bırakmadılar ama sonuç ortada. O kadar büyüktü ki;4-5 tane kazmayı futbolcu sandı.Takıma bir tane genç koyamadı.
Tarafından düzenlendi careca (Sat Mar 05 2011 17:56 PM)
|
|
|
|
#478873 - Sat May 14 2011 12:37 PM
[Re: cukurbagliyucel]
|
|
bu adami yediler  yeniden avrupa kapisini acmak icin anahtardi bu adam...
|
|
|
|
|
|
| |