#452579 - Thu Apr 02 2009 00:33 AM
Re: 2010 Dünya Kupası Elemele Maçı:Türkiye-İspanya
[Re: KingLion]
|
|
iki maç kaybettik diye "Fatih Terim istifa" seslerinin çıkmasıda yanlış. Bazilarimiz bu sesi yillardir cikariyor.. Birakin bu "iki mac yenildik diye" ayaklarini.. Bilmedigimiz Terim hakkinda konusuyoruz sanki.. O sesleri çıkaranlar bir zamanlar da "İmparator" sesleri çıkarıyorlardı. Fatih Terim'in İspanya maçlarındaki hatalarını görmemezlikten gelmiyorum,geçmişin hatrı var diye bu hatalara sessizde kalacak değilim,ama tepkim İstifasını isteyecek kadar ağır olamaz.
|
|
|
|
|
|
#452584 - Thu Apr 02 2009 00:48 AM
[Re: KingLion]
|
|
Sahsen Terim´e methiyeler düzeli 9 yil oluyor....
Herkes herseyiyle Terim´i kabul etmiyordu.. 2000 öncesi bile..
Begendigimiz isler yaptigi zaman Terim´i de kutluyoruz elbet - velakin methiyeler düzmek cok farkli - en azindan bu tarafta kompleks yok, ama Terim´de de son 9 yildir bir numara yok... Kimse gelip 2008 Terim´in dehasindandir demesin bana... Su an gazoz bir takim olan dengesiz Bosna´nin 4 puan arkasindan geliyorsak demek ki bizim de gazoztan pek bir farkimiz yok.. Gazozu acinca ne cikar? Gaz... Dengesizlik diz boyu...
Haydi hayirlisi bakalim. Ne ironiktir ki bizi Belcika & Bosna deplasmanlarinda kurtaracak yegane sey yine gaz olacaktir... Henry Kanunu der ki:Basınç arttıkça gazların sıvı içerisinde ki çözünürlüğüde artar. Terim'in üzerindeki basınç gün geçtikçe artarak büyüyecek,umarım Terim Gazı bu basınç içerisinde çözünmez.
|
|
|
|
|
|
#452586 - Thu Apr 02 2009 00:54 AM
[Re: chelik]
|
Üye

Yer: New York
|
Aslinda olay Fatih Terim ya da Ispanya gibi bir takima yenilmek falan degil. Turk futbolunun sorunu ne yazik ki bunlarin cok otesinde. Bizim futbolumuzda inanilmaz bir mantalite sorunu var. Federasyondan kuluplere, basindan seyircilere kadar nereye elinizi atsaniz elinizde kalir. Futbolda yasanan yozlasmanin, kirlenmenin sonudur bu gunku skor. Bu sonunclari Avrupa sampiyonasinda alinan mucize galibiyetler ile, Sampiyonlar liginde alinan tesaduf cegrek final ile, UEFA kupasinda elenilen ilk 16 ile ortbas edebilirsiniz ama cozemezsiniz. Hayatimizin her alanina yerlesen yozlasma futbola da yansimiz durumda ve ne yazik ki ileri gidecegimize suerkli geri gidiyoruz. Bir kucucuk Isvicre, Danimarka, Hollanda, Kuzey Irlanda, Sirbistan kucucuk nufuslarindan saglam takimlar cikarirken biz 70 milyondan bir adam gibi takim cikaramiyor, Aulero'yu Turk yapip oynatiyoruz. Bizim futbolumuzun sorunu Terim falan degil, yapisal bir sorun ve bu sorun sadece futbol ile sinirli degil sosyal hayatimizin her alanina sireyet etmis bir sorun. Milli takim kaptaninin bedava cep telefonu istedigi bir toplumdan bahsediyoruz. katilamadigimiz 2006 dunya kupasi icin 500 odalik rezervasyon yapan ve bunlarin parasini 2 yil onceden pesin odeyip bos odalara milyonlarca dolar odeyen bir federasyondan bahsediyoruz. Cocuguna defter alamazken Fatih Terim'e takimin basinda kalmasi icin %100 zam yapilmasini isteyen bir toplumdan soz ediyoruz. Dunyada hic bir takimin kazanmadigi kadar para kazanan milli takim oyuncularinin forma askindan soz ediyoruz. bunlar isin milli takim yonu. Bir de kulupere bakarsaniz daha neler var. 10 mioyon euro boservisli oyuncularimiz milli takimda yok nedense. bu oyuncularin 10 milyon euroluk bonservisine mi gulelim, milli takimda yerine Brezilyali bir arkadasin oynamasina mi? mumtaz spor basinimiz Semih niye oyundan cikti, Guiza niye girdi diye tartisa dursun Guiza umutlarimizi yikan adam oldu. butun isimiz gunu kurtarmak uzerine kurulu. iste Galatasaray yonetimi gunu kurtaralim diye en sevdigimiz oyuncumuz Bulent Kaptan'i bizim onumuze atti. Aynisini Ridvan'a ve Oguz'a yapti fener vaktiyle. Bunun yaninda Del Bosque, Hidding, Lucesku, Gerets, Zico gibi adamlar kendilerini begendiremedi kimseye. Bu adamlara verip veristirirken Imparatore Senior Terim'e kimse agzini acip sen ne yapiyorsun diyemedi sacma sapan takim tertiplerine, secmelerine. Bu gun Terim cikmis faturayi Volkan'a keserken ne Lucesku, ne Hidding, ne Zico, ne de Gerets bir gun olsun oyuncularindan birini hedef gostermedi. Daha ilk Ispanya macinin hemen ardindan yorumlari dinledim ve aceba ben yanlis mac mi izledim diye dusundum. Terim korkusuna yorumcular oyle bir tablo cizdi ki zannedersin Ispanya karsisinda dokturmusuz de Ispanya tesadufen golu bulmus. Yahu adamlarin paslasmasini gozumuze takip edemedik takim olarak, top gostermediler bize. Ama kimse cesaret edip terim'e bunlari soylemedi, aksine agamsin pasamsin dedi hep bir agizdan. Bunlar toplumumuzun kronik sorunlari. Ayni tablo siyasette de gecerli. Benim pek umudum yok ama belki bir mucize olur ve ikinci olabiliriz. O zaman yine bunlari unutur Imparator Terim ve kankalarina ne kadar prim versek diye dusunuruz.
Tarafından düzenlendi CimBomAsigi (Thu Apr 02 2009 00:54 AM)
|
|
|
|
|
|
#452588 - Thu Apr 02 2009 09:24 AM
[Re: CimBomAsigi]
|
tshabalala
Müdavim

Yer: Is+anbuI
|
Milli takımın tek karakterli oyuncusu Yıldıray, teknik heyetteki de Mehmet Özdilek miş demek ki,
"Takımdaşlık vs." gibi söylemleri olan Terim, olaylı İsviçre maçının ardından ne demişti ceza aşamasında? "Suçlular cezalarını aldı!"
Bu sözün karşılığı Mehmet Özdilek'ti,
Dün gece maçın ardından ise suçlu kaleci Volkan oldu,
Sevmesem de Volkan'ı, İspanya karşısında yaptığı kurtarışlar neydi İmparator? hele bir de kendi seçimlerinden biri olan İbrahim Üzülmez'in hatalarının ardından yaptığı kurtarışlar,
Volkan'ın yerinde olsam, "Fatih Terim varsa ben milli takımda yokum" derim, gerisini Terim düşünsün, Barthez Ömer mi? Orkun mu? Aykut mu? diye.
Felipe Scolari boşta, federasyonun arkasında Nike gibi THY gibi sponsorlar var, sorun paraysa bir sorun olacağına bile inanmıyorum. Federasyonun yerinde olsam bir dakika düşünmem takımın başına geçiririm ama etek öperek ilgili yerlere gelenler, böyle büyük bir kararı alabilir mi,
hiç sanmıyorum,
Beylik laflar yapılır, "Terim'le geldik gideriz vs."
Şimdi çıksın da durup dururken Terim'in maaşını iki misline çıkartanlar hesap versin. İsviçre'de yaşadığımız için bir iki akıllı çıkıp, Dünya'daki diğer teknik direktörlerin ne kadar maaş aldığını da ifade eder durur.
|
|
|
|
#452594 - Thu Apr 02 2009 10:51 AM
[Re: shiroi_ch]
|
Yer: antalya
|
ah ah göz göre göre gitti mac. ne kadar üzücüdürki biz 1-0lık skoru koruyamadık.zaten fatih hocanın değişlikleri o kadar komiktiki ayhan warken gökhan ünal warken sen gidip batuhanla nuri şahini koyuyorsun dünkü cocuk onlar ya.zaten 1-1 olmusuz bari skoru koruyun.1 puan bile bize cok lazımken adamlar o kadar güzel bir pozisyondan gol buldular.zaten o kadar acık werdikki adamlar yinede 2den fazla gol atamadılar.wolkanıda tebrik etmek gerekir yüzde yüzlük gol pozisyonlarını kurtardı.sonucunda bu yenilgilerle türkiye unutsun afrikayı. bosnanın yenilmesini bekleyerek biz afrikaya fln gidemyiz
|
|
|
|
|
|
#452597 - Thu Apr 02 2009 11:28 AM
[Re: shiroi_ch]
|
Yer: antalya
|
yanlış bilmiyorsam ayhan yedekler arasında yoktu... dünkü maçın yedekleri rüştü-eren-gökhan-batuhan-nuri-sabri-ibrahim'den oluşuyordu... biliyorum ayhanla gökhan ünalı kadroya almazken batuhanla nuriyi koydu yedek kulubesine onu demek istedim ama eksik yazdım 
|
|
|
|
|
|
#452605 - Thu Apr 02 2009 12:18 PM
[Re: Raist]
|
Müdavim

Yer: aNKaRa
|
ARDA İspanya nın sol kanadında olsa Torres 2 gol atardı, İspanya 4-0 kazanırdı bu maçı... Usta Torres dün sahada sarhoş gibi oynamasaydı 4 lük 5 lik olmuştuk zaten.Arda'nın onlarda oynamasına gerek yok.. işte bende onu söylemeye çalışıyorum İspanyada da öyle müthiş oynayan bi adam yoktu...Arda sahanın en iyisiydi biz kullanamadık onu...ispanya da olsa farklı olurdu...
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24