Webaslan Forum
Page 34 of 36 < 1 2 ... 32 33 34 35 36 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#446663 - Thu Feb 05 2009 00:52 AM Re: #99 Ümit Karan *** [Re: FTH1905]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Yer: Eskişehir
Tek özelliği mi? Maç başına en az 10 topu da baban mı çalıyor? Hücum pres diyorum, önemli diyorum, anlatamıyorum...

Hep sayfadaki son mesajı atmayı başaran ve bu yüzden yazdıkları arada kaynayan üye...

#446664 - Thu Feb 05 2009 00:59 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: ASTURIAS]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

Yer: aNKaRa
birader adam gibi yazı yaz..baban mı çalıyor ne demek...kan bağınmı var ümit le niye bu kadar zoruna gitti

#446665 - Thu Feb 05 2009 01:08 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: FTH1905]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Adamın hakkını yiyosun, ne demek niye zoruna gitti. Hiç bi zaman "Ümit vazgeçilmezdir!!!" demiyoruz; ama savunmaya hiç katkıda bulunmayan forvetler oynadığı zaman burda "Orta sahada çok top kaybettik, ön liberolarımız çok zayıftı, şu gitsin, bu gitsin" yazıp duruyosunuz burda.

"Tek özelliği vuruş" dediğin adam bi rakip ceza sahası önünde, 30 saniye sonra kendi ceza sahamızdan top çıkarıyor, orta sahaa top çalıyor. Sivas'taki lig maçında ilk yarıda 2-0 geriye düşmediysek, kupa maçında en azından uzatmaları görebildiysek Ümit'e dua et.

Geçen sezon Ümit düzenli oynarken sezon boyunca tek ön libero oynadık, bana mısın demedik. Şimdi Ümit'siz kadroda bi ön libero eksiltsen kevgire dönüyor savunma; tesadüf mü bu?

Baros gibi dribling yapan + bitirici adam da lazım, Ümit gibi pres yapıp top çalan + kafa vurabilen(bu Baros'ta yok) adam da... Ümit geçen sezonki formunda değil; Eyvallah. Ama sahada hiç bişey yapmadığını kimse söyleyemez.

Hep sayfadaki son mesajı atmayı başaran ve bu yüzden yazdıkları arada kaynayan üye...

#446666 - Thu Feb 05 2009 01:11 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: ASTURIAS]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

herkesin fikri ayrı..onlara bişi dediğim yok...sadece yazdıklarına biraz dikkat et

#446934 - Mon Feb 09 2009 10:36 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: FTH1905]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

İlk Gönderen: FTH1905
İlk Gönderen: kewell_baros
6 pastan gol kaçıran birtek ümit değil,lincolnde kaçırdı arda da kaçırdı nonda da kaçırdı.

yanlış anlamışsın..ümitin zaten tek özelliği tek vuruş özelliği...bu seneyi geç önceki senelerde 1 top gelir atardı...o da olmayınca ümit in hiç bi özelliği yok...hatta zararı var, ofsayta kalma ustasıdır...

iste bunu demek istiyorum... sanki ofsayt ustasi bu takimda tek ümit... bende baros handball yildizi diyorum... sanki baros hic ofsaytta durmuyor... bence barosda en az ümit kadar ofsayt ustasi... ne yani adi baros diye barosun hatalarinda pembe gözlükmü takmam lazim?

#446935 - Mon Feb 09 2009 10:39 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: ASTURIAS]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

İlk Gönderen: ASTURIAS
Adamın hakkını yiyosun, ne demek niye zoruna gitti. Hiç bi zaman "Ümit vazgeçilmezdir!!!" demiyoruz; ama savunmaya hiç katkıda bulunmayan forvetler oynadığı zaman burda "Orta sahada çok top kaybettik, ön liberolarımız çok zayıftı, şu gitsin, bu gitsin" yazıp duruyosunuz burda.

"Tek özelliği vuruş" dediğin adam bi rakip ceza sahası önünde, 30 saniye sonra kendi ceza sahamızdan top çıkarıyor, orta sahaa top çalıyor. Sivas'taki lig maçında ilk yarıda 2-0 geriye düşmediysek, kupa maçında en azından uzatmaları görebildiysek Ümit'e dua et.

Geçen sezon Ümit düzenli oynarken sezon boyunca tek ön libero oynadık, bana mısın demedik. Şimdi Ümit'siz kadroda bi ön libero eksiltsen kevgire dönüyor savunma; tesadüf mü bu?

Baros gibi dribling yapan + bitirici adam da lazım, Ümit gibi pres yapıp top çalan + kafa vurabilen(bu Baros'ta yok) adam da... Ümit geçen sezonki formunda değil; Eyvallah. Ama sahada hiç bişey yapmadığını kimse söyleyemez.

ellerine saglik kardes smile aynen sana katiliyorum

#446946 - Mon Feb 09 2009 11:43 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: IsvicreliAslan91]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

ya arkadaşlar yapmayın hepimiz izliyoruz maçları...ümit asist yapmaz, adam eksiltemez, ayağında top tutamaz, ofsayttan anlamaz, çalım atamaz vb....ümitin tek özelliği ve ümiti ümit yapan özellik ayağıyla, kafasıyla, gövedesiyle, diziyle farketmez, topu kaleyle buluşturması....onun içinde topun oraya gelmesi lazım yoksa ümit yarardan çok zarar....

Barosun attığı gollere bakarsanız ya bi lincolnle bi paslşama var ya ardayla...topu alıyor pas veriyor geri kaçıyor...yani sadece lincolnün güzel paslerıyla değil adam kaçacağı yeride biliyor....

Tarafından düzenlendi FTH1905 (Mon Feb 09 2009 11:44 AM)

#446954 - Mon Feb 09 2009 12:27 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: FTH1905]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

"Ümit hiç bişey yapmıyor" demek artık sabit fikirliliğin dik alası. Takım kötü gittiği zamanlarda herkes kendine bi günah keçisi arar ve bu sefer de Ümit'e kesildi fatura. Herkes günah keçisine söverek deşarj olur ve klişeleşen yorumlar tekrarlanır.

Ümit'in oynadığı maçlarda orta sahanın rahat etmesini ve Baros'un oynadığı maçlarda(sahada Ümit de yoksa tabi) orta sahada yapılan top kayıplarının taraftara saçı başı yoldurmasını, yan topların bi türlü çıkartılamayıp gole çevrilmesini engelleyemeyişimizi açıklayacak; ilaç niyetine tek bi yorum yok. Oynayanlar aynı; ön liberoda Ayhan - Barış ya da Ayhan - Topal ikilisi. Ümit varken rahatlıkla top kullanıp uzun pas yapabiliyorlar; Baros varken her maçtan sonra forumda en iyi ihtimalle "eski formlarından uzaklar" yorumlarına mağruz kalıyorlar. Hatta "ne işe yarar bu adamlar, gönderin gitsin; kazmalar!" gibi yorumlara bile rastlamak mümkün.

İletişim kopukluğunun bi başka boyutu da topsuz alan futbolunun ofansif ve defansif boyutlarıyla ilgili. Ümit'in defansa yaptığı katkı yadırganamayacak düzeyde olduğundan; Ümit karşıtları o konuya değinmeyi pek istemiyorlar. İşin ofansif boyutu göz önüne alındığında ise "Ne var, onu Baros da yapar..." diyorlar.

Gerçek şu ki; Baros kariyeri boyunca böyle bi övgü almamıştır. Baros topu iyi kullanabilen bi futbolcu ve "Target Man" özelliği de olduğundan, tabi ki pasların atılacağı yerleri iyi kestirebiliyor. Ama bu "topsuz alan futbolu" değildir. Savunmayı ters tarafa sürükleyip diğer hücumculara alan yaratmak, savunmamızdan şişirilen uzun topları kovalamak ve arkadaşlarına zaman kazandırmak söz konusu olduğunda Baros sahada yok. Hele ki hücum pres konusunda Ümit ile kıyaslandığında; Baros'un daha çaldığı top yok.

Sadece topun olduğu yere bakan taraftarlar için bunlar küçük şeyler gibi görünlebilir. Evet, bundan ben de şikayetçiyim. Yıldızlar üzerine kurulu global futbol anlayışı, kolaylıkla gözü boyanabilen taraftar kitleleri yaratıyor malesef. Fakat yıldızlarızın iyi oynamasındaki aslan payı; bu "küçük şeyleri" iyi yapan futbolculara aittir.

Örneğin Bursa maçında Baros'un neden bu kadar kötü oynadığını asla sorgulamayacağınızı çok iyi biliyorum. Ama siz benim "Körü körüne Ümit hayranı" olduğumu düşünseniz de; ben ES-ES maçında (aslında Baros kadar kötü oynamamış olan) Ümit'in performansını sorgulayabiliyorum ve mantıklı sebeplere bağlayabiliyorum. Ayrıca; Ümit'in takıma verebileceklerinden bahsederken, Baros'un bu takım için öneminid e hiç bi zaman inkar etmiyorum.

Ümit'in futbol anlayışının geçirdiği evrim ile ilgili çok önemli bi veri de, geçen sezon GS TV'ye verdiği röportajlardan birinde var. Kelimesi kelimesine hatırlayamam tabi fakat anafikir şuydu;

"Bundan 1 sezon önce, futbol anlayışım daha basitti. Yaptığım iş; topun geleceği yeri iyi kestirmek ve kaliteli vuruş yapmaktı. Artık Kalli'nin bana verdiği görevler daha fazla. Bana azımsanamayacak bi fizik gücümün olduğunu ve bunu orta sahada kullanırsak hücumda çok rahatlayacağımızı söyledi. Artık rakibin kullandığı kornerlerde top çıkarmak, rakip hücuma çıkarken ön liberolara yakın oynayarak pres yapmak, biz hücuma çıkarken ise ters tarafa doğru koşup savunmayı meşgul etmek zorundayım..."

5 sezon önceki Ümit Karan'ı hatırlayarak "Tek özelliği vuruş" demek nasıl bi zihniyetin ürünüdür anlam veremiyorum.

#446957 - Mon Feb 09 2009 12:29 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: ASTURIAS]
uA_f@tih Offline
Müdavim
**

Yer: Ĩڪے†...
Çok uzağa gitmeye gerek yok geçen sezon kadıköyde oynanan Türkiye Kupası maçında gol atmasa da neler yaptığını gördük...

REKLAM YAPMAK YASAKTIR !

Sen Şampiyon Olmasanda..
Kupaları Almasanda
Fenere de Koymasan da
Seviyoruz İşte Varmı Diyeceğin!

#446959 - Mon Feb 09 2009 12:49 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: uA_f@tih]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

hocam ben ümiti geçen senene eleştirdim ondan önceki sene de....attığı gollerin yarısı da hakan şükürle birlikte oynamasından dolayı...

Borusu beğenmeye bilirsin o ayrı ama GLOBAL FUTBOL demişsin....dünyada bana ümit karan özelliğin de futbolcu kaldımı bana söyle....artık forvet, orta saha ,kanat oyuncusu diye bişi klmadı...Gerard , inesta, lampard, henry, ibrahimoviç, berbatov, gigs, kaka, ribery, arda, totti, roskici, xavi vb....şimdi diyeceksin ki bunlar dünyanın en iyiy futbolcuları felan fıstık...ama artık bu işler böyle ve ismini sayamadığım bi çok adam var....

burdan sanki ümit karan düşmanıyım gibi bi hava çıktı ama öyle değil ümiti geröekten severim ama oynadığı futbol kalmadı artık..sürekli topu ileri şişiren ve ordan karanbol golü bulan GALATASARAY yok artık....

#446960 - Mon Feb 09 2009 13:07 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: FTH1905]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Ben global futbolu eleştirmek için söyledim onu; vay be, bi kelimeyi sadece "kullanmak", o kelimenin yandaşı olduğunuz izlenimini uyandırabiliyor demek ki...

Saydığın futbolcuların hepsi topsuz alan futbolunu Baros gibi değil; Ümit gibi oynayan futbolcular. Şayet Baros öyle olsa Avrupa'da kalır, Ümit TOP AYAĞINDAYKEN onlar gibi olsa Avrupa'ya giderdi.

Fakat malesef Avrupa'da hiç bi 10 numara "Bu Baros yine yanlış yerde duruyo; bari onun üzerine oynayayım(golü kendim atmak varken) ki zevahiri kurtaralım" ya da "Bu Ümit'in kaçırdığı 3. gol; ama ben bu sefer de pas vereyim de bari maçı golsüz kapatmasın..." demez. Ümit'in futbolu ne kadar ölmüşse, Baros'unki de o kadar ölmüştür.

Fakat global futbolun eleştirdiğim yöne bu değil. Futbolcuların celebrityleştirilmesinin akabinde patlayan kulüp ve federasyon gelirleri; Avrupa'da altyapı tesislerinin olağanüstü özenle kurulmasına yol açarak futbol kalitesini gözle görülür biçimde arttırmıştır. Fakat bu ikircikli olayın bi yan etkisi de; futbolcuların sahada yaptığı işlere göre değil, yakışıklı tüysüz bi pop yıldızı oğlanmışçasına eleştirildiği dönemi başlattı.

Tabi ki kriter futbolcunun yakışıklılığı değil; hayran kitlesi. Eğer Baros gibi arkasında sponsorlar olan bi futbolcuysan, 3-4 net gol pozisyonunu harcadığın maçlardan sonra bile (paraya göre kartelleşen spor sayfaları) aleyhinde kolay kolay yazamaz. Sonuçta adı gol kaçırmakla anılan yine Ümit olur...

AYRICA CÜMLENE "BAROS'U BEĞENMEYEBİLİRSİN" DİYE BAŞLAMIŞSIN; ARTIK BEN YAZIYI NERENLE OKUDUĞUNU MERAK ETMEYE BAŞLADIM!

Tarafından düzenlendi ASTURIAS (Mon Feb 09 2009 13:13 PM)

#446961 - Mon Feb 09 2009 13:12 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: FTH1905]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

İlk Gönderen: FTH1905
hocam ben ümiti geçen senene eleştirdim ondan önceki sene de....attığı gollerin yarısı da hakan şükürle birlikte oynamasından dolayı...

Borusu beğenmeye bilirsin o ayrı ama GLOBAL FUTBOL demişsin....dünyada bana ümit karan özelliğin de futbolcu kaldımı bana söyle....artık forvet, orta saha ,kanat oyuncusu diye bişi klmadı...Gerard , inesta, lampard, henry, ibrahimoviç, berbatov, gigs, kaka, ribery, arda, totti, roskici, xavi vb....şimdi diyeceksin ki bunlar dünyanın en iyiy futbolcuları felan fıstık...ama artık bu işler böyle ve ismini sayamadığım bi çok adam var....

burdan sanki ümit karan düşmanıyım gibi bi hava çıktı ama öyle değil ümiti geröekten severim ama oynadığı futbol kalmadı artık..sürekli topu ileri şişiren ve ordan karanbol golü bulan GALATASARAY yok artık....

artik kanat oyuncusu diye bisey kalmadi demissin ozaman koy bakalim barosu defansa serveti forvete..... ciddi diyorum fazla mantik göremiyorum... bi futbolcu her mevkide oynayabilmesi gerek diyorlar ben buna katilmiyorum... ümit biraz gününde olsun takima cok katkisi oluyor... presi etkili gol atmasada attiriyor sen asist yapmiyor demissin katilmiyorum yani biraz daha düsnmemiz gerek biseyi ortaya koymadan

#447107 - Tue Feb 10 2009 20:51 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: IsvicreliAslan91]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

Yer: BaşkenT
ne olursa olsun sevıyorum bu adamı..
Zaferlerin Mekanı.
Her Köşende Bir Anın Var,

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Gözümde Yaş kalbimde Sızı
Zaman Ayrılık Zamanı..

Abimden Miras Bu Sevda . .

#447189 - Thu Feb 12 2009 13:28 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: GüLsah]
kewell_baros Offline
Yeni üye

nondanın sakatlığının nüksetmesiyle antalya maçında büyük ihtimalle baroşla birlikte görev yapacak.umarım bu maçta eski güzel günlerine tekrar döner.formda bir ümit karan 10 tane nondaya değer.

#447201 - Thu Feb 12 2009 17:28 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: kewell_baros]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

evet cok iyi söylemissin... bende bu macla ümit karan olur diye düsünüyorum gol atmasada attirir defansi dagitir

#447210 - Fri Feb 13 2009 00:21 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: IsvicreliAslan91]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Ben Ümit'i rakibi gol manyağı yapacağından değil(çünkü öyle bi ihtimal yok gibi artık), hücum presin ne olduğunu unutmuş takımımızın orta sahasına getirdiği rahatlıktan dolayı destekliyorum. Lincoln'süz doğru dürüst pas yapamadığımız; Kewell, Arda ve Aydın çok kaliteli futbolcular olmasına rağmen bu işin adamı olmadıkları gerçekleri ortada. Lincoln yokken orta sahayı rahatlatmak için tek çare Ümit Karan'dır bana göre.

Ayrıyetten; Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde, feneve 2 gol attığı bi maçın ardından muhabire;

"-Zaten Fenerbahçe defansında problem vardı; çözdüm..." demiş güzel bi abimizdir...

Tarafından düzenlendi ASTURIAS (Fri Feb 13 2009 02:41 AM)

#447217 - Fri Feb 13 2009 11:06 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: ASTURIAS]
kewell_baros Offline
Yeni üye

"-Zaten Fenerbahçe defansında problem vardı; çözdüm..." demiş güzel bi abimizdir... [/quote]

zaten fenevin defansı yıllardır problemli.ben yıllardır fenevde adam gibi bir defans oyuncusu görmedim.önemli olan o problemi çözecek zeki çocukların olması...

#447521 - Sun Feb 15 2009 18:10 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: kewell_baros]
rmys ümit* Offline

Yer: manisa
bncede yha ama ümite yapılan haksız sözler insanı üzüyor ümit karan golustası deil ama defansa birebir yardımcı arkadaşlar gol atmak gzl birşey ama yha oyunun içindeki akış yardımlaşma ümit karan napıoo
ona bu şekilde sözler söylemeyelim her zaman gs için oynuo sonuçtaa

Tarafından düzenlendi rmys ümit* (Sun Feb 15 2009 18:11 PM)

#447538 - Mon Feb 16 2009 00:12 AM Re: #99 Ümit Karan [Re: rmys ümit*]
KingLion Offline
Müdavim

Yer: Danimarka
An itibariyle;

Nonda + Ümit Karan = x santrfor

x ne olabilir sizce? 2 mi yoksa 1 mi ya da daha mi az..? Kimse x´in 2 veyahut 2´den fazla birsey oldugunu iddia etmesin..

Sezon arasi Mehmet Yildiz yaygarasi koptugunda siddetle karsi cikmistim, "elimizdekiler bize yeter" demistim, ki mantikliydi.. Elinde Nonda´si, Ümit´i, arti olarak genc forvetler var.. Baros bir kenara zaten, o sirtliyordu zaten takimi.. Ama ne oldu? Tel tel dökülüyorlar.. Nonda hiz konusunda artik müzmin sorunlu bir arkadas, kagni misali.. Ümit de zaten bildigimiz Ümit, kendisini tek cekici kilan firsatciligi, beklenmedik anlardaki kurnazligi ve atikligi idi.. Ama ilerleyen yas ile bunlar da köreliyor.. Ikisinin de durumu günler gectikce kötüye gidiyor.. Ikisi de özünde kaliteli oyuncular, ama iki kagni Galatasaray gibi bir takima en azindan bir kagni fazladir.. Birini sezon sonu yollamak gerek..

#447637 - Tue Feb 17 2009 15:03 PM Re: #99 Ümit Karan [Re: KingLion]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

ümit karanda lincoln gibi olcak siz görün aha buraya yazdim smile

lincoln bi doctorlan konusturdular ümitde konussun bak nasil oynicak smile

Page 34 of 36 < 1 2 ... 32 33 34 35 36 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı