#446665 - Thu Feb 05 2009 01:08 AM
Re: #99 Ümit Karan
[Re: FTH1905]
|
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim

Yer: Eskişehir
|
Adamın hakkını yiyosun, ne demek niye zoruna gitti. Hiç bi zaman "Ümit vazgeçilmezdir!!!" demiyoruz; ama savunmaya hiç katkıda bulunmayan forvetler oynadığı zaman burda "Orta sahada çok top kaybettik, ön liberolarımız çok zayıftı, şu gitsin, bu gitsin" yazıp duruyosunuz burda.
"Tek özelliği vuruş" dediğin adam bi rakip ceza sahası önünde, 30 saniye sonra kendi ceza sahamızdan top çıkarıyor, orta sahaa top çalıyor. Sivas'taki lig maçında ilk yarıda 2-0 geriye düşmediysek, kupa maçında en azından uzatmaları görebildiysek Ümit'e dua et.
Geçen sezon Ümit düzenli oynarken sezon boyunca tek ön libero oynadık, bana mısın demedik. Şimdi Ümit'siz kadroda bi ön libero eksiltsen kevgire dönüyor savunma; tesadüf mü bu?
Baros gibi dribling yapan + bitirici adam da lazım, Ümit gibi pres yapıp top çalan + kafa vurabilen(bu Baros'ta yok) adam da... Ümit geçen sezonki formunda değil; Eyvallah. Ama sahada hiç bişey yapmadığını kimse söyleyemez.
|
|
|
|
|
#446934 - Mon Feb 09 2009 10:36 AM
|
Üye
|
6 pastan gol kaçıran birtek ümit değil,lincolnde kaçırdı arda da kaçırdı nonda da kaçırdı. yanlış anlamışsın..ümitin zaten tek özelliği tek vuruş özelliği...bu seneyi geç önceki senelerde 1 top gelir atardı...o da olmayınca ümit in hiç bi özelliği yok...hatta zararı var, ofsayta kalma ustasıdır... iste bunu demek istiyorum... sanki ofsayt ustasi bu takimda tek ümit... bende baros handball yildizi diyorum... sanki baros hic ofsaytta durmuyor... bence barosda en az ümit kadar ofsayt ustasi... ne yani adi baros diye barosun hatalarinda pembe gözlükmü takmam lazim?
|
|
|
|
|
|
#446935 - Mon Feb 09 2009 10:39 AM
[Re: ASTURIAS]
|
Üye
|
Adamın hakkını yiyosun, ne demek niye zoruna gitti. Hiç bi zaman "Ümit vazgeçilmezdir!!!" demiyoruz; ama savunmaya hiç katkıda bulunmayan forvetler oynadığı zaman burda "Orta sahada çok top kaybettik, ön liberolarımız çok zayıftı, şu gitsin, bu gitsin" yazıp duruyosunuz burda.
"Tek özelliği vuruş" dediğin adam bi rakip ceza sahası önünde, 30 saniye sonra kendi ceza sahamızdan top çıkarıyor, orta sahaa top çalıyor. Sivas'taki lig maçında ilk yarıda 2-0 geriye düşmediysek, kupa maçında en azından uzatmaları görebildiysek Ümit'e dua et.
Geçen sezon Ümit düzenli oynarken sezon boyunca tek ön libero oynadık, bana mısın demedik. Şimdi Ümit'siz kadroda bi ön libero eksiltsen kevgire dönüyor savunma; tesadüf mü bu?
Baros gibi dribling yapan + bitirici adam da lazım, Ümit gibi pres yapıp top çalan + kafa vurabilen(bu Baros'ta yok) adam da... Ümit geçen sezonki formunda değil; Eyvallah. Ama sahada hiç bişey yapmadığını kimse söyleyemez. ellerine saglik kardes  aynen sana katiliyorum
|
|
|
|
|
|
#446954 - Mon Feb 09 2009 12:27 PM
|
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim

Yer: Eskişehir
|
"Ümit hiç bişey yapmıyor" demek artık sabit fikirliliğin dik alası. Takım kötü gittiği zamanlarda herkes kendine bi günah keçisi arar ve bu sefer de Ümit'e kesildi fatura. Herkes günah keçisine söverek deşarj olur ve klişeleşen yorumlar tekrarlanır.
Ümit'in oynadığı maçlarda orta sahanın rahat etmesini ve Baros'un oynadığı maçlarda(sahada Ümit de yoksa tabi) orta sahada yapılan top kayıplarının taraftara saçı başı yoldurmasını, yan topların bi türlü çıkartılamayıp gole çevrilmesini engelleyemeyişimizi açıklayacak; ilaç niyetine tek bi yorum yok. Oynayanlar aynı; ön liberoda Ayhan - Barış ya da Ayhan - Topal ikilisi. Ümit varken rahatlıkla top kullanıp uzun pas yapabiliyorlar; Baros varken her maçtan sonra forumda en iyi ihtimalle "eski formlarından uzaklar" yorumlarına mağruz kalıyorlar. Hatta "ne işe yarar bu adamlar, gönderin gitsin; kazmalar!" gibi yorumlara bile rastlamak mümkün.
İletişim kopukluğunun bi başka boyutu da topsuz alan futbolunun ofansif ve defansif boyutlarıyla ilgili. Ümit'in defansa yaptığı katkı yadırganamayacak düzeyde olduğundan; Ümit karşıtları o konuya değinmeyi pek istemiyorlar. İşin ofansif boyutu göz önüne alındığında ise "Ne var, onu Baros da yapar..." diyorlar.
Gerçek şu ki; Baros kariyeri boyunca böyle bi övgü almamıştır. Baros topu iyi kullanabilen bi futbolcu ve "Target Man" özelliği de olduğundan, tabi ki pasların atılacağı yerleri iyi kestirebiliyor. Ama bu "topsuz alan futbolu" değildir. Savunmayı ters tarafa sürükleyip diğer hücumculara alan yaratmak, savunmamızdan şişirilen uzun topları kovalamak ve arkadaşlarına zaman kazandırmak söz konusu olduğunda Baros sahada yok. Hele ki hücum pres konusunda Ümit ile kıyaslandığında; Baros'un daha çaldığı top yok.
Sadece topun olduğu yere bakan taraftarlar için bunlar küçük şeyler gibi görünlebilir. Evet, bundan ben de şikayetçiyim. Yıldızlar üzerine kurulu global futbol anlayışı, kolaylıkla gözü boyanabilen taraftar kitleleri yaratıyor malesef. Fakat yıldızlarızın iyi oynamasındaki aslan payı; bu "küçük şeyleri" iyi yapan futbolculara aittir.
Örneğin Bursa maçında Baros'un neden bu kadar kötü oynadığını asla sorgulamayacağınızı çok iyi biliyorum. Ama siz benim "Körü körüne Ümit hayranı" olduğumu düşünseniz de; ben ES-ES maçında (aslında Baros kadar kötü oynamamış olan) Ümit'in performansını sorgulayabiliyorum ve mantıklı sebeplere bağlayabiliyorum. Ayrıca; Ümit'in takıma verebileceklerinden bahsederken, Baros'un bu takım için öneminid e hiç bi zaman inkar etmiyorum.
Ümit'in futbol anlayışının geçirdiği evrim ile ilgili çok önemli bi veri de, geçen sezon GS TV'ye verdiği röportajlardan birinde var. Kelimesi kelimesine hatırlayamam tabi fakat anafikir şuydu;
"Bundan 1 sezon önce, futbol anlayışım daha basitti. Yaptığım iş; topun geleceği yeri iyi kestirmek ve kaliteli vuruş yapmaktı. Artık Kalli'nin bana verdiği görevler daha fazla. Bana azımsanamayacak bi fizik gücümün olduğunu ve bunu orta sahada kullanırsak hücumda çok rahatlayacağımızı söyledi. Artık rakibin kullandığı kornerlerde top çıkarmak, rakip hücuma çıkarken ön liberolara yakın oynayarak pres yapmak, biz hücuma çıkarken ise ters tarafa doğru koşup savunmayı meşgul etmek zorundayım..."
5 sezon önceki Ümit Karan'ı hatırlayarak "Tek özelliği vuruş" demek nasıl bi zihniyetin ürünüdür anlam veremiyorum.
|
|
|
|
|
#446959 - Mon Feb 09 2009 12:49 PM
[Re: uA_f@tih]
|
Müdavim

Yer: aNKaRa
|
hocam ben ümiti geçen senene eleştirdim ondan önceki sene de....attığı gollerin yarısı da hakan şükürle birlikte oynamasından dolayı...
Borusu beğenmeye bilirsin o ayrı ama GLOBAL FUTBOL demişsin....dünyada bana ümit karan özelliğin de futbolcu kaldımı bana söyle....artık forvet, orta saha ,kanat oyuncusu diye bişi klmadı...Gerard , inesta, lampard, henry, ibrahimoviç, berbatov, gigs, kaka, ribery, arda, totti, roskici, xavi vb....şimdi diyeceksin ki bunlar dünyanın en iyiy futbolcuları felan fıstık...ama artık bu işler böyle ve ismini sayamadığım bi çok adam var....
burdan sanki ümit karan düşmanıyım gibi bi hava çıktı ama öyle değil ümiti geröekten severim ama oynadığı futbol kalmadı artık..sürekli topu ileri şişiren ve ordan karanbol golü bulan GALATASARAY yok artık....
|
|
|
|
|
|
#446961 - Mon Feb 09 2009 13:12 PM
|
Üye
|
hocam ben ümiti geçen senene eleştirdim ondan önceki sene de....attığı gollerin yarısı da hakan şükürle birlikte oynamasından dolayı...
Borusu beğenmeye bilirsin o ayrı ama GLOBAL FUTBOL demişsin....dünyada bana ümit karan özelliğin de futbolcu kaldımı bana söyle....artık forvet, orta saha ,kanat oyuncusu diye bişi klmadı...Gerard , inesta, lampard, henry, ibrahimoviç, berbatov, gigs, kaka, ribery, arda, totti, roskici, xavi vb....şimdi diyeceksin ki bunlar dünyanın en iyiy futbolcuları felan fıstık...ama artık bu işler böyle ve ismini sayamadığım bi çok adam var....
burdan sanki ümit karan düşmanıyım gibi bi hava çıktı ama öyle değil ümiti geröekten severim ama oynadığı futbol kalmadı artık..sürekli topu ileri şişiren ve ordan karanbol golü bulan GALATASARAY yok artık.... artik kanat oyuncusu diye bisey kalmadi demissin ozaman koy bakalim barosu defansa serveti forvete..... ciddi diyorum fazla mantik göremiyorum... bi futbolcu her mevkide oynayabilmesi gerek diyorlar ben buna katilmiyorum... ümit biraz gününde olsun takima cok katkisi oluyor... presi etkili gol atmasada attiriyor sen asist yapmiyor demissin katilmiyorum yani biraz daha düsnmemiz gerek biseyi ortaya koymadan
|
|
|
|
|
|
#447189 - Thu Feb 12 2009 13:28 PM
[Re: GüLsah]
|
Yeni üye
|
nondanın sakatlığının nüksetmesiyle antalya maçında büyük ihtimalle baroşla birlikte görev yapacak.umarım bu maçta eski güzel günlerine tekrar döner.formda bir ümit karan 10 tane nondaya değer.
|
|
|
|
#447217 - Fri Feb 13 2009 11:06 AM
[Re: ASTURIAS]
|
Yeni üye
|
"-Zaten Fenerbahçe defansında problem vardı; çözdüm..." demiş güzel bi abimizdir... [/quote]
zaten fenevin defansı yıllardır problemli.ben yıllardır fenevde adam gibi bir defans oyuncusu görmedim.önemli olan o problemi çözecek zeki çocukların olması...
|
|
|
|
#447521 - Sun Feb 15 2009 18:10 PM
[Re: kewell_baros]
|
Yer: manisa
|
bncede yha ama ümite yapılan haksız sözler insanı üzüyor ümit karan golustası deil ama defansa birebir yardımcı arkadaşlar gol atmak gzl birşey ama yha oyunun içindeki akış yardımlaşma ümit karan napıoo ona bu şekilde sözler söylemeyelim her zaman gs için oynuo sonuçtaa
Tarafından düzenlendi rmys ümit* (Sun Feb 15 2009 18:11 PM)
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24